Arkadiusz i Anna 10.02.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Dzięki keraml1 jutro jeszcze to sprawdze dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 10.02.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Dzięki keraml1 jutro jeszcze to sprawdze dokładnie. Skoro mają one 36 cm to na jedną warstwę wyjdzie ok 150 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz i Anna 11.02.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam zakupiłem dzisiaj bloczki b20 o wymiarach14x24x38 1600 szt po 3.80 zł a wczoraj jak byłem koleś mi oferował w tej samej cenie bloczki b15 o wymiarach 12x24x36 .keraml1 dzięki za cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 11.02.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witamy Wszystkich! Od sierpnia mieszkamy w Tymku na Dolnym Śląsku. Z budową wystartowaliśmy w październiku 2007 i udało się ją doprowadzić do stanu umożliwiającego zamieszkanie choć jeszcze mnóstwo prac pozostało do wykonania. Z najbardziej widocznych to musimy jeszcze zrobić ocieplenie i elewację oraz wykończyć skosy w jednej sypialni. Zmian w projekcie było niewiele, daszek nad wejściem podpary na słupach, w salonie zamieniliśmy miejscami okno z drzwiami balkonowymi i na poddaszu zamiast holu mamy pralnię/prasowalnię. Tymek jest w lustrzanym odbiciu, bez ścianki kolankowej. dolna łazienka http://lh6.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPfYZ571I/AAAAAAAABSE/a7vxnx93zqU/s512/DSC00111.jpg http://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPilkr8hI/AAAAAAAABP4/Keq0VT67nf8/s720/DSC00112.jpg Kasia i Marcin mam do was pytanie. Rozglądam się za armaturą do łazienki na dole i oczywiście analizuję Waszą i zastanawiam się jak to wszystko się tam pomieści. Tak się domyślam, że nie powiększaliście łazienki, czy macie wymiary tak jak w projekcie? A w związku z tym brodzik macie półokrągły "80"-tkę? Widzę że wc wychodzi trochę na drzwi, to tak jak u nas będzie Nie ma wrażenia że jest trochę ciasno? Czy moglibyście wkleić jeszcze jedno zdjęcie Waszej łazienki - ujęcie z drzwi tak bardziej na podłogę żebym mogła sobie tę "przestrzeń" bardziej wyobrazić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 11.02.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja również zwracam się prośbą zdjęcia łazienki od strony drzwi i jeśli można to tej na górze i holu na dole.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 11.02.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzisiaj zanieslismy projekt do architekta, swoja usluge wycenil nam na kwote 1600zl. Uwazacie ze to drogo czy cena jest jak najbardziej przystepna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 11.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzisiaj zanieslismy projekt do architekta, swoja usluge wycenil nam na kwote 1600zl. Uwazacie ze to drogo czy cena jest jak najbardziej przystepna... myślę, że to dobra cena, my płacilismy 2800 Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.02.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzisiaj zanieslismy projekt do architekta, swoja usluge wycenil nam na kwote 1600zl. Uwazacie ze to drogo czy cena jest jak najbardziej przystepna... Dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 11.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 przejżałam sobie nasze faktury, u nas kupionych bloczków było łącznie 1858szt, wiem, że cos zostało, także nie wiem ile ostatecznie poszło na fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 11.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzisiaj zanieslismy projekt do architekta, swoja usluge wycenil nam na kwote 1600zl. Uwazacie ze to drogo czy cena jest jak najbardziej przystepna... My płaciliśmy 1200zł, ale architekt był z Oleśnicy, więc jak na Wrocław to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 11.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 W takim razie cieszymy sie że cena nie jest jeszcze tak wygórowana, z tym że my w naszym projekcie nie nanosiliśmy żadnych istotnych zmian ale za to architekt poprowadzi nam sprawę już do uzyskania pozwolenia na budowę. Do tego wszystkieo okazało się , że działkę jeszcze musimy przekształcić na budowlaną ale to już wliczone zostało w cenę. Pozwolenie będziemy mieli około połowy marca, to chyba nie jest tak źle...Architekta mamy ze Środy Śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 11.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 obiecane fotki schodów, mam nadzieje, że widac wystarczająco http://images35.fotosik.pl/58/c9f92a9100f7238amed.jpg http://images37.fotosik.pl/57/19e93c86eec4c461med.jpg http://images36.fotosik.pl/58/49f2b2e1c6d9bd66med.jpg Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 11.02.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ps. barierka jest prowizoryczna ze względu na małego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Marcin 11.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witamy Wszystkich! Od sierpnia mieszkamy w Tymku na Dolnym Śląsku. Z budową wystartowaliśmy w październiku 2007 i udało się ją doprowadzić do stanu umożliwiającego zamieszkanie choć jeszcze mnóstwo prac pozostało do wykonania. Z najbardziej widocznych to musimy jeszcze zrobić ocieplenie i elewację oraz wykończyć skosy w jednej sypialni. Zmian w projekcie było niewiele, daszek nad wejściem podpary na słupach, w salonie zamieniliśmy miejscami okno z drzwiami balkonowymi i na poddaszu zamiast holu mamy pralnię/prasowalnię. Tymek jest w lustrzanym odbiciu, bez ścianki kolankowej. dolna łazienka http://lh6.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPfYZ571I/AAAAAAAABSE/a7vxnx93zqU/s512/DSC00111.jpg http://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SYdPilkr8hI/AAAAAAAABP4/Keq0VT67nf8/s720/DSC00112.jpg Kasia i Marcin mam do was pytanie. Rozglądam się za armaturą do łazienki na dole i oczywiście analizuję Waszą i zastanawiam się jak to wszystko się tam pomieści. Tak się domyślam, że nie powiększaliście łazienki, czy macie wymiary tak jak w projekcie? A w związku z tym brodzik macie półokrągły "80"-tkę? Widzę że wc wychodzi trochę na drzwi, to tak jak u nas będzie Nie ma wrażenia że jest trochę ciasno? Czy moglibyście wkleić jeszcze jedno zdjęcie Waszej łazienki - ujęcie z drzwi tak bardziej na podłogę żebym mogła sobie tę "przestrzeń" bardziej wyobrazić? Pozdrawiam Łazienka ma wymiary jak w projekcie (przynajmniej powinna mieć). Kabina faktycznie ma 80 cm i da się z tym żyć. Drzwi do łazienki zmniejszyliśmy o 10 cm aby zredukować efekt wchodzenia prosto na muszlę. Jeśli chodzi o wrażenie ciasnoty to moim zdaniem nie jest źle choć można próbować utargować jesze kilkanaście centymetrów "wciskając" stelaż od kibelka do spiżarni. Za to górna jest naprawdę przestronna więc nadrabia za dolną Zdjęcia jak zwykle będą rano. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 11.02.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 my mamy drzwi do łazienek 70-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 11.02.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Łazienka ma wymiary jak w projekcie (przynajmniej powinna mieć). Kabina faktycznie ma 80 cm i da się z tym żyć. Drzwi do łazienki zmniejszyliśmy o 10 cm aby zredukować efekt wchodzenia prosto na muszlę. Jeśli chodzi o wrażenie ciasnoty to moim zdaniem nie jest źle choć można próbować utargować jesze kilkanaście centymetrów "wciskając" stelaż od kibelka do spiżarni. Za to górna jest naprawdę przestronna więc nadrabia za dolną Zdjęcia jak zwykle będą rano. Pozdrawiam, Marcin Dzięki No właśnie tak nam hydraulik podpowiedział i chyba wstawimy geberit w ściankę ze spiżarnią. Kibelki właśnie przejrzałam chyba wszystkie w internecie, najkrótszy jaki znalazłam to 45cm super ale cena nie super więc chyba trzeba zejść na ziemię i myśleć o standardowych wymiarach. A co do drzwi to też wyjście, ale nie pomyśleliśmy o tym wcześniej, trudno! Teraz tak sobie myślę, że ściankę do spiżarni można było przesunąć o 20-30cm, spiżarka za bardzo nie ucierpiałaby a łazienka na pewno zyskałaby, no cóż Polak mądry po szkodzie Ale może nowi Tymkowicze nie będą powielać naszych błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Łazienka ma wymiary jak w projekcie (przynajmniej powinna mieć). Kabina faktycznie ma 80 cm i da się z tym żyć. Drzwi do łazienki zmniejszyliśmy o 10 cm aby zredukować efekt wchodzenia prosto na muszlę. Jeśli chodzi o wrażenie ciasnoty to moim zdaniem nie jest źle choć można próbować utargować jesze kilkanaście centymetrów "wciskając" stelaż od kibelka do spiżarni. Za to górna jest naprawdę przestronna więc nadrabia za dolną Zdjęcia jak zwykle będą rano. Pozdrawiam, Marcin Dzięki No właśnie tak nam hydraulik podpowiedział i chyba wstawimy geberit w ściankę ze spiżarnią. Kibelki właśnie przejrzałam chyba wszystkie w internecie, najkrótszy jaki znalazłam to 45cm super ale cena nie super więc chyba trzeba zejść na ziemię i myśleć o standardowych wymiarach. A co do drzwi to też wyjście, ale nie pomyśleliśmy o tym wcześniej, trudno! Teraz tak sobie myślę, że ściankę do spiżarni można było przesunąć o 20-30cm, spiżarka za bardzo nie ucierpiałaby a łazienka na pewno zyskałaby, no cóż Polak mądry po szkodzie Ale może nowi Tymkowicze nie będą powielać naszych błędów Dzięki za podpowiedź! Musze jeszcze raz rozrysować łazienke z dzwiami 70cm. I zmierzyć kibelek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz i Anna 12.02.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dzięki za cenne informacje tez tak zrobimy w łazięce na dole Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz i Anna 12.02.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 przejżałam sobie nasze faktury, u nas kupionych bloczków było łącznie 1858szt, wiem, że cos zostało, także nie wiem ile ostatecznie poszło na fundamenty Dzięki serdeczne za informacje!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Marcin 12.02.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Łazienka ma wymiary jak w projekcie (przynajmniej powinna mieć). Kabina faktycznie ma 80 cm i da się z tym żyć. Drzwi do łazienki zmniejszyliśmy o 10 cm aby zredukować efekt wchodzenia prosto na muszlę. Jeśli chodzi o wrażenie ciasnoty to moim zdaniem nie jest źle choć można próbować utargować jesze kilkanaście centymetrów "wciskając" stelaż od kibelka do spiżarni. Za to górna jest naprawdę przestronna więc nadrabia za dolną Zdjęcia jak zwykle będą rano. Pozdrawiam, Marcin Dzięki No właśnie tak nam hydraulik podpowiedział i chyba wstawimy geberit w ściankę ze spiżarnią. Kibelki właśnie przejrzałam chyba wszystkie w internecie, najkrótszy jaki znalazłam to 45cm super ale cena nie super więc chyba trzeba zejść na ziemię i myśleć o standardowych wymiarach. A co do drzwi to też wyjście, ale nie pomyśleliśmy o tym wcześniej, trudno! Teraz tak sobie myślę, że ściankę do spiżarni można było przesunąć o 20-30cm, spiżarka za bardzo nie ucierpiałaby a łazienka na pewno zyskałaby, no cóż Polak mądry po szkodzie Ale może nowi Tymkowicze nie będą powielać naszych błędów Nic straconego, nam drzwi zmniejszał facet który układał kafle. Jeśli chodzi o przesunięcie ścianki o 20-30 cm do spiżarni, to i tak nic by z tego nie wyszło bo zabrakło by miejsca na drzwi wejściowe z kuchni do spiżarni http://lh5.ggpht.com/_Z9EWf96POIg/SZPO-yd69fI/AAAAAAAABZk/-zMBpHFexzs/s720/DSC00402.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts