Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

My jesteśmy bardzo zadowoleni z rolet zewnętrznych, co prawda nie są sterowane elektrycznie i trzeba pociągać za taśmy lub kręcić korbką, ale co tam......... Kosztowały nas ok.6tys (ze sterowaniem elektrycznym wycena była na 9tys.) Montowała nam je firma od okien :D Niczym specjalnie nie kierowaliśmy się - ja generalnie chciałam aby kasety z roletami były ukryte i są, sterowani elektryczne byłoby fajne ale jednak to dodatkowe koszty, miałam zaufanie do firmy która robiła nam okna, więc zdecydowałam się u nich również na rolety :D

Nasze panele to najzwyklejszy Krono Original - szukałam kolorystycznie pasujących do drzwi - drzwi zamówiłam wcześniej niż panele :lol: a drzwi wewnętrzne to Invado.

Przy okazji wtrącę swoje o schodach - nasze wyszły dosyć sporo na hol, ale uważam że miejsca jest wystarczająco, a same schody są wyeksponowane i dodają tylko uroku holowi. I jeszcze jedno są bardzo wygodne - od początku byłam zdecydowaną zwolenniczką schodów ze spocznikiem i jest naprawdę super

:p

http://images48.fotosik.pl/192/7bf39bbb3a692ffamed.jpg

:p

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj razem z zonką zrobiliśmy generalne podliczenie kosztów budowy od a do z i wyszło niecałe 120 tys łącznie z kopaniem studni i podciągnięciem wody do domu ,prądem, ociepleniem fundamentów i majster !!! dzis zamówilismy okna "Bogdański" w kolorze orzech wyszło 10900 zl.( 18 okienek) z dodatkowych okien to łazienka na parterze, piwniczka pod schodami, na schodach, i 2 na stryszku. poszukałem w okolicy elektryka i cena powaliła mnie z nóg 6000tyś (materiał+robocizna).

a jak u was cenią sie elektrycy?

wczoraj razem z zonką zrobiliśmy generalne podliczenie kosztów budowy od a do z i wyszło niecałe 120 tys łącznie z kopaniem studni i podciągnięciem wody do domu ,prądem, ociepleniem fundamentów i majster !!! dzis zamówilismy okna "Bogdański" w kolorze orzech wyszło 10900 zl.( 18 okienek) z dodatkowych okien to łazienka na parterze, piwniczka pod schodami, na schodach, i 2 na stryszku. poszukałem w okolicy elektryka i cena powaliła mnie z nóg 6000tyś (materiał+robocizna).

a jak u was cenią sie elektrycy?

My zapłaciliśmy 1300zł za robociznę z tym że tylko elektryk robił dół a górę mąż z teściem, materiał kupowaliśmy sami i wcale nie są to takie kwoty jakie życzą sobie elektrycy. Z doświadczenia wiemy że lepiej sobie kupić samemu materiały. W sumie elektryka kosztowała ok 3000zł.

Widzę że wy także podnieśliście ściankę kolankową. My mamy 90 cm po wylewkach, ale dzięki temu pokoje są duże i można było wydzielić garderoby. Wszyscy którzy zwiedzali Tymka byli pod wrażeniem jego wielkości szczególnie na górze. Ja tylko martwię się jak to wszystko będę sprzątać

Obecnie wykańczmy w środku, może za miesiąc góra 2 wprowadzimy się. Zdjęcia wkleimy jak będziemy mieli chwilę czasu.

Witam! Mam szybciutkie pytanko, w którym miejscu w garażu umieściliście zlew lub umywalkę?

Umywalkę mam na ścianie od gabinetu :p :p

Zrobiłam na szybko foteczkę - u nas raczej jest to pomieszczenie gospodarcze. Widok na drzwi do kotłowni i umywalkę po prawej? A Wy gdzie myślicie ją umiejscowić?

http://inlinethumb60.webshots.com/32187/2636923260103098714S500x500Q85.jpg' alt='2636923260103098714S500x500Q85.jpg'> :p