Ania i Maciej 29.03.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam co do przejscia między łazienka a kominem, to ma ok 120cm sama ścianka/komin oddzielajaca salon i to przejście jest z 3 pustaków systemowych Scheidla i po bokach są dwa filary wzmacniające ścianka" kominowa ma szerokość ok 30cm, długośc 150cm pozdrawiamy Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 29.03.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam co do przejscia między łazienka a kominem, to ma ok 120cm sama ścianka/komin oddzielajaca salon i to przejście jest z 3 pustaków systemowych Scheidla i po bokach są dwa filary wzmacniające ścianka" kominowa ma szerokość ok 30cm, długośc 150cm pozdrawiamy Ania i Maciej Dzięki za odpowiedź Dużo nam to wyjaśnia i pozostaje wahanie jak ma być u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 29.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Pytanie do wszystkich, którzy robią, zrobili lub mają zamiar robić zamianę łazienki ze spiżarką: Jak u Was z tym kominem? Jaki komin robicie? Jak z tymi szerokościami przejścia i komina/ściany? Proszę o odpowiedź bo bardzo mi na tym zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Seweryn 30.03.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam wszystkich!Jesteśmy tu nowi ale mieszkamy już w swoim Tymku od czerwca 2008r.W swoim tymku wprowadziliśmy bardzo dużo zmian. Np. przejscia do kuchni z wiatrołapu w ogóle nie mam. Powiększyłam łazienkę o to przejście. Górę całkowicie przebudowałam i tak tam gdzie hol zrobiłam łazienkę przez co zyzkałam na wielkości pokoju. Jak jeszcze ktoś mnie oświeci w kwestii dodawania zdjęć to chętnie pokaże wam te zmiany.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 30.03.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam wszystkich! Jesteśmy tu nowi ale mieszkamy już w swoim Tymku od czerwca 2008r. W swoim tymku wprowadziliśmy bardzo dużo zmian. Np. przejscia do kuchni z wiatrołapu w ogóle nie mam. Powiększyłam łazienkę o to przejście. Górę całkowicie przebudowałam i tak tam gdzie hol zrobiłam łazienkę przez co zyzkałam na wielkości pokoju. Jak jeszcze ktoś mnie oświeci w kwestii dodawania zdjęć to chętnie pokaże wam te zmiany. Pozdrawiam witam, z opisu wynika, że mamy podobne zmiany, brak przejścia na dole, a u góry łazienka w miejscu holu, przez co rury, odpływy mamy w jednym pionie pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 30.03.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 a ktoś tu pytał o daszek nad wejściem, na fotce obok widać, my mamy daszek powiększony i przedłużone wejście, do tego te drewniane słupy/filary Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 30.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam wszystkich! Jesteśmy tu nowi ale mieszkamy już w swoim Tymku od czerwca 2008r. W swoim tymku wprowadziliśmy bardzo dużo zmian. Np. przejscia do kuchni z wiatrołapu w ogóle nie mam. Powiększyłam łazienkę o to przejście. Górę całkowicie przebudowałam i tak tam gdzie hol zrobiłam łazienkę przez co zyzkałam na wielkości pokoju. Jak jeszcze ktoś mnie oświeci w kwestii dodawania zdjęć to chętnie pokaże wam te zmiany. Pozdrawiam witam, z opisu wynika, że mamy podobne zmiany, brak przejścia na dole, a u góry łazienka w miejscu holu, przez co rury, odpływy mamy w jednym pionie pozdrawiam Ania Kochani, a moglibyście rozrysować swoje poddasza? Ciekawa jestem jaki jest u Was układ pomieszczeń po przeniesieniu łazienki w miejsce holu. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 30.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam co do przejscia między łazienka a kominem, to ma ok 120cm sama ścianka/komin oddzielajaca salon i to przejście jest z 3 pustaków systemowych Scheidla i po bokach są dwa filary wzmacniające ścianka" kominowa ma szerokość ok 30cm, długośc 150cm pozdrawiamy Ania i Maciej Witam: Drążę temat bo bardzo podoba mi się to rozwiązanie z zabudowanym kominem. Tylko mam jeszcze dodatkowe pytanie o te słupy obok komina. Nie wiem czy dobrze rozumiem, po obu stronach komina są słupy na których podparte są belki/ podciągi, na tych podciągach posadowiony jest strop.? Jeżeli coś pokręciłem to pomóżcie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarz 30.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Pytanie do tych którzy zrobili na parterze przejście między łazienką a kominem, jak rozwiązaliście problem wentylacji łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 30.03.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam co do przejscia między łazienka a kominem, to ma ok 120cm sama ścianka/komin oddzielajaca salon i to przejście jest z 3 pustaków systemowych Scheidla i po bokach są dwa filary wzmacniające ścianka" kominowa ma szerokość ok 30cm, długośc 150cm pozdrawiamy Ania i Maciej Witam: Drążę temat bo bardzo podoba mi się to rozwiązanie z zabudowanym kominem. Tylko mam jeszcze dodatkowe pytanie o te słupy obok komina. Nie wiem czy dobrze rozumiem, po obu stronach komina są słupy na których podparte są belki/ podciągi, na tych podciągach posadowiony jest strop.? Jeżeli coś pokręciłem to pomóżcie, pozdrawiam. tak dokładnie tak, to sa słupy podtrzymujące podciąg ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 30.03.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Pytanie do tych którzy zrobili na parterze przejście między łazienką a kominem, jak rozwiązaliście problem wentylacji łazienki? u nas jest podwieszany sufit i tam ida te srebrne rury do wentylacji, do komina w ściance z kominkiem ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 30.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam! Czytając Wasze posty odnośnie przejścia do kuchni między łazienką a kominem, zaczynam się nad tym zastanawiać, bo faktycznie dziwnie by było iść obładowaną zakupami przez salon , ale też szkoda mi spiżarki, i nie wiem jak to rozwiązać, czy ewentualnie "zrobienie" tego przejścia może odbyć się już na etapie budowy domu, czy konieczne jest zgłoszenie tego wcześniej do architekta (projekt jest w adaptacji, lada dzień wszystko ma być gotowe).. i nie wiem co począć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 31.03.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam! Czytając Wasze posty odnośnie przejścia do kuchni między łazienką a kominem, zaczynam się nad tym zastanawiać, bo faktycznie dziwnie by było iść obładowaną zakupami przez salon , ale też szkoda mi spiżarki, i nie wiem jak to rozwiązać, czy ewentualnie "zrobienie" tego przejścia może odbyć się już na etapie budowy domu, czy konieczne jest zgłoszenie tego wcześniej do architekta (projekt jest w adaptacji, lada dzień wszystko ma być gotowe).. i nie wiem co począć ja tez nie chiałam chodzic z siatami przez salon, dlatego przesuneliśmy łazienke, nie ukrywam, że skorzystalismy z pomysły i po przeczytaniu forum ja będę miała spiżarkę pod schodami, w przejściu między domem a garażem , na kilka słoików i ziemniaków wsytarczy Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 31.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mam pytanko do tych, którzy ocieplili już swoje Tymki: Ile kubików styropianu zużyliście i jakiej grubości! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 01.04.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A ja mam pytanko do tych, którzy budowali z Leiera. Co myślicie o tych pustakach, nie żałujecie wyboru? U nas początkowo miał być Wienerberger, ale Leier jest sporo tańszy, więc się na niego zdecydowaliśmy. A potem przeczytałam fatalne opinie na forum. Czy naprawdę jest tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 01.04.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 I ponowiam moją prośbę: Witam wszystkich! Jesteśmy tu nowi ale mieszkamy już w swoim Tymku od czerwca 2008r. W swoim tymku wprowadziliśmy bardzo dużo zmian. Np. przejscia do kuchni z wiatrołapu w ogóle nie mam. Powiększyłam łazienkę o to przejście. Górę całkowicie przebudowałam i tak tam gdzie hol zrobiłam łazienkę przez co zyzkałam na wielkości pokoju. Jak jeszcze ktoś mnie oświeci w kwestii dodawania zdjęć to chętnie pokaże wam te zmiany. Pozdrawiam witam, z opisu wynika, że mamy podobne zmiany, brak przejścia na dole, a u góry łazienka w miejscu holu, przez co rury, odpływy mamy w jednym pionie pozdrawiam Ania Kochani, a moglibyście rozrysować swoje poddasza? Ciekawa jestem jaki jest u Was układ pomieszczeń po przeniesieniu łazienki w miejsce holu. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 01.04.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A ja mam pytanko do tych, którzy budowali z Leiera. Co myślicie o tych pustakach, nie żałujecie wyboru? U nas początkowo miał być Wienerberger, ale Leier jest sporo tańszy, więc się na niego zdecydowaliśmy. A potem przeczytałam fatalne opinie na forum. Czy naprawdę jest tak źle? Witam, a ja mam wybór pomiędzy suporexem H+H a pustakiem Robena Porotonem 24 i nie wiem, czy oba są dobre... wykonawcy pytałam, chwalił ceramikę, bo ciepła, ale i tak też trzeba ocieplic to czy to... i nie wiem, a na dniach chcę już kupić i nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A ja mam pytanko do tych, którzy budowali z Leiera. Co myślicie o tych pustakach, nie żałujecie wyboru? U nas początkowo miał być Wienerberger, ale Leier jest sporo tańszy, więc się na niego zdecydowaliśmy. A potem przeczytałam fatalne opinie na forum. Czy naprawdę jest tak źle? Witam, a ja mam wybór pomiędzy suporexem H+H a pustakiem Robena Porotonem 24 i nie wiem, czy oba są dobre... wykonawcy pytałam, chwalił ceramikę, bo ciepła, ale i tak też trzeba ocieplic to czy to... i nie wiem, a na dniach chcę już kupić i nie wiem... Witam, My budowaliśmy pustaki komórkowe ze śniadowa (czyli takie same parametry co H+H) przy tym łatwiej się wykonuje instalacje elektryczne i hydrauliczne bo są miękkie.... wiem że przy układaniu instalacji elektrycznej w domach zbudowanych z pustaków ceramicznych typu Porotorn elektryk za robociznę bierze drożej niz bu pustakach z betonu komórkowego. P.S. Czy jest sens zbudować dom z pustaka ceramicznego i dać elektrykowi drożej za robociznę przy tak drogich jżuz kredytach??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 01.04.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Mam pytanko do tych, którzy ocieplili już swoje Tymki: Ile kubików styropianu zużyliście i jakiej grubości! Dzięki ja mam na fakturze 16,2 m3 styropianu, grubośc 10cm Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 01.04.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A ja mam pytanko do tych, którzy budowali z Leiera. Co myślicie o tych pustakach, nie żałujecie wyboru? U nas początkowo miał być Wienerberger, ale Leier jest sporo tańszy, więc się na niego zdecydowaliśmy. A potem przeczytałam fatalne opinie na forum. Czy naprawdę jest tak źle? Witam, a ja mam wybór pomiędzy suporexem H+H a pustakiem Robena Porotonem 24 i nie wiem, czy oba są dobre... wykonawcy pytałam, chwalił ceramikę, bo ciepła, ale i tak też trzeba ocieplic to czy to... i nie wiem, a na dniach chcę już kupić i nie wiem... my mamy Robena Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts