atsyrut 24.04.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Przez chwilę mieliśmy podobny dylemat. Stanęło na podłogówce + kafle, ale kompromisowo wybraliśmy takie drewnopodobne. My Way Paradyż http://www.paradyz.com/Collection/my_way http://www.paradyz.com/Collection/living-room/rovere Obecnie się układają zanosi się że będzie fajnie jak możesz to wrzuć kilka fotek na pewno wszyscy chętnie zobaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 24.04.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Na panelach przy podłogówce stosujecie jakieś wykładziny/ dywany? Jaki koszt jest materiału i robocizny jeśłi chodzi o podłogówkę? U nas brak dywanów, bo tak już mamy, że nie stosujemy ich :) Z najomi mają dywaniki przeróżne i na gresach i na panelach przy podłogówce. Nie zauważyli,żeby to wpływało na ogólne odczucie ciepła. Poprawiło to jedynie akustykę domu. Po położeniu dywaników i zawieszeniu zasłon zmniejszył się problem z rozchodzeniem się dźwięku chociażby przy oglądaniu tv. Podłogówka generalnie wyceny od 75 do nawet 120 zł za m2 w zależności od materiałów. Jak zwykle jedni fachowcy 100% cenniejsi niż drudzy . Większość wycen oscylowała średnio wokół kwoty 100zl/m2. My zdecydowaliśmy się na firmę, która zrobi kompleksowo hydraulikę, co z podłogówką i kotłownię z pompą ciepła, oczyszczalnię ścieków. Samą podłogówkę wycenili na 80zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Agnieszka 24.04.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witamy wszystkich. No w końcu zaczęliśmy . Wklejam pierwsze zdjęcie na próbę http://images38.fotosik.pl/1516/4a2ee16d993c2448med.jpg' alt='4a2ee16d993c2448med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Agnieszka 24.04.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Oooo nawet wyszło więc daje więcej KOPARECZKA [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 25.04.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Oooo nawet wyszło więc daje więcej KOPARECZKA [/img] Super Jak ja przypomnę sobie swoje kopanie to krew mnie zalewa... sam piach i wszystko się obsuwało ale u WAS ładnie grunt trzyma... Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 25.04.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 U nas brak dywanów, bo tak już mamy, że nie stosujemy ich :) Z najomi mają dywaniki przeróżne i na gresach i na panelach przy podłogówce. Nie zauważyli,żeby to wpływało na ogólne odczucie ciepła. Poprawiło to jedynie akustykę domu. Po położeniu dywaników i zawieszeniu zasłon zmniejszył się problem z rozchodzeniem się dźwięku chociażby przy oglądaniu tv. Podłogówka generalnie wyceny od 75 do nawet 120 zł za m2 w zależności od materiałów. Jak zwykle jedni fachowcy 100% cenniejsi niż drudzy . Większość wycen oscylowała średnio wokół kwoty 100zl/m2. My zdecydowaliśmy się na firmę, która zrobi kompleksowo hydraulikę, co z podłogówką i kotłownię z pompą ciepła, oczyszczalnię ścieków. Samą podłogówkę wycenili na 80zł/m2. cZYKI JESZCZE BĘDĘ SKŁANIAŁ SIĘ KU PODŁOGÓWCE... a jak to u innych tymowiczów wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 25.04.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 U nas podłogówka w całym domu - tak jest ekonomiczniej. Podłogówka nie wyklucza drewna. Można kłaść deskę trój/dwu-warstwową, a nawet parkiet. U nas docelowo będzie drewno w salonie i pokojach, a poza tym płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 25.04.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 A... i panele też można kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 25.04.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witamy wszystkich. No w końcu zaczęliśmy . Wklejam pierwsze zdjęcie na próbę Humus nie zdjęty. Mam nadzieję, że nie zostawicie go pod podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Rafał 25.04.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Między Wolsztynem a Wschową Kaszczor- woj. wielkopolskie Nie ma nas wielu w WLKP. A mam pytanie do tymowiczów którzy nie mają wiatrołapu ani ścianki działowej przy schodach na parterze, czy mogę prosić o przesłanie jakiejś fotki jak to wygląda? To do Rawicza nie jest tak daleko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 25.04.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 powoli zaczyna wyłaniać się coś podobnego do domu.... http://images41.fotosik.pl/1474/99a93304cde08bcbmed.jpg http://images35.fotosik.pl/1341/3d5e3051c1f0fa4bmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1483/5cc77a035578082dmed.jpg http://images46.fotosik.pl/1486/21e0227dbffe1a98med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 26.04.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 jak możesz to wrzuć kilka fotek na pewno wszyscy chętnie zobaczą Jak będzie gotowe i obfotografuje to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 27.04.2012 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 U nas podłogówka w całym domu - tak jest ekonomiczniej. Podłogówka nie wyklucza drewna. Można kłaść deskę trój/dwu-warstwową, a nawet parkiet. U nas docelowo będzie drewno w salonie i pokojach, a poza tym płytki. W naszym salonie na podłogówce są panele 10 mm i dużo okien (dwa balkonowe, chyba 200 na 180 i dwa 150 na 180 cm). W mrozy w salonie było o 2 st. C mniej niż na poddaszu, czułem, że jest trochę niedogrzany (panele jednak izolują ciepło). Żeby czuć komfortowe ciepełko warto dorzucić dwa grzejniki, albo zainwestować w kominek lub kozę. Mając podłogówkę w salonie warto mieć też ciepłe, trójszybowe okna. Nie ciągnie wtedy zimnem od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 27.04.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 W planach jest kominek, ale myślę, że i tak będzie ciepło - mamy styropian 25cm i ciepłe (podobno) okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 30.04.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 W planach jest kominek, ale myślę, że i tak będzie ciepło - mamy styropian 25cm i ciepłe (podobno) okna. masz 25 cm styropianu na elewacji? a z czego masz ścianę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 30.04.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Z ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 01.05.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam Dawno sie nie odzywałem a mam pytanie zamówiłem drewno na dach i zapomniałem o wydłużeniu krokwi i mam takie jak w projekcie 7,8 czy ktoś może mi pokazać zdjęcie jak będzie wyglądać taki tymek (mam z podniesioną scianka kolankową wersja D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 01.05.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam Dawno sie nie odzywałem a mam pytanie zamówiłem drewno na dach i zapomniałem o wydłużeniu krokwi i mam takie jak w projekcie 7,8 czy ktoś może mi pokazać zdjęcie jak będzie wyglądać taki tymek (mam z podniesioną scianka kolankową wersja D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 01.05.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam Dawno sie nie odzywałem a mam pytanie zamówiłem drewno na dach i zapomniałem o wydłużeniu krokwi i mam takie jak w projekcie 7,8 czy ktoś może mi pokazać zdjęcie jak będzie wyglądać taki tymek (mam z podniesioną scianka kolankową wersja D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 02.05.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 elemela nie mogę do Ciebie wysłać PW bo wyskakuje mi że masz pełną skrzynkę dlatego podaję maila na forum [email protected] dzięki za informacje i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts