Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Śnieg już pada,śnieg już prószy

Marzną nosy marzną uszy

A ja biegnę bez wytchnienia

żeby złożyć Ci życzenia:

pachnącej lasem choinki,

na stole barszczu i szynki,

radosnych kolędników

oraz podarków bez liku...

Świąt pełnych wesołości,

karpia bez ości,

przyjaciół-tylko serdecznych,

miłości i gwiazd w oczach wiecznych,

sukcesów bardzo licznych i...

gdy się tylko nadarzy

fajnych,wesołych wojaży,

na koniec zaś wspaniałego

2009 -tego !!!

Życzą Jola i Jarek

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"a my som młodzi i nieco szaloni..."

przyjemnego szumu w głowie

wygodnego miejsca w rowie

no i może jeszcze potem

spokojnego snu pod płotem

żeby pies z kulawą nogą

was nie oblał idąc drogą

dużo czadu i uroku w nadchodzącym nowym roku!

P.s.powodzenia i spełnienia marzeń wszystkim "tymkowiczom"

życzy gosia z łukaszem.

Witam wszystkich !

Mam na imię Jola i zamierzam w nowym roku rozpocząć budowe Tymka. Przeanalizowałam wszystkie wasze wpisy i uważam, iz projekt Tymka jest swietny, zawiera bardzo mało błedów, które trzeba poukrywać lub likwidowac.

Będę budować w okolicy Warszawy, stąd pierwsze pytania o kontakt z osobami z województwa mazowieckiego. Zamierzam zakupić projekt "B" z podwójnym garzażem więc tu będę usmiechac się do osób, które takie domy budują - a sledziłam formum - budują.

Wstępnie wiem co chciałabym zmienić, napiszę na forum po rozmowie z architektem.

Pozdrawiam wszstkich szczęśliwych budujących Tymka i życzę szybkich prac budowlanych w nadchodzącym 2009 roku. :p

Zaczynamy budowe w kwietniu i majster powiedział 40 tys za wszystko łącznie z dachem (jestesmy z okolic limanowej) :evil: mi wydaje sie duzo ale niestety nie ma nas na miejscu i jak na razie nic nie da się z tym zrobić !

Nasze zmiany w tymui to :

-szerszy garaż o 70 cm

-mała piwniczka pod schodami

- dodatkowe drzwi miedzy garażem a holem

-większa łazienka na dole kosztem spiżarni

-większe okno w kuchni

-brak drzwi do salonu

- dodaliśmy po małym okienku w spizarni i schodach(brak okna dachowego nad schodami)

pietro:

-sciana kolankową podnieslismy o 3 maxy

-wszystkie drewniane słupy wkomponowalismy w scianki działowe

aha na pietrze zrobilismy 4 pokoje garderobe + łazienka oczywiscie

Pan Architekt szalenie pomocny o kazdej porze dnia i nocy za wszystko 3000 tys

Mamy juz zgode na budowę !!!!! budujemy z maxa +15 cm styro -dach -roben falista średzka kolor miedziany.

pozdrawiam wszystkich tymkowiczów

Zaczynamy budowe w kwietniu i majster powiedział 40 tys za wszystko łącznie z dachem (jestesmy z okolic limanowej) :evil: mi wydaje sie duzo ale niestety nie ma nas na miejscu i jak na razie nic nie da się z tym zrobić !

Nasze zmiany w tymui to :

-szerszy garaż o 70 cm

-mała piwniczka pod schodami

- dodatkowe drzwi miedzy garażem a holem

-większa łazienka na dole kosztem spiżarni

-większe okno w kuchni

-brak drzwi do salonu

- dodaliśmy po małym okienku w spizarni i schodach(brak okna dachowego nad schodami)

pietro:

-sciana kolankową podnieslismy o 3 maxy

-wszystkie drewniane słupy wkomponowalismy w scianki działowe

aha na pietrze zrobilismy 4 pokoje garderobe + łazienka oczywiscie

Pan Architekt szalenie pomocny o kazdej porze dnia i nocy za wszystko 3000 tys

Mamy juz zgode na budowę !!!!! budujemy z maxa +15 cm styro -dach -roben falista średzka kolor miedziany.

pozdrawiam wszystkich tymkowiczów

:wink: 40 tys to dobra cena! Jeśli majster położy więźbę dachówkę lub blachę zależy czym będziecie kryć. Jeśli to będzie kompleksowa usługa a ekipa sprawdzona to cena jest do przyjęcia! Nas cieśla kosztował 13 tys., dekarz: deskowanie z dachówką i okna dachowe to kolejne 10.500 tys. :wink:

Witam po świętach cisza tutaj straszna :D aż tak się wszyscy najedli?

ja mam pytanie ile płaciliscie za załosc robocizny ?? a ile za same fundamenty bo ja mam za całosc 32 tys i ok nie jest chyba źe tylko koles za fundamenty liczy mi 12 tys to dosyc sporo jak na całą reszte??

:p My za fundamenty bez ocieplenia - to mąż zrobił sam!!! zapłacili 2.300. Zasypaliśmy je także samodzielnie! :wink:

u nas w okolicy budowlancy biora w zaleznosci od gabarytów domu z czego budujesz czym kryjesz itp. miałem na oku jeszcze 2 ekipy po 35 tys ale problem w tym ze niesprawdzeni wiec wole wziąć tych poleconych i zaufanych ufuf (to sie jeszcze okaże) nie przepuszcze im niczego!!! :D

postaram sie w przyszłosci wkleic kopie planu poddasza bo jest to moim zdaniem ciekawa koncepcja!

czy ktos z was udzieli mi lekcji wklejania zdjec na to forum bo zaraz zeświruje!!!!! :evil: dzieki wielkie

Ja najpierw wlepiam zdjęcia np: na fotosiku, jak już tam są to klikasz PPM i szukasz "właściwości" klikasz LPM aż się podświetli cały adres URL, potem klikasz ctrl+c.

Potem otwierasz nowego posta, klikasz IMG (z lsty pod tematem) potem ctrl+v. I na koniec znowu IMG i.............

gotowe

najlepiej poćwicz na jakiś fotkach z sieci

Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie :roll: Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY :evil:

Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie :roll: Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY :evil:

No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła :D :D :D

To dlaczego nie podniosłeś o 5 - 6 pustaków?? :lol: Wszystkie ściany miałyby szafy i wisiały obrazy i lustra :wink: :lol: :lol: :oops:

To dlaczego nie podniosłeś o 5 - 6 pustaków?? :lol: Wszystkie ściany miałyby szafy i wisiały obrazy i lustra :wink: :lol: :lol: :oops:

Trzeba wiedzieć kiedy przestać podnosić....