kroma 20.04.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Kaszczor- woj. wielkopolskie Łośno gmina Kłodawa woj. lubuskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 20.04.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 A mam pytanie do tymowiczów którzy nie mają wiatrołapu ani ścianki działowej przy schodach na parterze, czy mogę prosić o przesłanie jakiejś fotki jak to wygląda? U nas to wygląda tak... http://i3.fmix.pl/fmi1242/a97079a20012a9094f7df97b/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi0/a85ac5b8001135c74f91b6d2/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1458/aa4b6483002cba164f91b70f/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 20.04.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam Mam pytanie bo juz nie pamiętam kto zrezygnował ze spiżarki na dole i powiększył lazienkę bo chciałbym zobaczyc jak to wygląda na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylka_Jac 20.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 U nas to wygląda tak... http://i3.fmix.pl/fmi1242/a97079a20012a9094f7df97b/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi0/a85ac5b8001135c74f91b6d2/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1458/aa4b6483002cba164f91b70f/zdjecie.jpg Bardzo dziękuje, ja jestem za takim rozwiązaniem jak wy macie, jednak mój mąż twierdzi, że może być zimno przez to, tzn może byc uczucie chłodu, ale chyba łatwiej jest dostawić ściankę już w trakcie mieszkania niż ją skuwać? Pochwalę się, jesteśmy po podpisaniu umowy czekamy na pieniądze i ruszamy pełną parą i myślę że w ciągu max roku będziemy mieszkać w naszym Tymku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 21.04.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam Mam pytanie bo juz nie pamiętam kto zrezygnował ze spiżarki na dole i powiększył lazienkę bo chciałbym zobaczyc jak to wygląda na żywo Nasza łazienka ( po lewej stronie w korytarzyku!) : zrezygnowaliśmy ze spiżarki, powstał mały korytarzyk za kominem w salonie, prowadzący do kuchni, dla nas to było najlepsze rozwiązanie. http://i2.fmix.pl/fmi749/62eca07200224ce24e410981/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi976/3c33627300287ffa4e821b89/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 21.04.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Bardzo dziękuje, ja jestem za takim rozwiązaniem jak wy macie, jednak mój mąż twierdzi, że może być zimno przez to, tzn może byc uczucie chłodu, ale chyba łatwiej jest dostawić ściankę już w trakcie mieszkania niż ją skuwać? Pochwalę się, jesteśmy po podpisaniu umowy czekamy na pieniądze i ruszamy pełną parą i myślę że w ciągu max roku będziemy mieszkać w naszym Tymku. Jest przestrzeń!!! I to jest zaleta!!! Jak się wchodzi od razu widzi się jaki na prawdę duży i przestrzenny jest TYMEK. Mieliśmy kilka wizji, ale jak na razie zatrzymaliśmy się na tej bez wiatrołapu i ścianki przy schodach. Co do zimna...w końcu po to się ociepla dom styropianem, wstawia super szczelne okna i drzwi żeby było ciepło!! Ja się tam tych kilku miesięcy w roku nie obawiam, a w razie czego, tak jak piszesz...zawsze PÓŹNIEJ można wstawić tę ściankę. PO CO NISZCZYĆ to co najefektowniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vodun 22.04.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Czy mogę spytać, ile kosztowała was podbitka?Mamy dach skończony i cieśle nie wyheblowali nam krokwi, po prostu zanim sie zdecydowaliśmy były juz na stropie, a teraz chcemy jednak je oczyścić i wyheblować, a podbitkę dać pomiędzy. Hej za podbitke wyszlo 1500zł za blache jakieś 900zł. Co do obróbki blachy była wliczona w budowe domu. Co do podbitki jest to prosta sprawa i każdy to może zrobić sam nie trzeba płacić nikomu. Tylko proponuje kupić z 7m3 styropianu i odrazu wsadzić przed układaniem podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 22.04.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witajcie,Tym razem mam pytanie do schodów wejściowych. Czy robiliście tak jak w projekcie półokrągłe czy zwykłe prostokątne? I jaką technologią: wylewane betonowe - czym je obłożyć, czy z kostki brukowej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 23.04.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witajcie, Tym razem mam pytanie do schodów wejściowych. Czy robiliście tak jak w projekcie półokrągłe czy zwykłe prostokątne? I jaką technologią: wylewane betonowe - czym je obłożyć, czy z kostki brukowej? pozdrawiam Planuję schody zrobić z polbruku. Mam już obrzeża, tylko brak czasu, by je zamontować. Będą niskie, 2 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.04.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witajcie, Tym razem mam pytanie do schodów wejściowych. Czy robiliście tak jak w projekcie półokrągłe czy zwykłe prostokątne? I jaką technologią: wylewane betonowe - czym je obłożyć, czy z kostki brukowej? pozdrawiam Ja robiłem wylewane prostokątne... co do obłożenia - jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 23.04.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja też prostokątne, wylewane. Co do obłożenia to zależy na co budżet pozwoli....planuję płyty betonowe semmelrock.....a jak wyjdzie czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.04.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 chciałbym poruszyć do dyskusji temat, który był już sporo razy poruszany.... mianowicie ogrzewanie podłogowe a ogrzoewanie tradycyjne ( grzejniki) Jak to wygląda u Was ? Wiem, że niektórzy robią podłogowe w kuchni i łazienkach, korytarzach ( wszędzie tam gdzie jest terakota lub coś w podobie). Czy ktoś ma podłogówkę pod panelami? jeśli tak to jak to się sprawuje? Nie chcę mięć terakoty na całej powierzchni domu - a chciałbym jednak zainwestować w podłogówkę.... z drugiej strony naj w salonie połżę podłogówkę, na to panela i jeszcze na środek jakis dywan - to wtedy ciepło nie przeniknie na zewnątrz.... no chyba że się mylę - stąt prośba do Was o dyskusję na ten temat... z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 24.04.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dziękuję za odpowiedzi. A czy prostąkątne dlatego, że jest duża różnica w kosztach wykonania w stosunku do półokrągłych? My jeszcze tego nie sprawdzaliśmy i chyba czeka nas rajd po dystrybutorach i rozmowy z ew. wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 24.04.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 chciałbym poruszyć do dyskusji temat, który był już sporo razy poruszany.... mianowicie ogrzewanie podłogowe a ogrzoewanie tradycyjne ( grzejniki) Jak to wygląda u Was ? Wiem, że niektórzy robią podłogowe w kuchni i łazienkach, korytarzach ( wszędzie tam gdzie jest terakota lub coś w podobie). Czy ktoś ma podłogówkę pod panelami? jeśli tak to jak to się sprawuje? Nie chcę mięć terakoty na całej powierzchni domu - a chciałbym jednak zainwestować w podłogówkę.... z drugiej strony naj w salonie połżę podłogówkę, na to panela i jeszcze na środek jakis dywan - to wtedy ciepło nie przeniknie na zewnątrz.... no chyba że się mylę - stąt prośba do Was o dyskusję na ten temat... z góry dziekuję Przez chwilę mieliśmy podobny dylemat. Stanęło na podłogówce + kafle, ale kompromisowo wybraliśmy takie drewnopodobne. My Way Paradyż http://www.paradyz.com/Collection/my_way http://www.paradyz.com/Collection/living-room/rovere Obecnie się układają zanosi się że będzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 24.04.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 My mamy jak w projekcie półokrągłe, jeszcze nie zastanawialiśmy się czym je obłożymy, narazie kończymy w środku, jak przyjdzie czas będziemy myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mdzik 24.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 OGRZEWANIE Jeśli chodzi o nas, to chcieliśmy zrobić na dole podłogówkę, na górze grzejniki (poza łazienką), ale hydraulik przekonał nas, że lepiej jest zrobić wszędzie podłogówkę. Powody: piec chodzi na niższych temperaturach, jest jeden obieg - a więc mniej roboty i co za tym idzie kasy, w każdym pomieszczeniu będzie regulator temperatury, więc w sypialniach można skręcić, żeby było chłodniej do spania. Na dole najprawdopodobniej będziemy mieli płytki (poza pokojem gościnnym - tu panele), na górze wszędzie panele (poza łazienką). Nie chcę mieć wszędzie kafli, bo u znajomej mi się to nie spodobało - w sierpniu było gorąco, a kafle były okropnie zimne i kładłyśmy kołdry na podłogę, żeby się moje córki mogły na niej bawić. Wiem, że można położyć dywan, albo odkręcić piec, ale różnie to bywa, a panele nie są zimne same w sobie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mdzik 24.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Nasz domek: [/img] już niedługo będzie SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 24.04.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Schody prostokątne bardziej nam pasowały do charakteru domu, jaki zostanie mu nadany przy wykończeniu elewacji zewnętrznej. Początkowo miały być półokrągłe i koszt obłożenia obu wersji był porównywalny. Podłogówkę robimy w całym domu, głównie ze względu na pompę ciepła (dla mnie plusem jest też to,że odpada kwestia grzejników, jeden ból głowy mniej). Na dole gresy a góra poza łazienką to panele. Teraz mamy doświadczenie z płytkami drewnopodobnymi na całości domu z podłogówką i jest ok. Niektórzy znajomi goszczący u nas w Sylwestra są do dzisiaj przekonani,że na podłodze jest drewno Zdecydowaliśmy się na panele na piętrze ze względu na to,że będą tam pokoje dzieci. Wydaje mi się,że panel będzie ''przytulniejszy'' Z panelami na podłogówce nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.04.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Na panelach przy podłogówce stosujecie jakieś wykładziny/ dywany? Jaki koszt jest materiału i robocizny jeśłi chodzi o podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 24.04.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Schody prostokątne bardziej nam pasowały do charakteru domu, jaki zostanie mu nadany przy wykończeniu elewacji zewnętrznej. Początkowo miały być półokrągłe i koszt obłożenia obu wersji był porównywalny. Podłogówkę robimy w całym domu, głównie ze względu na pompę ciepła (dla mnie plusem jest też to,że odpada kwestia grzejników, jeden ból głowy mniej). Na dole gresy a góra poza łazienką to panele. Teraz mamy doświadczenie z płytkami drewnopodobnymi na całości domu z podłogówką i jest ok. Niektórzy znajomi goszczący u nas w Sylwestra są do dzisiaj przekonani,że na podłodze jest drewno Zdecydowaliśmy się na panele na piętrze ze względu na to,że będą tam pokoje dzieci. Wydaje mi się,że panel będzie ''przytulniejszy'' Z panelami na podłogówce nie powinno być problemu. Pisząc nie sprezyzowałam. Podłogówkę mamy na dole (z wyjątkiem pokoju), więc u nas płytki będą na dole, z wyjatkiem pokoju tam robimy panele, a u góry podłogówkę mamy tylko w łazience, w reszcie pomieszczen będą panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts