gosiaczek272 10.12.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam dziękuje wszsytkim za wcześniejesze odpowiedzi na moje pytania:) traz pochwalę się moimi okienkami:)[/img] http://images36.fotosik.pl/124/95c02794d63cabc2med.jpg' alt='95c02794d63cabc2med.jpg'> http://images37.fotosik.pl/232/c4cb52bb5a2d8ff6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hazard 11.12.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Gosiaczek Twoje okna są drewniane? A tak w ogóle w pięknej mieszkasz okolicy - pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 11.12.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hazard okna są plastikowe dwustronny złoty dąb na profilu Veka. Wyglądają dobrze a o tym jak się sprawóją powiem za pare lat:)Okolica piekna tak zwane wygwizdowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 12.12.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 kolejny etap skończony hydraulik skasował mnie 3200 z materiałem a elektriko 5900 liczyłem na większy upust bo poszłem mu na rękę jeżeli chodzi o końcowy termin realizacji i się przeliczyłem ale robota zrobiona na 6 z plusem a w zimie bede robił poddasze pytanie do tych którzy nie maja lanych skosów ile dawaliście wełny i czym wykańczalnicze stryszek płytami OSB czy zwykłymi deskami - jeżeli chodzi o płyty OSB to są cholernie drogie najtańsze jakie udało mi się znaleźć to 55zł za szt o grubości 15 mm taka by mi odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 12.12.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 To coś droge te płyty OSB u Ciebie . Ja płaciłam za 18mm 35zł/sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 12.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 A ja mam pytanie do Gosiaczka272, czy mogła byś mi powiedzieć ile kosztowała was Dachówka skrajna na cały dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA I ANDRZEJ 12.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Podpowiedzcie mi jak zrobiliście w waszych Tymkach wentylację grawitacyjną, bo to jest bardzo ważny temat. Mam z tym troche problem, ponieważ murarz zrobił mi małą manianę z przewodami wentylacyjnymi. Mam z pustaków wentylacyjnych wyprowadzenia rurą PCV 100 na dach i tam zakończenie grzybkami. Teraz powstał problem, jak uszczelnić powstałą różnicę pomiędzy rurą PCV 100 a otworem pustaka wentylacyjnego, ponieważ jest tam dość duża szpara. Takich szpar mam aż 6 sztuk, tyle ile jest otworów wentylacyjnych. Taką niedoróbkę zostawił po sobie dekarz. Bardzo proszę podajcie mi jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA I ANDRZEJ 12.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Podpowiedzcie mi jak zrobiliście w waszych Tymkach wentylację grawitacyjną, bo to jest bardzo ważny temat. Mam z tym troche problem, ponieważ murarz zrobił mi małą manianę z przewodami wentylacyjnymi. Mam z pustaków wentylacyjnych wyprowadzenia rurą PCV 100 na dach i tam zakończenie grzybkami. Teraz powstał problem, jak uszczelnić powstałą różnicę pomiędzy rurą PCV 100 a otworem pustaka wentylacyjnego, ponieważ jest tam dość duża szpara. Takich szpar mam aż 6 sztuk, tyle ile jest otworów wentylacyjnych. Taką niedoróbkę zostawił po sobie dekarz. Bardzo proszę podajcie mi jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keraml1 13.12.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Podpowiedzcie mi jak zrobiliście w waszych Tymkach wentylację grawitacyjną, bo to jest bardzo ważny temat. Mam z tym troche problem Witam najlepiej uszczelnić to pianką montażową. tylko nie wiem na ile lat to wystarczy bo po pewnym czasie pianka niezabezpieczona utlenia się. Można spróbować ją pomalować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 13.12.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Podpowiedzcie mi jak zrobiliście w waszych Tymkach wentylację grawitacyjną, bo to jest bardzo ważny temat. Mam z tym troche problem, ponieważ murarz zrobił mi małą manianę z przewodami wentylacyjnymi. Mam z pustaków wentylacyjnych wyprowadzenia rurą PCV 100 na dach i tam zakończenie grzybkami. Teraz powstał problem, jak uszczelnić powstałą różnicę pomiędzy rurą PCV 100 a otworem pustaka wentylacyjnego, ponieważ jest tam dość duża szpara. Takich szpar mam aż 6 sztuk, tyle ile jest otworów wentylacyjnych. Taką niedoróbkę zostawił po sobie dekarz. Bardzo proszę podajcie mi jakieś rady. A po co ta rura pcv? Masz z pustaków wentylacyjnych i to powinno wystarczyć przy grawitacji ,bez sensu zmniejszać powierzchnię kanału.Jeśli jest możliwość wyciągnięcia od góry tej rury ja bym tak zrobił. Tak to jest jak murarz się bierze za coś o czym niema pojęcia. Mając w pamięci drobne problemy w projekcie wszystkim „nowym” Tymkowiczom radziłbym zwrócić baczną uwagę na: -strop a zwłaszcza ciekawą belkę BU nad salonem, którą koniecznie trzeba zastąpić dodatkowym zbrojeniem (w przypadku stropu Terriva). Ja z uwagi że jestem budowlańcem od razu zwróciłem uwagę na tą belkę i przy adaptacji projektu(który jest własnie w trakcie )zleciłem projektantowi jego zmianę .Również szerokość niektórych ław fundamentowych jest sporo przesadzona (75 cm) co potwierdził projektant i je przeprojektuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 13.12.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 kolejny etap skończony hydraulik skasował mnie 3200 z materiałem A co dokładnie masz w tej hydraulice? Mnie hydraulik za materiały i robociznę policzył ok. 14000. W tym ma być podłogówka w holu, łazienkach, kuchni i wiatrołapie, woda, kanalizacja, ogrzewanie (rurki bez kaloryferów). Czy aby nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 13.12.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Zibi 465 Ja z uwagi że jestem budowlańcem od razu zwróciłem uwagę na tą belkę i przy adaptacji projektu(który jest własnie w trakcie )zleciłem projektantowi jego zmianę .Również szerokość niektórych ław fundamentowych jest sporo przesadzona (75 cm) co potwierdził projektant i je przeprojektuje O co chodzi z Tą belką Bu1 w stropie, dlaczego większość pisze że trzeba ją czymś zastąpić albo jeszcze jakieś inne rzeczy? Proszę odpowiedzcie [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Zibi 465 Ja z uwagi że jestem budowlańcem od razu zwróciłem uwagę na tą belkę i przy adaptacji projektu(który jest własnie w trakcie )zleciłem projektantowi jego zmianę .Również szerokość niektórych ław fundamentowych jest sporo przesadzona (75 cm) co potwierdził projektant i je przeprojektuje O co chodzi z Tą belką Bu1 w stropie, dlaczego większość pisze że trzeba ją czymś zastąpić albo jeszcze jakieś inne rzeczy? Proszę odpowiedzcie [/b] Chodzi o tą żelbetową belkę w stropie nad salonem, co na niej jest postawiony słup drewniany podtrzymujący płatew, a co za tym idzie:dach. To tak w wielkim skrócie. Ja wywaliłem tą belkę i ten słup też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 13.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Zibi 465 Ja z uwagi że jestem budowlańcem od razu zwróciłem uwagę na tą belkę i przy adaptacji projektu(który jest własnie w trakcie )zleciłem projektantowi jego zmianę .Również szerokość niektórych ław fundamentowych jest sporo przesadzona (75 cm) co potwierdził projektant i je przeprojektuje O co chodzi z Tą belką Bu1 w stropie, dlaczego większość pisze że trzeba ją czymś zastąpić albo jeszcze jakieś inne rzeczy? Proszę odpowiedzcie [/b] Chodzi o tą żelbetową belkę w stropie nad salonem, co na niej jest postawiony słup drewniany podtrzymujący płatew, a co za tym idzie:dach. To tak w wielkim skrócie. Ja wywaliłem tą belkę i ten słup też ta belka jest stalowa nie żelbetowa dokładniej jest to t.z. dwuteownik 180mm,i najlepszym i tańszym rozwiązaniem jest zrobić belkę żelbetowa ewentualnie umieścić ze dwie belki terriva koło siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.12.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Zibi 465 Ja z uwagi że jestem budowlańcem od razu zwróciłem uwagę na tą belkę i przy adaptacji projektu(który jest własnie w trakcie )zleciłem projektantowi jego zmianę .Również szerokość niektórych ław fundamentowych jest sporo przesadzona (75 cm) co potwierdził projektant i je przeprojektuje O co chodzi z Tą belką Bu1 w stropie, dlaczego większość pisze że trzeba ją czymś zastąpić albo jeszcze jakieś inne rzeczy? Proszę odpowiedzcie [/b] Chodzi o tą żelbetową belkę w stropie nad salonem, co na niej jest postawiony słup drewniany podtrzymujący płatew, a co za tym idzie:dach. To tak w wielkim skrócie. Ja wywaliłem tą belkę i ten słup też ta belka jest stalowa nie żelbetowa dokładniej jest to t.z. dwuteownik 180mm,i najlepszym i tańszym rozwiązaniem jest zrobić belkę żelbetowa ewentualnie umieścić ze dwie belki terriva koło siebie Może i być stalowa, nie zgłębiałem tego tematu dokładnie bo żerański sobie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA I ANDRZEJ 14.12.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki za ciekawą odpowiedź ?! Najlepiej jest powiedzieć, jaki murarz był lichy. Tylko najtrudniej jest komuś pomóc. Wiem coś na ten temat, bo trochę juz żyje na tym świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 14.12.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Co do hydrauliki to nam wyszło cos około 8500(materiał+robocizna)bez podłogówki i kaloryferów.Byłoby taniej gdyby nie bidet i dwa kibelki na stelarzach.Za podłogówkę nasz hydraulik bierze 25zł. za metr +materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hazard 14.12.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Podpowiedzcie mi jak zrobiliście w waszych Tymkach wentylację grawitacyjną, bo to jest bardzo ważny temat. Mam z tym troche problem, ponieważ murarz zrobił mi małą manianę z przewodami wentylacyjnymi. Mam z pustaków wentylacyjnych wyprowadzenia rurą PCV 100 na dach i tam zakończenie grzybkami. Teraz powstał problem, jak uszczelnić powstałą różnicę pomiędzy rurą PCV 100 a otworem pustaka wentylacyjnego, ponieważ jest tam dość duża szpara. Takich szpar mam aż 6 sztuk, tyle ile jest otworów wentylacyjnych. Taką niedoróbkę zostawił po sobie dekarz. Bardzo proszę podajcie mi jakieś rady. Myślę, że najlepiej o ile to jest możliwe to zóbcie zdjęcie i zamieśćcie na forum abyśmy wiedzieli o czym mówimy.Ja osobiście nie potrafię sobie tego wyobrazić.Mam wentylację z przewodów keramzytowych, które się kończą kominem.Może nie rozzumiem ale nie wiem po co tam rura PCV.Wybaczcie,że może niekonkretnie ale taka jest moja rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hazard 14.12.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Gosiaczku.... Ja też będę mieszkał w takim ustronnym miejscu Spotykam się z różnym komentarzami.Pytają mnie czy tu wiatr zawraca,albo czy mgła konie dusi,albo czy psy d.....i szczekają.Ale najważniejsze, że tam będzie cisza i spokój. Okna masz w każdym razie bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.12.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Podpowiedzcie mi jak zrobiliście w waszych Tymkach wentylację grawitacyjną, bo to jest bardzo ważny temat. Mam z tym troche problem, ponieważ murarz zrobił mi małą manianę z przewodami wentylacyjnymi. Mam z pustaków wentylacyjnych wyprowadzenia rurą PCV 100 na dach i tam zakończenie grzybkami. Teraz powstał problem, jak uszczelnić powstałą różnicę pomiędzy rurą PCV 100 a otworem pustaka wentylacyjnego, ponieważ jest tam dość duża szpara. Takich szpar mam aż 6 sztuk, tyle ile jest otworów wentylacyjnych. Taką niedoróbkę zostawił po sobie dekarz. Bardzo proszę podajcie mi jakieś rady. Myślę, że najlepiej o ile to jest możliwe to zóbcie zdjęcie i zamieśćcie na forum abyśmy wiedzieli o czym mówimy.Ja osobiście nie potrafię sobie tego wyobrazić.Mam wentylację z przewodów keramzytowych, które się kończą kominem.Może nie rozzumiem ale nie wiem po co tam rura PCV.Wybaczcie,że może niekonkretnie ale taka jest moja rada. Kolega dobrze mówi, może my coś nie rozumiemy? Po jakie licho tam te rury PCV? Trochę pracuję już na budowie i jeszcze się z czymś takim nie spotkałem? Ja mam wentylację z bloczków keramzytowych,ponad dachem klinkier(w bloczkach wycięte prostokątne otwory) i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts