Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:)

teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) :D ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto :o

z góry dziękuję

A od czego masz projekt? :o tam wszystko jest :D Siadasz z projektem, do ręki ołówek i kalkulator i masz wszystko:D :D :D

Wiesz co stuk puk ale po co ? przecież tu jest wszystko tylko wystarczy zapytać np Szanownego Kolegi Jarka i podpowie :D a po zatym nie jestm w tej chwili w posiadaniu żadnego projektu a jak lubisz liczyć to licz ja mam ciekawsze zajęcia :D

Pochwal się, co to za ciekawsze zajęcie? :wink:

To zwracam honor, myśłałem że masz projekt :D ja tam zamiast sexu wole kalkulator 8)

Coś ty Stuku :roll: Wolisz kalkulator niz sex :o

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:)

teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) :D ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto :o

z góry dziękuję

A od czego masz projekt? :o tam wszystko jest :D Siadasz z projektem, do ręki ołówek i kalkulator i masz wszystko:D :D :D

Wiesz co stuk puk ale po co ? przecież tu jest wszystko tylko wystarczy zapytać np Szanownego Kolegi Jarka i podpowie :D a po zatym nie jestm w tej chwili w posiadaniu żadnego projektu a jak lubisz liczyć to licz ja mam ciekawsze zajęcia :D

To zwracam honor, myśłałem że masz projekt :D ja tam zamiast sexu wole kalkulator 8)

no cóz jak widac jedni wolą rybki drudzy akwarium :o :D

co do zajęc "ciekawszych" chociaz nie koniecznie to prca :x studia :x i jeszcze dwójka dzieci jedno jeszcze w brzuszku:)

a po za tym to lubie się Was pytac bo jestescie doświaczeni :D

z góry dziękuję

no cóz jak widac jedni wolą rybki drudzy akwarium :o :D

co do zajęc "ciekawszych" chociaz nie koniecznie to prca :x studia :x i jeszcze dwójka dzieci jedno jeszcze w brzuszku:)

a po za tym to lubie się Was pytac bo jestescie doświaczeni :D

A ja sią pochwale , że mam i rybki i akwarium i jeszcze na rybki chodze :D 8) :D

Kto tu jest doświadczony................... :roll: czy ja niewidomy? :o :lol:

:p Dziś spotkaliśmy się z panem od instalacji wody, ogrzewania. Za ogrzewanie podłogowe chce od metra 100 zł (materiał + robocizna). Podłogówka będzie w kuchni, łazienkach i salonie. Co Wy na to? :wink:

:wink:

My mamy też kilka wycen podłogówki za 1mkw (z różnych regionów Polski), wszystkie są takie same 100zł/1mkw materiał + robocizna, ktoś nam nawet rozgraniczył koszty - 70zł za materiał na 1 mkw i 30zł za robociznę, znaczy się stówka to standard :D

:p Dziś spotkaliśmy się z panem od instalacji wody, ogrzewania. Za ogrzewanie podłogowe chce od metra 100 zł (materiał + robocizna). Podłogówka będzie w kuchni, łazienkach i salonie. Co Wy na to? :wink:

100 zło od metra :roll: tylko co? W metrach kwadratowych czy bieżących :roll:

:oops: Oczywiście że metr kwadratowy! Pozdrawiam

Więc cena do przyjęcia, ciekawe jak wyceni dalsze prace? :wink:

Dla wszystkich Tymkowiczów

Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia.

Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale.

Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, tego życzę w Nowym Roku.

http://images33.fotosik.pl/427/0af4a1aaebcae2eamed.jpg

Na te Święta co nadchodzą,

Życzę ciepła i miłości.

Niech Was ludzie nie zawodzą,

I niech uśmiech w sercu gości...

Dla wszystkich Tymkowiczów Wesołych Świąt i jeszcze więcej energii i zapału w budowaniu w Nowym 2009 Roku życzą EwaiMarek z córeczkami :D :D :D

http://images28.fotosik.pl/307/4b9aad83632b23ad.jpg

Witam. Mam pytanie.Czy posiadacie informacje na temat certyfikatu energetycznego, który ma obowiązywac od nowego roku ? Proszę o podpowiedz.

Kup "Muratora" ze stycznia 2009r tam wszystko jest!Już jest w kioskach, Teraz święta to pewnie nikt Ci tak dokładnie nie wytłumaczy.

Oj, dobrze byłoby żebys skanował ten artykuł i wkleił na post :-? ... byłoby dla nas prezentem gwiazdkowym :wink:

Witam. Mam pytanie.Czy posiadacie informacje na temat certyfikatu energetycznego, który ma obowiązywac od nowego roku ? Proszę o podpowiedz.

Kup "Muratora" ze stycznia 2009r tam wszystko jest!Już jest w kioskach, Teraz święta to pewnie nikt Ci tak dokładnie nie wytłumaczy.

Oj, dobrze byłoby żebys skanował ten artykuł i wkleił na post :-? ... byłoby dla nas prezentem gwiazdkowym :wink:

Dla wszystkich zainteresowanych prezencik gwiazdkowy - w szczególności dla Joli i Jarka

http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/certyfikat--zgodny-z-prawem,6320_22532.htm

pozdrawiam Ewa i do przeczytania po Nowym Roku

:D :D :D

Dla wszystkich zainteresowanych prezencik gwiazdkowy - w szczególności dla Joli i Jarka

http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/certyfikat--zgodny-z-prawem,6320_22532.htm

pozdrawiam Ewa i do przeczytania po Nowym Roku

:D :D :D

Dzięki :D

W tym radosnym dniu oczekiwanym gdzie gasną spory, goją się rany.

Życzymy Wszystkim zmagającym się z Budową Własnego Domu:

Oby się wszystkie trudne sprawy

Porozkręcały jak supełki,

Własne ambicje i urazy

Zaczęły śmieszyć jak kukiełki.

Oby w nas paskudne jędze

Pozamieniały się w owieczki,

A w oczach mądre łzy stanęły

Jak na choince barwnej świeczki.

Niech anioł podrze każdy dramat

Aż do rozdziału ostatniego,

I niech nastraszy każdy smutek,

Tak jak goryla niemądrego.

(ks. J. Twardowski)

Uśmiechniętych Świąt Bożego Narodzenia

i Szczęśliwego Nowego Roku

http://inlinethumb36.webshots.com/42211/2582260820103098714S600x600Q85.jpg' alt='2582260820103098714S600x600Q85.jpg'>

Wesołych Świąt x)

_______________./\.

____________ __>_<_

_____________Ѽ.\/ Ѽ

___________;->( ɕѼ Ҩ .

___________@.♥ '(█) ♥ *$

________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*

_______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█)

____________>o*oѼ @.<

_________o`-.♥.-@""-Q '♥~@'

______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.)

____Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ

__________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ

_______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*

___.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o

__.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)

_________(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@

____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥

___ * (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥- ♥Ҩ. 0 () Q ♥*'.

_(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ __Ѽ♥__(█)

_____________▓▓▓▓▓___________

__________▓▓▓▓▓▓▓▓▓_____

Gdy pierwsza Gwiazdka na Niebie zabłyśnie,niech Cie Aniołek ode mnie uściśnie.

Na wigilijnym stole opłatek położy i

w moim imieniu życzenia Ci złoży:

By zbliżające się Święta Bożego

Narodzenia przyniosły Ci Radość z tego

co jest, Nadzieję na to co przed Tobą,

Uśmiech i pogodę ducha na każdy nowy

nadchodzący dzień.

A do tego skrzynki Szampana,

Sylwestra do białego rana i udanego

wskoku do 2009 Roku