aniapz 24.02.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 EwaiMarek dzięki. Z rysunkiem się nie spieszy Jak patrzę za okno,to tracę nadzieję, że w ogóle kiedyś zaczniemy budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 24.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Spokojnie, jeszcze troszkę przyjdzie wiosna i wszyscy nabierzemy nowych sił do działania, a jak już zaczniecie budować, to będzie się działo moje zdjęcia - mała rupieciarnia o wymiarach 2,4m x 1,5m http://images50.fotosik.pl/70/f86c48aeec43bbe5.jpg jeśli chodzi o jasność pokoi tu widok z drzwi "małej" sypialni na drugą sypialnię - okna są tak samo usytuowane w obu sypialniach - myślę że widać że pokoje są wystarczająco jasne http://images47.fotosik.pl/70/1fbf5956e9a655da.jpg no i jeszcze szkic pięterka http://images39.fotosik.pl/67/3bc044d4d6449fb3med.jpg starałam zachować się proporcje, jednak jest to szkic odręczny - korytarz sprawdziłam ma ok.8,5m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.02.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ja też przymieżam się do rozrysowania poddasza. Najgorzej jak żonka zacznie po swojemu! Tylko ten pion kanalizacyjny(wentylacja) z dolnej łazienki mi nie pasuje do koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 EwaiMarek jesteście niesamowici. Dzisiaj prośba złożona, dzisiaj prośba spełniona Ze zdjęć widać, że pokoje rzeczywiście są jasne. A szkic poddasza to dla nas niezwykle przydatna perełka Właśnie nad nim siedzimy i debatujemy Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 25.02.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Całkiem całkiem fajnie wyszły Mam fotki fudamentów,parteru, poddasza, więźby i stropu. Jakby co to czekam na adres. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia [email protected] Mrozy ustępują pewnie walczysz cały czas z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 25.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam tymkowiczów. Muszę się pochwalić !!! W ubiegłą sobotę dzięki uprzejmości Mag@Tom z naszego tymkowego forum miałem okazję, obejrzeć ich domek i zobaczyć jak to wszystko się przedstawia po wzniesieniu ścian i przykrycia Tymka dachem Suuuper !!! Jestem strasznie zadowolony z tego co zobaczyłem. Tymek okazał sie być tak jak się spodziewałem !!! Dokładnie tak jak oczekiwałem. A dzięki uprzejmości Magdy i Tomka i wizycie w Ich Tymku potwierdziło się moje przypuszczenie, że dla nas Tymek jest idealnym projektem. Układ ich tymka jest taki sam, jak nasz. Za wyjątkiem usytuowania tarasu, zmiany okien i przejścia do kuchni nie różni się od naszego. Spodobał nam się pomysł Magdy i Tomka w sprawie pralni. Wydaje mi się, że skorzystamy z tego pomysłu, zwłaszcza, że nasz Tymek ma poszerzony o 1 metr garaż, a co za tym idzie pokój nad garażem i garderoba się zwiększa. Kiedy zobaczyłem ile jest miejsca, po podniesieniu o 3 maxy ściany kolankowej, wydaje mi się, że rzeczywiście szkoda miejsca, na tak duża garderobę. Lepiej zrobić tak jak oni dodatkowe pomieszczenie i przeznaczyć je na pralnie. Cieszę się, że nie zrezygnowaliśmy z tej wolnej przestrzeni koło schodów. Naprawdę świetne miejsce i uważam, że powinno zostać takie jak w projekcie, jeśli ktoś lubi przestrzeń. Dzięki wizycie utwierdziłem się w przekonaniu, że ilość miejsca pod dachem, jest wystarczająca, żeby spokojnie zrobić tam stryszek. Dodatkowe okna, na pewno się przydadzą tak jak u Magdy i Tomka. Na pewno zostawimy wnękę na szafę, nad która się zastanawialiśmy, a przejście do kuchni zostawimy jednak otwarte, a nie tak jak zmieniliśmy w projekcie, na zamknięte. Magda i Tomek zmienili tez układ w kuchni. Przesunęli drzwi wejściowe, nad czym i my teraz się zastanawiamy. Odpowiada mi wielkość pomieszczeń na górze, a mówiąc szczerze, nie spodziewałem się, że będą takie duże. Troszkę za mały wydaje mi się salon, ale po zastanowieniu stwierdzam, że przecież jest pokój na dole i tak naprawdę, wcale taki duży salon być nie musi. Zwłaszcza, że teraz mieszkam i śpię w salonie który ma 25 m2 i jakoś sobie radzimy Wyjaśnił mi się tez problem schodów, ich kształtu, zabudowy i ewentualnej piwniczki pod nimi. Cisze się, że poszerzyłem garaż o metr. Zyskała też dzięki temu kotłownia. Jednym słowem super, że tam byłem. Mam wyobrażenie o tym jak będzie wyglądał mój domek. Przywiozłem z tego miłego wypadu kupę zdjęć i film z Ich Tymka. Jest co oglądać, analizować. Pewne rzeczy nabrały innego spojrzenia. Pojawiły się tez nowe pytania. Ale tak naprawdę, zachęcam każdego kto kupi projekt, albo zanim kupi, niech jak ma taka możliwość, obejrzy domek od środka. Mnie się to udało. Za co jestem bardzo wdzięczny Magdzie i Tomkowi. Dziękujemy !!!!!!!!!!! Bardzo !!!!!!!!!!!!!!!!!!! I oczywiście życzę wszystkiego najlepszego !!! Szybkiego dokończenia budowy i dalszej realizacji Waszych zamierzonych planów !!! Pozdrawiam i do zobaczenia. bertolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 25.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Kochani dzięki serdeczne za miłe słowa!Cieszymy się, że widok naszego Tymka pomógł Wam w dokonaniu pewnych wyborów i decyzji. Bardzo miło było Was gościć i z przyjemnością zapraszamy na otwarcie sezonu letniego!Pozdrawiamy Was i życzymy również powodzenia - Niech wasze mury pną się do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 26.02.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Te Wasze kosztorysy!!!! Mój już nie jest tak optymistyczny niestety ale nie ma nam kto w rodzinie budować i za wszystkie prace trzeba było zapłacić. A szkoda bo są to dość duże pieniądze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 27.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Nasz stan surowy otwarty to ok. 160 tyś. (30 tyś robocizna za całość + materiały), a w kolejnych wydatkach: okna DAKO + brama garażowa - 15 tyś, instalacja wod.-kan. - ok 30 tyś (piec, kaloryfery itp.), elektryk - 5 tyś z materiałami; Nasz majster: wylewki, tynki wewnętrzne (robocizna+mat) ok 15 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 27.02.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czy ktoś może przesłac mi w miarę aktualny kosztorys, celem przedstawienia do banku. Byłbym wdzieczny, bo ten z Horyontu jest ciut nieaktualny. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 28.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam!!!Napiszcie mi kto z Was wszystkich poszerzał garaż.. Niestety w projekcie nie zaznaczyłam tego i teraz chyba żałuje:-(( A obawiam się że na taką zmianę jest już za póżno.. (projekt u architekta) I jeszcze jedno:Tak przeglądam te fotki Waszych pięknych Tymków i nasunęło mi się takie pytanie... Otóż w projekcie daszek nad wejściem jest na równi z długością dachu. Jednak podoba mi się bardziej wersja (jak u większości z Was) że jest on wypuszczony w dół. Czy jest to tylko możliwe w przypadku podniesienia ścianki kolankowej??? Ja jej podnosić nie będę i tak myślę, że chyba tego zrobić nie mogę... A szkoda... Tak mię podoba:-((... (Jak np u Magdy i Tomka) Jak sądzicie?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 28.02.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 My poszerzeliśmy garaz o jeden metr. Niewiele roboty dla architekta, i zrobił nam to w cenie. Dla nas wielkość garazu w projekcie była za mała. Po otworzeniu obu drzwi w samochodzie, nasze auto ma 3,70 cm. Zostawało 0,30 cm wewnątrz garazu, po wjechaniu i otzworzeniu obu drzwii. Troszke, za mało. Na ewentualny rower, albo coś, co stało by w garazu pod ścianą. Albo jeżeli byłby większy samochód. Jednoczesnie zwiekszył sie pokój na górze i teraz, kiedy widziałem na żywo u magdy i Tomka, taki jak jest w projekcie, nasz pokoik będzię jeszcze większy o metr I teraz wiem, że moge zrezygnować z garderoby na rzecz pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam!!! Napiszcie mi kto z Was wszystkich poszerzał garaż.. Niestety w projekcie nie zaznaczyłam tego i teraz chyba żałuje:-(( A obawiam się że na taką zmianę jest już za póżno.. (projekt u architekta) I jeszcze jedno: Tak przeglądam te fotki Waszych pięknych Tymków i nasunęło mi się takie pytanie... Otóż w projekcie daszek nad wejściem jest na równi z długością dachu. Jednak podoba mi się bardziej wersja (jak u większości z Was) że jest on wypuszczony w dół. Czy jest to tylko możliwe w przypadku podniesienia ścianki kolankowej??? Ja jej podnosić nie będę i tak myślę, że chyba tego zrobić nie mogę... A szkoda... Tak mię podoba:-((... (Jak np u Magdy i Tomka) Jak sądzicie?? Pozdrawiam. Ciekawi mnie to opuszczenie daszku........... Troche nie bardzo to widze. Można by pewnie troche opuścić, ale czy nie będzie za małej różnicy poziomów? No i, żeby belka łącząca daszek ,żeby się nie rozjechał, nie wyszła w świetle drzwi?No chyba, że nie dawać tej belki,a inaczej pokombiniować z konstrukcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Całkiem całkiem fajnie wyszły Mam fotki fudamentów,parteru, poddasza, więźby i stropu. Jakby co to czekam na adres. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia [email protected] Mrozy ustępują pewnie walczysz cały czas z budową? O w mordeczke! Dopiero przeczytałem! I już wysłałem zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 01.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Całkiem całkiem fajnie wyszły Mam fotki fudamentów,parteru, poddasza, więźby i stropu. Jakby co to czekam na adres. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia [email protected] Mrozy ustępują pewnie walczysz cały czas z budową? O w mordeczke! Dopiero przeczytałem! I już wysłałem zdjęcia. Wielkie dzięki, super wyszły nie jest za późno bo jeszcze zima uniemożliwia wejście geodecie na naszą działkę , tak że mamy jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji co do zmian w projekcie. Teraz mam nad czyn myśleć. Chyba przeoczyłeś rzut parteru, wielka prośba o podesłanie jeszcze tej fotki Dzięki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.03.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Całkiem całkiem fajnie wyszły Mam fotki fudamentów,parteru, poddasza, więźby i stropu. Jakby co to czekam na adres. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia [email protected] Mrozy ustępują pewnie walczysz cały czas z budową? O w mordeczke! Dopiero przeczytałem! I już wysłałem zdjęcia. Wielkie dzięki, super wyszły nie jest za późno bo jeszcze zima uniemożliwia wejście geodecie na naszą działkę , tak że mamy jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji co do zmian w projekcie. Teraz mam nad czyn myśleć. Chyba przeoczyłeś rzut parteru, wielka prośba o podesłanie jeszcze tej fotki Dzięki, pozdrawiam. Zaraz wyśle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 01.03.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Zaraz wyśle! Pełnia szczęścia, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 02.03.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ja również proszę o zdjęcia [email protected] Zaraz wyśle, tylko,że to są tylko zdjęcia projektu!(nie skany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.03.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Co to za cisza? Wszystkie Tymki stoją w miejscu? Ja właśnie zakończyłem walke z kanalizą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 08.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Co to za cisza? Wszystkie Tymki stoją w miejscu? Ja właśnie zakończyłem walke z kanalizą Stukpuk, raczej wszyscy Tymkowicze zapracowani i pisać nie mają czasu A u nas: Skończone instalacje wod-can i c.o. Pod koniec tygodnia wchodzi posadzkarz i będzie robił wylewki Poddasze przygotowane do przykręcania regipsów (ale najpierw wylewki) A co najbardziej mnie cieszy - mamy już ustalony ostateczny projekt i cenę schodów, waham się jeszcze tylko co do koloru - po wylewkach przyjeżdża Pan na pomiary i realizuje Aha i jeszcze kupiliśmy kafle do salonu i holu Pełnia szczęścia pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts