Beata i Rafał 17.01.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam! My za naszą adaptację płaciliśmy 800 zł oczywiście architekt przygotował całą dokumentację niezbędną do pozwolenia na budowę! Aniu i Macieju!!! Gratuluję zamieszkałego Tymka!!! Poszło Wam to ekspresowo!!! Również czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 17.01.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Jestescie rekordzistami, ale w druga strone Super cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 18.01.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich!!!! Na wiosnę chcę rozpocząć budowę TYMKA. Jeszcze czekam na mapy z podziału działki, jutro zamawiam projekt i będę starał się o pozwolenie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 18.01.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Mam do was prośbę. Możecie mi napisać ile potrzeba stali na budowę naszego Tymka. Chodzi mi o ilość prętów żebrowanych i gładkich do strzemion. Chcę jutro zakupić je ponieważ trafiają mi się w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Mam do was prośbę. Możecie mi napisać ile potrzeba stali na budowę naszego Tymka. Chodzi mi o ilość prętów żebrowanych i gładkich do strzemion. Chcę jutro zakupić je ponieważ trafiają mi się w dobrej cenie. Witam, tak na prawdę to juz nie pamiętam ile zamawialiśmy a ile zużyto i ten wątek już były kilka razy opisane na różnych stronach i mm przez zemnie opisane na samym początku Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 18.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Mam do was prośbę. Możecie mi napisać ile potrzeba stali na budowę naszego Tymka. Chodzi mi o ilość prętów żebrowanych i gładkich do strzemion. Chcę jutro zakupić je ponieważ trafiają mi się w dobrej cenie. Witam nowych Tymkowiczów Nie wiem czy te dane będą pomocne ale mogę podać ilości z faktur. 1. walcówka żebrowana 6mm - 70kg, 2.pręt żebrowany 12mm - 440kg I z tego co widzę to na fundamenty poszło j.w. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 21.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witajcie drodzy tymkowicze!Czy mógłby ktos z was podzielić się wiedzą odnośnie posadzek(ile czego poszło?!)możemy się juz pochwalić fachowo zrobionymi tynkami,ociepleniem poddasza wełną i pierwszymi stelażami...byle do przodu.Coś tu cicho się zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 22.01.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 WITAJCIE DRODZY TYMKOWICZE! CZY MóGłBY KTOS Z WAS PODZIELIć SIę WIEDZą ODNOśNIE POSADZEK(ILE CZEGO POSZłO?!) MOżEMY SIę JUZ POCHWALIć FACHOWO ZROBIONYMI TYNKAMI,OCIEPLENIEM PODDASZA WEłNą I PIERWSZYMI STELAżAMI...BYLE DO PRZODU. COś TU CICHO SIę ZROBIłO... Gratulujemy. Czekamy na Wasze fotki tutaj Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 22.01.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 My ich jeszcze nie mamy. Kierownik budowy kazał (przed położeniem instalacji wodno - kanalizacyjnej) posprzątać tzn porządnie pozamiatać - ile tam było kurzu, wymalować dysperbitem i położyć papę termozgrzewalną (12 rolek zakupiliśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 22.01.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Tak to wygląda w salonie http://inlinethumb30.webshots.com/42717/2721453220103098714S600x600Q85.jpg' alt='2721453220103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 22.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Chcę się podzielić wiadomością z Wami wszystkimi wczoraj zakupiłem projekt TYMKA. Od jutra zaczynam spiralę pozwoleń uzgodnień itp. Musze zanieść projekt do adaptacji i czekać na te pozwolenia. Mam nadzieję, że zdążę do wiosny. powiedźcie mi z jakiego materiału wy budujecie. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 23.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Powodzenia do wiosny już tak mało zostało... Czy zdążysz? My naszego Tymka postawiliśmy z porotonu robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 23.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Nie dziękuje żeby nie zapeszyć. Byłem dzisiaj u projektanta i zaśpiewał mi 2200zł za adaptację. Ja chyba nic nie będę zmieniać w projekcie. Jaką grubość ścian ma wasz domek i ewentualnie jakie będzie docieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawełdjromek 23.01.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam Chciałem zapytać o 2 sprawy: 1. Jakich materiałów, rur użyliście jako studzienek przy rynnach do deszczówki??2. Czy ktoś z Tymkowiczów ma rozprowadzone DGP, cieple powietrze z kominka do innych pomieszczeń po za Salonem??W razie możliwości proszę o zdjęcia Z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.01.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Nie dziękuje żeby nie zapeszyć. Byłem dzisiaj u projektanta i zaśpiewał mi 2200zł za adaptację. Ja chyba nic nie będę zmieniać w projekcie. Jaką grubość ścian ma wasz domek i ewentualnie jakie będzie docieplenie? Ja planuje 24 BK + 12 Styro. PS.Napewno w trakcie zrobisz jakieś zmiany....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 23.01.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Nie dziękuje żeby nie zapeszyć. Byłem dzisiaj u projektanta i zaśpiewał mi 2200zł za adaptację. Ja chyba nic nie będę zmieniać w projekcie. Jaką grubość ścian ma wasz domek i ewentualnie jakie będzie docieplenie? Ściany są grubości 24. Na dziś planujemy ocieplenie styropianem 14. Ale ocieplać będziemy w sierpniu, może we wrześniu więc może jeszcze pojawić się nowa koncepcja. My w naszym tymku trochę zmieniliśmy i teraz jest bardzo dobrze! Zwłaszcza łazienka na parterze z oknem i przejście do kuchni nie tylko z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 23.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ja buduje z maxa wienerbergera ( 3 złote /szt.) myślę ze 15 cm styro powinno wystarczyc ! pozdrawiam nowych tymkowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 24.01.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Chcę się podzielić wiadomością z Wami wszystkimi wczoraj zakupiłem projekt TYMKA. Od jutra zaczynam spiralę pozwoleń uzgodnień itp. Musze zanieść projekt do adaptacji i czekać na te pozwolenia. Mam nadzieję, że zdążę do wiosny. powiedźcie mi z jakiego materiału wy budujecie. POZDRAWIAM My będziemy budować z POROTHERM'u 25! + prawdopodobnie ocieplenie 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Daniel 25.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 keraml1 napisał: Nie dziękuje żeby nie zapeszyć. Byłem dzisiaj u projektanta i zaśpiewał mi 2200zł za adaptację. Ja chyba nic nie będę zmieniać w projekcie. Jaką grubość ścian ma wasz domek i ewentualnie jakie będzie docieplenie? My naszego Tymka wybudowaliśmy z suporeksu 24 cm, a ocieplenie planujemy ze styropianu perforowanego 12cm, którego parametry jeżeli chodzi o paro przepuszczalność są zbliżone do wełny mineralnej, taki system w swojej ofercie posiada firma Farby Kabe (Kabe Therm NV Klima) http://www.farbykabe.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawełdjromek 25.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam Chciałem zapytać o 2 sprawy: 1. Jakich materiałów, rur użyliście jako studzienek przy rynnach do deszczówki?? 2. Czy ktoś z Tymkowiczów ma rozprowadzone DGP, cieple powietrze z kominka do innych pomieszczeń po za Salonem?? W razie możliwości proszę o zdjęcia Z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł Czy są tu osoby które mogą odp. na moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts