Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Beato: fajna ta Twoja kuchnia - ja proszę o więcej zdjęć!!! :D

I przypomnij jak u Was jest ze spiżarką - została na miejscu i jest tam przejście?

Można kilka fotek nawet nie skończonej?

Gratuluję postępów i powodzenia w dalszych etapach wykończeniówki.

P.s. Wasz daszek też mi się podoba mimo, że jest wysoko :D

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beato: fajna ta Twoja kuchnia - ja proszę o więcej zdjęć!!! :D

I przypomnij jak u Was jest ze spiżarką - została na miejscu i jest tam przejście?

Można kilka fotek nawet nie skończonej?

Gratuluję postępów i powodzenia w dalszych etapach wykończeniówki.

P.s. Wasz daszek też mi się podoba mimo, że jest wysoko :D

Dziękuję! Zapraszam do dziennika

Owszem daszek bardzo mi się podoba ale jest ozdobą dachu a nie osłania drzwi od deszczu i obawiamy się, że będzie trzeba tam coś wykombinować. Drzwi do domu mamy otwierane do środka i przy drzwiach technicznych woda dostawała się do środka. Zobaczymy jak to będzie przy drzwiach stałych z dobrą izolacją i progiem! Co do spiżarni to my jej nie mamy. W jej miejscu jest łazienka o wymiarach 3,4m2 - większa niż spiżarnia w projekcie. Natomiast przy kominie jest wejście do kuchni. Nie chciałam wchodzić do kuchni tylko przez salon. Dla mnie garaż będzie spełniał raczej rolę pomieszczenia gospodarczego - spiżarni. Docelowo chcemy postawić jeszcze garaż dwustanowiskowy. :p

Witam wszystkich.My rownież budujemy Tymka, własnie pokryliśmy dach :D i wyglada super.Nic bardzo nie zmienialiśmy, jedynie zamiast spiżarni mamy powiększona łazienkę i mamy przejście za kominem bo też nie chciałam przechodzić do kuchni przez salon.Jak bym umiała wstawiać zdjęcia to bym to zrobiła a tak :cry:

Witam wszystkich.My rownież budujemy Tymka, własnie pokryliśmy dach :D i wyglada super.Nic bardzo nie zmienialiśmy, jedynie zamiast spiżarni mamy powiększona łazienkę i mamy przejście za kominem bo też nie chciałam przechodzić do kuchni przez salon.Jak bym umiała wstawiać zdjęcia to bym to zrobiła a tak :cry:

Ja zdjęcia przerabiam tu: http://www.imageshack.us/

:p :p :p :p :p :p :p A teraz moja wielka radość!!!!!! :p :p :p :p :p

Wczoraj nastąpił montaż mebli kuchennych !!!! Wszędzie dużo kuchu ale nie miałam już sił wieczorem tego uprzątnąć więc i foto okurzone

:wink:

Gratuluję :p :p :p

Ładna ta wasza kuchnia, moja jeszcze się robi i montaż prawdopodobnie za dwa tygodnie, póki co mogę cieszyć się kaflami położonymi na kuchennej podłodze :wink:

pozdrawiam serdecznie i proszę o więcej ujęć kuchni - może być w dzienniku :wink:

Coraz piękniejsze Wasze Tymki !!! Bardzo cieszą moje oczy :)

A my jeszcze w papierkach, tuż przed oddaniem projektu do starostwa.

A oto wstępny plan umeblowania naszego Tymka :):):)

Po prawej zadaszona weranda, u góry, od południa odkryty taras.

http://images47.fotosik.pl/160/482169d964d96fd0med.jpg' alt='482169d964d96fd0med.jpg'>

• 2 weeks później...

Dobudowałem balkon z przodu bo mamy z tej strony zachód i wieczorem jest piękny widok na zachód słonca.

Przejście do kuchni zamiast spiżarki

Łazienke na dole tak rozmieżyłem ze okno jest ładnie na srodku

Dom jest powiększony o 90 cm na środku dzięki temu jest bardzo duza łazienka na górze i wiatrołap na dole i tez pokój na dole fajnie wygląda

Hol na górze bedzie z drzwiami na balkon.

Garaż będzie jako pomieszczenie gospodarcze pralka regały deska do prasowania.

I ścianke kolankową podniosłem o cztery pustaki plus wieniec ale pilnowałem zeby nie zmienić kąta nachylenia dachu i nie ma stodoły jak to niektórzy pisali zeby uważać z tą ścianką kolankową.

Melduje, że i my wreszcie ruszyliśmy z kopyta z naszym Tymkiem !!!

Niestety nie ma czasu, a właściwie siły by wieczorem wszystko to opisać. :oops:

Ale co sie odwlecze, to nie uciecze :D :D :D :D :D

Nasz Tymek po dwóch dniach budowy :D

http://img35.imageshack.us/img35/5775/1019953t.jpg

Pozdrawiamy TYMKOWICZÓW !!!

Zwłaszcza Mag&Tom, u których gościliśmy w ostatni weekend.

Dziękuje Madziu i Tomku za cenne uwagi w sprawie Tymka i oczywiscie za gościnę :wink: :D :D :D Pozdrawiamy

Witam, piękne te Wasze tymki u nas wczoraj zalany został strop wiec powoli do przoedu sie posówa. Ale rozwiejcie moje wątpliwości :o jak wchodze do tego domu to mam wrażenie że tam są strasze klitki i wszsytko takie małe :o

Złudzenie. Zapewniam, że niebawem zmienisz zdanie:)

Przyłączam się do zdania Kasi i Marcina :D

Kiedy widziałam naszą maleńką łazienkę na dole zastanawiałam się jak tam się wszystko zmieści - zmieścił się brodzik, kibelek, jest jeszcze miejsce na grzejnik i umywalkę :D

Podobne zdanie miałam o kuchni - wczoraj rozpoczął się nas montaż mebli :p stwierdzam, że mam jeszcze całkiem dużo wolnej przestrzeni w kuchni.

Takim mały wydaje się nas Tymek, ale wewnątrz to kawał chałupki - już się boję kto nadąży to sprzątać :lol: :lol: :lol:

Gosiaczku mam nadzieję że wkrótce przekonasz się naocznie, pozdrawiam :wink:

Witam, piękne te Wasze tymki u nas wczoraj zalany został strop wiec powoli do przoedu sie posówa. Ale rozwiejcie moje wątpliwości :o jak wchodze do tego domu to mam wrażenie że tam są strasze klitki i wszsytko takie małe :o

Złudzenie. Zapewniam, że niebawem zmienisz zdanie:)

Przyłączam się do zdania Kasi i Marcina :D

Kiedy widziałam naszą maleńką łazienkę na dole zastanawiałam się jak tam się wszystko zmieści - zmieścił się brodzik, kibelek, jest jeszcze miejsce na grzejnik i umywalkę :D

Podobne zdanie miałam o kuchni - wczoraj rozpoczął się nas montaż mebli :p stwierdzam, że mam jeszcze całkiem dużo wolnej przestrzeni w kuchni.

Takim mały wydaje się nas Tymek, ale wewnątrz to kawał chałupki - już się boję kto nadąży to sprzątać :lol: :lol: :lol:

Gosiaczku mam nadzieję że wkrótce przekonasz się naocznie, pozdrawiam :wink:

Potwierdzam, że Tymek to bardzo duży dom. Uwierzcie, że jest co sprzątać. Wiem.... :p :p :p :p Mieszkamy od 18 lipca. Sprzątam codziennie i ciągle wyłazi kurz!