Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy Tymkowicze!

Prosimy Was bardzo o wstawienie zdjęcia holu na dole, a dokładnie miejsca pod schodami, bo musimy się zdecydować czy zabudować je (tak jak jest linia pionowa) i pomniejszyć automatycznie miejsce w holu czy zabudować tylko to miejsce gdzie mamy spoczynek na schodach

Prosimy może o jakieś rady szczególnie o tych co już mieszkają! Z góry dziękujemy i pozdrawiamy Magda i Tomek

Ja na razie rysowałem to na projekcie i rozważałem wariant jak u Ani i Macieja lub ściana wzdłuż biegu schodów bez tego uskoku, tylko że ściana wchodziłaby w połowę wnęki na szafę, a powstałe pomieszczenie byłoby trochę za ciasne. Chyba będzie jak u Ani i Macieja :roll:

Witamy!!!

Dawno nas tu nie było a u nas również wszystko ruszyło:-)

Teraz mamy poważny dylemat z wodami odpadowymi, czy mozna je bezpośrednio wpuścić w drenaż. Napiszcie nam jak Wy rozwiązaliście ten problem i czy ktoś postapił sposobem jaki opisałem powyżej???

Bardzo prosimy o szybciutką odpowiedź. :)

Witamy!!!

Dawno nas tu nie było a u nas również wszystko ruszyło:-)

Teraz mamy poważny dylemat z wodami odpadowymi, czy mozna je bezpośrednio wpuścić w drenaż. Napiszcie nam jak Wy rozwiązaliście ten problem i czy ktoś postapił sposobem jaki opisałem powyżej???

Bardzo prosimy o szybciutką odpowiedź. :)

Witam

My zrobiliśmy odwodnienie ale tylko rynien. Wszystkie rynny podłączyliśmy do drenażu, który wrowadziliśmy do rowu znajdującym się przy naszej działce. Aby nie było problemów trochę pogłębiliśmy rów. Co do wód deszczowych z dachów to można je wprowadzać do rowów, grenażu rozsączajaczego lub innego rozwiązania bez żadnych ograniczeń, ponieważ zgodnie z Prawem wodnym są to tzw. "wody czyste" To samo dotyczy drenażów opaskowych przy fundamentach.

Postaram się zrobić i dołaczyć zdjęcia. Drenaż sprawuje się supek. Woda nie stoi na działce i można bez problemów po niej chodzić.

Monia i Daniel Kujawsko-Pomorskie

i jescze jedno pytanie do tych którzy kryli ceramiką ile Was to wyszło penie gdzieś to pisze ale nie potrafie sie doszukac :cry:

Nas sama dachówka wyniosła 18 tys - angoba szlachetna kasztan, jej położenie to kolejne 10,5 tys do tego należy doliczyć wszelkie akcesoria niezbędne do ułożenia dachówki. :wink:

Witam Wszystkich!!!

Dostałem pozwolenie i już działam

TYMEK A odbicie lustrzane

Mam nadzieję że uda mi się wkleić te zdjęcia.

Wytyczone ławy fundamentowe

http://images50.fotosik.pl/122/e1769e25b56b8635med.jpg

Ułożone zbrojenie

http://images48.fotosik.pl/122/8715107555dae3a6med.jpg

Wylane fundamenty. Zbrojenie słupa żelbetowego

http://images46.fotosik.pl/122/85c5d9554db5ca58med.jpg

Przepraszam, a kto dawał blachodachóweczkę?? bo zdaje mi się, że koszty są dużo mniejsze.

my mamy blachodachówkę ale nie pamiętam ile placiliśmy wiem że dość tanio nam to wyszło bo mieliśmy po znajomości

My też mamy blachodachówkę :D , dla nas było taniej i dzięki zmiany na blachę mogliśmy zrezygnować z tych słupów na poddaszu. :wink: :roll:

witam goraco zapalonych budowniczych i ich pomagierów! :D

u mnie narazie cisza przed burzą fundamenty wylane i wymalowane czarnym - izobetem (20 litrów) - 74 zł. od zewnątrz a od wew. dysperbitem, po górze dałem stary lepik z domieszką ropy bo nie dało sie malować taki gesty dodam ze gotowałem wielki gar tej smoły chyba ze 3 godziny póki nadawał sie do malowania! dzis zasypałem fundamenty ziemią z kamieniołomu - weszło 7 steyerów każdy po około 18 ton nie obyło sie bez koparki bo włożenie tego do środka zajęło by mi pewnie ze 3 tyg. po jutrze robię kanalizacje następnie ubijam i w końcu upragniona cienka wylewka a później juz tylko mury hehe to narazie tyle a odnosnie zdjec to znów bede musiał skozystac z fachowej pomocy stukpuka :wink: