EwaiMarek 31.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś budował z betonu komórkowego 36cm. Proszę o zdjęcia z realizacji. było już ich wiele, ale wnętrza mało. Dzięki. Pozdrawiam!!! My mamy naszego Tymka wybudowanego z Greisla (niemiecka produkcja, parametry ytonga) - biały beton komórkowy 36,5cm, na cienkie spoiny, ściana jednowarstwowa. Na 26, 27 lub 28 stronie są moje zdjęcia A co konkretnie interesuje Cię z wnętrza? Trudno wklejać wszystkie zdjęcia wnętrz, bo tak naprawdę niewiele jest na nich widoczne dla jeszcze niewtajemniczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 01.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Cytat: Dzieki Czy istnialaby mozliwosc obejrzenia u kogos z Was Tymka? Wiadomo co na zdjeciu to na zdjeciu a co w realu to w realu. Decyzja juz zapadla tylko zastanawiamy sie nad dodaniem pralni na gorze zamiast holu... Ja chętnie obejrzałabym Tymka w okolicy Warszawy, jeśli ktoś tam buduje - może pozwoli obejrzeć swoje cudo. Zapraszamy, jesteśmy z Ostrołęki z 120 km na północ od W-wy Serdeczne dzięki, chętnie skorzystamy z zaproszenia jak skończy się zima. Pozdrawiam i miłego kończenia domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathya i Pawel 01.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Czy istnialaby mozliwosc obejrzenia u kogos z Was Tymka? Wiadomo co na zdjeciu to na zdjeciu a co w realu to w realu. Decyzja juz zapadla tylko zastanawiamy sie nad dodaniem pralni na gorze zamiast holu... Ja chętnie obejrzałabym Tymka w okolicy Warszawy, jeśli ktoś tam buduje - może pozwoli obejrzeć swoje cudo? Zapraszamy, jesteśmy z Ostrołęki z 120 km na północ od W-wy. Dzieki wielkie. Troszke daleko mamy , ale kto wie... Mam prosbe czy moglibyscie powstawiac jakies zdjecia kuchni i lazienek (gornej i dolnej). Jestem ciekawa jak to mniej wiecej wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 01.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kathya i Paweł My budujemy pod Wrocławiem, kierunek na Warszawę, a Wy w którym rejonie? Zapraszamy do nas, bo to chyba zdecydowanie bliżej niż do Stukpuka i Joli i Jarka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 01.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Hejka drodzy tymkowicze! My naszego tymusia(lustrzane odbicie)mamy wybudowanego z pustaka porotherm "yuwo"(wersja ciepłej ceramiki,nieco jaśniejszej od porothermu"robena").ścianki działowe są z pustaka 11,5cm a reszta z 24cm.do tego dorzuciliśmy styropian "10". Pozdrawiamy.byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathya i Pawel 01.02.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kathya i Paweł My budujemy pod Wrocławiem, kierunek na Warszawę, a Wy w którym rejonie? Zapraszamy do nas, bo to chyba zdecydowanie bliżej niż do Stukpuka i Joli i Jarka pozdrawiam My bedziemy sie budowac za Jelczem Laskowicami. Okolice Olawy, Jelcza... A Wy?? Z mila checia bysmy Was odwiedzili Kolejny raz bedziemy w Polsce na urlopie w maju. Moze wtedy?? Narazie jestemy na etapie przepisu dzialki na nas. Wode juz mamy polaczona. Jeszcze troche papierkowej roboty przed nami, ale coz... taka rzeczywistosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 02.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 My na trasie Oleśnica - Jelcz Laskowice - jak będziecie na urlopie to odezwijcie się - najlepiej na priva - to się umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 02.02.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tyle Tymków już gotowych i nikt nie ma fotek, czy materiałów kanalizacji na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 02.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tyle Tymków już gotowych i nikt nie ma fotek, czy materiałów kanalizacji na parterze? Ja mam i pewnie na 2 czy 3 stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 02.02.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tyle Tymków już gotowych i nikt nie ma fotek, czy materiałów kanalizacji na parterze? Ja mam i pewnie na 2 czy 3 stronie Te już widziałem, potrzebuje więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 02.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tyle Tymków już gotowych i nikt nie ma fotek, czy materiałów kanalizacji na parterze? Ja mam i pewnie na 2 czy 3 stronie Te już widziałem, potrzebuje więcej. Ja to mam zrobione wg projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 02.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tyle Tymków już gotowych i nikt nie ma fotek, czy materiałów kanalizacji na parterze? Ja mam i pewnie na 2 czy 3 stronie Te już widziałem, potrzebuje więcej. Ja to mam zrobione wg projektu A zmywarke gdzie macie ustawioną? Na której ścianie w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 02.02.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Na ściance sąsiadującej z łazienką (na tej ściance będą Kuchnia gazowa (na rogu przy kominie) następnie 50 cm potęm zlewozmywak jednokomorowy z blatem a pod blat będzie zmywarka 40cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 02.02.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jeśli o nas chodzi to mamy to także wg projwektu tyle, że z łazienki na parterze pójdzie do góry pion (hol w projekcie u nas pralnia) Zlew w kuchni jak w projekcie 1,5 komory i obok zmywarka ale podłączenie do niej musi być za zlewem aby wszystko mieściło się w jednej linii. Jutro wchodzi instalator jak skończy to będą fotki wykonanej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 02.02.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jeśli o nas chodzi to mamy to także wg projwektu tyle, że z łazienki na parterze pójdzie do góry pion (hol w projekcie u nas pralnia) Zlew w kuchni jak w projekcie 1,5 komory i obok zmywarka ale podłączenie do niej musi być za zlewem aby wszystko mieściło się w jednej linii. Jutro wchodzi instalator jak skończy to będą fotki wykonanej instalacji. Dzięki! Planuje wykonać samemu kanalize na parterze i przydadzą się wszystkie możliwe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 03.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 My na trasie Oleśnica - Jelcz Laskowice - jak będziecie na urlopie to odezwijcie się - najlepiej na priva - to się umówimy Witamy serdecznie wszystkich TYMKOWICZÓW!!!! Jesteśmy z Wrocławia i w pierwszej kolejności chcieliśmy zwrócić się z ogromną prośbą do Ewy i Marka Mianowicie bardzo byśmy chcieli zobaczyć Tymka "na żywo"... Wiemy już, że znajduje się on na trasie Oleśnica - Jelcz Laskowice.. Ale czy moglibyście podać nam bliższą lokalizację Waszego domku?? Bardzo byśmy byli wdzięczni , strasznie nam na tym zależy Pozdrawiamy serdecznie - Marta i Robert. mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 03.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Czy ktos z bardziej zaawansowanych Tymkowiczów robił saunę fińską. Wydaje mi się swietnym rozwiazaniem garderoba na piętrze z tym ze wejście byłoby z łazienki. Czekam na Wasze opinie, co sadziecie o takim pomysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 03.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 My na trasie Oleśnica - Jelcz Laskowice - jak będziecie na urlopie to odezwijcie się - najlepiej na priva - to się umówimy Witamy serdecznie wszystkich TYMKOWICZÓW!!!! Jesteśmy z Wrocławia i w pierwszej kolejności chcieliśmy zwrócić się z ogromną prośbą do Ewy i Marka Mianowicie bardzo byśmy chcieli zobaczyć Tymka "na żywo"... Wiemy już, że znajduje się on na trasie Oleśnica - Jelcz Laskowice.. Ale czy moglibyście podać nam bliższą lokalizację Waszego domku?? Bardzo byśmy byli wdzięczni , strasznie nam na tym zależy Pozdrawiamy serdecznie - Marta i Robert. mail [email protected] wysyłam info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Marcin 04.02.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witamy Wszystkich!Od sierpnia mieszkamy w Tymku na Dolnym Śląsku. Z budową wystartowaliśmy w październiku 2007 i udało się ją doprowadzić do stanu umożliwiającego zamieszkanie choć jeszcze mnóstwo prac pozostało do wykonania. Z najbardziej widocznych to musimy jeszcze zrobić ocieplenie i elewację oraz wykończyć skosy w jednej sypialni. Zmian w projekcie było niewiele, daszek nad wejściem podpary na słupach, w salonie zamieniliśmy miejscami okno z drzwiami balkonowymi i na poddaszu zamiast holu mamy pralnię/prasowalnię. Tymek jest w lustrzanym odbiciu, bez ścianki kolankowej.http://lh3.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdQNdyOanI/AAAAAAAABRg/EaA9z8jFWuM/s720/DSC00327.jpgKilka fotek. dolna łazienkahttp://lh6.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPfYZ571I/AAAAAAAABSE/a7vxnx93zqU/s512/DSC00111.jpghttp://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPilkr8hI/AAAAAAAABP4/Keq0VT67nf8/s720/DSC00112.jpggórna łazienkahttp://lh4.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPog0u0sI/AAAAAAAABQI/dstBj1vqKfs/s720/DSC00114.jpghttp://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPlfRg0ZI/AAAAAAAABQA/qLuFsnBtYb0/s720/DSC00113.jpgsypialnia nad garażemhttp://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPsCNBuTI/AAAAAAAABQQ/BC42SfzhzgQ/s720/DSC00116.jpgKuchniahttp://lh3.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPu8-kwrI/AAAAAAAABQY/BznzCyyRoSY/s720/DSC00123.jpghttp://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPyXLEDlI/AAAAAAAABQg/vrZHf3bwzX0/s720/DSC00124.jpgSalon, a właściwie sufit w saloniehttp://lh6.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdP0kDkizI/AAAAAAAABQo/LUX80FJ3wrA/s720/DSC00127.jpgi jeszcze kawałek podbitki z rynnamihttp://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdQCx1i45I/AAAAAAAABRI/uWOFwx_l68c/s720/DSC00226.jpgSłupy widoczne na zdjęciu będą jeszcze pogrubione i mam nadzieję że wtedy przestaną wyglądać jak zapałki:)Pozdrawiamy K&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 04.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Super, jak miło popatrzeć na wykończonego w środku Tymka Możecie wkleić zdjęcie holu ze schodami, bardzo jestem ciekawa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts