Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No bylam...

13 tysiecy za adaptacje gotowca na moja dzialke...

15 tysiecy za nowy projekt + adaptacja...

Zmiany ograniczone do minimum (scianka, okna).

Chryste Panie... czy Wyscie tez tyle placili??

Znacie kogos, kto zrobilby to taniej???

Od nas chcieli 10 tys.za projekt na zamówienie ( w tym adaptacja).

To kupiliśmy gotowca TYMKA za 1400 zł :D

Witaj azalka!

Tak czytam i jestem w szoku o czym Ty piszesz? Chyba ze ja nie zrozumialam .... architekt chce od Was 13 tys za adaptacje budynku z wprowadzeniem zmiany okien i scianki??? Az mi sie wierzyc nie chce..... :o Ja za adaptacje Tymka + zmiany typu przesuniecie okna polaciowego, dodanie dwoch okieniek 60*90 na frontowej elewacji, likwidacjia balkonu i wstawienie dwoch okien 120*150 oraz powiekszenie okna tarasowego na 220*210 i nawet nam dorysowal drzwi pod schodami bo chcemy betonowe i za to wszystko zaplacilam 1400zl a za projekt Tymka 1695.80zl A jeszcze mozemy podniesc scianke kolankowa o dwa pustaki bo to juz sam nam pan architekt zalatwil w starostwie i nie nanosil nam tego w projkcie, zeby wlasnie nie obciazac nas dodatkowymi kosztami, zas to co chcemy zmienic w srodku mozemy sami zmieniac tzn. scianki dzialowe (nie nosne) nie musimy tego wprowadzac do projektu u architekta....... On nam to powiedzial...

Tak wygladala u nas adaptacja projektu z naniesieniem na dzialke wiec dlatego jestem zaskoczona, ze az tyle chca od Was kasy .... :roll:

Mysle, ze powinniscie dowiedziec sie u innego architekta o koszt adaptacji.....

Zycze powodzenia :wink:

No bylam...

:o :o :o :o :o :o :o :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kurcie, to my za adaptację i zmiany w projekcie zapłaciliśmy 1000 zł plus vat i projekt 1400 zł :-? Czyli razem 2620 zł

witamy w Nowym Roku :)

nie miałam kiedy sie odezwać, bo mieliśmy ekspresowa przeprowadzkę przed samymi Świętami :)

od 20 grudnia mieszkamy sobie w naszym Tymku :)

fotki wkleje jak znajdę w kartonie płyte od aparatu, żeby do nowego kompa wgrać ;)

poczytałam i witam nowych Tymkowiczów

co do okien to my mamy tarasowe 270/210, trzyskrzydłowe prawe ze słupkiem otwieranym, na profilach Aluplasta

a w sypialni 180/210, wszystkie okna kosztowały nas 10tys z groszami, z tymże roleta tylko w tarasowym i teraz żałuję...

pozdrawiamy

Ania i Maciej

my za adaptacje projektu zapłaciliśmy 2800, Azalko wasza cena to kosmos, może poszukaj archtekta poza Szczecinem, nawet gdybyście sie mieli przejechać, to i tak wyniesie was duzo taniej

ania

Ale Azalce pewnie chodzi o projekt pod zamówienie od A do Z (w tym jego adaptacja).

A nie za adaptacje projektu powtarzalnego?!

Nie. No wlasnie za adaptacje gotowca (projektu powtarzalnego) chce 13 000. i to nie sa pomylki w zerach, bylo wyartykulowane slownie, buzia.

A za nowy projekt z adaptacja - 15 000.

Ja jestem w autentycznym szoku.

Doszlam do wniosku, ze albo "zgupial", albo baaaardzo zle mnie ocenil.

No przeciez nikt by nie kupowal gotowych w takich warunkach, prawda?Musze dokladnie sprawdzic szczecinskie ceny, jesli sa porownywalne, to sie wybiore do innego miasta. Pozwolenie na budowe tez sobie sama zloze.

Domek maly, niedrogi, czlowiek szuka oszczednosci na kazdym kroku, a tu taki numer na wstepie...

Nie. No wlasnie za adaptacje gotowca (projektu powtarzalnego) chce 13 000. i to nie sa pomylki w zerach, bylo wyartykulowane slownie, buzia.

A za nowy projekt z adaptacja - 15 000.

Ja jestem w autentycznym szoku.

Doszlam do wniosku, ze albo "zgupial", albo baaaardzo zle mnie ocenil.

No przeciez nikt by nie kupowal gotowych w takich warunkach, prawda?Musze dokladnie sprawdzic szczecinskie ceny, jesli sa porownywalne, to sie wybiore do innego miasta. Pozwolenie na budowe tez sobie sama zloze.

Domek maly, niedrogi, czlowiek szuka oszczednosci na kazdym kroku, a tu taki numer na wstepie...

Ja pitole!!!!!!!Tyle kasy za adaptacje?!

Mnie kosztowało 3 tys. (w tym adaptacja Tymka, kilka zmian, + zaprojektowanie małego budynku usługowego,i jego adaptacja).

Gdybym miał adaptacje samego Tymka spokojnie bym sie zmieścił w 2tys.

No bylam...

:o :o :o

Azalko, nie daj się, architekt chyba oszalał, szukaj innego.

My mieliśmy takiego Pana architekta z Gminy, który:

po pierwsze - dokonał tylko tych zmian istotnych - okna, elewacja itp., w środku zostawił nam wolną rękę

po drugie - wziął 1200zł

po trzecie - wiedział co i jaki w Gminie, więc pozwolenie było bardzo szybko.

Taki układ oceniam SUPER, żadnych papierów nie brakowało, nic nie trzeba było uzupełniać :D

pozdrawiam i powodzenia :p

Dzieki wszystkim za info i wsparcie! :)

Od razu sie czlowiekowi robi lepiej, kiedy dostaje potwierdzenie, ze to nie jego wyobrazenia cenowe sa nierealne...

Bede dalej szukala, na przyszly tydzien umowilam sie w biurze sprzedajacym projekty roznych pracowni. Wiem, ze adaptuja tez - dowiem sie jaki zakres i za ile.

Porownam rozne oferty.

Pomalutku, pomalutku, do przodu :)

Ale powinniscie zobaczyc moja mine, kiedy uslyszalam cene :D Teraz juz sie smieje, ale malo sie nie poryczalam...

witamy w Nowym Roku :)

nie miałam kiedy sie odezwać, bo mieliśmy ekspresowa przeprowadzkę przed samymi Świętami :)

od 20 grudnia mieszkamy sobie w naszym Tymku :)

Dopiero zaskoczylam... :)

GRATULUJE!!!

I zazdroszcze i czekam na zdjecia. Uwielbiam takietakie"gotowe" domki, strasznie dodaje poweru w walce o wlasny.

My budujemy Tymka w Goleniowie to blisko Szczecina i nasz architekt, który zajął się adaptacją projektu oraz załatwieniem za nas wszelkich formalności tzn. wybraliśmy projekt, zdecydowaliśmy jakie będą zmiany, a resztę on załatwiał my po około 3 miesiącach zgłosiliśmy się do niego po gotowe pozwolenie na budowę to wszystko wyniosło nas około 7,000 zł.(wliczając opłaty urzędowe). Ja nie wiem skąd te 13,000 zł. ???

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do celu :)