MagTom1719502681 15.08.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Hej Mag&Tom piękny ten Wasz Tymek. Super pastelowe ściany, panele i ekstra szafy. Z każdą Waszą wizytą Tymek pięknieje. Czy już myślicie o powrocie i przeprowadzce, czy to jeszcze odległa decyzja? Pozdrawiam, Ola:) Dziękujemy i cieszymy się , że się Wam podoba, wszystko zbliża się ku końcowi, choć jeszcze sporo pracy i pieniędzy potrzeba, więc jeszcze nie myślimy o powrocie, tym bardziej, że w kraju coraz to drożej i przeraża nas powrót, choć myślimy, że tęsknota za rodziną i tym co już mamy może kiedyś przeważyć szale i wrócimy.Na pewno chcemy wykończyć wszystko, po ostatni szczegół, bo później wiadomo może być krucho. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 15.08.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Super!! Przeglądnęłam CAŁĄ WASZĄ galerię! Tymek wygląda ekstra!! nie mogę się doczekać kiedy i nasz będzie do zamieszkania! GRATULUJĘ!! :) Dziękujemy i życzymy efektywnych prac, czas szybko leci i już nie długo będzie mieszkali w swoim Tymku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 15.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Pokaźna galeria.... Nie wiem jak inni ale mi rzucił się w oczy wyjątkowy porządek na budowie... Nawet kopanie findamentów kontrastuje z zieloną trawą dookoła. U mnie to było pobojowisko Tak to prawda, porządek u nas był, dzięki teściom no i ekipa była czyściutka no i troszkę inwestorzy wymagający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 15.08.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mag Tom czy mogła byś wstawic zdjęcia kominów z góry. nie wiem jak je zakonczyc. Mamy tylko te zdjęcia, jakie widać w galerii, zdjęć kominów jest tam chyba sporo, więc może można coś tam dostrzec? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 15.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mag&Tom mam prosbe, wrzuccie zdjecia schodow plus ich wymiar. U mnie cos nie wyszlo i 2 stopnie mam rozne niz inne. ( dajcie tez wymiar dlugosc i wysokosc) Witajcie, wszystkie zdjęcia schodów są w galerii, niestety wymiarów nie mogę Wam przesłać, bo nie jesteśmy na na miejscu, spróbuje podpytać stolarza czy zachował jeszcze jakieś swoje notatki, myśmy też mieli problem z ostatnim stopniem na górze, był dużo wyższy, jednak stolarz jakoś to zgubił i nie widać tak różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.08.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Mag&Tom mam prosbe, wrzuccie zdjecia schodow plus ich wymiar. U mnie cos nie wyszlo i 2 stopnie mam rozne niz inne. ( dajcie tez wymiar dlugosc i wysokosc) Hej, Jeśli pierwszy i ostani są innej wysokości ( pierwszy za wysoki a ostatni za niski ) to dobrze jest. Dolicz wysokośc wylewki na posadzce i będzie się zgadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof1384 17.08.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam, krótkie pytanie, jak najlepiej łączyć płyty k-g ze ścianami? taśmą/siatką czy może silikonem akrylowym? jestem na etapie szpachlowania płyt i mam zagadkę, wyczytałem trochę w necie ale nie ma to jak fachowa rada Tymowiczów:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ile fachowców tyle materiałów do łączenia, hehhehee ja już przerabiałem: taśmy, bandzaże, fizeliny, sylikony, akryle i tym podobne duperele , teraz korci mnie spróbować "połączenia ślizgowego" A i.................tak popęka, hehhehe Dlatego K-G mówimy stanowcze nie!!!! I w swoim tymku unikam ich jak ognia. Nie ma to jak cegła, nawet stara rozbiórkowa. Postawiłem jedną tymczasową ścianę z "kartonu" i połączenia zakleiłem zwykłem akrylem, trochę potem wyszły szczeliny, to zapodałem drugą porcję i jest spokój. W razie czego będe dalej lepił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.08.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 No udało się .......częściowo, hhehehee Od miesiąca pomieszkujemy w Tymku, oczywiście wszystko w proszku, ale dajemy radę! jeszcze bez zlew A to moje najnowsze dzieło: kuchnia na specjalne życzenie żony: I takie coś nam wyszło.........ozmywaka. http://desmond.imageshack.us/Himg194/scaled.php?server=194&filename=1002po.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg267/scaled.php?server=267&filename=1001bv.jpg&res=landing A wczoraj zabraliśmy się z ojcem za oklejanie domu styro! Mam nadzieję,że do zimy zdążymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adas 17.08.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 No Stuku czekałam, czekałam i się doczekałam Zdjęć oczywiście. Po pierwsze gratuluję przeprowadzki, czy też pomieszkiwania, jak to nazwałeś. Kuchnia bardzo fajna, szczególnie ta szyba, bardzo ciekawy efekt. A na podłodze to płytki drewnopodobne? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.08.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 No Stuku czekałam, czekałam i się doczekałam Zdjęć oczywiście. Po pierwsze gratuluję przeprowadzki, czy też pomieszkiwania, jak to nazwałeś. Kuchnia bardzo fajna, szczególnie ta szyba, bardzo ciekawy efekt. A na podłodze to płytki drewnopodobne? Pozdrawiam:) Witam. Narazie to "pomieszkiwanie z wykańczaniem" Na podłodze to zwykły gres z OBI-kowej gazetki. A fakturą i kolorem bardzo podobne do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.08.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tynkarze ida u mnie na rekord siedzą już piąty tydzień... tyle wymówek to jeszcze nie słyszłaem. do końa tygodnia powinni skończyć - mam nadzieję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.08.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 No udało się .......częściowo, hhehehee Od miesiąca pomieszkujemy w Tymku, oczywiście wszystko w proszku, ale dajemy radę! jeszcze bez zlew A to moje najnowsze dzieło: kuchnia na specjalne życzenie żony: I takie coś nam wyszło.........ozmywaka. http://desmond.imageshack.us/Himg194/scaled.php?server=194&filename=1002po.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg267/scaled.php?server=267&filename=1001bv.jpg&res=landing A wczoraj zabraliśmy się z ojcem za oklejanie domu styro! Mam nadzieję,że do zimy zdążymy wrzuc kilka fotek z oklejania styropianem... ten etap dopiero przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 20.08.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 A co to za filozofia............Klej-styro-kołeczki (lub nie) siateczka i dwa razy klej.Ale jak się ogarnę to wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 21.08.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 A co to za filozofia............ Klej-styro-kołeczki (lub nie) siateczka i dwa razy klej. Ale jak się ogarnę to wrzucę zdjęcia. stuk - wierz mi że widziałem magików dla których jest to filozofia.... jak jeżdziłem oglądac roboty "fachowców" - pomijam, że było widać łączenia płyt - to na ścianie były widoczne góry i doliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 21.08.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Pytanie do evol1 i Ziolasy. Jakie macie wymiary daszku nad wejściem? Interesowałaby mnie wysokość słupów, odległość ich od budynku i względem siebie, głębokość daszku, kąt, i inne wymiary, które byłyby pomocne żeby zrobić coś podobnego. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.08.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Tymowiczki i Tymowicze. Powiedzcie mi proszę jak odnośnie wylewek jakie warstwy idą po kolei... Parter, gruba folia budowlana, na to styropian - co dalej ? rozumiem że inaczej będzie to wyglądało przy podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.08.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 U nas tradycyjnie bo nie mamy podłogówki.Folia x 2, potem styropian x 2, na to wylewka betonowa. No można jeszcze walnąć zwykłą folię na styro,że niby beton się wciska między styro. Tego się nie da zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Kasia 22.08.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ile płaciliście za okna, brame i dzwi wejsciowe oraz kotłowni.mi wycenili za 19 tys, okna 10500, dzwi 3500 brama 4100 z montazem wisniowski.okna ferrum, dzwi kmd.Oknoplast lepiej nie pytac 24 tys za wszystko.troche za duzo mi sie wydaje.jak myslicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 22.08.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ile płaciliście za okna, brame i dzwi wejsciowe oraz kotłowni.mi wycenili za 19 tys, okna 10500, dzwi 3500 brama 4100 z montazem wisniowski.okna ferrum, dzwi kmd. Oknoplast lepiej nie pytac 24 tys za wszystko.troche za duzo mi sie wydaje.jak myslicie??? Moim zdaniem nie da się tego ocenić w kategorii dużo czy mało (pomijając fakt, że zawsze jest za dużo ).....okna a okna to może być ogromna różnica....zależy od profili, ilości szyb, komór, materiału itp. itd.....podobnie drzwi i brama Z tego co pamiętam drzwi wejściowe oglądałam od 500 zł metalowe do 6000 zł drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts