Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Hej Mag&Tom piękny ten Wasz Tymek. Super pastelowe ściany, panele i ekstra szafy. Z każdą Waszą wizytą Tymek pięknieje. Czy już myślicie o powrocie i przeprowadzce, czy to jeszcze odległa decyzja?

Pozdrawiam, Ola:)

Dziękujemy i cieszymy się , że się Wam podoba, wszystko zbliża się ku końcowi, choć jeszcze sporo pracy i pieniędzy potrzeba, więc jeszcze nie myślimy o powrocie, tym bardziej, że w kraju coraz to drożej i przeraża nas powrót, choć myślimy, że tęsknota za rodziną i tym co już mamy może kiedyś przeważyć szale i wrócimy.Na pewno chcemy wykończyć wszystko, po ostatni szczegół, bo później wiadomo może być krucho.

Pozdrawiamy

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pokaźna galeria....

Nie wiem jak inni ale mi rzucił się w oczy wyjątkowy porządek na budowie... Nawet kopanie findamentów kontrastuje z zieloną trawą dookoła.

U mnie to było pobojowisko :)

Tak to prawda, porządek u nas był, dzięki teściom no i ekipa była czyściutka no i troszkę inwestorzy wymagający :-)

Mag&Tom mam prosbe, wrzuccie zdjecia schodow plus ich wymiar. U mnie cos nie wyszlo i 2 stopnie mam rozne niz inne. ( dajcie tez wymiar dlugosc i wysokosc)

Witajcie, wszystkie zdjęcia schodów są w galerii, niestety wymiarów nie mogę Wam przesłać, bo nie jesteśmy na na miejscu, spróbuje podpytać stolarza czy zachował jeszcze jakieś swoje notatki, myśmy też mieli problem z ostatnim stopniem na górze, był dużo wyższy, jednak stolarz jakoś to zgubił i nie widać tak różnicy.

Mag&Tom mam prosbe, wrzuccie zdjecia schodow plus ich wymiar. U mnie cos nie wyszlo i 2 stopnie mam rozne niz inne. ( dajcie tez wymiar dlugosc i wysokosc)

Hej,

Jeśli pierwszy i ostani są innej wysokości ( pierwszy za wysoki a ostatni za niski ) to dobrze jest. Dolicz wysokośc wylewki na posadzce i będzie się zgadzało :rolleyes:

Ile fachowców tyle materiałów do łączenia, hehhehee

ja już przerabiałem: taśmy, bandzaże, fizeliny, sylikony, akryle i tym podobne duperele , teraz korci mnie spróbować "połączenia ślizgowego"

A i.................tak popęka, hehhehe Dlatego K-G mówimy stanowcze nie!!!! I w swoim tymku unikam ich jak ognia. Nie ma to jak cegła, nawet stara rozbiórkowa.

Postawiłem jedną tymczasową ścianę z "kartonu" i połączenia zakleiłem zwykłem akrylem, trochę potem wyszły szczeliny, to zapodałem drugą porcję i jest spokój.

W razie czego będe dalej lepił. :)

No udało się .......częściowo, hhehehee

Od miesiąca pomieszkujemy w Tymku, oczywiście wszystko w proszku, ale dajemy radę!

jeszcze bez zlew A to moje najnowsze dzieło: kuchnia na specjalne życzenie żony:

I takie coś nam wyszło.........ozmywaka.

http://desmond.imageshack.us/Himg194/scaled.php?server=194&filename=1002po.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg267/scaled.php?server=267&filename=1001bv.jpg&res=landing

A wczoraj zabraliśmy się z ojcem za oklejanie domu styro!

Mam nadzieję,że do zimy zdążymy :)

No Stuku czekałam, czekałam i się doczekałam :) Zdjęć oczywiście. Po pierwsze gratuluję przeprowadzki, czy też pomieszkiwania, jak to nazwałeś. Kuchnia bardzo fajna, szczególnie ta szyba, bardzo ciekawy efekt. A na podłodze to płytki drewnopodobne?

Pozdrawiam:)

Witam.

Narazie to "pomieszkiwanie z wykańczaniem"

Na podłodze to zwykły gres z OBI-kowej gazetki. A fakturą i kolorem bardzo podobne do drewna.

No udało się .......częściowo, hhehehee

Od miesiąca pomieszkujemy w Tymku, oczywiście wszystko w proszku, ale dajemy radę!

jeszcze bez zlew A to moje najnowsze dzieło: kuchnia na specjalne życzenie żony:

I takie coś nam wyszło.........ozmywaka.

http://desmond.imageshack.us/Himg194/scaled.php?server=194&filename=1002po.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg267/scaled.php?server=267&filename=1001bv.jpg&res=landing

A wczoraj zabraliśmy się z ojcem za oklejanie domu styro!

Mam nadzieję,że do zimy zdążymy :)

wrzuc kilka fotek z oklejania styropianem... ten etap dopiero przede mną :(

A co to za filozofia............

Klej-styro-kołeczki (lub nie) siateczka i dwa razy klej.

Ale jak się ogarnę to wrzucę zdjęcia.

stuk - wierz mi że widziałem magików dla których jest to filozofia.... jak jeżdziłem oglądac roboty "fachowców" - pomijam, że było widać łączenia płyt - to na ścianie były widoczne góry i doliny :(

Ile płaciliście za okna, brame i dzwi wejsciowe oraz kotłowni.mi wycenili za 19 tys, okna 10500, dzwi 3500 brama 4100 z montazem wisniowski.okna ferrum, dzwi kmd.

Oknoplast lepiej nie pytac 24 tys za wszystko.troche za duzo mi sie wydaje.jak myslicie???

Moim zdaniem nie da się tego ocenić w kategorii dużo czy mało (pomijając fakt, że zawsze jest za dużo :)).....okna a okna to może być ogromna różnica....zależy od profili, ilości szyb, komór, materiału itp. itd.....podobnie drzwi i brama :) Z tego co pamiętam drzwi wejściowe oglądałam od 500 zł metalowe do 6000 zł drewniane...