Hazard 18.12.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 I co cisza w temacie komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Wszyscy tymkowicze chyba zapadli w sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 19.12.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Zima ... dlatego cisza "tymkowa" ...Ale MY - OFICJALNIE, od WTORKU 15 grudnia mamy STAN SUROWY-OTWARTY ----- > ZAMKNIĘTY!!!!! http://images48.fotosik.pl/239/6fb699f99757937b.jpg Teraz tylko do wiosny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert.J 21.12.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam serdecznie Ja pierwszy raz na tym forum, Tymka buduję już od maja tego roku, obecnie mam stan surowy zamknięty i zrobiona elektrykę. Jak czytam posty ile ludzie wydają za poszeczególne etapy robót to aż mi się wierzyć nie chce. Wychodzi mi na to że ja płace jakieś bajońskie kwoty i tak po krótce stan surowy otwarty - ok 140tys okna (plastiki oknoplast) i rolety - 19 tys elektryka - ok 10000 (robocizna 4,5 tys + materiały ) ostatnio szukałem ofert na wykonanie wszystkich instalacji tzn. woda, co, kanalizacja, gaz - sama robocizna to koszt ok 8000 a reszta to wedle uznania, u mnie ogrzewanie gazowe - piec kondensacyjny plus zbiornik na wodę 300 l, ogrzewanie podłogowe w łazienkach, hallu, kuchni i salonie, kompletna instalacja robocizna i materiały to koszt 42000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To powiedzcie prosze gdzie Wy znajdujecie tak tanich fachowców, bo ja rozmawiałem z zczterema i wszyscy chą mniej więcej tyle samo, a buduję się na dolnym śląsku w okolicach Legnicy, więc nie jest to Warszawa czy inne duże miasta gdzie ceny mogły by być trochę większe. Według moich szacunków to nie mam szans wybudowac tego domu za mniej niż 400 tys, a planowałem wydac maks 350 tys już ze wszystkim. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt i jak naszybszego skończenia wymarzonych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 21.12.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 O ja!!! Ja właśnie jesteśmy przed zamówieniem okien, też zamierzamy kupić okna z oknoplastu ale liczyliśmy tak że wyniosą nas około 12 tyś. a tym czasem troche nas nastraszyłeś tą ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA I ANDRZEJ 22.12.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 My kupiliśmy dobre okna niemieckiej firmy GELAN za 9 tys. zł z groszem, tj. cena razem z montażem. Okna są 6-cio komorowe i w kolorze złotego dębu z obu stron. Projekt nie zmieniany, okien jest tyle ile w projekcie. Brame garażową segmentową za 2.700 z montażem - polską. Drzwi wejściowe, dobre i ładne za 1650 zł z montażem, do kotłowni za 1300 zł z montażem. Najdroższą inewestycją w tym domku to jest dach, który połkął już kupę forsy, i to przy pokryciu blachą. A teraz wełna, karton gips itd. ogólnie cholerne koszty.Zdrowych i wesołych Świąt dla wszystkich Tymowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert.J 23.12.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ania&MateuszMoże niezbyt precyzyjnie się wyraziłem, same okna oknoplastu kosztowały rzeczywiście "tylko" 12 tys no i do tego rolety "jedynie" 7 tys i mamy piękną kwotę 19 tys. Z tego co się orientuje to jeśli okna zamówicie teraz to powinny być tańsze o kilka procent - podobno tak jest zawsze zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hazard 23.12.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ja zamówiłem okna drewniane (mahoń,meranti) w kolorze ogólnie można powiedzieć brązowym.Nie mam garażu więc doszło dodatkowo jedno okno w powstałym pokoju ( takie samo jak w kuchni) a tym samym zniknęły dwa okna garażowe no i okienko 60x70 cm w łazience.Jeżeli chodzi o ceny to zgadzam się, że teraz czas sprzyja "negocjacjom cenowym".Pierwsza oferta opiewała na kwotę pona 17 tyś zł.Ale w toku negocjacji udało nam się zejść do ceny poniżej 15 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 23.12.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 No i dzisiaj właśnie kupowalismy okna i wyszło 12738zł za wszystkie okna plus drzwi balkonowe z montażem, wszystkie okna są według projektu, a wybraliśmy okna oknoplast Platinum w okleinie obustronnej, kolor orzech ze złotymi szprosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 24.12.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Z okazji świąt bożego narodzenie i nowego roku życzę wam drodzy tymkowicze dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia najskrytszych marzen !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 24.12.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Dołączamy sie do życzeń i życzymy również Wszystkim Tymkowiczom rychłego zamieszkania w swoich wymarzonych domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 25.12.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Tymkowicze...Wesołych Świąt!!!A w święta niech się snuje kolęda i gałązki świerkowe niech Ci pachną na zdrowie!!! Żeby spełniły się marzenia każdego z nas. A w szczególności to, o wybudowaniu i wykończeniu jak najtańszym kosztem naszych TYMKÓW!! tego i sobie i WAM życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 28.12.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Wszystkiego najlepszego już po świętach. A Nadchodzący Nowy Rok niech spełni Wasze marzenia!!! Pierwsze święta, pierwsza choinka... http://inlinethumb46.webshots.com/6061/2347368710103098714S500x500Q85.jpg' alt='2347368710103098714S500x500Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 28.12.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 To były pierwsze Święta i choinka w naszym TYMKU Wszystkim budującym składamy najserdeczniejsze życzenia na nadchodzący Nowy Rok, oby Wasze budowanie przebiegło sprawnie i bezproblemowo A to moje drzewko http://images41.fotosik.pl/237/1b1aab6b1b54b4b8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mart08 30.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam serdecznie wraz z mężem budujemy Tymka w woj pomorskim, nasz projekt jest praktycznie bez zmian-praktycznie bo powiększyliśmy okna w salonie i zrobiliśmy drugi balkon, przenieśliśmy wyjście na taras na drugą ścianę. Wewnątrz jest juz więcej zmian, ale bardziej kosmetycznych niz zmieniających wyglad Tymka. Zazdroszcze tym którzy juz mieszkają w swoich Tymkach, bo jestem bardzo niecierpliwa no ale cóż trzeba poczekać mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do siebie POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 03.01.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 11 grudnia przyszła na świat Hania nasza druga córka http://images43.fotosik.pl/243/e4f5deafda70761cmed.jpg' alt='e4f5deafda70761cmed.jpg'> Piękne TYMKI a jeszcze piękniejsze choinki Mam nadzieję że w grudniu tego roku też będziemy mieć taką dużą choinkę w naszym domku POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 04.01.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Gratuluję Córeczki!!! Dziewczynki są prześliczne a starsza jaka zatroskana!!!? Mam pytanie do wszystkich użytkujących ten wspaniały dom jakim jest Tymek. Czy Wasze kominy nagrzewają się i oddają ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chioski 05.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 w moim tymku jeszcze nie paliłem. ale z doświadczenia wiem że zależy od tego jak palisz i czym palisz i jaki masz piec . generalnie zasada polega na tym żeby ciepło z pieca jak najlepiej wykorzystywać czyli żeby nie szło w przysłowiowy komin a w grzejniki czy podłogówkę. mam nadzieje ze komin nie nagrzewa się wam do czerwoności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 08.01.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam wszystkich Tymkowiczów, rozważamy z mężem budowę Tymka, obecnie po długich poszukiwaniach domku spełniającego nasze wymagania jest naszym faworytem. Początkowo wybraliśmy projekt z pracowni MG Projekt, ale powierzchnia domu jest znacznie większa i po rozważeniu wszystkich argumentów zdecydowaliśmy, że jest dla nas za duży. Obecnie jesteśmy na etapie parierologii no i do szczęścia brakuje nam projektu. Zastanawiamy się jakie zmiany wprowadzić w Tymku i w związku z tym mamy pytanie do budujących Tymka w woj. pomorskim czy byłaby możliwość zobaczenia domu na żywo? Jeśli tak, to proszę o maila na priv [email protected] Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.01.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam wszystkich Tymkowiczów, rozważamy z mężem budowę Tymka, obecnie po długich poszukiwaniach domku spełniającego nasze wymagania jest naszym faworytem. Początkowo wybraliśmy projekt z pracowni MG Projekt, ale powierzchnia domu jest znacznie większa i po rozważeniu wszystkich argumentów zdecydowaliśmy, że jest dla nas za duży. Obecnie jesteśmy na etapie parierologii no i do szczęścia brakuje nam projektu. Zastanawiamy się jakie zmiany wprowadzić w Tymku i w związku z tym mamy pytanie do budujących Tymka w woj. pomorskim czy byłaby możliwość zobaczenia domu na żywo? Jeśli tak, to proszę o maila na priv [email protected] Pozdrawiam serdecznie Zapraszamy do Słupska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts