Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewo i Marku!

Piękną macie ta łazienkę czy możecie wstawić więcej zdjęć np łazienki na górze i innych pomieszczeń?Pozdrawiamy

Dziękuję bardzo :p Projekt łazienki, a raczej kafle zmieniłam w ostatniej chwili i teraz widzę że to była słuszna decyzja.

Niestety łazienka na górze musi poczekać na lepsze czasy finansowe :lol: a reszta... cały czas się urządzamy, na razie góra, czekam jeszcze na szafy do pokojów dziewczynek i w zasadzie góra będzie urządzona :p Salon i gabinet następny w kolejce - zdjęcia postaram wkleić jak zrobię trochę aktualnych.

pozdrawiam Was serdecznie

Ewa :D

Iwona I Andzrzej napisali

My kupiliśmy dobre okna niemieckiej firmy GELAN za 9 tys. zł z groszem, tj. cena razem z montażem. Okna są 6-cio komorowe i w kolorze złotego dębu z obu stron. Projekt nie zmieniany, okien jest tyle ile w projekcie. Brame garażową segmentową za 2.700 z montażem - polską. Drzwi wejściowe, dobre i ładne za 1650 zł z montażem, do kotłowni za 1300 zł z montażem. Najdroższą inewestycją w tym domku to jest dach, który połkął już kupę forsy, i to przy pokryciu blachą. A teraz wełna, karton gips itd. ogólnie cholerne koszty.

Zdrowych i wesołych Świąt dla wszystkich Tymowiczów.

Czy możecie powiedzieć coś wiecej na temat bramy garażowej. Proszę o odpowiedź? :D

Brama garażowa segmentowa była dość długo poszukiwana. Ogólnie to prawie wszystkie są cholernie drogie, ale na szczęście z tej całej przereklamowanej zachodniej drożyzny można się wyplątać. Nie polecam kategorycznie zakupu bramy produkcji z CHRL. My znaleźliśmy bardzo dobrą bramę garażową firmy Wiśniowski. Jest to naturalnie produkt polski i bardzo dobry. Firma ta ma bardzo wiele punktów na terenie całej Polski. warto wejść w internet i poszukać. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/content/view/15/30/ Nas ta brama wyniosła 2.700 zł wraz z montażem. Kolor złoty dąb, klameczka od zewnątrz, kilku letnia gwarancja, ocieplana, chodzi jak woda. Kiedyś jak wpadnie parę złotych, oczywiście już po wykończeniu domku, to może się człowiek pokwapi i założy tzw. ,,otwieranie dla nygusów" czyli elektryczne. Polecam ten produkt, naprawdę warto. Pozdrawiamy.

codziennie mijam jadąc do nowego sączą fabrykę bram i ogrodzeń a.wiśniowskiego zatrudnia tam ponda 1000 ludzi fabryka jakich mało w polsce mózg staje w poprzek pełna kultura i profesjonalizm a ceny faktycznie chyba najlepsze w Polsce i wykonanie tez dobre. na wiosnę ma być jakaś promocja i po wylewkach na pewno coś kupie od niego

Brama garażowa segmentowa była dość długo poszukiwana. Ogólnie to prawie wszystkie są cholernie drogie, ale na szczęście z tej całej przereklamowanej zachodniej drożyzny można się wyplątać. Nie polecam kategorycznie zakupu bramy produkcji z CHRL. My znaleźliśmy bardzo dobrą bramę garażową firmy Wiśniowski. Jest to naturalnie produkt polski i bardzo dobry. Firma ta ma bardzo wiele punktów na terenie całej Polski. warto wejść w internet i poszukać. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/content/view/15/30/ Nas ta brama wyniosła 2.700 zł wraz z montażem. Kolor złoty dąb, klameczka od zewnątrz, kilku letnia gwarancja, ocieplana, chodzi jak . Kiedyś jak wpadnie parę złotych, oczywiście już po wykończeniu domku, to może się człowiek pokwapi i założy tzw. ,,otwieranie dla nygusów" czyli elektryczne. Polecam ten produkt, naprawdę warto. Pozdrawiamy.

Ja też mam brame Wiśniowskiego i zapłaciłąm za nią w grudniu 3700 skąd taka różnica?? :o

mamy dwa pytania: jakiego stropianu jakiej firmy uzyliście do ocieplenia budynku (rozważamy yetico)

pytanie drugie dotyczy ogrzewania domu kominkiem - czy jest możliwe ogrzanie domu kominkiem za pomoca nawiewów w okresie przejściowym?

fachowcy twierdzą,że jest za duża odlegosc pokoju np. na d garażem od kominka i mimo zastosowania pompy poleci zimne powietrze

mamy dwa pytania: jakiego stropianu jakiej firmy uzyliście do ocieplenia budynku (rozważamy yetico)

pytanie drugie dotyczy ogrzewania domu kominkiem - czy jest możliwe ogrzanie domu kominkiem za pomoca nawiewów w okresie przejściowym?

fachowcy twierdzą,że jest za duża odlegosc pokoju np. na d garażem od kominka i mimo zastosowania pompy poleci zimne powietrze

Kupcie sobie kominek z płaszczem wodnym. Obecnie jest to najlepsze rozwiazanie jeśli chodzi o ogrzewanie domu kominkiem a do tego jeszcze macie ciepłą wodę do mycia i zmywania, nie mówiac juz o ciepłych kaloryferach czy nawet zastosowaniu równocześnie ogrzewania podłogowaego. Koszt takiego kominka jest w granicach od 4 do 5 tys. zł. Zaznaczam, dobrego kominka, w którym można palić stale wielosezonowo.

URL=http://www.fotosik.pl]http://images36.fotosik.pl/144/12ebb93b60365f9amed.jpg[/url][/url]]

Witam! Chyba wszyscy zapadli w sen zimowy :) w moim Tymku ściana kolankowa to jeden bloczek keramzytowy czyli 25cm. Myślę że jest to wystarczające. Podniesienie ściany kolankowej to zmiana konstrukcji drewnianej przesunięcie płatwi, a to wiąże się z przesunięciem słupów i umieszczenie ich na środku sufitu.

Mi niestety przeszkodziła zima nie założyłem dachówki i nie zrobiłem daszku nad wejściem no i teraz śnieg niestety ponaciągał membranę. Okna z roletami są już zamówione i będą za 2 tygodnie.

Dodam że wszystkie roboty robiłem sam, a nie jestem budowlańcem i nigdy nie budowałem domu.Zacząłem wylewać fundamenty 2 maja zdjęcie-stan na 15 listopada 2009.

Pozdrawiam!

Witamy wszystkich Tymkowiczów:) Razem z mężem na wiosnę mamy w planie rozpocząć budowę domu. Póki co jestesmy na etapie zamawiania materiału w między czasie czekając na pozwolenie na budowe, kiedy to będzie nie wiadomo.

Cieszymy się, że jest taka możliwość wymiany doświadczeń bo to z pewnością wiele nam ułatwi.

Pozdrawiamy

ps.odezwiemy się kiedy cos sie już posunie do przodu z naszą budową:)

Już nie mogę się doczekać