atsyrut 28.05.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jak Wam pokazać naszego tymka? Pomóżcie... musisz zamieścić zdjecie na jakimś portalu na serwerze np. fotosik.pl. potem bierzesz link tego zdjecia ( musi mieć rozszerzenie graficzne np jpg i na forum wklejasz między tagi (tutak%20wklejasz%20link%20zdj%C4%99cia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 28.05.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam Mam pytanie do wszystkich którzy robili schody zabiegowe lane, czy mozna prosić o zdjęcie zbrojenia "zakrętu" przy ścianie zewnętrznej Spójrz w mój dziennik, tam są zdjęcia zbrojenia schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 28.05.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Spójrz w mój dziennik, tam są zdjęcia zbrojenia schodów. Dzięki brunet, A mam pytanie do tych co mają słypy podtrzymujące dach na poddaszu jakie macie ich przekroje 14x20cm tak jak w projekcie czy może 14x14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 28.05.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Dzięki brunet, A mam pytanie do tych co mają słypy podtrzymujące dach na poddaszu jakie macie ich przekroje 14x20cm tak jak w projekcie czy może 14x14 Tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 28.05.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Oto nasz Tymek po dwóch miesiącach prac... wszystko szło bardzo sprawnie, niestety teraz mamy 3 tygodnie przymusowej przerwy ponieważ nie dotarły jeszcze okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 29.05.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Oto nasz Tymek po dwóch miesiącach prac... wszystko szło bardzo sprawnie, niestety teraz mamy 3 tygodnie przymusowej przerwy ponieważ nie dotarły jeszcze okna piękny dach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 29.05.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Oto nasz Tymek po dwóch miesiącach prac... wszystko szło bardzo sprawnie, niestety teraz mamy 3 tygodnie przymusowej przerwy ponieważ nie dotarły jeszcze okna A co to za dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 29.05.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mam pytanie do wszystkich budujących Tymka w wersji D ( podwójny garaż) Jak izolowaliście taras nad garażem? macie może zdjecia? będę wdzięczny za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek450 29.05.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mam pytanie do tych którzy budowali z ytonga Czy robiliście podmurówkę z pełnej cegły pod nadproża betonowe i czy w ogóle jest taka podmurówka potrzebna czy można nadproża umieścić bezpośrednio na ytongu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 29.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Oto nasz Tymek po dwóch miesiącach prac... wszystko szło bardzo sprawnie, niestety teraz mamy 3 tygodnie przymusowej przerwy ponieważ nie dotarły jeszcze okna Daszek nad wejściem jest właśnie taki jaki my chcemy zrobić. Wygląda super. Można jakieś szczegóły nt. tego daszku. Jak zmieniliście wymiary w stosunku do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 29.05.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mam pytanie do tych którzy budowali z ytonga Czy robiliście podmurówkę z pełnej cegły pod nadproża betonowe i czy w ogóle jest taka podmurówka potrzebna czy można nadproża umieścić bezpośrednio na ytongu? Nie robiłem, ale Ty zrób. Moim zdaniem warto. Nieduży koszt, zresztą cegłę pełną kupisz na sztuki i przywieziesz w bagażniku. Suporeks jest miękkim materiałem i lepiej nadproża wesprzeć na pełnej cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof1384 29.05.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam, u nas zaczęły się tynki, a na 21 czerwca umówiliśmy wylewki, będę rozkłądał styropian pod wylewki, moglibyście opisać w jakiej kolejności co nalezy kłaść? Czy na chudziak nalezy położyć jakąś folię? Bedziemy mieli podłogówkę w salonie, kuchni, holu na dole i wiatrołapie oraz w górnej łazience i pralni (garderoba) jak wygląda to układanie pod podłogówkę. Jak sie ogarnę powrzucam zdjęcia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 30.05.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam, u nas zaczęły się tynki, a na 21 czerwca umówiliśmy wylewki, będę rozkłądał styropian pod wylewki, moglibyście opisać w jakiej kolejności co nalezy kłaść? Czy na chudziak nalezy położyć jakąś folię? Bedziemy mieli podłogówkę w salonie, kuchni, holu na dole i wiatrołapie oraz w górnej łazience i pralni (garderoba) jak wygląda to układanie pod podłogówkę. Jak sie ogarnę powrzucam zdjęcia, pozdrawiam My położyliśmy folię na chudziaku z dużym zakładem tak, by wystawała nad styropian i beton. Na folię styropian. U nas było 15 cm styropianu na dole, 5 cm na górze i 10 cm w garażu. Do garażu polecam jednak keramzyt, ja się za późno zorientowałem - jest ciepły i można go dobrze zagęścić. Pomyślcie gdzie będą szafy wnękowe i inne rzeczy, które trzeba będzie przykręcić do podłogi i tam raczej nie róbcie podłogówki. Koniecznie zróbcie zdjęcia położonych rurek od podłogówki, a nawet wymierzcie odległości (tam gdzie planujecie wiercić w podłodze) między ścianą a rurkami - później będziecie spokojniejsi. Koniecznie zróbcie zdjęcia progów - jak tam przebiegają rurki. Jeśli chodzi o salon, my mamy na razie samą podłogówkę i mimo, że jest ciepło brakuje jakiegoś ciepełka. Dlatego kupiliśmy kozę. Trochę żałuję, że nie położyłem kilku dodatkowych rurek, żeby w salonie zamontować dwa grzejniki - czasem brakuje takiego uderzenia ciepła. W dzienniku mam kila zdjęć z układania - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJacek 30.05.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 musisz zamieścić zdjecie na jakimś portalu na serwerze np. fotosik.pl. potem bierzesz link tego zdjecia ( musi mieć rozszerzenie graficzne np jpg i na forum wklejasz między tagi (tutak%20wklejasz%20link%20zdj%C4%99cia Dzięki bardzo za informację. Przed chwilą się zarejestrowałem na fotosiku, ale nie dostałem jeszcze potwierdzenia. Zmęczony jestem, wróciłem z budowy. Może zrobię próbę jutro... Jestem na etapie hydrauliki podłogowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabaaa1 31.05.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam Czy ktos z was kto zmieniał ustawienie pomieszczen na poddaszu tak by bylo jeszcze dodatkowe male pomieszczenie np. koło łazienki, mógłby wrzucic rzut poddasza z wymiarami.Zamierzam cos zmienic ale nie mam pomysłu co zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 31.05.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Odpowiadam na pytania co do dachu. Dachówka ceramiczna Roben Piemont Angoba A co do daszka nad wejściem, to po prostu zmniejszyliśmy jego szerokość (patrząc od szczytu daszka, obcięliśmy z każdej strony po 30cm) w sumie jest 60cm mniejszy względem tego w projekcie, kąta nachylenia nie zmienialiśmy, ale obniżyliśmy cały daszek o 50cm. Ta ozdoba z desek przy szczycie, to już pomysł Naszych "dachowców". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 31.05.2012 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam Czy ktos z was kto zmieniał ustawienie pomieszczen na poddaszu tak by bylo jeszcze dodatkowe male pomieszczenie np. koło łazienki, mógłby wrzucic rzut poddasza z wymiarami. Zamierzam cos zmienic ale nie mam pomysłu co zrobic? Zmniejszyliśmy pokój ze słupem na górze i zrobiliśmy pralnię obok łazienki. Poszerzyliśmy też korytarz na górze kosztem łazienki. Łazienka i tak jest duża, a dzięki temu mamy piękną przestrzeń między pokojami. Ogólnie cofnęliśmy ścianki tak, by w holu były widoczne cztery słupy, które też robią fajny klimat poddasza. http://images35.fotosik.pl/1107/baa3976c50de8e86med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 31.05.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Odpowiadam na pytania co do dachu. Dachówka ceramiczna Roben Piemont Angoba A co do daszka nad wejściem, to po prostu zmniejszyliśmy jego szerokość (patrząc od szczytu daszka, obcięliśmy z każdej strony po 30cm) w sumie jest 60cm mniejszy względem tego w projekcie, kąta nachylenia nie zmienialiśmy, ale obniżyliśmy cały daszek o 50cm. Ta ozdoba z desek przy szczycie, to już pomysł Naszych "dachowców". Kolor brązowy jeśli dobrze widzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziolasy 31.05.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Kolor brązowy jeśli dobrze widzę?? zgadza się - brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 31.05.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam, u nas zaczęły się tynki, a na 21 czerwca umówiliśmy wylewki, będę rozkłądał styropian pod wylewki, moglibyście opisać w jakiej kolejności co nalezy kłaść? Czy na chudziak nalezy położyć jakąś folię? Bedziemy mieli podłogówkę w salonie, kuchni, holu na dole i wiatrołapie oraz w górnej łazience i pralni (garderoba) jak wygląda to układanie pod podłogówkę. Jak sie ogarnę powrzucam zdjęcia, pozdrawiam Witam sąsiada Krzysztofa co prawda to jeszcze nie mó etap - ale murarz powiedziła ze na chudziaka kłaść folię i tak zrobię. Krzychu ile płaciłeś za tynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts