Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam do was prośbę. Możecie mi napisać ile potrzeba stali na budowę naszego Tymka. Chodzi mi o ilość prętów żebrowanych i gładkich do strzemion. Chcę jutro zakupić je ponieważ trafiają mi się w dobrej cenie.

Witam, tak na prawdę to juz nie pamiętam ile zamawialiśmy a ile zużyto i ten wątek już były kilka razy opisane na różnych stronach i mm przez zemnie opisane na samym początku :wink:

Powodzenia

Mam do was prośbę. Możecie mi napisać ile potrzeba stali na budowę naszego Tymka. Chodzi mi o ilość prętów żebrowanych i gładkich do strzemion. Chcę jutro zakupić je ponieważ trafiają mi się w dobrej cenie.

Witam nowych Tymkowiczów :D

Nie wiem czy te dane będą pomocne ale mogę podać ilości z faktur.

1. walcówka żebrowana 6mm - 70kg,

2.pręt żebrowany 12mm - 440kg

I z tego co widzę to na fundamenty poszło j.w. :wink:

Pozdrawiam :D

WITAJCIE DRODZY TYMKOWICZE!

CZY MóGłBY KTOS Z WAS PODZIELIć SIę WIEDZą ODNOśNIE POSADZEK(ILE CZEGO POSZłO?!)

MOżEMY SIę JUZ POCHWALIć FACHOWO ZROBIONYMI TYNKAMI,OCIEPLENIEM PODDASZA WEłNą I PIERWSZYMI STELAżAMI...BYLE DO PRZODU.

COś TU CICHO SIę ZROBIłO...

Gratulujemy.

Czekamy na Wasze fotki tutaj :wink:

Pozdrawiamy

Witam wszystkich. Chcę się podzielić wiadomością z Wami wszystkimi wczoraj zakupiłem projekt TYMKA. Od jutra zaczynam spiralę pozwoleń uzgodnień itp. Musze zanieść projekt do adaptacji i czekać na te pozwolenia. Mam nadzieję, że zdążę do wiosny. powiedźcie mi z jakiego materiału wy budujecie. POZDRAWIAM :)

Witam

Chciałem zapytać o 2 sprawy:

1. Jakich materiałów, rur użyliście jako studzienek przy rynnach do deszczówki??

2. Czy ktoś z Tymkowiczów ma rozprowadzone DGP, cieple powietrze z kominka do innych pomieszczeń po za Salonem??

W razie możliwości proszę o zdjęcia

Z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł

Nie dziękuje żeby nie zapeszyć. Byłem dzisiaj u projektanta i zaśpiewał mi 2200zł za adaptację. Ja chyba nic nie będę zmieniać w projekcie. Jaką grubość ścian ma wasz domek i ewentualnie jakie będzie docieplenie?

Ja planuje 24 BK + 12 Styro. 8)

PS.Napewno w trakcie zrobisz jakieś zmiany....... :wink:

Nie dziękuje żeby nie zapeszyć. Byłem dzisiaj u projektanta i zaśpiewał mi 2200zł za adaptację. Ja chyba nic nie będę zmieniać w projekcie. Jaką grubość ścian ma wasz domek i ewentualnie jakie będzie docieplenie?

Ściany są grubości 24. Na dziś planujemy ocieplenie styropianem 14. Ale ocieplać będziemy w sierpniu, może we wrześniu więc może jeszcze pojawić się nowa koncepcja. My w naszym tymku trochę zmieniliśmy i teraz jest bardzo dobrze! Zwłaszcza łazienka na parterze z oknem i przejście do kuchni nie tylko z salonu. :wink:

Witam wszystkich. Chcę się podzielić wiadomością z Wami wszystkimi wczoraj zakupiłem projekt TYMKA. Od jutra zaczynam spiralę pozwoleń uzgodnień itp. Musze zanieść projekt do adaptacji i czekać na te pozwolenia. Mam nadzieję, że zdążę do wiosny. powiedźcie mi z jakiego materiału wy budujecie. POZDRAWIAM :)

My będziemy budować z POROTHERM'u 25! + prawdopodobnie ocieplenie 15 cm

keraml1 napisał:

My naszego Tymka wybudowaliśmy z suporeksu 24 cm, a ocieplenie planujemy ze styropianu perforowanego 12cm, którego parametry jeżeli chodzi o paro przepuszczalność są zbliżone do wełny mineralnej, taki system w swojej ofercie posiada firma Farby Kabe (Kabe Therm NV Klima) http://www.farbykabe.pl

Pozdrawiam :)

Witam

Chciałem zapytać o 2 sprawy:

1. Jakich materiałów, rur użyliście jako studzienek przy rynnach do deszczówki??

2. Czy ktoś z Tymkowiczów ma rozprowadzone DGP, cieple powietrze z kominka do innych pomieszczeń po za Salonem??

W razie możliwości proszę o zdjęcia

Z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł

Czy są tu osoby które mogą odp. na moje pytania :oops: