Beata i Rafał 22.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dziękuję! Ale u nas zalewali bez tarasu! Skąd tyle metrów? Przecież na poddaszu odchodzi np. klatka schodowa. Tyle metrów to wychodzi z obrysu domu. Nasz kierownik mówi, że powierzchnia posadzek to to co w projekcie czyli niecałe 200m2 na nie ponad Jutro będziemy wyjaśniać. Cóż posadzki zrobione i do jakiejś ugody musimy dojść jak panowie chcą otrzymać zapłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 23.03.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dziękuję! Ale u nas zalewali bez tarasu! Skąd tyle metrów? Przecież na poddaszu odchodzi np. klatka schodowa. Tyle metrów to wychodzi z obrysu domu. Nasz kierownik mówi, że powierzchnia posadzek to to co w projekcie czyli niecałe 200m2 na nie ponad Jutro będziemy wyjaśniać. Cóż posadzki zrobione i do jakiejś ugody musimy dojść jak panowie chcą otrzymać zapłatę Witam: Nie mam jeszcze projektu za wyjątkiem zdjęć Stukpuk-a dzięki , ale na szybko licząc: zewnętrzne wymiary domu 12,8m x 9,8m = 125,44m2 x 2 kondygnacje daje nam 250,88m2. Od tego trzeba odjąć powierzchnię jaka na na płaszczyźnie zajmują ściany zewnętrzne, działowe i przestrzeń nad schodami - nie liczyłem ale powinno wyjść powyżej 200m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 23.03.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Mam pytanie, do tych, co już mają swoje Tymki wybudowane , czy "daszek" nad wejściem głównym spełnia swoją rolę, czy osłania schody, czy bardziej jest jako ozdoba? Przeglądałam Wasze zdjęcia i wygląda mi on bardzo wysoko nad drzwiami i że są one dość odkryte, mam inną wizję co do niego , ale mężu twierdzi , że to już nie Tymek będzie hmm.... już sama nie wiem, niby mi się to podoba, ale własnie... dylemat mam hihih, otworzyłam nową stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 23.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zwłaszcza jak się podniesie ściankę kolankową to i daszek idzie do góry. Nasz na pewno nie osłoni drzwi przed deszczem. Raczej jest to ozdoba dachu. Jeśli daszek miałby chronić drzwi i zasłaniać schody to musiałby przyjść dużo niżej i nie byłby już częścią dachu tylko osobnym tworem daszkiem nad drzwiami No cóż może nasz mógłby przyjść trochę niżej - tak jak ma Ewa i Marek. Ale gdy robiliśmy dach nie przyszło nam to do głowy a teraz to już za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.03.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witajcie coraz wiecej nas Ja walcze z kim tylko sie da z energetyką oczywiscie prąd miał byc 15 lutego jak bedzie za 2 miesiace to bedzie święto!!!! jutro kopią studnie, w sobote płot, i 6 kwietnia zaczynamy mam nadzieje http://images37.fotosik.pl/78/ef6d473e166dfcc0med.jpg chciałam wkleic zdjecie działki ale chyba cos mi nie wyszło pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 23.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam ponownie! Ciekawe czy mi wyjdzie wklejanie fotek Jak narazie to tylko działeczka, nie posiadamy nic więcej, czym moglibyśmy się już pochwalić, bo ani wykopu, ani fundamentu nic... nie ma nic ale... będzie! Na początek - patrz poniżej Działeczka - taaaka długa http://images46.fotosik.pl/90/9476f097f7f0249cm.jpg a takaaa szerokaa http://images44.fotosik.pl/90/e26af0ee52009730m.jpg i Mini-inwestrorek kopie dołek http://images49.fotosik.pl/90/d157a4b4288e2914m.jpg i http://images37.fotosik.pl/86/bbcf740ebced5668m.jpg ciut ciut niżej Maxi-inwestor http://images43.fotosik.pl/90/fb4c6ed457f67325m.jpg troszkę daleko, ale chciałam ująć całą działeczkę, i tak się nie udało, a poniżej Maxi/Mini-inwestorka http://images44.fotosik.pl/90/857f3715582a4e59m.jpg zaczęliśmy ogordzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witajcie coraz wiecej nas Ja walcze z kim tylko sie da z energetyką oczywiscie prąd miał byc 15 lutego jak bedzie za 2 miesiace to bedzie święto!!!! jutro kopią studnie, w sobote płot, i 6 kwietnia zaczynamy mam nadzieje chciałam wkleic zdjecie działki ale chyba cos mi nie wyszło pomocy http://images37.fotosik.pl/78/ef6d473e166dfcc0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 23.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 a propo wszyscy zaczynaliśmy od zera,była tylka działeczka(a potem zdzzieranie humusku,tyczenie pod fundamenty-i nawet sie nie obejrzeliśmy a nasz tymek stoi i czeka...aż zamieszkamy w nim) a odnośnie posadzek to nam wyszło ok.207 m kw.teraz mamy przerwę techniczną,oczekujemy na piecyk,itd. ale bliżej niż dalej.. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nie pokrywa się!!!!!On był aktualny może 1,5 roku temu Ja swój odrazu wyrzuciłem do kosza. Mam ksero projektu, ale nie posiadam skanera witam Ilości i obmiarów nie sprawdzałem bo zawsze coś zmieniałem w projekcie i przesuwałem,i dlatego na bieżąco sobie wszystko liczyłem. Moge spróbować.Wieczorem napisze czy coś z tych fotek widać. Dzięki, czekam Czyżbym o czymś zapomniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.03.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Tak się zastanawiamy nad przyszłym ogrzewaniem naszego Tymka. No i myślimy, czy jeśli zrobimy piec na paliwe stałe np. ekogroszek, to jest sens robienia kominka, który przecież również jest na paliwa stałe? A gdybyśmy zdecydowali się na rezygnację z kominka, to czy jest to możliwe, jeśli projekt mamy już po adaptacji. Bo przecież wtedy nie ma sensu również budowanie komina, a to już chyba zmiana istotna. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.03.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Tak się zastanawiamy nad przyszłym ogrzewaniem naszego Tymka. No i myślimy, czy jeśli zrobimy piec na paliwe stałe np. ekogroszek, to jest sens robienia kominka, który przecież również jest na paliwa stałe? A gdybyśmy zdecydowali się na rezygnację z kominka, to czy jest to możliwe, jeśli projekt mamy już po adaptacji. Bo przecież wtedy nie ma sensu również budowanie komina, a to już chyba zmiana istotna. Jak myślicie? Zmiany możecie robić cały czas. Nie ma sensu robić kominka z płaszczem wodnym lub z DGP jeżeli planujecie w kotłowni piec na paliwo stałe. No chyba, że to ma być kominek / koza do ozdoby i symbolicznego palenia. Ja robie po swojemu a potem zgłaszam , że dokonałem zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A mogę spytać, co zdecydowałeś w kwestii kominka?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A mogę spytać, co zdecydowałeś w kwestii kominka?[/b] Na dzień dzisiejszy planujemy:w kotłowni piec na paliwo stałe, w salonie koze do okazjonalnego grzania salonu i oklic , może kiedyś dorzucimy piec na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 24.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A mogę spytać, co zdecydowałeś w kwestii kominka?[/b] Na dzień dzisiejszy planujemy:w kotłowni piec na paliwo stałe, w salonie koze do okazjonalnego grzania salonu i oklic , może kiedyś dorzucimy piec na gaz. teraz to i ja mam dylemat, choć moze jeszcze wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 24.03.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Też o tym myślałem, co prawda ja jestem jeszcze przed adaptacją projektu. Ale wydaje mi się że komin wybuduję żeby później mieć możliwość dołożenia kominka (nie wiadomo jak to będzie w przyszłości z tym ogrzewaniem) w razie jak by co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.03.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Tak się zastanawiamy nad przyszłym ogrzewaniem naszego Tymka. No i myślimy, czy jeśli zrobimy piec na paliwe stałe np. ekogroszek, to jest sens robienia kominka, który przecież również jest na paliwa stałe? A gdybyśmy zdecydowali się na rezygnację z kominka, to czy jest to możliwe, jeśli projekt mamy już po adaptacji. Bo przecież wtedy nie ma sensu również budowanie komina, a to już chyb a zmiana istotna. Jak myślicie? Jak to nie budować komina. Ten komin to nie tylko przewody dymne ale i wentylacyjne. No chyba, że nie chcesz jej mieć jednak dla mnie to ważna kwestia. A kominek zawsze można zrobić. Początkowo również planowaliśmy kominek z płaszczem wodnym ale, że domek będzie ogrzewany paliwem stałym zrezygnowaliśmy – dwie kotłownie? Kiepska perspektywa. [/code][/b][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Zrezygnowaliście z kominka z płaszczem wodnym, czy z kominka w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 24.03.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nasze zmiany w Tymku to: 1. ścianka kolankowa o 2 pustaki do góry (nie chciałam, ale uległam ) ...,5m kosztem "lewej" sypialni qrcze, nazbierało się troszkę... reszta wyjdzie w praniu , upsss w budowie Nie podnosimy! Mąż uległ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 24.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Zrezygnowaliście z kominka z płaszczem wodnym, czy z kominka w ogóle? Ja też na początku upierałam się - kominek z płaszczem wodnym lub kominek z dystrybucją ciepłego powietrza uważałam że to będzie super rozwiązanie, dodatkowa alternatywa dla tradycyjnej kotłowni. i dłuższy czas nie dawałam się przekonać że ma być inaczej. Wszystko zmieniła moja znajoma która ma DCG i przede wszystkim grzała w kominku rozprowadzając ciepło po całym domku (domek malutki więc to ogrzewanie było wystarczające) - otworzyła mi oczy że w salonie ma kotłownię i gdyby wiedziała z czym to się wiąże - ciągłe wybieranie popiołu, kurz w całym salonie, ściany czarne, nie wybrałaby tego rozwiązania moje plany legły w gruzach Ja nie chcę kotłowni w salonie!!!!!!!!!!!! Ostatecznie Mąż mnie przekonał , który od początku twierdził że lepiej skupić się na jednym rodzaju ogrzewania -- wystarczy jedna kotłownia w domu, a kominek ma robić przyjemną atmosferę i ewentualnie dawać przyjemne ciepełko w salonie i tak też będzie Kiedyś w przyszłości..... bo kominek odsuwamy na dalszy etap, a raczej przypływ gotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 24.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 kiedyś już o to pytałam ale bez odzewu, więc zapytam jeszcze raz Czy ktoś z Tymkowiczów, w szczególności tych dolnośląskich zdecydował się na przydomową oczyszczalnię ścieków? Macie może kogoś godnego polecenia Szukam i szukam i coś nie mogę się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts