mylas 28.09.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 My również mamy przesuniętą łazienkę kosztem spiżarni. Ale prekursorem tego pomysłu był kto inny, nie pamiętam już kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 28.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanie W zeszłym tygodniu (dokładnie w piątek rano) miałem zalewane ławy fundamentowe i jutro mój murarz chce przyjść i zacząć murować z bloczków co o tym sądzicie czy to nie za szybko?? Rozmawiałem z kierownikiem i on powiedział że powinno być ok co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 28.09.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanie W zeszłym tygodniu (dokładnie w piątek rano) miałem zalewane ławy fundamentowe i jutro mój murarz chce przyjść i zacząć murować z bloczków co o tym sądzicie czy to nie za szybko?? Rozmawiałem z kierownikiem i on powiedział że powinno być ok co o tym myślicie U mnie było podobnie, nawet jeszcze szybciej zaczął murować. Ławy były zalane w sobotę, a we wtorek już było postawione 8 warstw bloczków. Chciał zaczynać już w poniedziałek, ale bloczki nie dojechały. Kierownik nie miał nic przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 28.09.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanie W zeszłym tygodniu (dokładnie w piątek rano) miałem zalewane ławy fundamentowe i jutro mój murarz chce przyjść i zacząć murować z bloczków co o tym sądzicie czy to nie za szybko?? Rozmawiałem z kierownikiem i on powiedział że powinno być ok co o tym myślicie U nas 16.04 były zalane ławy, 24.04 mur z bloczków już powstawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 28.09.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanie W zeszłym tygodniu (dokładnie w piątek rano) miałem zalewane ławy fundamentowe i jutro mój murarz chce przyjść i zacząć murować z bloczków co o tym sądzicie czy to nie za szybko?? Rozmawiałem z kierownikiem i on powiedział że powinno być ok co o tym myślicie Po 6 dniach? Oczywiście, że można. Zazwyczaj jest szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotat1401 28.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dzięki bertolo za miłe slowa. Bardzo się cieszę że się podoba. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz dla gaba188 -płytki w salonie to CERAMIKA GRES STORM KREM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 28.09.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Co powiecie o tak zagęszczonych ławach fundamentowych czy dom mi się nie zawali??http://img508.imageshack.us/img508/2458/img5235v.jpg http://img854.imageshack.us/img854/6048/img5234p.jpg http://img12.imageshack.us/img12/9931/img5233dy.jpg http://img717.imageshack.us/img717/5584/img5232v.jpg http://img683.imageshack.us/img683/5051/img5231b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 28.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanie W zeszłym tygodniu (dokładnie w piątek rano) miałem zalewane ławy fundamentowe i jutro mój murarz chce przyjść i zacząć murować z bloczków co o tym sądzicie czy to nie za szybko?? Rozmawiałem z kierownikiem i on powiedział że powinno być ok co o tym myślicie Widziałem budowę gdzie na drugi dzień po wylaniu ław murowali z bloczków ,na trzeci dzień było zasypane piachem ,rozprowadzona kanaliza i zalany chudziak.Ciekawe czy ten piach zagęscili,bo bloczków nie porozpychało.Zgadniecie kiedy zaczeli murować sciany.TAK -na czwarty dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 29.09.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Moi też zalali ławy w piątek a we wtorek już poszły bloczki a w piątek zaczęli murować ściany parteru. I wszystko gra ważne tylko żeby odpowiednio poielęgnować beton przez dwa trzy pierwsze dni tj. żeby nie za szybko sechł bo potrafi wypchnąć zbrojenie jak się za szybko kurczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.10.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Przed chwilą zakończyłem wylewanie fundamentów. Wylewanie było do powierzchni gruntu. wyszło 35 metrów betonu B20. Tymek z podwójnym garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 02.10.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Mam pytanie W zeszłym tygodniu (dokładnie w piątek rano) miałem zalewane ławy fundamentowe i jutro mój murarz chce przyjść i zacząć murować z bloczków co o tym sądzicie czy to nie za szybko?? Rozmawiałem z kierownikiem i on powiedział że powinno być ok co o tym myślicie u mnie wylane są ławy i śiany fundamentowe do poziomu gruntu. Murarz powiedział ze bloczli można już stawiać bo tylko 4-5 warstw będzie - ale wygodniej będzie jesłi "przezimują" fundamenty. Także chyba nie ma problemu jeśłi po tygodniu na B20 pójdą bloczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 02.10.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 mam pytanie: Temat stary jak świat i jest sto sposóbów na to jak to robić. 1. Jak ocieplacie lub ocieplaliście ściany fundamentoe? czym smarowaliscie i jaki material dawalisci.... na jaka głębokość dawaliśćie ocieplenie? Sporo czytalem i im więcej literatury pochłaniam tym mniej wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 02.10.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 mam pytanie: Temat stary jak świat i jest sto sposóbów na to jak to robić. 1. Jak ocieplacie lub ocieplaliście ściany fundamentoe? czym smarowaliscie i jaki material dawalisci.... na jaka głębokość dawaliśćie ocieplenie? Sporo czytalem i im więcej literatury pochłaniam tym mniej wiem Witam Ja będę ocieplać systemem IZOHAN-u tzn. najpierw grunt potem dwie warstwy izolatora bitumicznego na to 10cm styropianu i siatka oraz folia kubełkowa ale ja buduje na glinie i działka na spad w kierunku domu dlatego mam taką technologie. Jeśli chodzi o o izolację fundamentów to w każdym składzie budowlanym dadzą Ci pewnie ulotki producentów odnośnie całego systemu do izolacji fundamentów i w nich możesz sobie trochę poczytać bo moim zdaniem są one całkiem dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 02.10.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 1)Dysperbit (środek do gruntowania fundamentu na wodzie) 20kg- 52,77 zł - 2 warstwy2)Styropian elewacyjny gr. 10 cm, siatka, 2xklej Czyli prosta i ekonomiczna wersja izolacji fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 02.10.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Poradźcie proszę czym malowaliście tynk tradycyjny w środku. Jakie farby i w jakiej kolejności.Nasz kierownik poradził:1) pierwsza warstwa GRUNDER2) druga warstwa GRUNDER + NOBILES UNIWERSALNAtylko nie mogę znaleźć tego GRUNDERA ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 02.10.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja mam tak samo jak arektoja tylko jeszcze na ten klej mam zwykłą grubą folię budowlaną (czytaj czarną) i obsypane piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 02.10.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Poradźcie proszę czym malowaliście tynk tradycyjny w środku. Jakie farby i w jakiej kolejności.Nasz kierownik poradził:1) pierwsza warstwa GRUNDER2) druga warstwa GRUNDER + NOBILES UNIWERSALNAtylko nie mogę znaleźć tego GRUNDERA ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 02.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Swoją drogą chciałbym się pochwalić swoimi zdjęciami jako że pogoda sprzyja to murarz idzie ostro z robotą i w przyszłym tygodniu powinien skończyć oby przed deszczami http://img835.imageshack.us/img835/3324/img5236q.jpg http://img521.imageshack.us/img521/4842/img5240q.jpg A oto mój murarz i jego gumisok http://img199.imageshack.us/img199/1134/img5237w.jpg 1)Dysperbit (środek do gruntowania fundamentu na wodzie) 20kg- 52,77 zł - 2 warstwy 2)Styropian elewacyjny gr. 10 cm, siatka, 2xklej Czyli prosta i ekonomiczna wersja izolacji fundamentów. Z jakiej firmy taki tani dysperbit?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 02.10.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 mam pytanie: Temat stary jak świat i jest sto sposóbów na to jak to robić. 1. Jak ocieplacie lub ocieplaliście ściany fundamentoe? czym smarowaliscie i jaki material dawalisci.... na jaka głębokość dawaliśćie ocieplenie? Sporo czytalem i im więcej literatury pochłaniam tym mniej wiem 2 razy dysperbit (również od wewnątrz), 12cm wodoszczelnego styropianu, folia kubełkowa. Izolacja przeciwwilgociowa i ocieplenie dałem na całej wysokości ściany fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 02.10.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Czy mógłby mi ktoś objaśnić co to jest wieniec W3? Gdzie on jest zlokalizowany i jaką ma funkcję? Na zdjęciach realizowanych Tymków nijak nie mogę się dopatrzyć tego wieńca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts