stukpuk 24.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A co tam.........ja też się zapytam........Czy ktoś planuje koze w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 24.03.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Stuk, my planowaliśmy i kiedyś o tym dyskutowaliśmy zTobą Jednak przeanalizowaliśmy wszystkie za i przeciw i przeważyły względy bezpieczeństwa - dzieci i ich wszędobylskie łapki - przy KOZIE mogą zdażać się rózne wypadki - czytaj poparzone łapki - no więc jak już w końcu coś postawimy to jednak kominek, choć KOZY dalej uważam że są OK , zwłaszcza przyjemne ciepełko które dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 24.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A co tam.........ja też się zapytam........Czy ktoś planuje koze w salonie? My z mężem zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 24.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mam pytanie, do tych, co już mają swoje Tymki wybudowane , czy "daszek" nad wejściem głównym spełnia swoją rolę, czy osłania schody, czy bardziej jest jako ozdoba? Przeglądałam Wasze zdjęcia i wygląda mi on bardzo wysoko nad drzwiami i że są one dość odkryte, mam inną wizję co do niego , ale mężu twierdzi , że to już nie Tymek będzie hmm.... już sama nie wiem, niby mi się to podoba, ale własnie... dylemat mam hihih, otworzyłam nową stronkę My mamy daszek inaczej zrobiony niż w projekcie , jest ok 2m wysunięty do przodu i szeroki na ok 4m. Jak chcesz zobaczyć zdjęcie jest na stronie 41(trzeba otworzyć link). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Zrezygnowaliście z kominka z płaszczem wodnym, czy z kominka w ogóle? Zrezygnowaliśmy z kominka z płaszczem wodnym. Komin jest a kominek będzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 25.03.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam pytanie, do tych, co już mają swoje Tymki wybudowane , czy "daszek" nad wejściem głównym spełnia swoją rolę, czy osłania schody, czy bardziej jest jako ozdoba? Przeglądałam Wasze zdjęcia i wygląda mi on bardzo wysoko nad drzwiami i że są one dość odkryte, mam inną wizję co do niego , ale mężu twierdzi , że to już nie Tymek będzie hmm.... już sama nie wiem, niby mi się to podoba, ale własnie... dylemat mam hihih, otworzyłam nową stronkę My mamy daszek inaczej zrobiony niż w projekcie , jest ok 2m wysunięty do przodu i szeroki na ok 4m. Jak chcesz zobaczyć zdjęcie jest na stronie 41(trzeba otworzyć link). Właśnie wczoraj przeglądaliśmy z meżem Waszą galerię, ale jakoś nie dopatrzyłam, dopiero dzisiaj jak już wiem, widzę różnicę Dzięki wielkie. P.S. A w ogóle zadziwia nas zbrojenie "na dachu" to jest taki drugi strop? Bo się nic a nic nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 25.03.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 przejście do kuchni za kominem: http://images30.fotosik.pl/322/bc5e2f96c89fe92amed.jpg to tyle Ania Aniu i Macieju mam do Was pytanie. Jak szerokie jest to Wasze przejście do kuchni no i jak udało wam sie "wcisnąć" komin w tą ścianę (jaką ona ma teraz szerokość?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 25.03.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 http://good-times.webshots.com/photo/2113686020103098714IVhxaU Beata i Rafał - właśnie zobaczyłam w Waszym dzienniku, że Wy też macie to przejście przesunięte ale u Was jest mniejsze niż u Ani i Macieja. Jak szerokie jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 25.03.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie Drodzy Tymkowicze!my jesteśmy zdecydowani(i skazani)na przydomową oczyszczalnię ścieków.również szukamy solidnej firmy i dobrego,niedrogiego zbiornika.nasi przyszli sąsiedzi również mają przydomową oczyszczalnię ścieków,ale sami ją montowali więc uniknęli dodatkowych kosztów...a poza tym mamy również swoją studnię...a jak u Was Ewo i Marku?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 25.03.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie Drodzy Tymkowicze!my jesteśmy zdecydowani(i skazani)na przydomową oczyszczalnię ścieków.również szukamy solidnej firmy i dobrego,niedrogiego zbiornika.nasi przyszli sąsiedzi również mają przydomową oczyszczalnię ścieków,ale sami ją montowali więc uniknęli dodatkowych kosztów... a poza tym mamy również swoją studnię...a jak u Was Ewo i Marku?/ No my nadal szukamy Mam wstępną ofertę na SOTRALENTZ - zbiornik 3000l - materiał + robocizna 12500zł ale wykonawca nie lokalny, dojazd ponad 100km, więc na pewno skalkulował to w cenie, a poza tym twierdzi że nie potrzebujemy przepompowni, a wody gruntowe mamy dość wysokie, robiliśmy badania geologiczne i dowiadywaliśmy się że bez przepompowni, oczyszczalnia nie będzie prawidłowo działała, no więc czekamy na kolejne wyceny. A wy wycenialiście już gdzieś?? W zeszłym roku robiłam również wycenę w Ecomotylu - czekam na aktualizację, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1971 25.03.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam pytanie, do tych, co już mają swoje Tymki wybudowane , czy "daszek" nad wejściem głównym spełnia swoją rolę, czy osłania schody, czy bardziej jest jako ozdoba? Przeglądałam Wasze zdjęcia i wygląda mi on bardzo wysoko nad drzwiami i że są one dość odkryte, mam inną wizję co do niego , ale mężu twierdzi , że to już nie Tymek będzie hmm.... już sama nie wiem, niby mi się to podoba, ale własnie... dylemat mam hihih, otworzyłam nową stronkę My mamy daszek inaczej zrobiony niż w projekcie , jest ok 2m wysunięty do przodu i szeroki na ok 4m. Jak chcesz zobaczyć zdjęcie jest na stronie 41(trzeba otworzyć link). Właśnie wczoraj przeglądaliśmy z meżem Waszą galerię, ale jakoś nie dopatrzyłam, dopiero dzisiaj jak już wiem, widzę różnicę Dzięki wielkie. P.S. A w ogóle zadziwia nas zbrojenie "na dachu" to jest taki drugi strop? Bo się nic a nic nie znam... Mamy wylany strop ze skosami, odpada wtedy problem wykańczania poddasza płytami gipsowo-kartonowymi. Zrobiliśmy tak ponieważ wiele osób które mają już domy twierdziło, że płyty g-k pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 25.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam pytanie, do tych, co już mają swoje Tymki wybudowane , czy "daszek" nad wejściem głównym spełnia swoją rolę, czy osłania schody, czy bardziej jest jako ozdoba? Przeglądałam Wasze zdjęcia i wygląda mi on bardzo wysoko nad drzwiami i że są one dość odkryte, mam inną wizję co do niego , ale mężu twierdzi , że to już nie Tymek będzie hmm.... już sama nie wiem, niby mi się to podoba, ale własnie... dylemat mam hihih, otworzyłam nową stronkę My mamy daszek inaczej zrobiony niż w projekcie , jest ok 2m wysunięty do przodu i szeroki na ok 4m. Jak chcesz zobaczyć zdjęcie jest na stronie 41(trzeba otworzyć link). Właśnie wczoraj przeglądaliśmy z meżem Waszą galerię, ale jakoś nie dopatrzyłam, dopiero dzisiaj jak już wiem, widzę różnicę Dzięki wielkie. P.S. A w ogóle zadziwia nas zbrojenie "na dachu" to jest taki drugi strop? Bo się nic a nic nie znam... Mamy wylany strop ze skosami, odpada wtedy problem wykańczania poddasza płytami gipsowo-kartonowymi. Zrobiliśmy tak ponieważ wiele osób które mają już domy twierdziło, że płyty g-k pękają. Gdzie można znaleść te fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 25.03.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63346cd16a9eb69f.html a tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 25.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A co tam.........ja też się zapytam........Czy ktoś planuje koze w salonie? My z mężem zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem. i my się zastanawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam i Karolina 26.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 przejście do kuchni za kominem: http://images30.fotosik.pl/322/bc5e2f96c89fe92amed.jpg to tyle Ania Aniu i Macieju mam do Was pytanie. Jak szerokie jest to Wasze przejście do kuchni no i jak udało wam sie "wcisnąć" komin w tą ścianę (jaką ona ma teraz szerokość?)? Nas też bardzo to interesuje więc ponawiamy prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam i Karolina 26.03.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 A co tam.........ja też się zapytam........Czy ktoś planuje koze w salonie? W naszym obecnym mieszkaniu mamy coś takiego: http://images50.fotosik.pl/91/26b2e9ee513e19adm.jpg http://images50.fotosik.pl/91/9419839538232fefm.jpg To coś w rodzaju kozy ale nazywa się piec kominkowy. Moc 8kW, sprawuje się rewelacyjnie, milutkie ciepło a do tego ogrzewa nam całe mieszkanie (55m2) - bez rozprowadzania ciepła. W salonie gdzie stoi ten piecyk, średnio temp. wynosi 25 stopni C przy uchylonym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 26.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 http://good-times.webshots.com/photo/2113686020103098714IVhxaU Beata i Rafał - właśnie zobaczyłam w Waszym dzienniku, że Wy też macie to przejście przesunięte ale u Was jest mniejsze niż u Ani i Macieja. Jak szerokie jest u Was? Mamy podobnie - łazienka w miejscu spiżarni tyle, że większa od niej - 3,4m2. Komin jest duży! Murowany z pełnej cegły. Przejście między kominem a łazienką ma 1 metr! Jest na tyle szerokie, że swobodnie można się przemieszczać. Gdy komin się kończy przejście jest jeszcze szersze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 26.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 http://good-times.webshots.com/photo/2113686020103098714IVhxaU Beata i Rafał - właśnie zobaczyłam w Waszym dzienniku, że Wy też macie to przejście przesunięte ale u Was jest mniejsze niż u Ani i Macieja. Jak szerokie jest u Was? Mamy podobnie - łazienka w miejscu spiżarni tyle, że większa od niej - 3,4m2. Komin jest duży! Murowany z pełnej cegły. Przejście między kominem a łazienką ma 1 metr! Jest na tyle szerokie, że swobodnie można się przemieszczać. Gdy komin się kończy przejście jest jeszcze szersze! Dzięki za odpowiedź Wydawało mi się, że jest tam mniej niż metr - i mówisz, że wystarcza takie przejście? Na pewno? Bo my też będziemy mieli zamianę łazienki ze spiżarką i to przejście musi być nie większe niż metr. Przez tą zamianę znika pomieszczenie na spiżarkę i dlatego kombinujemy z łazienką i wciśniemy tam taką wnękę od strony kuchni (mini spiżarkę 50x90), czyli będą dodatkowe drzwi w kuchni a za nimi same głębokie półki na szpargały typu garnki, blachy, miksery itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 28.03.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 http://good-times.webshots.com/photo/2113686020103098714IVhxaU Beata i Rafał - właśnie zobaczyłam w Waszym dzienniku, że Wy też macie to przejście przesunięte ale u Was jest mniejsze niż u Ani i Macieja. Jak szerokie jest u Was? Mamy podobnie - łazienka w miejscu spiżarni tyle, że większa od niej - 3,4m2. Komin jest duży! Murowany z pełnej cegły. Przejście między kominem a łazienką ma 1 metr! Jest na tyle szerokie, że swobodnie można się przemieszczać. Gdy komin się kończy przejście jest jeszcze szersze! Dzięki za odpowiedź Wydawało mi się, że jest tam mniej niż metr - i mówisz, że wystarcza takie przejście? Na pewno? Bo my też będziemy mieli zamianę łazienki ze spiżarką i to przejście musi być nie większe niż metr. Przez tą zamianę znika pomieszczenie na spiżarkę i dlatego kombinujemy z łazienką i wciśniemy tam taką wnękę od strony kuchni (mini spiżarkę 50x90), czyli będą dodatkowe drzwi w kuchni a za nimi same głębokie półki na szpargały typu garnki, blachy, miksery itp. Nasza łazienka jest wydłużona. Mogliśmy sobie na to pozwolić bo nie robiliśmy betonowych schodów. A przy lanych schodach raczej byłoby to nie możliwe bo gdzie wtedy ten wiatrołap i byłby tak wąski, ze dwie osoby by się nie zmieściły a co dopiero jeszcze jakiś wieszak itp. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 28.03.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ale jakoś u Was nie zauważyliśmy wiatrołapu. Będzie później czy wcale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts