Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

troche mnie tu nie było, poczytałam zaległości :)

ładne te Wasze Tymki, i drzwi i okna :)

i łazienka Bertolo bardzo mi sie podoba

ja już bym u siebie sporo zmieniła, m.in.kolor fug, bo nie nadążam z czyszczeniem ;)

Szymaraga ładnie wasz Tymek wygląda

i panele mnie strasznie denerwują, jakoś tak skrzypią i do tego strasznie się mażą, ktoś miała też takie seria Platinium z Konopola kolor dąb palony, czym je czyścicie??

a i taras mamy 4x8 i jest sporo miejsca, na stół na min. 6 osób

i ktoś z Was miał cudną trawę, nasza wygląda jak ściernisko :( chyba powino byc gęściej posiana

a i w międzyczasie zrobiliśmy z przodu ogrodzenie i kostkę, zrobie fotki to wkleję

to tak skrócie :)

pzdr Ania

wasz salon robi wrażenie :)

i do pracy widzę nie daleko ;)

u nas montaż baterii, umywalek, wanny, prysznica mamy w cenie za instal wod-kan+c.o. :), chłopaki przyjadą zamontować jak już będzie wszystko okafelkowane :D

i pochwalę się podłogówką :D

http://images50.fotosik.pl/315/87959e52489e9ab3m.jpgwejście

http://images47.fotosik.pl/314/e7bd7a4520635818m.jpg salon

http://images40.fotosik.pl/310/674475cdb94fb269m.jpg cd...

http://images49.fotosik.pl/314/eddd969cd4b7bdacm.jpg łazienka dolna

http://images43.fotosik.pl/314/c2cb064023bd5bfdm.jpg a nasza "mini" inwestorka śpi w wóziu przed domem :)

mam pytanie do osob ktore maja okna w kolorze orzecha lub dębu.powiedzcie czym impregnowaliscie podbitke dachu aby uzyskac kolor??

my mamy kolor palisander z f-my "drewnochron", nadbitka ma już ten kolor, krokwie jeszcze nie :(... z braku czasu niestety, chciałam żeby dach był jedna całością i pasował do okien, nie podoba mi się jak wszystko jest w innym kolorze, ale to każdego indywidualny gust :)

wasz salon robi wrażenie :)

i do pracy widzę nie daleko ;)

Tak, Aniu :-)

może zrobią mi furtkę z tyłu, to przez łąkę będzie ze 150 m :) ale zastrzegłam sobie, że muszą być wysokie drzewa przy tarasie, żebym w wolnym czasie miała widok na "łysą górę" i las :D a nie na pracę

pozdrawiam serdecznie

troche mnie tu nie było, poczytałam zaległości :)

i łazienka Bertolo bardzo mi sie podoba

ja już bym u siebie sporo zmieniła, m.in.kolor fug, bo nie nadążam z czyszczeniem ;)

i panele mnie strasznie denerwują, jakoś tak skrzypią i do tego strasznie się mażą, ktoś miała też takie seria Platinium z Konopola kolor dąb palony, czym je czyścić ?

to tak skrócie :)

pzdr Ania

Dzięki za słowa uznania co do łazienki.

Niestety masz racje, co do kolorów. Teraz tez bym zmienił. Zwłaszcza, że kończe pralnie na gotowo i im bardziej i dłużej tam pracuje tym bardziej nie podobaja mi sie i płytki i kolory :) A może to zmeczenie materiału ? :) Łazienka górna by dodać blasku, prócz oswietlenia potrzebuje ekstrawagancji. I zastanawiamy sie nad ognistą czerwienią czy błękitna laguna :) Dodatki maja znaczenie i wtedy całość nabiera wygądu :)

I kupiłem te same panele do salonu. Chyba. Dąb palonu z v-fugą z kronopola . Już sie martwię :( na razie wszystkie strasza mnie w garazu i czekaja na położenie "bez emnie" Byle by bez endu :) NEGATYWNEGO !

Tyle położyłem to i tym dam rade :)

Dzięki za słowa uznania co do łazienki.

Niestety masz racje, co do kolorów. Teraz tez bym zmienił. Zwłaszcza, że kończe pralnie na gotowo i im bardziej i dłużej tam pracuje tym bardziej nie podobaja mi sie i płytki i kolory :) A może to zmeczenie materiału ? :) Łazienka górna by dodać blasku, prócz oswietlenia potrzebuje ekstrawagancji. I zastanawiamy sie nad ognistą czerwienią czy błękitna laguna :) Dodatki maja znaczenie i wtedy całość nabiera wygądu :)

I kupiłem te same panele do salonu. Chyba. Dąb palonu z v-fugą z kronopola . Już sie martwię :( na razie wszystkie strasza mnie w garazu i czekaja na położenie "bez emnie" Byle by bez endu :) NEGATYWNEGO !

Tyle położyłem to i tym dam rade :)

Jejku nie straszcie :(

Chociaż ostatnio oglądałam panele jesion nordycki też z Kronopola, może ktoś ma takie i zdradziłby tajemnicę jak z ich utrzymaniem, jakoś mi tak po głowie chodzą, cały czas myślałam, żeby cały dół był z gresu albo w odcieniu jasnym albo ciemnym, widziałam u znajomych i dość ciekawie to wygląda, a z racji, że całe życie będzie się toczyło na dole, może będzie łatwiej taką podłogę utrzymać w czystości (zwłaszcza przy moim starszym kawalerze) :) , ale... czy nie będzie za mdło? korytarz, hol i salon całość taka sama podłoga, już nie wiem, za dużo pomysłów na raz...

Pytanie do Ani, czy mozesz kogoś polecić z "naszych" rejonów jeśli chodzi o zabudowy kuchni, szaf wnękowych, ktoś kto wykona dobrze i dokładnie,

z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam porannie Drogich Tymkowiczów!

Jejku nie straszcie :(

Chociaż ostatnio oglądałam panele jesion nordycki też z Kronopola, może ktoś ma takie i zdradziłby tajemnicę jak z ich utrzymaniem, jakoś mi tak po głowie chodzą, cały czas myślałam, żeby cały dół był z gresu albo w odcieniu jasnym albo ciemnym, widziałam u znajomych i dość ciekawie to wygląda, a z racji, że całe życie będzie się toczyło na dole, może będzie łatwiej taką podłogę utrzymać w czystości (zwłaszcza przy moim starszym kawalerze) :) , ale... czy nie będzie za mdło? korytarz, hol i salon całość taka sama podłoga, już nie wiem, za dużo pomysłów na raz...

Pytanie do Ani, czy mozesz kogoś polecić z "naszych" rejonów jeśli chodzi o zabudowy kuchni, szaf wnękowych, ktoś kto wykona dobrze i dokładnie,

z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam porannie Drogich Tymkowiczów!

Szymaraga,

ja mam dół cały w kaflach - wiatrołap, hol i salon - identyczne ciemne wenge w kształcie paneli - i póki co podobają mi się, nie mam wrażenia że jest mdło choć teraz w okresie letnim i przy moich kotach, piachu jest co nie miara i niestety jak słoneczko zaświeci wszystko dokładnie widać :-( Sąsiedzi natomiast mają piękne jasne kafle na wysoki połysk i niestety narzekają że mycie codziennie, bo byle plamkę widać.

Tak naprawdę nie ma złotego środka. Pewnie taki kolor pośredni , nie za jasny, nie za ciemny, byłby ok, ale do mojej koncepcji urządzania zupełnie nijak by się miał. Zawsze jest jakieś ale...... kieruj się własnym gustem.

Co do paneli - na dole w gabinecie mam Kronoploa wenge - niby 4 klasa ścieralności, a zdążyły się już porysować od ..... odkurzacza:-(

pozdrawiam i życzę trafnych wyborów:-)

Ewa

W końcu udało mi się znaleźć trochę czasu i wkleić postępy naszych prac, oczywiście w wielkim skrócie. Zdjęcia i tak już nieaktualne bo od dzisiaj na dachu szaleją cieśle. Jak skończą to będą kolejne zdjęcia.

http://lh6.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/TD2Fni625sI/AAAAAAAAAVg/u3V9Fp7vaW8/s640/budowa.jpg

http://lh5.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/TD2Fpp2tFQI/AAAAAAAAAVk/0zGbNDTD1RY/s640/budowa1.jpg

Witam wszystkich Tymkowiczów. Miło patrzeć jak Wasze domy rosną :-)

My też będziemy budować Tymka, już mamy projekt.

Oczywiście śledzę wszystkie możliwe wątki i staram się powoli układać w głowie poszczególne elementy.

Mam takie pytanie: czy ktoś z Was może mi podać wymiary kuchni, bo ja nijak nie mogę odczytać wymiarów na tych rysunkach. Dzięki z góry!

Pozdrawiam,

Asia

Oczywiście śledzę wszystkie możliwe wątki i staram się powoli układać w głowie poszczególne elementy.

Mam takie pytanie: czy ktoś z Was może mi podać wymiary kuchni, bo ja nijak nie mogę odczytać wymiarów na tych rysunkach. Dzięki z góry!

Pozdrawiam,

Asia

Coś około 3.36 m. / 3 m.

Pozdrawiam,

Asia

U nas wyszła 3,40 x 2,70.

A kto by się tam planu trzymał..................................zaczniesz budowac to się przekonasz,że projekt jedno.......budowanie swoje hhehheeee

WŁAŚNIE!!! zgadzam się w 100 % !!! Zacznijcie budowę,a milion zmian i pomysłów przyjdzie Wam do głowy. U nas była likwidacja spiżarki, stąd ta zmiana, i sama łazienka też się powiększyła.