Kasia Marcin 05.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witamy Wszystkich! Od sierpnia mieszkamy w Tymku na Dolnym Śląsku. Z budową wystartowaliśmy w październiku 2007 i udało się ją doprowadzić do stanu umożliwiającego zamieszkanie choć jeszcze mnóstwo prac pozostało do wykonania. Z najbardziej widocznych to musimy jeszcze zrobić ocieplenie i elewację oraz wykończyć skosy w jednej sypialni. Zmian w projekcie było niewiele, daszek nad wejściem podpary na słupach, w salonie zamieniliśmy miejscami okno z drzwiami balkonowymi i na poddaszu zamiast holu mamy pralnię/prasowalnię. Tymek jest w lustrzanym odbiciu, bez ścianki kolankowej. Witam Was serdecznie,, Kasia & Marcin,, Bardzo fajnie, ze wstawiliscie troche fotek z Waszego Tymka, ktory sie pieknie prezentuje a czas na wymiane mebli zawsze jest nie wszystko od razu skoro cos sie ma to po co wchodzic w wieksze kredyty... Najpierw budowa wykonczenie pomieszczen a na wymiane mebli jest wiele kolejnych lat zycia My tez najpierw bedziemy skupiali sie na budowie, wykonczeniu a meble, ktore sa to zapewne zostana a z czasem i na nie przyjdzie czas... Ale mam taki dylemat bo powyzej napisaliscie, ze nie podnosiliscie scianki kolankowej a patrzac na fotki np. ta lazienka ma scianke kolankowa... wiec w jaki sposob ona powstala? Czy pomniejszyliscie pomieszczenia na gorze aby ona powstala czy co, bo tak mysle i nie wiem??? No i jaka jest wysokosc tej scianki? Teraz bedziecie zasypywani pytaniami Pozdrawiam Was serdecznie i zycze dalszego milego mieszkania stukpuk ma rację, to przedścianka. Jest zrobiona z płyty g-k i ma wysokość ok 90 cm z wyjątkiem sypialni gdzie jest niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Marcin 05.02.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kasia & Marcin, widzę na zdjęciu ze macie grzejniki i czy grzejecie też podłogówkę??, jaki macie kocioł i jaki moc? Podłogówkę mamy w wiatrołapie, kuchni i łazienkach. Kocioł na ekogroszek 25kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 05.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam wszystkich!!! Jestem pod wrażeniem TYMKA Kasi & Marcina. Ładnie prezentuje się Wasz TYMEK, naprawdę robi wrażenie. Gratulacje!!! Świetnie, że wkleiliście te zdjęcia. Teraz jestem przekonany ze dobrze wybrałem. A ja w dalszym ciągu czekam na wydanie warunków przyłączy. Jak to dostanę to od razu zanoszę projekt do projektanta aby go zaadoptował, nie będzie zmian to powinno pójść szybko. Za oknami już wiosna zagląda a ja jestem na początku załatwiania papierków. Mam nadzieję że pójdzie mi to szybko. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 05.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witamy ponownie!!! Na pocieszenie - również jesteśmy na etapie załatwiania spraw papierkowych, budowę będziemy realizować w Środzie Śląskiej, więc mamy nadzieję, że pójdzie łatwo i szybko Jeszcze do dziś nie byliśmy przekonani do końca tego projektu ale po złożeniu jednej wizyty ( za umożliwienie której serdecznie dziękujemy!!!) oraz obejrzeniu zdjęć Kasi i Marcina jesteśmy pewni, ŻE TO JEST WŁAŚNIE TO!!!!!!! Zmieniać w projekcie też raczej nie będziemy nic, Tymek jest domkiem prostym ale bardzo funkcjonalnym, spełniającym w pełni nasze oczekiwania Pozdrawiamy wszystkich i życzymy powodzenia w dalszych etapach budowy!!! Marta i Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 05.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam wszystkich. Dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco forum. Mamy Tymka w stanie surowym zamkniętym+ elektryka oraz ocieplenie poddasza. My zamiast wykańczać poddasze płytami g-k wylaliśmy strop ze skosami, na to styropian 15 i dopiero dach. Sciankę kolankową podnieśliśmy o 3 pustaki(suporek) + wieniec. Jeżeli chodzi o pralnię to zrobiliśmy ją z garderoby w pokoju nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ja tez jestem pod wrażeniem Tymka Kasi I Marcina najpierw nie mogłam się połapać z rozkładem pomieszczeń, ale doszłam że to lustrzane odbicie i widzę ze mamy chyba identyczne panele, dąb palony? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Marcin 06.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 ja tez jestem pod wrażeniem Tymka Kasi I Marcina najpierw nie mogłam się połapać z rozkładem pomieszczeń, ale doszłam że to lustrzane odbicie i widzę ze mamy chyba identyczne panele, dąb palony? Ania Dobre oko. Dąb palony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 no to teraz ja wam pokaże kilka fotek kuchnia http://images27.fotosik.pl/321/3aaa93e0c1ba2713med.jpg widok ze schodów na salon: http://images27.fotosik.pl/321/0290ff2cdfbc5b68med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 przejście do kuchni za kominem: http://images30.fotosik.pl/322/bc5e2f96c89fe92amed.jpg to tyle Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 łazienka dolna: http://images44.fotosik.pl/58/e5ccd3f3614976c7med.jpg i kawałek górnej: http://images49.fotosik.pl/58/63ed48554328756bmed.jpg http://images46.fotosik.pl/57/1fd0d48868587ab7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 06.02.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Każdy z Tymków w innej aranżacji i każdy piękny, bo Tymek!Aniu i Maćku jak wysoki jest blat w kuchni i czy okno ma wymiar 150/150? Wklejcie więcej zdjęć proszę, bo świetnie macie urządzone, a jakie przestrzenie!Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 06.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Piękne te wasze Tymki, już urządzone, tak ze smakiem, aż czuć nowością Ania i Maciej gratuluję gustu. Czy ja mogę poprosić o więcej zdjęć, . Bardzo chciałabym zobaczyć hol ze schodami pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Każdy z Tymków w innej aranżacji i każdy piękny, bo Tymek!Aniu i Maćku jak wysoki jest blat w kuchni i czy okno ma wymiar 150/150? Wklejcie więcej zdjęć proszę, bo świetnie macie urządzone, a jakie przestrzenie!Pozdrawiamy wydaje mi sie, że przestrzeń uzyskalismy przez przeniesienie dolnej łazienki do ściany budynku, wyszedł fajny korytarzyk, a komin sprytnie zasłania drzwi do łazienki schody mamy narazie betonowe, czekamy na drewniane jeszcze dwa tygodnie Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 06.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 WOW gratuluje pięknych Tumków jestem pod wrażeniem... Ania i Maciek mam pytanie dotyczące wejścia do salonu .. wiedze ze jakby zrezygnowaliscie z czesci sciany:) fajnie to wygląda czy moge prosic wiecej zdjęc? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 WOW gratuluje pięknych Tumków jestem pod wrażeniem... Ania i Maciek mam pytanie dotyczące wejścia do salonu .. wiedze ze jakby zrezygnowaliscie z czesci sciany:) fajnie to wygląda czy moge prosic wiecej zdjęc? z góry dziękuje jak widac zrezygnowalismy ze ścianek, nie mamy węgarka przy wejściu, od strony "gabinetu nie ma wogóle ścianki, tylko wejście do salonu zaczyna sie równo z wejściem do gabientu, czyli na głębokości tej wneki, która jest w projekcie z góry salon wygląda tak: http://images27.fotosik.pl/321/0290ff2cdfbc5b68med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 i jeszcze fotki... łazienka + korytarz u góry http://images46.fotosik.pl/58/ac46016221341f35med.jpg http://images29.fotosik.pl/322/461d3684efecd143med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 06.02.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Super urządzone Tymki. Teraz z mężem mamy dylemat czy nie powiększyć wejścia do salonu, bo super to wygląda. Aniu mam prośbę jaki jest kolor ścian w salonie bo własnie o takim myślałam. I drugie pytanie jaką wysokość ma ścianka kolankowa w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 kolor to dekoral jasny beż, ścianka kolankowa 2 pustaki + wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 06.02.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 w zasadzie jasnym bezem - ta sama farba mamy wymalowane 80% ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 06.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Każdy z Tymków w innej aranżacji i każdy piękny, bo Tymek!Aniu i Maćku jak wysoki jest blat w kuchni i czy okno ma wymiar 150/150? Wklejcie więcej zdjęć proszę, bo świetnie macie urządzone, a jakie przestrzenie!Pozdrawiamy He, he, he. (nie chcę być złośliwy) Wysokość blatu w kuchni to oczywista jest wysokość nie zmienna a wiec jak masz wysokość kuchni gazowej - nie ma innej wysokości - wystarczy iść do kuchni i zmierzyć wysokość kuchnię gazową jaką macie w mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts