evol1 11.10.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam Opowiem Wam jaka ciekawa historia przydarzyła mi się wczoraj otóż wykonuję świadectwa charakterystyki energetycznej budynków i jak gdyby nigdy nic podjeżdżam wczoraj do klientki a tu stoi dom bardzo podobny do naszego Tymka Zaraz na wejściu się pytam co to za projekt bo buduję bardzo podobny a tu słyszę, że to nasz Tymek lustrzane odbicie... ale ten świat jest mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 11.10.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 U nas kominy systemowe nad dach , obłożone styro, siatka, klej i teraz idą płytki klinkierowe - pożyjemy zobaczymy, ale wiele osób tak ma i się jakoś trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 11.10.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 My mamy kominy systemowe do samej góry. Na wysokości strychu jest wylana ławka pod cegłę klinkierową i nad dach jest obmurowany klinkierem 12. Klinkier kratówka, a wykończenie cegłą. Wygląda pięknie. Chcieliśmy robić z połówki, ale Pani kierownik mówiła, żeby dać całą, bo będzie cieplejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 12.10.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 U mnie kominy systemowe do końca i na to czapa betonowa i obłożone płytka elewacyjną a wygląda to takhttp://images45.fotosik.pl/1052/55a56efa644ca5c1gen.jpg a cop do kanalizacji to wychodzi z domu przez ścianę fundamentowa na wysokości ok. 80 cm od góry bloczków betonowych, i juz wpieliśmy się do sieci KS i wszystko gra. Mam pytanko jakiej firmy wełnę dawaliście na dach i jakie macie drzwi wejściowe z kotłowni na dwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 12.10.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam Opowiem Wam jaka ciekawa historia przydarzyła mi się wczoraj otóż wykonuję świadectwa charakterystyki energetycznej budynków i jak gdyby nigdy nic podjeżdżam wczoraj do klientki a tu stoi dom bardzo podobny do naszego Tymka Zaraz na wejściu się pytam co to za projekt bo buduję bardzo podobny a tu słyszę, że to nasz Tymek lustrzane odbicie... ale ten świat jest mały Fajna historia A tak na poważnie ile by u Ciebie kosztowało takie świadectwo charakterystyki energetycznej mojego Tymka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 12.10.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Fajna historia A tak na poważnie ile by u Ciebie kosztowało takie świadectwo charakterystyki energetycznej mojego Tymka ? 80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 12.10.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 80 zł Napisz proszę jakie informacje są potrzebne do wystawienia tego świadectwa i czy konieczna jest osobista wizyta na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 12.10.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Zazwyczaj jest konieczna ale dla Tymków mogę zrobić wyjątek w końcu znam doskonale ten projekt i większość jego właścicieli przez forum A tak poważnie to potrzebowałbym zeskanowany projekt zmian jeśli były one nanoszone na dokumentację informację o liczbie mieszkańców moc pieca do c.o. pojemność zasobnika lub zasobników na c.w.u informację z czego budynek był wybudowany jakie materiały i ich grubość użyto na izolację cieplną (podłoga, ściany, dach) orientację budynku względem stron świata i to by było chyba na tyle wieczorem sprawdzę i jak coś to dopiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 12.10.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Dziękuję evol1, przygotuję co trzeba i będę się z Tobą kontaktował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 12.10.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Takie cudo dostaniesz w każdym składzie budowlanym, ew. w systemach dachowych. Niestety nie dostałem a zjeździłem/obdzwoniłem kilkanaście składów, sklepów z dachami. Zamówiłem więc u ślusarza. Koszt masakryczny: 400zł za dwa jarzma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 12.10.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 I mój Tymek coraz bardziej przypomina dom... http://img823.imageshack.us/img823/9784/p1050326k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 12.10.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 80 zł To i ja przygotuje dokumenty. Cena konkurencyjna:rolleyes: Evol ty byłeś u mnie w domu, czy to był ktoś inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 12.10.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 A czy do świadectwa energetycznego budynku nie potrzeba równiez zdjęć elewacji frontowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 12.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Niestety nie dostałem a zjeździłem/obdzwoniłem kilkanaście składów, sklepów z dachami. Zamówiłem więc u ślusarza. Koszt masakryczny: 400zł za dwa jarzma. Jestem w szoku. My nie mieliśmy z tym problemu. Wszystko zakupiliśmy w firmie "Dachy z Blachy", a jak czegoś brakło do dachu to dokupowaliśmy w miejscowym składzie budowlanym - z niczym nie mieliśmy problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 12.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Proszę napiszcie jak wykańczaliście dach od strony szczytowej. U nas zbliża się czas na podbitkę i mamy problem. Mieliśmy do krokwi przykręcać na całej długości deskę (taką jak czołową pod rynnę)i do niej dochodziłaby podbitka - tak mniej więcej. Tylko, że krańcowe krokwie poskręcało i nie damy rady wsunąć tam takiej dechy, żeby nie uszkodzić dachówek krańcowych.Szukamy alternatywy - proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 13.10.2011 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 To i ja przygotuje dokumenty. Cena konkurencyjna:rolleyes: Evol ty byłeś u mnie w domu, czy to był ktoś inny ? Tak to my z Poręby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 13.10.2011 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A czy do świadectwa energetycznego budynku nie potrzeba równiez zdjęć elewacji frontowej ? Tak potrzeba jednego zdjęcia od przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 13.10.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Tak potrzeba jednego zdjęcia od przodu To ja przygotuje domkumenty. Wyślij mi swojego maila na priv i numer telefonu do Ciebie. Uzgodnimy szczególy. OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 13.10.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 U nas zakupiony struktonit 2,51 netto sztuka 30x30 ( mam 200 szt.), ale nie wiem czy przy poskręcanych krokwiach coś pomoże, jeszcze nie nabijałem, ale też coś czuję że może wyjść różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof1384 13.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Hejka, kilka pytań...Komin systemowy w jakiej wysokości- zamawiam 8.5m obydwa- nie za wysokie. Jak to u Was wygląda? Jak kształtują się ceny blachodachówki w waszych okolicach? i co myslicie? do jasnej elewacji- nie białej- beżowej, do ciemnych brązowych okien, pasuje ciemny dach grafitowy ewentualnie czarny matowy? jakie macie kolory blachodachówki i jakich firm? Moja żona upiera się na blachodachówkę w ciemnym brązie jednak mi to do końca nie pasuje, a czerń albo ciemny grafit wydaje mi się bardziej elegantszy:) co Wy na to? Musze już na tym etapie o tym myśleć bo w przyszłym tygodniu murarz wchodzi na nowo i pójdzie sobie dopiero kiedy blachodachówkę położy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts