atsyrut 12.03.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No to u mnie dziś wchodzi murarz..... w końcu doczekałem się końca mrozów. W końcu zacznie być widać budowę.... pozdrawiam i ładnej wiosennej pogoduy dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 12.03.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witamy! w tymku wychodzi ok.560m2.sam mam firmę tynkarską-robię tynki gipsowe i cementowe,ale ze względów zdrowotnych,praktycznych i technicznych polecam w nowym domu tynki gipsowe(cena 22-24zł z materiałem,tradycyjne tzn.,cementowe-wapienne 26,30zł+napewno potem gładz).tynkarzy brać ze swoim materiałem..bardziej "szanują"swój materiał.pozdrawiam.my już mieszkamy w naszym tymku przeszło 3lata.jestem zadowolony z moich "gipsów". w jakich okolicach działasz z tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 12.03.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam. Naszym pierwotnym projektem był Ustronny :D ale ... pewnego dnia przeszukując projekty po raz setny znalazłam Tymka Porównywaniom nie było końca ale tak urzekł mnie Tymek, że jak tylko druga połówka wróciła z delegacji, pokazałam mu projekcik a on się zgodził Teraz czekamy nadal na decyzję z gminy, ponieważ w pierwszej wersji ustalili nam wysokość w kalenicy do 8,50 m. Odwołaliśmy się i ... czekamy Tymek jednak jest naszym wyborem i tu zdania nie zmienimy Więc cieplutko witam TYMKOWICZÓW A to działeczka na której chcemy Tymka budować http://img853.imageshack.us/img853/8400/dsc03224x.jpg http://img835.imageshack.us/img835/707/dsc03230d.jpg Po przeczytaniu 268 str. budujących Tymka i podchwyceniu od Was pomysłów, chcemy wprowadzić małe zmiany: - podnieść ściankę kolankową o 60 cm ale nie wiem czy wybrać wersję A czy wersję C (już z podniesioną ścianką), - likwidacja przejścia do kuchni - duży wiatrołap - schody ze spocznikiem zamiast zabiegowych - brak drzwi do kuchni - brak drzwi do salonu - pod schodami schowek ->drzwi do schowka ->schowek -> drzwi do garażu U góry: - w sypialni nad garażem zamiana okien małych na duże - w sypialniach z balkonem dodanie małych okien Jeszcze raz gorąco pozdrawiamy i życzymy pogody Kinga i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof1384 12.03.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No to u mnie dziś wchodzi murarz..... w końcu doczekałem się końca mrozów. W końcu zacznie być widać budowę.... pozdrawiam i ładnej wiosennej pogoduy dla wszystkich budujących super Przemku. W sumie wcześnie zaczynacie, zima szybko odchodzi i za robotę brać się można, Powodzenia i samych dobrych decyzji:) U nas elektrycy zakończyli instalacje na dole, i z niecierpliwością oczekuję na hydraulika, Małe pytanie- gdzie montowaliście czujnik i sterownik do pieca? (salon, hol na dole) i czym to jest warunkowane. Czy sterownik powinien znaleźć się w teoretycznie najchłodniejszym pomieszczeniu w domu? (nie licząc garażu) Pozdrawiam wszystkich, bierzemy się za nasze Tymki:) Gratuluję nowym Forumowiczom dobrego wyboru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 13.03.2012 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ocieplaliście wełną dach stryszku aż do kalenicy? Jeśli tak to jedna czy dwie warstwy wełny? Co dawaliście na wełnę aby było w miarę estetycznie i nie za drogo? U nas ekipa właśnie kończy ocieplenie poddasza i regipsy. Mamy 2 warstwy wełny 15cm+10cm aż do kalenicy, na jętkach ułożone są płyty OSB co oddziela sypialnie i tworzy strych. Na strychu na wełnę położona została tylko folia paroizolacyjna. Dodatkowo pod płytami OSB została ułożona wełna 15cm+10cm + folia.....no i płyty gipsowo-kartonowe:) W Leroy Merlin mają teraz (nowa gazetka) wełnę 15 za 7,80zł, gips-kartony białe zaś po 12,75/szt.....aj my nie mieliśmy tyle szczęścia i nabyliśmy materiał po nieco mniej atrakcyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 13.03.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 U nas ekipa właśnie kończy ocieplenie poddasza i regipsy. Mamy 2 warstwy wełny 15cm+10cm aż do kalenicy, na jętkach ułożone są płyty OSB co oddziela sypialnie i tworzy strych. Na strychu na wełnę położona została tylko folia paroizolacyjna. Dodatkowo pod płytami OSB została ułożona wełna 15cm+10cm + folia.....no i płyty gipsowo-kartonowe:) W Leroy Merlin mają teraz (nowa gazetka) wełnę 15 za 7,80zł, gips-kartony białe zaś po 12,75/szt.....aj my nie mieliśmy tyle szczęścia i nabyliśmy materiał po nieco mniej atrakcyjnej cenie Na wełnę folia i tak zostawić... Też chyba dobre rozwiązanie. W marketach nie mają grubości wełny 18cm Tylko 10, 15, 20... Ja potrzebuję właśnie 18, ale na stryszku między krokwie chyba dam 15cm najtańszej wełny. A może masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 super Przemku. W sumie wcześnie zaczynacie, zima szybko odchodzi i za robotę brać się można, Powodzenia i samych dobrych decyzji:) U nas elektrycy zakończyli instalacje na dole, i z niecierpliwością oczekuję na hydraulika, Małe pytanie- gdzie montowaliście czujnik i sterownik do pieca? (salon, hol na dole) i czym to jest warunkowane. Czy sterownik powinien znaleźć się w teoretycznie najchłodniejszym pomieszczeniu w domu? (nie licząc garażu) Pozdrawiam wszystkich, bierzemy się za nasze Tymki:) Gratuluję nowym Forumowiczom dobrego wyboru:) Krzychu - niebawem My Was zaprosimy na oglądanie murów co do sterownika - rozmawiałem z hydraulikiem - gdzie go umieścisz to Twoja sprawa - musi być w wygodnym miejscu dla użytkownika. Jeśli w sterowniku jest czujnik temperatury to dajesz go w miejscu gdzie jest mniej więcej stała temperatura ( nie blisko grzejników, kominka i nie blisko drzwi wejściowych) ale moze inni mają inne zdanie - niech się ludziska wyspowiedzą... Kurde - nie nadążam z dostarczaniem materiałów tak się murarz rozpędził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.03.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam. Naszym pierwotnym projektem był Ustronny :D ale ... pewnego dnia przeszukując projekty po raz setny znalazłam Tymka Porównywaniom nie było końca ale tak urzekł mnie Tymek, że jak tylko druga połówka wróciła z delegacji, pokazałam mu projekcik a on się zgodził Teraz czekamy nadal na decyzję z gminy, ponieważ w pierwszej wersji ustalili nam wysokość w kalenicy do 8,50 m. Odwołaliśmy się i ... czekamy Tymek jednak jest naszym wyborem i tu zdania nie zmienimy Więc cieplutko witam TYMKOWICZÓW A to działeczka na której chcemy Tymka budować http://img853.imageshack.us/img853/8400/dsc03224x.jpg http://img835.imageshack.us/img835/707/dsc03230d.jpg Po przeczytaniu 268 str. budujących Tymka i podchwyceniu od Was pomysłów, chcemy wprowadzić małe zmiany: - podnieść ściankę kolankową o 60 cm ale nie wiem czy wybrać wersję A czy wersję C (już z podniesioną ścianką), - likwidacja przejścia do kuchni - duży wiatrołap - schody ze spocznikiem zamiast zabiegowych - brak drzwi do kuchni - brak drzwi do salonu - pod schodami schowek ->drzwi do schowka ->schowek -> drzwi do garażu U góry: - w sypialni nad garażem zamiana okien małych na duże - w sypialniach z balkonem dodanie małych okien Jeszcze raz gorąco pozdrawiamy i życzymy pogody Kinga i Jarek Kinga i Jarek - Super tak trzymać i do przodu Gdzie jest ta działeczka jak mozna wiedzieć ? widze że prąd już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.03.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 i kolejne pytanie... czy ktoś z Was może robił strop - zamist teriva to z płyt styropianowych ( strop JS) ? Wychodzi porównywalnie - kolega mój ma z czegoś takiego i na prawdę super się sprawuje... ciepły, lekki, i nie trzeba styropianu kłaść na podłogę na górze. ciekawy jestem czy ktoś z Was z takiej technologii korzystał? producentem takich stropów jest firma Sukiennik z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 13.03.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ok a napisz gdzie mieszmasz i podaj nr tel.jutro bede przejezdzal to moze bym coś zetknął.pozdrawiam witam:)nie było mnie kilka dni, dopiero zobaczyłam wpis, my budujemy się bliżej strony bydg. okolice Ostromecka więc po drodze chyba bys nie miał:)ale jeżeli jeszcze będziesz chciał przyjechać bliższe namiary prześlę na priv:)pozdrawiam coraz więcej Tymków:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 13.03.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Kinga i Jarek - Super tak trzymać i do przodu Gdzie jest ta działeczka jak mozna wiedzieć ? widze że prąd już jest Dziękujemy Działeczkę kupiliśmy w Kruszynie Krajeńskim - jakieś 15 za Bydgoszczą ale połączenie rewelacyjne Jeśli chodzi o media to prąd jest a wodę i gaz mamy w drodze Widzę, że wyszliście z ziemi a my właśnie marzymy o tym Fajnie jest widzieć rosnące Tymki Zazdrościmy - pozytywnie Mam nadzieję, że przebrniemy szybko przez biurokrację bo jak na razie jest ciężko Na całe szczęście znaleźliśmy wspaniałą Panią, która zaadoptuje nam projekt i przeprowadzi Nas przez urzędy Życzymy wszystkim bajecznej pogody i deszczu ... ale pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 14.03.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dziękujemy Działeczkę kupiliśmy w Kruszynie Krajeńskim - jakieś 15 za Bydgoszczą ale połączenie rewelacyjne Jeśli chodzi o media to prąd jest a wodę i gaz mamy w drodze Widzę, że wyszliście z ziemi a my właśnie marzymy o tym Fajnie jest widzieć rosnące Tymki Zazdrościmy - pozytywnie Mam nadzieję, że przebrniemy szybko przez biurokrację bo jak na razie jest ciężko Na całe szczęście znaleźliśmy wspaniałą Panią, która zaadoptuje nam projekt i przeprowadzi Nas przez urzędy Życzymy wszystkim bajecznej pogody i deszczu ... ale pieniędzy Witam, my również mamy panią architekt , która pomagała nam w papierach, załatwiła wszystko szybko i sprawnie:)samemu ciężko przez to przejść. Widzę że sąsiadkami będziemy:)my również ok. 13 km od bydgoszczy ale w drugą stronę, działki dostaliśmy od dziadków, ale super połączenie do Torunia jak i do Bydgoszczy. Powodzenia w budowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 15.03.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witamy wszystkich po zimowej przerwie . Właśnie dzisiaj zadzwonił do nas nasz wykonawca, że jutro chcą wejść z robotą na działkę ... no wreszcie... już modły wznosiliśmy od zeszłego tygodnia o słońce, bo nam operator koparki powiedział, że jeszcze jest za mokro i nie ma sensu rozpoczynać robót ziemnych. A teraz do boooju!... Wszystkim tak jak my, rozpoczynającym w tym roku przygodę z Tymkiem, życzymy dużo spokoju i powodzenia ... przyda nam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 15.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam, my również mamy panią architekt , która pomagała nam w papierach, załatwiła wszystko szybko i sprawnie:)samemu ciężko przez to przejść. Widzę że sąsiadkami będziemy:)my również ok. 13 km od bydgoszczy ale w drugą stronę, działki dostaliśmy od dziadków, ale super połączenie do Torunia jak i do Bydgoszczy. Powodzenia w budowaniu:) Hej jula185 Zgadzam sie z Tobą co do architekta Dostałabym białej gorączki latając po urzędach Wasz domek prezentuje się bardzo okazale, widać z jednej strony las - fajne położenie Można wiedzieć czy wybraliście wersję A i podnieśliście ściankę kolankową czy wersję C? Faktycznie będziemy sąsiadkami Dzielić Nas będzie tylko Bydgoszcz Nasza budowa będzie posuwać się trochę wolno bo systemem gospodarczym i z nakładów własnych (spróbujemy jak najdłużej bez kredytu:)) Fajnie by było zobaczyć w realu takiego Tymka i tu pytanie Julko do Ciebie czy będzie taka mozliwość? Pozdrawiamy serdecznie Kinga i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 15.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witamy wszystkich po zimowej przerwie . Właśnie dzisiaj zadzwonił do nas nasz wykonawca, że jutro chcą wejść z robotą na działkę ... no wreszcie... już modły wznosiliśmy od zeszłego tygodnia o słońce, bo nam operator koparki powiedział, że jeszcze jest za mokro i nie ma sensu rozpoczynać robót ziemnych. A teraz do boooju!... Wszystkim tak jak my, rozpoczynającym w tym roku przygodę z Tymkiem, życzymy dużo spokoju i powodzenia ... przyda nam się no to od razu zdjęcia wrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 15.03.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Na etapie wykańczania, przychodzi do głowy wiele dobrych rozwiązań - niesety dla wykańczającego trochę "poniewczasie".Teraz zmienilibyśmy położenie komina w kotłowni. Nie byłoby problemu z doprowadzeniem wentylacji do łazienki na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.03.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Na etapie wykańczania, przychodzi do głowy wiele dobrych rozwiązań - niesety dla wykańczającego trochę "poniewczasie". Teraz zmienilibyśmy położenie komina w kotłowni. Nie byłoby problemu z doprowadzeniem wentylacji do łazienki na piętrze. MASZ RACJĘ... ja na etapie budowy murów jeszcze zmieniam otwory okienne, drzwiowe itp kierdbud tylko się śmieje i rysuje na projekcie poprawki poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia2904 16.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam Wszystkich Tymkowiczów Czytam forum już dłuższy czas i w końcu mogę realnie w nim uczestniczyć w poniedziałek KOPIEMY FUNDAMENTY !!!! Wiem...czeka nas sporo pracy ale na pewno warto Pozdrawiam i życzę Wam jak i sobie bezproblemowej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.03.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam Wszystkich Tymkowiczów Czytam forum już dłuższy czas i w końcu mogę realnie w nim uczestniczyć w poniedziałek KOPIEMY FUNDAMENTY !!!! Wiem...czeka nas sporo pracy ale na pewno warto Pozdrawiam i życzę Wam jak i sobie bezproblemowej budowy. życze powodzenia i oby mniej horroru niż ja miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 16.03.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Po przeczytaniu 268 str. budujących Tymka i podchwyceniu od Was pomysłów, chcemy wprowadzić małe zmiany: - podnieść ściankę kolankową o 60 cm ale nie wiem czy wybrać wersję A czy wersję C (już z podniesioną ścianką), - likwidacja przejścia do kuchni - duży wiatrołap - schody ze spocznikiem zamiast zabiegowych - brak drzwi do kuchni - brak drzwi do salonu - pod schodami schowek ->drzwi do schowka ->schowek -> drzwi do garażu U góry: - w sypialni nad garażem zamiana okien małych na duże - w sypialniach z balkonem dodanie małych okien Jeszcze raz gorąco pozdrawiamy i życzymy pogody Kinga i Jarek Rozważ obniżenie jętek i likwidację jednego słupa na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts