magda michal 28.06.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 szalowanie stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 28.06.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 28.06.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 28.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 [/url][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 29.06.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Nam wyszło 670 m2 tynków cementowo-wapiennych wraz z sufitami bez materiału po 13 PLN za 1m2 - robocizna. Nasz tymek jest poszerzony o 1 metr i podniesiona ścianka kolankowa. Wylewki maszynowe 215 m2 po 13 PLN za 1m2 - robocizna Dzięki za info nam tynkarze powiedzieli, że około 550-580m2 wyjdzie, my nie mamy ścianki kolankowej a dom poszerzony jest o 0,5m w piątek kończą swoją robótkę, póki co wygląda to dobrze, współczuję im tylko pracy w tym okropnym upale, no cóż lato dodałam nowe fotki wypocin męża, prąd rozprowadzony "własnymi ręcami" nie powiem, ale jak na pierwszy raz nawet mu to nieźle wyszło, tynkarze nawet pochwalili, że takie idealnie równe bruzdy na kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 29.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 My z elektyrykiem jesteśmy umówieni na 7 tys (w tym materiały). Komplet instalacji + TV + RtV + alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-la 29.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam wszystkich budujących i już mieszkających w Tymkach. Również budujemy Tymka ( woj.Pomorskie),jesteśmy na etapie zalanego stropu.Pozdrawiam Witaj tom22 Budujemy także w Starogardzie. Właśnie cekolujemy i po urlopie poddasze. Ogólnie fantastyczny domek. Oczywiście zapraszamy na oględziny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 30.06.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Tymka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom22 30.06.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dziękuję za zaproszenie. Budujemy dokładnie w Kręgu koło STG. Nasz dom powinien stanąć do końca przyszłego miesiąca tzn.SSO. Przed zimą mamy nadzieję zamknąć go i przykryć blachą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom22 30.06.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witaj tom22 Budujemy także w Starogardzie. Właśnie cekolujemy i po urlopie poddasze. Ogólnie fantastyczny domek. Oczywiście zapraszamy na oględziny. Pozdrawiam Dziękuję za zaproszenie. Budujemy dokładnie w Kręgu koło STG. Nasz dom powinien stanąć do końca przyszłego miesiąca tzn.SSO. Przed zimą mamy nadzieję zamknąć go i przykryć blachą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 30.06.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 bertolo Bardzo mi się podoba Wasza górna łazienka. Jestem ciekawa jak będzie z utrzymaniem jej czystości gdyż płytki nie mają gładkiej struktury. O falistej fakturze mam płytki na podłogach w kuchni i holu i myje się to ciężko. Zastanawiam się czy nic tam nie będzie się zbierać w tych płytkach szczególnie pod prysznicem. Jak już troszkę pomieszkacie napiszcie czy bardzo dużo czasu i energii potrzeba, aby było w łazience czysto! Powodzenia. A łazienka prześliczna!!!! Nasza górna łazienka jeszcze nie wykończona ale wizja jest bardzo podobna do Waszej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 30.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dzisiejszy dzień. "Wychodzimy z ziemi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 30.06.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Tymka? Buduje, buduje. Dokładnie rzecz biorąc w okolicach Grodziska Mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.07.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A czy w okolicach Warszawy ktoś buduje Tymka? My jesteśmy z Ostrołęki (120 km od Warszawy) i jest już na 95% wykończony zapraszamy do obejrzenia naszego Tymka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 01.07.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Buduje, buduje. Dokładnie rzecz biorąc w okolicach Grodziska Mazowieckiego. My jesteśmy z Ostrołęki (120 km od Warszawy) i jest już na 95% wykończony zapraszamy do obejrzenia naszego Tymka Pytam, bo ewentualnie wprosiłbym się na budowę aby obejrzeć Tymka Ale jolaada zaprosiła mnie na swoją budowę Tymka, więc póki co dzięki, będziemy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 01.07.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Pytam, bo ewentualnie wprosiłbym się na budowę aby obejrzeć Tymka Ale jolaada zaprosiła mnie na swoją budowę Tymka, więc póki co dzięki, będziemy w kontakcie My jesteśmy na etapie więźby: http://akson.sgh.waw.pl/~kg25705/dom/01%20wi%EA%9Fba1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 01.07.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 My jesteśmy na etapie więźby: http://akson.sgh.waw.pl/~kg25705/dom/01%20wi%EA%9Fba1.JPG BTW, mam nadzieję, że mój dom będzie przykładem na to, że podwyższając ściankę kolankową i jednocześnie odpowiednio wydłużając krokwie, da się zachować ładny wygląd budynku. PS. Gdyby czyjeś wprawne oko zauważyło, że krokwie są nierówne, to informuję, że jeszcze nie zostały przycięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam i Karolina 01.07.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 My również podnieśliśmy ściankę kolankowa o trzy pustaki i wydłużyliśmy krokwie. Myślę, że budynek nie stracił dużo na uroku zewnętrznym, ale z pewnością zyskał na funkcjonalności poddasza. http://images47.fotosik.pl/310/342632a6d22f9f9fm.jpg http://images41.fotosik.pl/306/5338ca14311184bcm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 01.07.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 bertolo Bardzo mi się podoba Wasza górna łazienka. Jestem ciekawa jak będzie z utrzymaniem jej czystości gdyż płytki nie mają gładkiej struktury. O falistej fakturze mam płytki na podłogach w kuchni i holu i myje się to ciężko. Zastanawiam się czy nic tam nie będzie się zbierać w tych płytkach szczególnie pod prysznicem. Jak już troszkę pomieszkacie napiszcie czy bardzo dużo czasu i energii potrzeba, aby było w łazience czysto! Powodzenia. A łazienka prześliczna!!!! Nasza górna łazienka jeszcze nie wykończona ale wizja jest bardzo podobna do Waszej! Pozdrawiam Dziekujemy za "słowa uznania" dla naszej łazienki. Miejmy nadzieje, że w utrzymaniu czystości nie bedzie tak zle. Dwie uwagi. Płytki jasne są szare. I troszke mi to przeszkadza, że nie sa białe. Mam wrazenie, że nie sa do końca czyste. Zwłaszcza, że biała fuga, kóra dał "fahoowiec" nie pasuje. Musze ja zamienic na szarą. I niestety czarne kosteczki - mozaika, nie będzie łatwa w utrzymaniu w czystości, bo raz kurz, a dwa wszystko bedzie na nich znać. Choćby kroplę. Ale myslę, że jakoś wytrzymamy te paręnaście lat do zmian Mamy koncepcję na rozświetlenie jej czerwonymi dodatkami - dywaniki, ręczniki, swiatełka i cosik na suficie. Ale trzeba poogladac i zdecydować. Na rzaie kończe kłaść płytki w pralni, gipsować. Jutro może zagruntuje i w przyszłym tygodniu malowanko. Osobno kończy sie oczyszczalnia. Oczywiście nie obeszło sie bez przebojów. I w końcy zakupiliśmy podłoge do całego domu. Jutro cos napisze wiecej. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 01.07.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 My również podnieśliśmy ściankę kolankowa o trzy pustaki i wydłużyliśmy krokwie. Myślę, że budynek nie stracił dużo na uroku zewnętrznym, ale z pewnością zyskał na funkcjonalności poddasza. Na zdjeciu wyglada, że na cztery Macie racje nie stracił na uroku ale zyskał na funkcjonalności poddasza. Wiemy to po naszym tymku. Kawał chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts