Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Czesc Szymaraga,

Możecie nam zdradzic z jakich okolic lubuskiego jestescie... bo może sąsiedzi??? :p Pozdrawiamy i witamy :lol:

Witam Ania i Maciej! Dziękujemy za miłe powitanie!

NaszTymek będzie w Nowinach Wielkich, tj. jakieś 15km od Gorzowa w kier na Kostrzyn :) , taka sobie dość spokojna wioseczka :lol:

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Szymaraga,

Możecie nam zdradzic z jakich okolic lubuskiego jestescie... bo może sąsiedzi??? :p Pozdrawiamy i witamy :lol:

Witam Ania i Maciej! Dziękujemy za miłe powitanie!

NaszTymek będzie w Nowinach Wielkich, tj. jakieś 15km od Gorzowa w kier na Kostrzyn :) , taka sobie dość spokojna wioseczka :lol:

to prawie po sąsiedzku ;)

Ania i Maciej

:p Witam Nowych Tymkowiczów!!!! Co do likwidacji słupów... :wink: Zawsze można coś wykombinować. Jest ich sześć w tym 5 ukrytych w ściankach działowych i jeden na środku dużej sypialni i ten właśnie zlikwidowaliśmy. Także miałam wizję powiększenia łazienki na poddaszu kosztem pokoju - pomysł był. Ale ostatecznie nie zrobiliśmy tego - ściankę kolankową podnieśliśmy o jakieś 60 cm i łazienka jest naprawdę duża. Nie będzie tam pralki bo robimy pralnię. Za to będzie duża wanna narożnikowa, dwie umywalki i oczywiście WC. :p Może nie jest to pokój kąpielowy ale spora łazienka :wink:

Witam Beata i Rafał!

Z góry przepraszam,że nie zauważyłam Waszego powitania :cry: - jeszcze się uczę :). Jest mi niezmiernie miło i już czuję, że należę do grona Tymkowiczów :D :D :D !

Mam pytanie czy odkupowanie projektu od kogoś kto wcześniej go nabył, ale nie spożytkował (tak jak wyżej proponuje bania1201 projek jest w stanie nienaruszonym) nie będzie skutkowało jakimiś póżniejszymi problemami?

Nie ma żadnych problemów przy odkupywaniu projektu. My kupiliśmy projekt na allegro od osoby, która go nie wykorzystała i nie było z tym problemów. Horyzont przysłał zgodę na wszystkie planowane zmiany, paniarchitekt zrobiła adaptację, starostwo podstęplowało i dało pozwolenie na budowę.

Witamy!

Postanowiliśmy wreszcie dołączyć do zacnego grona TYMKOWICZÓW, choć tak naprawdę jesteśmy już „z Wami” od ok. 6 miesięcy :D przeglądając tylko to forum. Nawiązywaliśmy już kontakt (mailowy) z BEATĄ i RAFAŁEM oraz z ANIĄ I MACIEJEM, którzy byli uprzejmi przesłać nam kilka fotek oraz interesujących nas informacji, za które dziękujemy! My dopiero oddaliśmy projekt do zmian, którymi chcemy się teraz „pochwalić” na takich poglądowych rysunkach (nasz Tymek będzie w lustrzanym odbiciu):

Parter:

http://images45.fotosik.pl/82/51c71eabec09fd70m.jpg

Piwnica:

http://images46.fotosik.pl/82/8cea8f491b097e9dm.jpg

Poddasze:

http://images50.fotosik.pl/82/ecccd9b0c74ab13em.jpg

Pomieszczenie nr 7 to pralnia/suszarnia

Wiele z tych zmian postanowiliśmy zrobić dzięki wskazówkom wyczytanym na tym forum :D

Pozdrawiamy,

Adam i Karolina

Witamy!

Postanowiliśmy wreszcie dołączyć do zacnego grona TYMKOWICZÓW, choć tak naprawdę jesteśmy już „z Wami” od ok. 6 miesięcy :D przeglądając tylko to forum. Nawiązywaliśmy już kontakt (mailowy) z BEATĄ i RAFAŁEM oraz z ANIĄ I MACIEJEM, którzy byli uprzejmi przesłać nam kilka fotek oraz interesujących nas informacji, za które dziękujemy! My dopiero oddaliśmy projekt do zmian, którymi chcemy się teraz „pochwalić” na takich poglądowych rysunkach (nasz Tymek będzie w lustrzanym odbiciu):

Parter:

http://images45.fotosik.pl/82/51c71eabec09fd70m.jpg

Piwnica:

http://images46.fotosik.pl/82/8cea8f491b097e9dm.jpg

Poddasze:

http://images50.fotosik.pl/82/ecccd9b0c74ab13em.jpg

Pomieszczenie nr 7 to pralnia/suszarnia

Wiele z tych zmian postanowiliśmy zrobić dzięki wskazówkom wyczytanym na tym forum :D

Pozdrawiamy,

Adam i Karolina

obiecane fotki przesle niebawem ;)

Ania

Mam pytanie czy odkupowanie projektu od kogoś kto wcześniej go nabył, ale nie spożytkował (tak jak wyżej proponuje bania1201 projek jest w stanie nienaruszonym) nie będzie skutkowało jakimiś póżniejszymi problemami?

Nie ma żadnych problemów przy odkupywaniu projektu. My kupiliśmy projekt na allegro od osoby, która go nie wykorzystała i nie było z tym problemów. Horyzont przysłał zgodę na wszystkie planowane zmiany, paniarchitekt zrobiła adaptację, starostwo podstęplowało i dało pozwolenie na budowę.

W biurze horyzontu powiedzieli, że nie ma problemu jeśli chodzi o odkupowanie projektu. Zostałem przez biuro poinformowany jednak ,że do dnia dzisiejszego zostały naniesione dwie zmiany w tym projekcie, a projekt, którego odkupieniem ja jestem zainteresowany był zakupiony w horyzoncie przed wprowadzeniem tych zmian.

Nie wiem jednak czego dotyczyły te zmiany (podobno w konstrukcji)

Zastanawiam się czy jest sen odkupowania tego projektu.

Co o tym sondzicie?

Witam wszystkich Tymowiczów,

Oglądam Wasze domki i są piękne.

Jak ktoś pamięta to ja też miałam budować Tymka. Cześć materiałów mieliśmy kupionych jak i również projekt. Niestety wszystkie plany legły w gruzach. Na otarcie łez kupiliśmy mieszkanie - na razie mieszka się przyjemnie i moje marzenie o domu może spełni się za jakieś 15 lat. Ale nie ma co rozpamiętywać.

Do rzeczy. Mam do sprzedania projekt domu Tymek w nienaruszonej wersji jak przyszedł z Horyzontu tak jest do sprzedania. Projekt kupiliśmy w grudniu 2007. Jeśli jest ktoś zainteresowany kupnem to proszę o kontakt na mail l- cena znacznie niższa niż obecnie. Mój mail: [email protected] .

pozdrawiam gorąco i życzę miłego mieszkania.

Witam i pamiętam Was że chyba mieliście problem z pozwoleniem na budowe domu z powodu na brak dojazdu do Waszej posesji i widzę że penie nadal nie zostało rozstrzygnięte skoro już nie będzieie budować tymka

W biurze horyzontu powiedzieli, że nie ma problemu jeśli chodzi o odkupowanie projektu. Zostałem przez biuro poinformowany jednak ,że do dnia dzisiejszego zostały naniesione dwie zmiany w tym projekcie, a projekt, którego odkupieniem ja jestem zainteresowany był zakupiony w horyzoncie przed wprowadzeniem tych zmian.

Nie wiem jednak czego dotyczyły te zmiany (podobno w konstrukcji)

Zastanawiam się czy jest sen odkupowania tego projektu.

Co o tym sondzicie?

Ja bym kupił.

I tak każdy wprowadza swoje zmiany, i nkt nie buduje na 100% jak w projekcie.

Kupuj śmiało, a i tak go pokreślisz :wink:

Tak,

do czerwca wszelkimi możliwymi sposobami próbowaliśmy zmienić nastawienie gminy do naszej drogi asfaltowej i niestety byli nie do ruszenia. Aż do października gdzie jednak stwierdzilii że jednak można sie budować i w tym momencie sąsiedzi ruszają z budową. A my nie bo we wrześniu kupiliśmy mieszkanie i płakać mi się chce jak sobie pomyślę że (przynajmniej na razie) nie będziemy budować Tymusia.

nerwy nerwy nerwy na tych urzędników....

Ponawiam prosbę :oops:

Czy ktoś może przesłac mi w miarę aktualny kosztorys, który zaniósł do swojego banku celem przedstawienia do mojego banku. :lol:

Byłbym wdzieczny. Mój mail:

[email protected]

Z tymi aktualnymi kosztorysami to chyba kiepsko będzie :roll: Wszyscy pewnie mają stare z Horyzontu.

Musiałbyś poprosić jakiegoś zaprzyjaźnionego budowlańca żeby Ci wklepał kosztorys w Normę i przeliczył po aktualnych stawkach.

Nasz bank przedstawił nam tabelę elementów (fundamenty, ściany, strop itd.) i sami mieliśmy tam powpisywać kwoty jakie zamierzamy przeznaczyć na te etapy robót - nie wnikał w kosztorysy, w których zazwyczaj i tak brakuje niektórych pozycji.

A patrzyłeś na stronie Horyzontu - może uaktualnili kosztorys

:roll:

:p Pytanko do tych co mają już posadzki!!!! Kładliście siatkę zbrojeniową w posadzki? :p

:D u nas posadzkarze zaczynają jutro rano :D w końcu........... długo na nich czekaliśmy i z tego co wiem to siatki dawać nie będą tylko jakieś włókno :o które ponoć jest zamiennikiem siatki - nie znam się :roll: ale posadzkarz sprawdzony i polecony.