DELUS1 13.09.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 hehe oki juz poszukam ale myslalam ze powtorzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 czesc jakubalinasuper ze sie dowiedzialaes na temat tym slupowow u góry juz mi lepiej bo wiem ze faktycznie mozna je zlikwidowac , jakos to bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 14.09.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 hehe oki juz poszukam ale myslalam ze powtorzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 14.09.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Rozmawiałem dziś z moim wykonawcą – firmą budowlaną i wykonawca powiedział mi że w istocie nie ma problemu z wywaleniem tej ściany na dole która spowoduje powiększenie salonu a zlikwidowanie pokoju, że zrobi się ten jakiś podciąg, coś wspominał o belce metalowej. A co do góry, te filary też da się wywalić poprzez zastosowanie też jakiegoś podciągu w kształcie rombu – cokolwiek to znaczy. Gość jest też architektem więc raczej się zna, zresztą jak sam nie buduje bo się na tym nie znam, pozostaje mi tylko zaufanie do wykonawcy. Cześ Alino i jalubie, a czy poinformowaliście czym bedziecie kryli dach????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 14.09.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A teraz pytanie do wszystkich, czy macie juz wizję na elewację czyli kolor tyku, cokołu i dachu(podejrzewam że kolor dachu to prawie wszysce wiedzą) My Dach będziemy mieli cerwoną ceglistą i cokól też a tynk to ecri lub jasny zółty. Może w przyszłości coś się zmieni się koor co do tynku i cokołu. Pozdrawiam Nikt nie odpowiada na to pytanie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 my bedziemy kryli szarą dachówką nad elewacją jeszcze tak nie myślelismy bo to jeszzce duzo czasu mienie ale podoba nam sie pastelowa zółć lub pastelowy pomarańcz:) ganeczek bedzie caly z kamienia tak samo jak wykusza , no i moze jeszzce okna albo dół domku co wy na to ?? A jakie wy macie pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jolu i Jarku oczywiście że informowaliśmy go, on o tym wiedział już dużo wcześniej i nie widział wtedy już problemu, to dodatkowe pytanie o likwidację tych słupów było podyktowane waszymi poradami i doświoadczeniami oraz innych forumowiczów. Ta fima która nam buduje jest bardzo duża i o wielkim prestiżu na naszym rynku lokalnym, zresztą zostali oni poleceni przez naszych znajomych którym też budowali. Oni zajmują się "przy okazji" wykonywaniem domów jednorodzinnych bo głównie specjalizują się w budowaniu obiektów użyteczności publicznej (oczywiście jak wygrają przetarg) czyli szkoły, szpitale itp. ale również obiektów wielkopowierzchniowych. Mają doświadczenie kilkunastoletnie podajże istnieją od 1991 r. Więc wiem żo można im zaufać. Nie wiem co to jest podciąg w kształcie rombu ale jak mówiłem już wcześniej to jest rozwiązanie na słupy u góry. A dla tych którzy myślą o zlikiwdowaniu pokoju na dole i wywaleniu tej ściany garaniczącej z salonem jeszcze raz informuję, że rozwiązaniem jest również 1- a dla dodatkowego bezpieczństwa 2 podciągi metalowe ułożone poprzecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Nam bardzo się podoba kolor który jest na stronie Horyzontu,otwory okienne oczywiście z tymi białymi obramówkami a same okna brązowe. Dachówki w kolorze ceglastym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 a z jakiej firmy kupujecie dachówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Część DELUS,myślimy o BRASS nowy model podwójne S CISAR, lub ROBEN średzka typ S kolor naturalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 czesc jakiubalinkaa robili moze wam wycene na pokrycie dachowe ??ile moze to kosztowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 uczciwie się przyznam,że nie narazie DELUS walczę z tymi zmianami o których pisałem wyżej, projekt jest jeszcze u architekta który adaptuje go. Miałaś bardzo dobry pomysł z tym wykuszem ale doszliśmy z żoną do wniosku po dokonanych pomiarach salonu i ułożeniu prowizorycznie stołu jadalnianego z krzesłami i wypoczynku z ławą,że jednak mimo zrobienia wykuszu dalej nie wszystko będzie tak jakbyśmy chcieli. ALe dzięki za pomoc i pomysły które wykoszystamy w naszym domku a którymi Ty byłaś prekursorką, a mianowicie, zamieniamy miejscami łazienkę u góry, robimy ganek po zewnątrz 2,5 m długi na 3 szeroki i robimy to małe pomieszczenie pomiędzy garażem a holem. Z nowych pomysłów to jednak przestwiamy łazienkę do ściany frontowej domu (po dodaniu okien obok ganku będzie łazienka z oknem) i poszerzamy garaż o pół metra ( w pierwszej wersji miało być o 1 m). Za domem stawiamy pomieszczenie gospodarcze z dodatkowym garażem 6 m szerokie na 5,8 m (takie dziwne wymiary bo powierzchnia zabudowy budynków gospodarczych w naszej gminie to 35 m), chyba tyle, jak będę miał te zmiany już naniesione to prześlę Ci na prywatnego maila. Co tam w Irlandii słychać - tak już przy okazji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 hej jakubalalinka:) dziekuje ci bardzo za miłe ssłowa ciesze ze tak dobrze odebraliście nasze pomysły tez myslalam nad przesunieciem malej łazienki ale wole miec jakies małe pomieszczenie gospodarcze przy kuchni:) W irlandii bardzo dobrze tu życie duzo wolnie płynie CHCE SIE POCHWALIĆ Z MOIM MĘŻEM ŻE JESTEŚMY W 3 MIESIĄCU CIĄZY I JESTESMY SZCZESLIWY Z TA MYSLA ZE JUZ NIE DLUGO BEDZIEMY MIEC DZIDZIUSIA BARDZO TRUDNO SIE BUDUJE DOM JAK SIE JEST POZA POLZKA NO ALE CÓZ JAKOS TO BEDZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 DELUS gratuluję wam, to skoro schodzimy na chwile na takie temty, to ja pochwalę się że moja córka Amelia Julia skończyła w poniedziałek właśnie 3 miesiące a mój 4 letni syn Kacper Szymon poszedł właśnie od września pierwszy raz do przedszkola. Widzę że mogę Ci poradzić w sprawach dzieci, ale to już chyba na inne forum ha ha. Prześlę Ci za to zdjęcia na maila moich dzieci a co tam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ojejku juz macie dwojke dziciaczków , my dopiero bedziemy miec pierwszego maluszka ja kocham dziciaczki juz sie nie moge doczekac marca 2008 i zobaczyc moje maleństwo. Super pierwszy dzien w szkole to tez jest przezycie dla rodziców zawsze sie dobrze pamieta takie wyjatkowe dni w zyciu rodziców:) ja dopiero zaczynam nowy etap w zyciu i to wszysko przedemną ja tez ci wysle zdjecie naszego maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Zdjęcia poszły, a wracając do budowy, zdecydowaliśmy się budować z putaków keramzytowyc, mają dobre właściwości cieplne, ale mimo tegodocieplimy jakiś małym styropianem. Mój kolega ma dom właśnie z keramzytu i w istocie ostaniej zimy gdzie mrozy nie były tak duże grzał tylko kominkiem kilka razy tylko musiał włączyć piec, bywam u niego często i rzeczywiście to świetny materiał. Pustaki dodatkowo są duże więc i budowa szybko idzie - link do strony jakby ktoś się nad tym zastanawiał http://www.ibf.pl/cennik_pustaki.htm cena pustaka na tej stronie oczywiście jest bez rabatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 my juz mamu maxsy i na to pojdzie napewno styropian.macie kochane dzieciaczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 14.09.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Allino i jakubie. http://inlinethumb15.webshots.com/12942/2789688970101780555S500x500Q85.jpg Tak wygląda podciąg, widzicie na zdjeciu? jest za gruby na strop, podciąg jest to betonowa belka pod sufitem(pod stropem), w salonie wizualnie będzie wyglkadał brzydko bo będzie wystawał pod sufitem albo: http://inlinethumb59.webshots.com/10746/2615243850101780555S500x500Q85.jpg albo belka nad stropem. My mamy narazie jedno dziedzko ma dwa i pól roku(zrestą widzieliście na zdjecie mała inwestorka) i jest słodziudta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 14.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ja juz zmykam życze wszystkim miłej nocki Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 14.09.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hej J&J tak tak wykonawca mówił nam że będzie wystawać 25 cm ale obudujemy ją regipsem i wrzucimy może tam jakieś oświetlenie - myślę że coś wymyślimy i jakoś się to zamaskuje. Dziś robi się tak rodzinnie, widziałem tego małego inwestorka, pomaga napewno na budowie, pewnie jest specjalistką od piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts