brunet wieczorową 03.04.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam serdecznie czy ktoś buduje Tymka w okolicach Lublina? Nawet do 200km od Lbn? Pozdrawiam! 168 km od Ciebie Okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 03.04.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 własnie dzwonili z tartaku... wyszło 5,500 zl za sosnę, i 6000 zl za świerk. chyba zainwestuje w świerkowe drewno. Kiedyś słyszałem, że świerk jest bardziej odżywiczany niż sosna, a to gorzej dla drewna. Dlatego świerk może być gorszym wyborem. Ja mam modrzew, którego nie trzeba nawet impregnować, ale udało mi się go zdobyć w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 03.04.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja na dachu mam drewno sosnowe, a na taras zainwestowaliśmy w modrzew, a co do bramy to mam Wiśniowskiego z napędem "nice" i jestem super zadowolona od listopada działa bez zarzutu a chłopaki montowali 2 godzinki, zapłaciłam 4500 ale dlatego, że kolor to ciemny dąb (niestandardowy bo takie wybrałam okna) i dojazd bo ekipa miała 50 km do mnie (raz pomiar, raz na montaż). A co do likwidacji słupa w kuchni to ja go nie mam po prostu troszkę więcej dozbroiłam podciąg i dachóweczka na dachu ceramiczna i nie lekka jak mówili moi chłopcy leży spokojnie, wszystko zależy od doświadczenia projektanta i kier. bud. Pozdrawiam (mąż właśnie sieje trawę na ogródeczku jak będą efekty to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 03.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Kiedyś słyszałem, że świerk jest bardziej odżywiczany niż sosna, a to gorzej dla drewna. Dlatego świerk może być gorszym wyborem. Ja mam modrzew, którego nie trzeba nawet impregnować, ale udało mi się go zdobyć w dobrej cenie. Modrzew bardzo fajna sprawa na wywiązke,ale wybór pomiędzy świerk - sosna to napewno przewaga na korzyść świerku.My też mamy okna z oknoplastu w złotym dębie plus brama garażowa krispol (praktycznie to samo co wiśniowski ) a tysiaka wtedy płacilismy mniej plus napęd nice.Warunki gwarancji wtedy były bardzo na ich korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 04.04.2012 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Modrzew bardzo fajna sprawa na wywiązke... Nie wiedziałem, że więźba dachowa to wywiązka i właśnie się dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.04.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Kiedyś słyszałem, że świerk jest bardziej odżywiczany niż sosna, a to gorzej dla drewna. Dlatego świerk może być gorszym wyborem. Ja mam modrzew, którego nie trzeba nawet impregnować, ale udało mi się go zdobyć w dobrej cenie. Modrzew idealny - tylko ciężko dostępny a jak już jest to strasznie drogi dobrze że zlapałeś go w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.04.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja na dachu mam drewno sosnowe, a na taras zainwestowaliśmy w modrzew, a co do bramy to mam Wiśniowskiego z napędem "nice" i jestem super zadowolona od listopada działa bez zarzutu a chłopaki montowali 2 godzinki, zapłaciłam 4500 ale dlatego, że kolor to ciemny dąb (niestandardowy bo takie wybrałam okna) i dojazd bo ekipa miała 50 km do mnie (raz pomiar, raz na montaż). A co do likwidacji słupa w kuchni to ja go nie mam po prostu troszkę więcej dozbroiłam podciąg i dachóweczka na dachu ceramiczna i nie lekka jak mówili moi chłopcy leży spokojnie, wszystko zależy od doświadczenia projektanta i kier. bud. Pozdrawiam (mąż właśnie sieje trawę na ogródeczku jak będą efekty to się pochwalę Dzięki mgr_agusia.... czyli szukam wiśniowskiego Niech mąż sieje murawę to będziemy mieli kolejny stadion na Euro i zarobisz troszkę przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 04.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam serdecznie czy ktoś buduje Tymka w okolicach Lublina? Nawet do 200km od Lbn? Pozdrawiam! My budujemy w Lublinie a dokładnie 5 km. za:) Co do bramy również mamy Wiśniowski, działa super bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.04.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak już jesteśmy przy krokwach - powiedzcie proszę jakiego środka używaliście do impregnacji ? Z tego co widziałem po zaimpregnowaniu powinno drewno mieć kolor zielony.... Macie jakiś sprawdzony impregnat? a moze jakiś który odradzacie? i ile średnio zużywa się takiego specyfiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 04.04.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak już jesteśmy przy krokwach - powiedzcie proszę jakiego środka używaliście do impregnacji ? Z tego co widziałem po zaimpregnowaniu powinno drewno mieć kolor zielony.... Macie jakiś sprawdzony impregnat? a moze jakiś który odradzacie? i ile średnio zużywa się takiego specyfiku? Wiesz ja widziałam budowę na której budowlańcy opchnęli impregnat żaby mieć na piwko, a facetowi krokwie malowali wodą z barwnikiem zielonym, a tak na poważnie to fachowo jest moczyć drewniane elementy w impregnacie (mój brat zapaleniec tak robił, tylko że on miał impregnat za free ) moja więźba jest zaimpregnowana fobosem (kupowałam w workach do rozrabiania z wodą). Arektoja ja słyszałam jak gościu na więźbę mówił "wierzba dachowa" tak że co region to inaczej, a co do mojej murawy to pada u nas od rana i marze się błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak już jesteśmy przy krokwach - powiedzcie proszę jakiego środka używaliście do impregnacji ? Z tego co widziałem po zaimpregnowaniu powinno drewno mieć kolor zielony.... Macie jakiś sprawdzony impregnat? a moze jakiś który odradzacie? i ile średnio zużywa się takiego specyfiku? witam, z tego co wiem to ten imprgnat jest bezbarwny powstaje kolor zielony dlatego że do impregantu jest dodawany barwnik aby ułatwić malowanie, aby było widac , które juz są pomalowane a które nie, te barwniki sa razem sprzedawane z impregantami My teraz jesteśmy na etapie deskowania, natomiast taras i podbitkę malowaliśmy drewnochronem-ciemy brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ciemny orzech:) ale nie wyszedł ciemny i o to nam chodził, bardzo ładnie drewnochron uwidocznił słoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.04.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 dzięki julia 185 i mgr_agusia. w takim razie będe szukał impregnatu. Co co roboty - to sam będe malował - wiec na piwko raczej go nie zmianię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 dzięki julia 185 i mgr_agusia. w takim razie będe szukał impregnatu. Co co roboty - to sam będe malował - wiec na piwko raczej go nie zmianię my również sami malowaliśmy tak jak podbitkę, taras ale po cięzkiej pracy piwko będzie jak znalazł hehe szkoda jeszcze tylko że taka pogoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a to ostatnie prace, podbitka pomalowana słupy dopiero bedą , na chwilę obecną już połowa dachu odeskowana, powoli wybieramy dachówkę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=109728&d=1333540071 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a tu zaczęliśmy dopiero deskowaćhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=109727&d=1333540052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 na więzbie nie widać już zielonego impregantu pod wpływem deszczu kolor wyblakł, ale mam nadzieję że impregnat dobrze się przyjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 04.04.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 mam słaby zasięg i coś feralnie wychodzi mi to wstawianie zdjęc:) ale jedno jest pewne słońca w salonie nie będzie przez tarashttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=109729&d=1333540088 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mklublin 04.04.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 dania&tomek sprawdźcie prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 04.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak już jesteśmy przy krokwach - powiedzcie proszę jakiego środka używaliście do impregnacji ? Z tego co widziałem po zaimpregnowaniu powinno drewno mieć kolor zielony.... Macie jakiś sprawdzony impregnat? a moze jakiś który odradzacie? i ile średnio zużywa się takiego specyfiku? Kuprafung P, który jest na bazie miedzi. Fobosa nie chciałem, bo to preparat solny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts