Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Kochani, a ja znowu z pytaniami.

Po pierwsze do czego wykorzystaliście ten kominek wentylacyjny obok okna dachowego od frontu? U nas ani majster ani hydraulik nie mają pomysłu, co z nim zrobić. Rura zwisa z niego do jednego z pokoi i co dalej?

A pytanie drugie, to czy ktoś robił podłogówkę w górnej łazience, bo mój mąż twierdzi, że nie warto.

My mamy podłogówkę w górnej łazience, co prawda na razie nie jest jeszcze wykończona i służy obecnie jako pralnia, ale podloga grzeje i jest upał. Poza tym fajnie jest wychodzić z pod prysznica lub wanny na ciepłą podłoge.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po pierwsze do czego wykorzystaliście ten kominek wentylacyjny obok okna dachowego od frontu? U nas ani majster ani hydraulik nie mają pomysłu, co z nim zrobić. Rura zwisa z niego do jednego z pokoi i co dalej?

A pytanie drugie, to czy ktoś robił podłogówkę w górnej łazience, bo mój mąż twierdzi, że nie warto.

Witam!!!!My także mamy podłogówkę w górnej łazience! Obecnie jeszcze nie wykończona. Docelowo chcemy tam zawiesić jeszcze kaloryfer, aby w pomieszczeniu było ciepło w okresie jesienno - wiosennym kiedy w domu się tylko przepala. :p

A i już mam takie małe pytanko, jak pisałem jestem w trakcie układania stropu i chciałem zapytać czy wszyscy dawaliście w stropie ten dwuteownik, bo podobno mozna go zastąpić dodatkowym zbrojeniem lub zagęszczoną liczbą belek stropowych (oczywiście mowa ostropie teriva)?
mój majster stwierdził, że tam może pękać tzn przy tym dwuteowniku,kierbud to potwierdził i zaproponował belkę zbrojoną po 3 pręty fi 16 górą i dołem(oczywiście na wysokość stropu teriva czyli ok. 25 cm) ale ja chcąc mieć ponad 100% pewności dałem fi 20 , 3 górą i 4 dołem i strzemiona co 10 cm

Najprościej podłączyć go do pionu kanalizacyjnego i zrobić odpowietrzenie :D

my tak właśnie mamy zrobione :)

Ania

Dwa pytania : jakiej grubości macie ścianki na poddaszu tak aby przy stropie terriva były bezpieczne

potrzebuję jeszcze prosta instrukcję wstawiana zdjęć :)

Jak postawisz ścianki według projektu to spokojnie możesz robić z suporka/ceramiki itp... (grubośc 12-8cm) jak z K-G to robisz jak chcesz i gdzie chcesz.

A tu masz jak wlepić zdjęcia

http://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm

Witam chciałam się pochwalic że mam stan surowy ZAMKNIĘTY:):)

Zdęcia wkleje w niedzile i tu uwaga 169 tys stan surowy zamknięty duzo??? mało??

Pytanie mam co do balustrady na balkonie możecie się pochwalic swoimi i napisac ceny??

Drugie pytanie dotyczy kabiny prysznicowej czy ktoś z Was ma dwie na dole i na górze?? Bo cały czas się zastanawiam czy zrobic dwie pozdrawiam :D

http://img708.imageshack.us/img708/3338/adfghjkl1m.jpg

Zobaczyć dym z komina, z własnego domu ...

BEZCENNE !!!!!

:wink: :D :D :D :D :D :D :D

Pozdrawiamy wszystkich starych i nowych Tymowiczów.

My tez jestesmy na etapie tynków.

Szczęśliwie po dachu, alarmach, kanalizie, wodzie, ogrzewaniu i elektryce :wink:

My robimy tynki cementowo-wapienne za 13 PLN za 1m2.

Na koniec majster robi mleczko z piasku płukanego i białego cementu i nie ma ŻADNYCH rysek po ostrym piasku.

POLECM !!!

POZDRAWIAMY !!!

:D :D :D :D :D :D :D :D

http://img708.imageshack.us/img708/3338/adfghjkl1m.jpg

Zobaczyć dym z komina, z własnego domu ...

BEZCENNE !!!!!

:wink: :D :D :D :D :D :D :D

Pozdrawiamy wszystkich starych i nowych Tymowiczów.

My tez jestesmy na etapie tynków.

Szczęśliwie po dachu, alarmach, kanalizie, wodzie, ogrzewaniu i elektryce :wink:

My robimy tynki cementowo-wapienne za 13 PLN za 1m2.

Na koniec majster robi mleczko z piasku płukanego i białego cementu i nie ma ŻADNYCH rysek po ostrym piasku.

POLECM !!!

POZDRAWIAMY !!!

:D :D :D :D :D :D :D :D

bertolo,

Tylko pozazdrościć!! ... Gratuluję takich postępów!! super!

http://images43.fotosik.pl/234/d175f0ff725528f1.jpg

U nas kominy też są...ale jeszcze minie trochę czasu, zanim moje zdjęcie -- będzie wyglądało jak Twoje!! ;) ;)

Prośba o pomoc w sprawie powierzchni ścian Tymka. Jestem przed zakupem betonu komórkowego na ściany wewnętrzne i zewnętrzne, pojawiła się duża rozbieżność w powierzchni obliczonej przeze mnie a podanej w zestawieniu do projektu. Proszę podajcie ile wam poszło bloczków i jakiej wielkości, a ci co mają porotherm to może chociaż powierzchnię jak pamiętają.

Z góry dzięki.