stukpuk 03.01.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Kolejny Tymek przykryty.......jeszcze bez okien dachowych i obróbki kominów.http://images42.fotosik.pl/44/b971787a0cf569ba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 04.01.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 wygląd domu to nie wszystko ważne żeby był funkcjonalny i praktyczny (nie mam zamiaru skradać się na czworakach po poddaszu) fakt jest taki że żaden tymek podniesiony o 2 - 3 maxy STODOŁY mi nie przypomina! witajcie nowi Tymkowicze być może powtórzę się, ale myślę że to ważne - my podnieśliśmy o dwa bloczki betonowe ścianę kolankową - jak na nasze potrzeby wystarczająco - ale odpowiednio pzedłużyliśmy krokwie coby właśnie uniknąć efektu stodoły. Z tego co pamiętam to Beata i Rafał również przedłużali, nie wiem jak inni bo nie kojarzę czy się tym chwalili. Funkcjonalność przede wszystkim ale proporcje też są ważne oczywiście mówię to w naszym imieniu Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 04.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam Serdecznie! Skoro jestescie przy tym temacie to i ja zadam pytanko odnosnie krokwi : ile przedluzyliscie krokwie aby uniknac tego efektu ,, stodoly,, przy podniesieniu scianki od dwa bloczki.... Pytam gdyz my rowniez bedziemy w przyszlosci podnosili scianke kolankowa i tez planujemy o dwa bloczki aby dom byl funkcjonalny i zarazem nie stracil swojego uroku Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.01.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam Serdecznie! Skoro jestescie przy tym temacie to i ja zadam pytanko odnosnie krokwi : ile przedluzyliscie krokwie aby uniknac tego efektu ,, stodoly,, przy podniesieniu scianki od dwa bloczki.... Pytam gdyz my rowniez bedziemy w przyszlosci podnosili scianke kolankowa i tez planujemy o dwa bloczki aby dom byl funkcjonalny i zarazem nie stracil swojego uroku Pozdrawiam... Witam, My przy podniesieniu o 1,5 pustaka wydłużyliśmy krokwie po obu stronach ok 30cm czyli razem 60 cm i nie widac efektu stodoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 05.01.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam Serdecznie! Skoro jestescie przy tym temacie to i ja zadam pytanko odnosnie krokwi : ile przedluzyliscie krokwie aby uniknac tego efektu ,, stodoly,, przy podniesieniu scianki od dwa bloczki.... Pytam gdyz my rowniez bedziemy w przyszlosci podnosili scianke kolankowa i tez planujemy o dwa bloczki aby dom byl funkcjonalny i zarazem nie stracil swojego uroku Pozdrawiam... My zamawialiśmy krokwie długości 8,0m, zgodnie z projektem było 7,8m; czyli wychodzi że tylko 20 cm dłuższe wydawało mi się że była większa różnica no nie ważne, generalnie dodaliśmy jeden rząd dachówki (tylko nasza dachówka jest nieco większa od standardowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 05.01.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 My również 30 cm tak to widział nasz projektant. W rzeczywistości chyba jest tego więcej ale stojąc pod dachem widać to tak: http://inlinethumb32.webshots.com/42591/2769259080103098714S600x600Q85.jpg' alt='2769259080103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 05.01.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Chcialam Wszystkim bardzo podziekowac za wszystkie informacje i widze, ze Wasze krokwie sa nieco podobne co mnie oczywiscie cieszy bo latwiej bedzie podjac jakas decyzje Jola i Jarek oczywiscie ze nie widac efektu stodoly na Waszym Tymku Beata i Rafał bardzo podoba mi sie Wasza podbitka Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 05.01.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 nasze krokwie maja długosc 8 metrów wiec o efekcie stodoły nie ma mowy! pytanie czym impregnowaliście drzewo na dach - i ile mnie to wyniesie mniej więcej dzieki z góry beata i rafał wasza podbitka jest super ! tez nad taka pomyśle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.01.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Beata i Rafał bardzo podoba mi sie Wasza podbitka . To nie podbitka a raczej nadbitka - jest duża różnica bo nadbitki nie zasłaniają krokwie a podbitki to zasłaniają krokwi - to my mamy podbitki i proszę zobaczyć moje zdjęcia o kilka stron wcześnie (32 strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.01.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Beata i Rafał bardzo podoba mi sie Wasza podbitka . To nie podbitka a raczej nadbitka - jest duża różnica bo nadbitki nie zasłaniają krokwie a podbitki to zasłaniają krokwi - to my mamy podbitki i proszę zobaczyć moje zdjęcia o kilka stron wcześnie (32 strona) Taki efekt uzyskaliśmy deskując dach zrezygnowaliśmy z podbitki na rzecz deski boazeryjnej nabijanej na wystające krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 06.01.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam! Powiem tak podoba mi sie efekt nadbitki u Beaty i Rafala i efekt podbitki u Joli i Jarka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie w Nowym Roku Drodzy Tymkowicze! My z zapytaniem o okna, a raczej drzwi balkonowe: Jaki rodzaj wybraliście czy z ruchomym słupkiem czy przesuwne, jakiej firmy i profilu? To dla nas dość ważne dlatego ponawiamy pytanie, bo mamy miesiąc na podjęcie decyzji.Pozrawiamy Magda i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 My to mamy drzwi okna z ruchomym słupkiem o wymiarach 230x170 z firmy dobroplast o profilu avangadre 7000 i chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 oczywiście pięciokomorowe (to zapomniałem jeszcze dodać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki Jarku czy jesteś zadowolony z tych drzwi i w ogóle wyboru firmy?My niestety praktycznie wszystko załatwiamy drogą internetową i okna tylko przylecimy zobaczyć, wybrać kolor i nie mamy zbyt dużo czasu na rozmyślanie, jak dotychczas wszystko szło nam jak po grudzie,, ale teraz już wiadomo trzeba uważać okna, instalacje...dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 07.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki Jarku czy jesteś zadowolony z tych drzwi i w ogóle wyboru firmy?My niestety praktycznie wszystko załatwiamy drogą internetową i okna tylko przylecimy zobaczyć, wybrać kolor i nie mamy zbyt dużo czasu na rozmyślanie, jak dotychczas wszystko szło nam jak po grudzie,, ale teraz już wiadomo trzeba uważać okna, instalacje...dzięki za wszelką pomoc Jak najbardziej jesteśmy z nich zadowoleni (słyszeliśmy zła opinia o tych oknach z dobroplastu) i nic nie wykazało się żeby były tandetne a szczególności ich okucia, dobrzxe się zamykają, otwierają i sa szczelne i mieliśmy dobrą ekipę którą wstawiła nam te wszystkie okna a potem dystrybutor tych okien po pó roku kilkakrotnie zadzwonił o umówieniu się z nami po to aby ponownie dostroić wszystkie okna no i przyjechali i dostroili - porządna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 07.01.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie w Nowym Roku Drodzy Tymkowicze! My z zapytaniem o okna, a raczej drzwi balkonowe: Jaki rodzaj wybraliście czy z ruchomym słupkiem czy przesuwne, jakiej firmy i profilu? To dla nas dość ważne dlatego ponawiamy pytanie, bo mamy miesiąc na podjęcie decyzji.Pozrawiamy Magda i Tomek My również wybraliśmy okna balkonowe z ruchomym słupkiem - rozmiar okna zgodny z projektem, więc bez ruchomego słupka byłoby kiepsko cokolwiek szerszego wynieść na taras/ogród. Nasze okienka są z firmy DAKO, kolor złoty dąb. A tu link do naszego modelu: http://www.dako.eu/tekst.php?id=121 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki serdeczne za informacje, a cenowo jak sytuacja wygląda? Mamy wyceny z dwóch czy trzech firm i ceny są dość ruchome bo od ok 10 tyś do 14 oczywiście przyjmując okna o dwóch kolorach, a ich cena jest wiadomo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 07.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Nasze okna kosztowały nas 11tys. (ilość okien jak w projekcie + dodatkowe okno 150x150). Oferty miałam od ok.5 firm i rozpiętość była od 10-17tys. Okienka firmy Dako znałam, widziałam, co do funkcjonowania też nie było zastrzeżeń, dodatkowo firma wykonuje również rolety, a te chcieliśmy aby instalowała jedna firma z oknami, więc stanęło na Dako. Tak więc za 17tys. (najwyższa oferta) mam okna z roletami Okienka są ładne, wiadomo jeszcze bez klamek i regulacji, więc tak naprawdę będzie je można oceniać za jakiś czas, ale na tę chwilę nie mamy do nich żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.01.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi Ewo i Marku teraz się tak zastanawiam iktoś ze znajomych proponował nam już tą firmę i bardzo ją wychwalał i wiem, że ma przedstawicielstwo w naszym mieście zaraz ich znajdę i wyślę im ofertę.Dziękujemy za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts