Ania i Maciej 06.05.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 my mamy zabudowane z "linią schodów": http://images35.fotosik.pl/58/c9f92a9100f7238amed.jpg i teraz http://images44.fotosik.pl/119/9553e875a01b2f8dmed.jpg Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Drodzy Tymkowicze!!! Posiadający kominek lub planujący go wykonać lub też mający jakieś zdanie w tej dziedzinie!!!! Czym zabudować kominek płytą k-g czy może płytą konstrukcyjno-izolacyjną SUPER ISOL Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 07.05.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Drodzy Tymkowicze! Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodach Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek Ja na razie rysowałem to na projekcie i rozważałem wariant jak u Ani i Macieja lub ściana wzdłuż biegu schodów bez tego uskoku, tylko że ściana wchodziłaby w połowę wnęki na szafę, a powstałe pomieszczenie byłoby trochę za ciasne. Chyba będzie jak u Ani i Macieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 07.05.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witamy!!! Dawno nas tu nie było a u nas również wszystko ruszyło:-) Teraz mamy poważny dylemat z wodami odpadowymi, czy mozna je bezpośrednio wpuścić w drenaż. Napiszcie nam jak Wy rozwiązaliście ten problem i czy ktoś postapił sposobem jaki opisałem powyżej??? Bardzo prosimy o szybciutką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 07.05.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Dziękujemy za odpowiedzi, bardzo nam się podoba rozwiązanie Ani i Maćka, jednak u nas jest już za późno na takie rozwiązanie, gdybyśmy mięli budować Tymka jeszcze raz to pewnie tak by on wyglądał chociaż zawsze byłam przekonana raczej do zamkniętej kuchni. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach5 08.05.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witamy!!! Dawno nas tu nie było a u nas również wszystko ruszyło:-) Teraz mamy poważny dylemat z wodami odpadowymi, czy mozna je bezpośrednio wpuścić w drenaż. Napiszcie nam jak Wy rozwiązaliście ten problem i czy ktoś postapił sposobem jaki opisałem powyżej??? Bardzo prosimy o szybciutką odpowiedź. Witam My zrobiliśmy odwodnienie ale tylko rynien. Wszystkie rynny podłączyliśmy do drenażu, który wrowadziliśmy do rowu znajdującym się przy naszej działce. Aby nie było problemów trochę pogłębiliśmy rów. Co do wód deszczowych z dachów to można je wprowadzać do rowów, grenażu rozsączajaczego lub innego rozwiązania bez żadnych ograniczeń, ponieważ zgodnie z Prawem wodnym są to tzw. "wody czyste" To samo dotyczy drenażów opaskowych przy fundamentach. Postaram się zrobić i dołaczyć zdjęcia. Drenaż sprawuje się supek. Woda nie stoi na działce i można bez problemów po niej chodzić. Monia i Daniel Kujawsko-Pomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 08.05.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam ja ponawiam pytanie kto z was podniusł wyskokosc domu o bloczek betonowy?? w projekcie są dwa schodki?? pytam bo teraz nie mam dostępu do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 08.05.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 i jescze jedno pytanie do tych którzy kryli ceramiką ile Was to wyszło penie gdzieś to pisze ale nie potrafie sie doszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 08.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 i jescze jedno pytanie do tych którzy kryli ceramiką ile Was to wyszło penie gdzieś to pisze ale nie potrafie sie doszukac Nas sama dachówka wyniosła 18 tys - angoba szlachetna kasztan, jej położenie to kolejne 10,5 tys do tego należy doliczyć wszelkie akcesoria niezbędne do ułożenia dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 08.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 i jescze jedno pytanie do tych którzy kryli ceramiką ile Was to wyszło penie gdzieś to pisze ale nie potrafie sie doszukac nas dachówka i akcesoria dachowe wyniosła ok 16900 roben średzka falista oplus kolor czarno-brązowy Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 08.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 My mamy dachówkę ceramiczną firmy Erlus i cały koszt z wszystkimi dodatkami włącznie z oknami dachowymi firmy Roto i systemem rynnowym kosztował nas 24 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 09.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Przepraszam, a kto dawał blachodachóweczkę?? bo zdaje mi się, że koszty są dużo mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 10.05.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam dzikękuje za odpowiedz. co do podniesienia bloczków zrezygnowałam. od srody z małym poślizgiem zaczynają dalej jak narazie zalane ławy idzie to jak krew z nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ewa 10.05.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Przepraszam, a kto dawał blachodachóweczkę?? bo zdaje mi się, że koszty są dużo mniejsze. my mamy blachodachówkę ale nie pamiętam ile placiliśmy wiem że dość tanio nam to wyszło bo mieliśmy po znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Daniel 10.05.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 My mamy dachówkę Braas podwójne "S" bałtycka kolor grafit koszt około 11 tyś. z rynnami i niezbędnymi złączkami, mocownikami, listwami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Seweryn 11.05.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 My mamy dachówkę cementową i koszt łącznie z oknami dachowymi, rynnami i wszystkimi gadżetami potrzebnymi do dachu to 19 tyś. + 10 tyś. robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 11.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam Wszystkich!!!Dostałem pozwolenie i już działam TYMEK A odbicie lustrzaneMam nadzieję że uda mi się wkleić te zdjęcia. Wytyczone ławy fundamentowehttp://images50.fotosik.pl/122/e1769e25b56b8635med.jpgUłożone zbrojeniehttp://images48.fotosik.pl/122/8715107555dae3a6med.jpgWylane fundamenty. Zbrojenie słupa żelbetowegohttp://images46.fotosik.pl/122/85c5d9554db5ca58med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 12.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Przepraszam, a kto dawał blachodachóweczkę?? bo zdaje mi się, że koszty są dużo mniejsze. my mamy blachodachówkę ale nie pamiętam ile placiliśmy wiem że dość tanio nam to wyszło bo mieliśmy po znajomości My też mamy blachodachówkę , dla nas było taniej i dzięki zmiany na blachę mogliśmy zrezygnować z tych słupów na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 18.05.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 witam goraco zapalonych budowniczych i ich pomagierów! u mnie narazie cisza przed burzą fundamenty wylane i wymalowane czarnym - izobetem (20 litrów) - 74 zł. od zewnątrz a od wew. dysperbitem, po górze dałem stary lepik z domieszką ropy bo nie dało sie malować taki gesty dodam ze gotowałem wielki gar tej smoły chyba ze 3 godziny póki nadawał sie do malowania! dzis zasypałem fundamenty ziemią z kamieniołomu - weszło 7 steyerów każdy po około 18 ton nie obyło sie bez koparki bo włożenie tego do środka zajęło by mi pewnie ze 3 tyg. po jutrze robię kanalizacje następnie ubijam i w końcu upragniona cienka wylewka a później juz tylko mury hehe to narazie tyle a odnosnie zdjec to znów bede musiał skozystac z fachowej pomocy stukpuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 18.05.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witaj chioski! Dawno Cię tu nie było - a tu masz ile roboty za Tobą - gratulacje! A mieliśmy razem startować hehe A u nas wielki sukces - dzisiaj dostaliśmy oficjalne pozwolenie na budowę!!! A już myśleliśmy, że nigdy się nie doczekamy Pozdrowienia dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts