Mdzik 11.04.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 kujawsko - pomorskie -> Łubianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mdzik 11.04.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 mam pytanko: zakładaliście może stacje uzdatniania wody? macie jakieś doświadczenia, opinie na ten temat? pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 11.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 mazowieckie - Sochaczew... jest tu nas tymowiczów trochę na mazowszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 11.04.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Wrócę może jeszcze do więźby. Kilku ludzi z tartaków( kilku więc chyba coś w tym jest) radziło aby kupić drewno nieimpregnowane. Raz że tańsze a dwa dobrze jest że by drewno trochę poleżało i wyschło i dopiero je zaimpregnować . W tartaku impregnacja polega na tym że mokre świeżo pocięte drewno zanurza się w wodzie "zabarwionej impregnatem". dokładnie tak jest... Ja na dwa tygodnie wysłałem murarza na inną budowę - jutro przywożą mi więźbę i bedą ja najpiew trochę suszył a potem impregnował. O ile dwa tygodnie można nazwać suszeniem... potem wraca murarz i kładzie więźbę na dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 11.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Małopolska Limanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 11.04.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Na to wygląda, że my niestety nie mamy w sąsiedztwie chyba żadnego Tymka Wielkopolska - Gowarzewo pod Poznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 11.04.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A to Nasz Tymek: zdjęcia zrobione przed Świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 11.04.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A to Nasz Tymek: zdjęcia zrobione przed Świętami no i pięknie chyba jedziemy na zbliżonym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monax 11.04.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 pomorskie, miasto Puck będzie miało swojego Tymka:). Jesteśmy w trakcie zmian w projekcie. Chcemy ruszyć z budową pod koniec sierpnia, może szybciej jak się uda, zobaczymy. Pozdrawiamy wszystkich Tymkowiczów. My województwo pomorskie Pępowo-15 km od Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 11.04.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Małopolska Limanowa DELUS1, zapomniałam całkiem o WAS!!! :) Pozdrawiam małopolskę. http://i2.fmix.pl/fmi2855/b7008761001a56d64f859881/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 11.04.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 1) zachodniopomorskie - Nieżyn (niedaleko Kołobrzegu) 2) około dwa kilometry ode mnie znajomi czekają na odpowiedni moment do rozpoczęcia budowy swojego Tymka 3) w Kołobrzegu inni znajomi mają Tymka na etapie tynków (mocno przerobionego) Z forumowiczów najbliżej mam do Stukpuka - 110 km, którego kiedyś udało mi się odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 11.04.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 dokładnie tak jest... Ja na dwa tygodnie wysłałem murarza na inną budowę - jutro przywożą mi więźbę i bedą ja najpiew trochę suszył a potem impregnował. O ile dwa tygodnie można nazwać suszeniem... potem wraca murarz i kładzie więźbę na dach... Niestety mokre drewno schnąc skręca się, co ma później odzwierciedlenie w płaszczyźnie dachu, której dekarz musi poświęcić więcej siły i czasu, żeby ją wyrównać. Zastanawiam się, czy nie lepiej wrzucić na dach mokrą, równą więźbę (zaraz po przetarciu i impregnacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anteria22 11.04.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Górny Śląsk- Gostyń ok.15km. od Tychów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaŁukasz 11.04.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Dolnośląskie - Nielubia niedaleko Głogowa ale dopiero będziemy zaczynać jeszcze walczymy z kredytem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Maciek 11.04.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Na to wygląda, że my niestety nie mamy w sąsiedztwie chyba żadnego Tymka Wielkopolska - Gowarzewo pod Poznaniem Pewnie że macie w sąsiedztwie Tymka. Nasz Tymek ok. 20 km od Waszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 12.04.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 kujawsko - pomorskie -> Łubianka Mamy bardzo blisko-15 km. Kujawsko pomorskie-Dąbrowa Chełm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula185 12.04.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam, chodzi o sam strop. Stopnie beda drewniane, z jednej strony przymocowane do ściany, a z drugiej będą wisieć na drutach otoczonych rurami stalowych, tzw.kwasiaki. Żeby jednak mogły wisieć musimy wstawić dwuteownik albo szyne. I własnie pomiędzy tą szyną a stropem jest metr szeroki a 3,7m długi otwór. Można by go zostawić ale, głupio to bedzie wyglądać. Możemy też zrobić schody drewniane zamocowane na belce drewnianej, ale to nieco gorszy efekt daje. Dlatego chciałem zobaczyć jak inni sobie z tymi schodami poradzili. Podest może być też dlaczego nie, albo zabiegowe. Podkreślam, że my nie mamy scianki dzialowej na holu na poddaszu i na dole zrezygnowalismy z wiatrołapu. Macie może jakieś zdjęcia jak bedą wyglądły takie schody? i firmę wybraną która będzie wam wykonywać takie schody? pytam bardzo mnie to ciekawi:) bo kilka dobrych lat pracuje juz w tej branży czyli w firmie schodziarskiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mdzik 12.04.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Mamy bardzo blisko-15 km. Kujawsko pomorskie-Dąbrowa Chełm. no to super! koniecznie musimy się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 12.04.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Pewnie że macie w sąsiedztwie Tymka. Nasz Tymek ok. 20 km od Waszego No to fantastyczna wiadomość a na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 12.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No to fantastyczna wiadomość a na jakim etapie jesteście? Ooo oglądałam zdjęcia... wy już mieszkacie?! Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts