Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nam wyszło 670 m2 tynków cementowo-wapiennych wraz z sufitami bez materiału po 13 PLN za 1m2 - robocizna.

Nasz tymek jest poszerzony o 1 metr i podniesiona ścianka kolankowa.

Wylewki maszynowe 215 m2 po 13 PLN za 1m2 - robocizna

Dzięki za info :)

nam tynkarze powiedzieli, że około 550-580m2 wyjdzie, my nie mamy ścianki kolankowej a dom poszerzony jest o 0,5m :)

w piątek kończą swoją robótkę, póki co wygląda to dobrze, współczuję im tylko pracy w tym okropnym upale, no cóż lato :-) :D

dodałam nowe fotki wypocin męża, prąd rozprowadzony "własnymi ręcami" :) nie powiem, ale jak na pierwszy raz nawet mu to nieźle wyszło, tynkarze nawet pochwalili, że takie idealnie równe bruzdy na kabelki :-)

Witam wszystkich budujących i już mieszkających w Tymkach. Również budujemy Tymka ( woj.Pomorskie),jesteśmy na etapie zalanego stropu.Pozdrawiam

Witaj tom22

Budujemy także w Starogardzie. :) Właśnie cekolujemy i po urlopie poddasze. Ogólnie fantastyczny domek. Oczywiście zapraszamy na oględziny.

Pozdrawiam

Witaj tom22

Budujemy także w Starogardzie. :) Właśnie cekolujemy i po urlopie poddasze. Ogólnie fantastyczny domek. Oczywiście zapraszamy na oględziny.

Pozdrawiam

Dziękuję za zaproszenie. Budujemy dokładnie w Kręgu koło STG. Nasz dom powinien stanąć do końca przyszłego miesiąca tzn.SSO. Przed zimą mamy nadzieję zamknąć go i przykryć blachą.

Pozdrawiam :)

bertolo

Bardzo mi się podoba Wasza górna łazienka. Jestem ciekawa jak będzie z utrzymaniem jej czystości gdyż płytki nie mają gładkiej struktury. O falistej fakturze mam płytki na podłogach w kuchni i holu i myje się to ciężko. Zastanawiam się czy nic tam nie będzie się zbierać w tych płytkach szczególnie pod prysznicem. Jak już troszkę pomieszkacie napiszcie czy bardzo dużo czasu i energii potrzeba, aby było w łazience czysto! Powodzenia. A łazienka prześliczna!!!! Nasza górna łazienka jeszcze nie wykończona ale wizja jest bardzo podobna do Waszej! Pozdrawiam :)

Buduje, buduje. :) Dokładnie rzecz biorąc w okolicach Grodziska Mazowieckiego.

My jesteśmy z Ostrołęki (120 km od Warszawy) i jest już na 95% wykończony ;)

zapraszamy do obejrzenia naszego Tymka

Pytam, bo ewentualnie wprosiłbym się na budowę aby obejrzeć Tymka :) Ale jolaada zaprosiła mnie na swoją budowę Tymka, więc póki co dzięki, będziemy w kontakcie :)

My jesteśmy na etapie więźby:

http://akson.sgh.waw.pl/~kg25705/dom/01%20wi%EA%9Fba1.JPG

BTW, mam nadzieję, że mój dom będzie przykładem na to, że podwyższając ściankę kolankową i jednocześnie odpowiednio wydłużając krokwie, da się zachować ładny wygląd budynku. :)

PS. Gdyby czyjeś wprawne oko zauważyło, że krokwie są nierówne, to informuję, że jeszcze nie zostały przycięte. ;)

My również podnieśliśmy ściankę kolankowa o trzy pustaki i wydłużyliśmy krokwie. Myślę, że budynek nie stracił dużo na uroku zewnętrznym, ale z pewnością zyskał na funkcjonalności poddasza.

http://images47.fotosik.pl/310/342632a6d22f9f9fm.jpg

http://images41.fotosik.pl/306/5338ca14311184bcm.jpg

bertolo

Bardzo mi się podoba Wasza górna łazienka. Jestem ciekawa jak będzie z utrzymaniem jej czystości gdyż płytki nie mają gładkiej struktury. O falistej fakturze mam płytki na podłogach w kuchni i holu i myje się to ciężko. Zastanawiam się czy nic tam nie będzie się zbierać w tych płytkach szczególnie pod prysznicem. Jak już troszkę pomieszkacie napiszcie czy bardzo dużo czasu i energii potrzeba, aby było w łazience czysto! Powodzenia. A łazienka prześliczna!!!! Nasza górna łazienka jeszcze nie wykończona ale wizja jest bardzo podobna do Waszej! Pozdrawiam :)

Dziekujemy za "słowa uznania" dla naszej łazienki. Miejmy nadzieje, że w utrzymaniu czystości nie bedzie tak zle.

Dwie uwagi. Płytki jasne są szare. I troszke mi to przeszkadza, że nie sa białe. Mam wrazenie, że nie sa do końca czyste. Zwłaszcza, że biała fuga, kóra dał "fahoowiec" nie pasuje. Musze ja zamienic na szarą. I niestety czarne kosteczki - mozaika, nie będzie łatwa w utrzymaniu w czystości, bo raz kurz, a dwa wszystko bedzie na nich znać. Choćby kroplę. Ale myslę, że jakoś wytrzymamy te paręnaście lat do zmian :) Mamy koncepcję na rozświetlenie jej czerwonymi dodatkami - dywaniki, ręczniki, swiatełka i cosik na suficie. Ale trzeba poogladac i zdecydować. Na rzaie kończe kłaść płytki w pralni, gipsować. Jutro może zagruntuje i w przyszłym tygodniu malowanko. Osobno kończy sie oczyszczalnia. Oczywiście nie obeszło sie bez przebojów. I w końcy zakupiliśmy podłoge do całego domu. Jutro cos napisze wiecej. Pozdrawiamy.

My również podnieśliśmy ściankę kolankowa o trzy pustaki i wydłużyliśmy krokwie. Myślę, że budynek nie stracił dużo na uroku zewnętrznym, ale z pewnością zyskał na funkcjonalności poddasza.

Na zdjeciu wyglada, że na cztery :)

Macie racje nie stracił na uroku ale zyskał na funkcjonalności poddasza. Wiemy to po naszym tymku. Kawał chałupy :)