anteria22 30.07.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam. Mam pytanie odnośnie wymiarów waszego wykuszu. Jesteśmy na etapie wprowadzania zmian w projekcie i też chcemy wykusz ale nie wiemy jak go ulokować i jakie wymiary zrobić aby był on funkcjinalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 30.07.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Delus1 faktycznie taras wydaje sie byc ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 30.07.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam. Mam pytanie odnośnie wymiarów waszego wykuszu. Jesteśmy na etapie wprowadzania zmian w projekcie i też chcemy wykusz ale nie wiemy jak go ulokować i jakie wymiary zrobić aby był on funkcjinalny. Pozdrawiam 231,9 cm szerokości, 102,1 cm głębokość (wew) - 2,65 m.kw pow. Kąt 60 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 30.07.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 bertolo . oj jest duzy ma 60 m2 bedzie duzo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 30.07.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 My po miesięcznej przerwie powracamy do coraz to większego grona Tymkowiczów. Postępy u wszystkich ogromne, a i u nas nie małe chodź jak to zwykle zabrakło nam czasu, a i upały dały nam siwe znaki, także tylko pozazdrościć tym co są na miejscu i mogą wszystkiego dopilnowywać. NASZA GOTOWY PROJEKT ŁAZIENKIhttp://images50.fotosik.pl/321/2fe15be8906480admed.jpghttp://images41.fotosik.pl/316/40c092fcc04c8b1dmed.jpghttp://images43.fotosik.pl/320/dd0ec23004add204med.jpghttp://images38.fotosik.pl/316/2e5332d3a0f5d36fmed.jpghttp://images46.fotosik.pl/319/65859a7693c53199med.jpgNASZA WANNAhttp://images35.fotosik.pl/175/181f932195a642fbmed.jpgGARAŻ GOTOWYhttp://images46.fotosik.pl/320/c517a3c9ca9aa483med.jpgBRAMA W PRZYMIARCE JESZCZE MALOWANIE PROSZKOWE I GOTOWAhttp://images41.fotosik.pl/316/d68d2d7e8746ca75med.jpgMamy nadzieję, że do miesiąca pożegnamy się z Panem kafelkarzem i pokażemy Wam efekt końcowy.PozdrawiamyP.S. Jarku nie tylko my czekamy na Wasze zdjęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 31.07.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witam Oto klika nowych zdjęć Naszego Tymka. http://inlinethumb22.webshots.com/44245/2158482220102006332S600x600Q85.jpg Od poniedziałku płytki elewacyjne. To nasz Tymuś. Pozdrowienia Monia i Daniel Kujawsko-Pomorskie Witam! Moniach5 a jaki macie kolor elewacji, bardzo mi się podoba, bo własnie taki mi chodził po głowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 01.08.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Może ktoś mnie oświeci, bo nie wiem o co chodzi z dziennikami budowy na forum. Miałem jeden dziennik, a po zmianach zrobiły się dwa: jeden jest stary, dostępny w linku pod każdym postem napisanym przeze mnie, a drugi można sobie wybrać po kliknięciu na mój nick. I tylko wpisy w tym drugim dzienniku są liczone. Używacie tego nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 01.08.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 PytanieIl e wyszło wam metrów karnongipsów ( poddasze) z podniesiona ścianka kolankową, albo bez. Czy innaczej liczono wam za skosy, za obudowanie rur - czy tak samo? Ile płaciliście za robpociznę, a ile wyniosły was materiały? Dziękuję z góryjolaada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 05.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ooo własnie dołączam się do pytania Jolaady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Pytanie Il e wyszło wam metrów karnongipsów ( poddasze) z podniesiona ścianka kolankową, albo bez. Czy innaczej liczono wam za skosy, za obudowanie rur - czy tak samo? Ile płaciliście za robpociznę, a ile wyniosły was materiały? Dziękuję z góry jolaada Jutro podam Wam stan bieżacy, aktualny z mojej budowy. Dokladnie policzę. Skosy plus równy sufit na poddaszu. Ja tez mam podniesiona scianke kolankowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 06.08.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Dołączam do zainteresowanych tematyką karton-gipsów.Ile kosztują płyty łatwo sprawdzić (na allegro między 15-20zł za płytę / ok. 5,50 zł za m2). Ciekawi mnie natomiast jakie jest zapotrzebowanie i ile będzie kosztować reszta akcesoriów - wszelkiego rodzaju profile i całe to metalowe rusztowanie.Z góry dziękujemy Ci Bertolo za odpowiedź. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 06.08.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam! Dawno się nie odzywaliśmy, bo jesteśmy bardzo zajęci na budowie. Zaczynamy zbierać papiery do odbioru i pojawił się problem. Nie założyliśmy stopni ani ław kominiarskich i teraz nie wiemy, czy dostaniemy odbiór. Możecie napisać, jak jest u Was? Pytanie oczywiście do osób, które mają już dach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 07.08.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 My też zrezygnowalimy ze stopni i ław kominirskich, mamy tylko jedden komin , który jest umiejscowiony w kotłowni. Mamy przy nim tylko wyłaz dachowy, czy przy odbiorze nikt się o to nie przyczepi to nie wiem, ale skrupulatny rzeczoznawca z banku nic na to nie powiedział, a na przykład mierzył sciany dalmierzem laserowym żeby nie było żadnych uchybień więc mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 08.08.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam.Właśnie rozpoczeliśmy budowę Tymka http://images49.fotosik.pl/324/2d54ffd603fe9ba1med.jpg http://images50.fotosik.pl/324/bcc3e72df8c3379dmed.jpg więcej zdjęć w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 08.08.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ania&Mateusz dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że u nas też nie będą się czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 09.08.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Dołączam do zainteresowanych tematyką karton-gipsów. Ile kosztują płyty łatwo sprawdzić (na allegro między 15-20zł za płytę / ok. 5,50 zł za m2). Ciekawi mnie natomiast jakie jest zapotrzebowanie i ile będzie kosztować reszta akcesoriów - wszelkiego rodzaju profile i całe to metalowe rusztowanie. Z góry dziękujemy Ci Bertolo za odpowiedź. Pozdro. Sorki że tak długo Co do poddasza. Sufit z karton gipsu. U nas stawki sa nastepujace. Sufit zwykły 37 PLN za 1m2, skos 50 PLN za 1m2. Czemu tak duza róznica nie wiem. U mnie tylko zrobili sobie łazienki. Reszte zrobiłem sam. Jeszcze nie do końca skończyłem. Ale zawsze troche kasy zostaje w kieszeni. Zwłaszcza, że ja troszke "udziwniłem" te sufity skrzynkami, prostokatami, za które biora dodatkowo 60 PLN za 1 metr bieżacy. Łatwo policzyć, że jesli w sypialni zrobiłem teraz skrzynke na suficie w kształcie slimaka o długości 18 mterów, kosztowało by mnie to ponad 1000 PLN plus normalny sufit i skosy. Tak liczą. Może sa tańsi, ale Cico robili u mnie łazienki tak by policzyli. Co do metrów i ilosci materiału. Płyt zakupiłem 60 sztuk. Paleta. I wiem, że braknie. Ale dodatkowo doliczyc trzeba sufit w salonie, w pokoju na dole i ewentualnie w przedpokoju. Do tego płyty na wszelkiego rodzaju skrzynki, które robiłem. Tak samo profile. Nie mam dokładnie policzonych. Bo jednak przy skrzynkach, czy konstrukcjach krzyzowych zawsze wychodzi więcej. Do tego trzeba doliczyc około 10 procent na odpad. Łatwo policzyc profil przyścienny. Tam gdzie ma byc sufit z karton gipsu sumujemy ściany i wychodzi nam potrzebna ilość profili. Gorzej z głównym, chociaz też można na siłe policzyc mniej więcej ile potrzeba. Jesli robimy co 40 cm to dzielimy długość pokoju co 40 cm razy długość sciany i mamy plus minus ilość potrzebnych metrów. Plus profil na krzyż co 80 cm razy długość pokoju. No i wszytkie łączniki, łączniki krzyżowe, szpilki do mocowania do krokwi i haki. Jak kiedyś policzę z faktur może dojdę o jakich ilościach dokładnie mówimy. Choć dużo zalezy od tego jak ktos to wykonuje. Ja wszystko robie krzyzowo. Nawet jesli jest mała odległość. Łatwiej mi poprostu samemu wypoziomować, chociaz jest więcej roboty i wiecej materiału schodzi. A jesli chodzi o metry pod materiał i robocizne u mnie na samym poddaszu, przy podniesionej scianie kolankowej i poszerzonym garażu o 1 metr ( większy pokój nad garażem i garderoba, która u mnie jest pralnia) to wyszło: skos około 65 metrów kw sufit normalny 70 metrów kw. Liczone z natury. Bez skrzynek dodatków itp. Prosze to traktowac pogladowo. Choć liczone dokładnie. Ale nalezy tez pamietać, że wszystko zalezy tez od wysokości pokoi. Łatwo policzyć, że gdybym nie robił tego sam wyszło by 5800 PLN za sufity za robocizne. Kwota sie zmienia, gdy ktoś ma taniej. Np 35 PLN za 1m2 bez wzgledu czy skos czy prosty sufit. Wtedy tylko 4750 PLN za robocizne. Może jak wykończę Tymka to będę miał wiecej czasu by to opisac dokładniej, chocby w naszym dzienniku, którego zaniedbuje strasznie. Ale za duzo sie dzieje i robota wre od rana, zwłaszcza, jak sie pracuje samemu, albo czasem pomaga mi ojciec, za co jestem mu serdecznie wdzieczny. Pozdrawiam. Mam nadzieje, że troszke pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 09.08.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam! Dawno się nie odzywaliśmy, bo jesteśmy bardzo zajęci na budowie. Zaczynamy zbierać papiery do odbioru i pojawił się problem. Nie założyliśmy stopni ani ław kominiarskich i teraz nie wiemy, czy dostaniemy odbiór. Możecie napisać, jak jest u Was? Pytanie oczywiście do osób, które mają już dach Pozdrawiam U nas wyłaz jest przy kominie od kotłowni, a dodatkowo załozyłem ławe kominiarska na tym właśnie kominie. Do drugiego komina troszke dalej i trudniej, ale po gąsiorach na kalenicy dojdzie sie bez problemu. Wiem bo sam tam nieraz "wedrowałem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 10.08.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Dziękuję za odpowiedź bertolo. U nas jest dokładnie tak jak u Ciebie, wyłaz przy jednym kominie i droga po gąsiorach do drugiego Martwię się odbiorem kominiarskim, ale mam nadzieję, że będzie ok. Jak mi się uda przebrnąć przez wszystkie odbiory, to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 11.08.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 A propos wyłazu to jakiego rozmiaru posiadacie i jak otwierany góra czy bok, jaka firma? Bo mi sprzedawca oferuje Roto 45x75 otwierany do góry, okna też mam Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach5 11.08.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam! Moniach5 a jaki macie kolor elewacji, bardzo mi się podoba, bo własnie taki mi chodził po głowie Pozdrawiam Witam Tymkowiczów Długo nas nie było na forum, ale na bieżąco je obserwujemy i czytamy. Jest to tynk gotowy wraz z kolorem zakupiony bezpośrednio od dostawcy. Tynk jest już uzobiony w wiaderkach do bezpośredniego kładzenia. Tynk firmy oto link do strony firmy: http://www.fast.zgora.pl/index.php?a=pl&b=1 . Tynk zamówiony w Churtowni budowalanej, która jest ich przedstawicielem. Niestety koloru nieznam, jak będę w domu do sprawdzę na wiaderku oznaczenie i prześlę. Tynk się dobrze sprawuje. Jest to tynk typu "Baranek" o uziarnirieniu 2 mm. Kolor jest dość ciekawy. Jak świeci słońce to z daleka jest to odcień żółtego wpadajacego w zieleń, a w dni pochmórne jest to taka lekka zieleń, oliwka??? Postaram się przesałć również aktualne zdjęcia. Pozdawiam Monika i Daniel Kujawsko-Pomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts