Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani, zwracam się z pytankiem do Tymowiczów, którzy mają już urządzone, ewentualnie rozplanowane kuchnie. Czy mieści Wam się jakiś choćby maleńki stolik, co by np dzieci mogły przy nim coś na szybko zjeść?

u nas ciąg mebli kuchennych kończy się obniżonym blatem 60x60, to właśnie projekt z myślą o dzieciach, mieszczą się dwa taborety i rano swobodnie siedzą i piją swoje ulubione kakao i nie trzeba rozsiadać się przy stole w salonie :wink:

zapraszam na stronę 51 tam wklejałam zdjęcia i jest również widok na kuchnię

:p

Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi. Podoba mi się projekt EwyiMarka. Barek u nas odpada, ponieważ całkowicie zamknęliśmy kuchnię. Zostaly tylko drzwi do salonu.

Myślałam też o takim małym, półokrągłym stoliku przysuniętym całkowicie do ściany, ale nie wiem, czy się zmieści :( [/u]

Witam Wszystkich!!!

U nas po wielkich przeprawach w końcu wylane posadzki i teraz zaczyna się etap wykończeniowy, tu mam pytanie do Beaty i Rafała jeżeli możecie to podajcie mi proszę z czego zrobiona jest Wasza kuchnia oraz kolor mebli jaki macie i jeżeli możecie to ile Was wyniosła cała zabudowa bez sprzętu, będę wdzięczna. Bardzo podoba mi się Wasza kuchnia. A jeżeli chodzi o stolik w kuchni to nam znajomy, który robi zabudowy podpowiedział żeby zrobić taki z możliwością składania, my planujemy taki stolik patrząc od strony salonu po prawej stronie na ścianie między wejściem do kuchni a drzwiami spiżarni. Widziałam u niego taki stolik i naprawdę to jest świetne rozwiązanie, co prawda kotletów się na nim nie ubije ale zjeść będzie można spokojnie.

Pozdrawiamy :)

Witam wszystkich!

w dalszym ciągu mam do sprzedania projekt domu Tymek w nienaruszonej wersji jak przyszedł z Horyzontu tak jest do sprzedania. Projekt kupiliśmy w grudniu 2007. Jeśli jest ktoś zainteresowany kupnem to proszę o kontakt na mail [email protected].

Takie piękne te wasze tymki. Z sentymentem zaglądam do was co jakiś czas.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

a ja bardzo proszę o opinię na temat profili okiennych z gelana , mam wycenę do Tymka - kolor zloty dąb , okno tarasowe przesuwane ,koszt wszystkich okien 11.500 zł , okna bardzo mi się podobają , producent eco okno .

Ja mam okna z Gealana,6-komorowe,są cudne,takie solidne.Wszyscy się nimi zachwycają :lol: .Mam kolor orzech :wink: ,także jak najbardziej polecam :wink:

a ja bardzo proszę o opinię na temat profili okiennych z gelana , mam wycenę do Tymka - kolor zloty dąb , okno tarasowe przesuwane ,koszt wszystkich okien 11.500 zł , okna bardzo mi się podobają , producent eco okno .

Barto307cc ma okna gelan 6 komorowe i są piekne sama widzłam na własne oczy :D

Uważaj na okna gelana 5 komorowe bo są z recyclingu sama chciałam takie kupic i zrezygnowałam bo ktoś mi to uświadomił

Ja mam ptanie do tych co kładli na tymku dachówke ceramiczną prosze mi powiedziec ile Was wychedł dach ale w rozbiciu więzba, robocizna i dachówka+ okna+ folia + rynny czyli w tym ponkcie wszystk co do dachu potrzebne

Bo mi się jakoś dużo wydaje

więźba 7500zł

robocizna 8500

a dachówka i to co potrzebne do dachu 21000tys :o wydaje mi się to strasznie dużo a miałam najtańszą dachówke z robena:(

Ja mam ptanie do tych co kładli na tymku dachówke ceramiczną prosze mi powiedziec ile Was wychedł dach ale w rozbiciu więzba, robocizna i dachówka+ okna+ folia + rynny czyli w tym ponkcie wszystk co do dachu potrzebne

więźba 7500zł

robocizna 8500

a dachówka i to co potrzebne do dachu 21000tys :o wydaje mi się to strasznie dużo a miałam najtańszą dachówke z robena:(

Gosiaczek nie podam Ci w rozbiciu, ale nasz cały dach - wszystko czyli robocizna, więźba, folia, okna dachowe, wyłazy, klinkier na kominy, podbitka drewniana, wszelkie kołki, gwoździe itp., rynny i oczywiście dachówka ceramiczna Roben wyszło nam 55tys. :oops:

pozdrawiam :D

więźba 7500zł

robocizna 8500

:o To u mnie znowu wychodzi więcej...

Drzewo na dach: więźba + deska (mamy deskowany dach) + deska boazeryjna 17 tys

Cieśla + gwoździe, drewnochron i co tam im jeszcze było potrzebne 13 tys

Dachówka + rynny + materiały na wykończenie kominów i reszta potrzebnych materiałów do dachu to ponad 18 tys

cegła klinkierowa na kominy ok 800 zł

okna dachowe z kołnierzami 6 tys.

Dekarz - 10 tys

Zapewne były tam jeszcze koszty, o których zapomniałam :wink:

To coś strasznego takie pieniądze było trzeba wydać, żeby teraz móc się cieszyć pięknym domem. Tak się zastanawiam czy też mój dach nie jest przeinwestowany? :lol: Może i tak ale jest spełnieniem naszych oczekiwań!!! Pozdrawiam wszystkich zmagających się z budową! Jak dobrze mieć to za sobą!!!! :p

w moim przypadku

dachówka ceramiczna roben falista średzka 13228 zł

klamry do dachówki = wkręty 250 zł

folia dachowa tyvek ultra 300m2- 1440zł

cegła klinkierowa 1000 zł

zaprawa do klinkieru grafitowa 200zł

dwa okna dachowe fakro plus wyłaz 2000 zł

blacha na obróbkę kominów rynny leje spustowe kolanka gdzies około 600 zł

więżba dachowa 6800zł

impregnat do więźby 250 zł

gwoździe pręty gwintowane nakrętki podkładki 320 zł

robocizna docelowo za dach nie była ustalana za cały domek majter wziął 34 tyś

chyba tyle mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem

dwa okna dachowe fakro 78/118 łzienkowe oblane białym kauczukiem -1087 zł

78/118w holu - 692zł

okno wyłazowe -54/75 - 292zł

czyli 2000 z małym haczykiem

myśle ze powinno wystarczyć na razie :-)))

Dzięki serdeczne! dużo mi dałeś informacji.I to jak expresowo!!

My też na pewno będziemy zakładać okna fakro. Dziś zaczęli układanie więźby dachowej...więc pomału pomału się zbliżamy i do okien.