arektoja 09.05.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam. Mam pytanie do osób, które są już po zamknięciu SSO. Jakie koszty ponieśliście do tego momentu inwestycji? Już jesteśmy blisko SSO z zakupami i wygląda na to, że zmieściimy się w 140 tys. z robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.05.2010 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Budujemy Tymka z 2 garażami i podwyższoną ścianką kolankową. Prosze podać maia a wyślę zdjęcia na privatiw jolaada, a ja też mogę prosić o zdjęcia projektu, jeśli masz już przygotowane? Mój mail to [email protected] Ściankę kolankową chcemy podnieść dopiero na budowie i chcę porównać nasze przemyślenia z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOSIA KARASIŃSKA 10.05.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam !!!Mam ogromną prośbę o podanie ile kosztowało Was rozprowadzenie prądu w Tymku. Planujemy zrobić elektryke i szukamy fachowca od tego. Z góry dziękuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 10.05.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam !!! Mam ogromną prośbę o podanie ile kosztowało Was rozprowadzenie prądu w Tymku. Planujemy zrobić elektryke i szukamy fachowca od tego. Z góry dziękuje !!! U nas drogo. 220 punktów. Óświetlenie, telewizja, alrarm. Z materiałem, ze skrzynka i wszystkimi pierdołami do niej, z przyłaczem do domu, wraz ze siła i od razu mieszkaniówka - 10 000 PLN. Nic nas nie interesowało, jedynie usytuowanie gniazdek, rozmieszczenie światła w domku. Troszke nam Pan podpowiedział. Ja jestem zadowolony mmio, ze mozna było zrobic to taniej. kontakty do tego niestety musimy sobie kupic sami. Wybrałem Berkera za około 3000 PLN. Montaz po gipsówce w cenie powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 11.05.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Podajcie proszę, jeśli pamiętacie Wasze ceny za kominy. I czy wszystkie robiliście ocieplone, czy np. ten od kominka nie trzeba ocieplać (tak mi radzili w dwóch hurtowniach)Moje wyceny za 9 mb i 8,5 mb komina (kompletny z wyczystkami i czapą) to1) 6200 zł brutto za Schiedla, oba bez ocieplenia2) 6069 zł brutto Presto Duo za oba ocieplone3) 5469 zł brutto Presto Duo (ten od kominka bez ocieplenia)4)5063 zł brutto Wit-Kom Szczecinek oba ocieploneZastanawiam się, czy jest wielka różnica wpomiędzy kominami Schiedla a innych producentów, które też przecież posiadają odpowiednie atesty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 11.05.2010 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Podajcie proszę, jeśli pamiętacie Wasze ceny za kominy. [...] Zastanawiam się, czy jest wielka różnica wpomiędzy kominami Schiedla a innych producentów, które też przecież posiadają odpowiednie atesty? Ja płaciłam prawie 6500 za dwa kominy Leiera, oba fi 20, oba po 8,5 m, oba ocieplone wełną, z pustakami wentylacyjnymi, z wyczystkami etc. Za Schiedla miałam wycenę coś ponad 7.000 (już z 12% rabatem), z tym że komin do kominka bez wełny i chyba nie z kompletnym wyposażeniem. Wybrałam po prostu tańszego producenta. Sądzę, że w znacznym stopniu w przypadku Schiedla płaci się za markę. Ale z drugiej strony możesz spodziewać się najwyższej jakości wyrobu (bo skądś ta renoma firmy się wzięła). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 12.05.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Słuchajcie, a ile płaciliście za instalację wodną ? Bez przyłącza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anteria22 13.05.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam. Ile wyszedł was fundament? To znaczy do tak zwanego 'stanu zerowego' chodzi mi o sam materiał bez robocizny. Pytam bo chcieliśmy z mężem jeszcze przed zimą zrobić fundamety ale bez brania kredytu i chciałam wiedzieć czy z własnymi oszczędnościami i przy porzyczce od rodziców się uda to zrobić a nie mam zielonego pojęcia jeszcze o kosztach budowy: . Z góry dziękuje za odp. i pozdrawiam wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 13.05.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 ok. 22 tys. zł, zapraszam do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 14.05.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Ile kanałów wentylacyjnych macie w swoich kominach i na co są przeznaczone, bądź co macie już do nich podpięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 14.05.2010 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 4 kanały w kominie od kominka, z czego dwa prowadzą do kuchni, jeden do łazienki i jeden do salonu,2 kanały w kominie, który jest w kotłowni, z których jeden wietrzy kotłownię, a drugi garażNa rzucie parteru masz to rozrysowane strzałkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.05.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 A jak wentylujecie górną łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 14.05.2010 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Pewnie jakaś rura podciągnięta do komina w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 14.05.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 A ja zastosowałem wywietrzak dachowy, taki fabryczny jak dachówka i po problemie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.05.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Pewnie jakaś rura podciągnięta do komina w kotłowni. Na coś takiego nie zgodzi się kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 15.05.2010 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Na coś takiego nie zgodzi się kominiarz. Nie rozumiem. tzn. nie do komina, tylko do pionu kanału wentylacyjnego. Nie można tak? Chociaż sposób Ani i Mateusza jest dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 16.05.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Przejrzałem projekt i oprócz przewodów wentylacyjnych w kominie znalazłem jeszcze dwa "wywietrzaki dachowe" fi 16: jeden jest poprowadzony ze spiżarni, drugi z łazienki na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 18.05.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ok, budowa znów się rozpoczęła w tym 2010 roku!! Schody w domu już są, te na poddasze, ze spocznikiem, te do piwnicy dziś się robiły. Jak dobrze pójdzie to w piątek będą OKNA!!!!!!!!!!!!!! Coś się dzieje!! Dom-wygląda w końcu jak dom!!! Na parterze wyszła nam spora łazienka, po wybudowaniu ścianek działowych. Nie ma spiżarki,bo jest piwnica. I przejście mamy też za kominem, jak u kilku innych Tymkowiczów.Super to wygląda, chyba lepsze rozwiązanie niż w projekcie. Na poddaszu zamiast 3 sypialni, wyszły 4 i bardzo ładna, spora garderoba-pokój!! Nie mogę się doczekać jak kiedyś to będzie NASZ DOM!! Choć tyle jeszcze roboty.... Pozdrawiam wszystkich "starych" i "nowych" Tymkowiczów!! :) i... OBY POGODA SIĘ POPRAWIŁA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 20.05.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Mam prosbę do wszystki posiadających komin obrobiony płytkami klinierowymi, czy moglibyście udostępnić parę fotek swoich kominów? Mój niestety cieknie:/, a chciałbym wiedzieć co jest źle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 20.05.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 witam jutro mamy nadzieję być szczęśliwymi posiadaczami projektu Tymek z budową planujemy ruszyć gdzieś w sierpniu (chyba, ze wcześniej skończymy kompletowanie dokumentacji) z całą pewnością będziemy korzystać z rad doświadczonych "Tymkowiczów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts