Jola i Jarek 25.12.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Śnieg już pada,śnieg już prószyMarzną nosy marzną uszyA ja biegnę bez wytchnieniażeby złożyć Ci życzenia:pachnącej lasem choinki,na stole barszczu i szynki,radosnych kolędnikóworaz podarków bez liku...Świąt pełnych wesołości,karpia bez ości,przyjaciół-tylko serdecznych,miłości i gwiazd w oczach wiecznych,sukcesów bardzo licznych i...gdy się tylko nadarzyfajnych,wesołych wojaży,na koniec zaś wspaniałego2009 -tego !!! Życzą Jola i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.12.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam po świętach cisza tutaj straszna aż tak się wszyscy najedli? ja mam pytanie ile płaciliscie za załosc robocizny ?? a ile za same fundamenty bo ja mam za całosc 32 tys i ok nie jest chyba źe tylko koles za fundamenty liczy mi 12 tys to dosyc sporo jak na całą reszte?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 28.12.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 "a my som młodzi i nieco szaloni..." przyjemnego szumu w głowiewygodnego miejsca w rowieno i może jeszcze potemspokojnego snu pod płotemżeby pies z kulawą nogąwas nie oblał idąc drogądużo czadu i uroku w nadchodzącym nowym roku! P.s.powodzenia i spełnienia marzeń wszystkim "tymkowiczom"życzy gosia z łukaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 28.12.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich ! Mam na imię Jola i zamierzam w nowym roku rozpocząć budowe Tymka. Przeanalizowałam wszystkie wasze wpisy i uważam, iz projekt Tymka jest swietny, zawiera bardzo mało błedów, które trzeba poukrywać lub likwidowac. Będę budować w okolicy Warszawy, stąd pierwsze pytania o kontakt z osobami z województwa mazowieckiego. Zamierzam zakupić projekt "B" z podwójnym garzażem więc tu będę usmiechac się do osób, które takie domy budują - a sledziłam formum - budują. Wstępnie wiem co chciałabym zmienić, napiszę na forum po rozmowie z architektem. Pozdrawiam wszstkich szczęśliwych budujących Tymka i życzę szybkich prac budowlanych w nadchodzącym 2009 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 30.12.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zaczynamy budowe w kwietniu i majster powiedział 40 tys za wszystko łącznie z dachem (jestesmy z okolic limanowej) mi wydaje sie duzo ale niestety nie ma nas na miejscu i jak na razie nic nie da się z tym zrobić ! Nasze zmiany w tymui to : -szerszy garaż o 70 cm -mała piwniczka pod schodami - dodatkowe drzwi miedzy garażem a holem -większa łazienka na dole kosztem spiżarni -większe okno w kuchni -brak drzwi do salonu - dodaliśmy po małym okienku w spizarni i schodach(brak okna dachowego nad schodami) pietro: -sciana kolankową podnieslismy o 3 maxy -wszystkie drewniane słupy wkomponowalismy w scianki działowe aha na pietrze zrobilismy 4 pokoje garderobe + łazienka oczywiscie Pan Architekt szalenie pomocny o kazdej porze dnia i nocy za wszystko 3000 tys Mamy juz zgode na budowę !!!!! budujemy z maxa +15 cm styro -dach -roben falista średzka kolor miedziany. pozdrawiam wszystkich tymkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 30.12.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zaczynamy budowe w kwietniu i majster powiedział 40 tys za wszystko łącznie z dachem (jestesmy z okolic limanowej) mi wydaje sie duzo ale niestety nie ma nas na miejscu i jak na razie nic nie da się z tym zrobić ! Nasze zmiany w tymui to : -szerszy garaż o 70 cm -mała piwniczka pod schodami - dodatkowe drzwi miedzy garażem a holem -większa łazienka na dole kosztem spiżarni -większe okno w kuchni -brak drzwi do salonu - dodaliśmy po małym okienku w spizarni i schodach(brak okna dachowego nad schodami) pietro: -sciana kolankową podnieslismy o 3 maxy -wszystkie drewniane słupy wkomponowalismy w scianki działowe aha na pietrze zrobilismy 4 pokoje garderobe + łazienka oczywiscie Pan Architekt szalenie pomocny o kazdej porze dnia i nocy za wszystko 3000 tys Mamy juz zgode na budowę !!!!! budujemy z maxa +15 cm styro -dach -roben falista średzka kolor miedziany. pozdrawiam wszystkich tymkowiczów 40 tys to dobra cena! Jeśli majster położy więźbę dachówkę lub blachę zależy czym będziecie kryć. Jeśli to będzie kompleksowa usługa a ekipa sprawdzona to cena jest do przyjęcia! Nas cieśla kosztował 13 tys., dekarz: deskowanie z dachówką i okna dachowe to kolejne 10.500 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 30.12.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam po świętach cisza tutaj straszna aż tak się wszyscy najedli? ja mam pytanie ile płaciliscie za załosc robocizny ?? a ile za same fundamenty bo ja mam za całosc 32 tys i ok nie jest chyba źe tylko koles za fundamenty liczy mi 12 tys to dosyc sporo jak na całą reszte?? My za fundamenty bez ocieplenia - to mąż zrobił sam!!! zapłacili 2.300. Zasypaliśmy je także samodzielnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 30.12.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 u nas w okolicy budowlancy biora w zaleznosci od gabarytów domu z czego budujesz czym kryjesz itp. miałem na oku jeszcze 2 ekipy po 35 tys ale problem w tym ze niesprawdzeni wiec wole wziąć tych poleconych i zaufanych ufuf (to sie jeszcze okaże) nie przepuszcze im niczego!!! postaram sie w przyszłosci wkleic kopie planu poddasza bo jest to moim zdaniem ciekawa koncepcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 30.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 czy ktos z was udzieli mi lekcji wklejania zdjec na to forum bo zaraz zeświruje!!!!! dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 czy ktos z was udzieli mi lekcji wklejania zdjec na to forum bo zaraz zeświruje!!!!! dzieki wielkie Ja najpierw wlepiam zdjęcia np: na fotosiku, jak już tam są to klikasz PPM i szukasz "właściwości" klikasz LPM aż się podświetli cały adres URL, potem klikasz ctrl+c. Potem otwierasz nowego posta, klikasz IMG (z lsty pod tematem) potem ctrl+v. I na koniec znowu IMG i............. gotowe najlepiej poćwicz na jakiś fotkach z sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 30.12.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 oki chyba mi sie udało cos wkleic na fotosiku sorki z góry za jakosc zdjec ale nie mam skanera ! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c149468f41a304bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e113b858e304cb63.html cos tam widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.12.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 http://images31.fotosik.pl/427/c149468f41a304bf.jpg http://images43.fotosik.pl/44/e113b858e304cb63.jpg teraz lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 31.12.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 31.12.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 31.12.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 wygląd domu to nie wszystko ważne żeby był funkcjonalny i praktyczny (nie mam zamiaru skradać się na czworakach po poddaszu)fakt jest taki że żaden tymek podniesiony o 2 - 3 maxy STODOŁY mi nie przypomina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 31.12.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Jak tam chioski, już wiesz jak wlepiać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła To dlaczego nie podniosłeś o 5 - 6 pustaków?? Wszystkie ściany miałyby szafy i wisiały obrazy i lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Podnoszenie ścianki kolankowej o 3 maxy + zaprawa to robi się już wysoko. Tymek wydłuży się strasznie Uważajcie, abyście nie uzyskali efektu stodoły! My podnieśliśmy tylko o 2 pustaki (na poddaszu jest dużo miejsca ale obawiam się, że wasze rozwiązanie przy naszych dwóch pustakach byłoby mało funkcjonalne) i gdyby nie wydłużenie krokwi nasz Tymek przybrałby formę STODOŁY No i co z tego..........mi tam podoba się moja stodoła To dlaczego nie podniosłeś o 5 - 6 pustaków?? Wszystkie ściany miałyby szafy i wisiały obrazy i lustra Trzeba wiedzieć kiedy przestać podnosić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 02.01.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Każdy ma swoje poczucie smaku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ewa 02.01.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 rzeczywiście z tym podnoszeniem trzeba uważać mysmy też sie nad tym zastanawiali ale własnie maż bał sie efektu stodoły ale jak komuśnei przeszkadza to jasne że może sobie podnosić nawet o 5-6 pustaków ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts