Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile płaciliście za okna, brame i dzwi wejsciowe oraz kotłowni.mi wycenili za 19 tys, okna 10500, dzwi 3500 brama 4100 z montazem wisniowski.okna ferrum, dzwi kmd.

Oknoplast lepiej nie pytac 24 tys za wszystko.troche za duzo mi sie wydaje.jak myslicie???

nie można porównywac w kategorii dużo - mało. zbyt dużo parametrów do porównywania

za okna 10000 zł ( profil 6 komorowy aluplast z pakietem 3 szybowym)

7000 dwie bramy garażoaw z napędem ( nietypowe bo napęd jest na zewnątrz ) wychodzi 3,500 sztuka

drzwi do kotłowni zewnętrzne stalowe 700 zł

grzwi gerda wejściwe główne 2200 zł.

nie można porównywac w kategorii dużo - mało. zbyt dużo parametrów do porównywania

za okna 10000 zł ( profil 6 komorowy aluplast z pakietem 3 szybowym)

7000 dwie bramy garażoaw z napędem ( nietypowe bo napęd jest na zewnątrz ) wychodzi 3,500 sztuka

drzwi do kotłowni zewnętrzne stalowe 700 zł

grzwi gerda wejściwe główne 2200 zł.

Dokładnie. Nawet biorąc wyceny w różnych firmach trudno to przełożyć :) Ja mam zmienione wymiary okien i jednego hs-a 3,40 więc kwoty nie porównam w żaden sposób. Same wyceny trudno też w prosty sposób porównać. Okna 6 komorowe, pakiet 3 szybowy, żaluzje z napędem elektrycznym na całości jedna firma wyceniła mi na 3 różnych profilach i kwoty różniły się o ponad 100% tzn od 20 tys za chińszczyznę do 43 tys. za avante. Brama Normstahl model ze środka przedziału cenowego 3900, drzwi wejściowe drewniane CAL 3600 :)

Witam. Jakiej firmy polecacie farby? Jest bardzo duży wybór Dulux, Śnieżka, Dekoral.... Proszę o podpowiedź. Dzięki

Mnie najbardziej pasuje dulux, super się kładzie i dobrze kryje (u nas 1 warstwa)

Dekorala tż mieliśmy - zwykły podobnie jak dulux, a decoral fashion raczej słaba - Dwie warstwy musowo, żeby był oczekiwany efekt.

Śnieżkę testowałam w spiżarce i wolę duluxa.

Ale wiesz jeden lubi jabłka, a drugi córkę ogrodnika :)

Ile płaciliście za okna, brame i dzwi wejsciowe oraz kotłowni.mi wycenili za 19 tys, okna 10500, dzwi 3500 brama 4100 z montazem wisniowski.okna ferrum, dzwi kmd.

Oknoplast lepiej nie pytac 24 tys za wszystko.troche za duzo mi sie wydaje.jak myslicie???

Nas Okna na profilach Veka kosztowały 11200, do tego rolety z silniczkami bz pilota 7600, Brama segmentowa Wiśniowski z automatyką 4000 zł.

Drzwi wejściowe z firmy Węgrzyn 2950 zł (zależy od modelu i marki - można wydać duuuuużo więcej)

dostałem dzis kolejna wycene profile veka 8 komorowa 2 szybowa całośc 10600

Taka cena nic nikomu nie powie.... to jak porównywać samochód z samochodem... nie znając marki

może ktoś napisac, że dostał wycenę okien w Tymku - veka 8 komorowa z ciepłą ramką - 3 szybowa całośc 5000 zł... Ale okaże się ze inwesror zlikwidował dwa okna w salonie, nie robił wyjścia na taras, pomniejszył okno w kuchni i na całym poddaszu zlikwidował okna w ścianach i dał tylko dachowe...

nie porównujmy rzeczy nie do porównania... no chyba że macie standardowe wymiary zgodne z projektem.

Dla osób, które chcą mieć maksimum miejsca w garażu polecam poniższe bramy.

Jak widać cała prowadnica i ościoeżnica zamontowana jest na zewnątrz budynku i pewnie estetycznie to nie wygląda - ale za to zyskałem kilka centymentów szerszy wjazd.

http://images41.fotosik.pl/1718/ae9be3f58ac55695med.jpg

Natomiast od środka widać dopiero oszczędność miejsca - zero mechanizmów, silników, prowadnic itp. Super sprawa jak ktoś ma coś do powieszenia na suficie garażu :)

http://images49.fotosik.pl/1575/04a68a8b9cdf4a41med.jpg

Kolo nas ekipa zaczęła budować dom. W środę kopali pod ławy, dziś (sobota) mają już ocieplone i zaciągnięte klejem ściany fundamentowe :jawdrop: Tempo chyba trochę za duże...:no:

zdecydowanie za duże tempo.... to musi wyschnąć zanim się zailozuje i ociepli...

no cóż wykonawca ma kilka robót w kolejce i spieszy się