Ania i Maciej 22.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Jarku tak to brzmi dokładnie dane techniczne zasilania: wniskowana moc przyłączeniowa.....kW Napięcie jednofazowe... trójfazowe... Ilośc stref czasowych do rozliczania energi: jedna... dwie... trzy... i to wszystko witamy:) Gosiu ja mam przed sobą kopię złożonego wniosku do Enei, i tak: wniskowana moc przyłączeniowa - 16kW Napięcie - 3-fazowe roczne zużycie energii - 4800kWh ilośc stref czasowych nie wiem, mam 1 stronę wniosku tylko i tego nie widzę aa, dostaliśmy z horyzontu zmianę do projektu i kupiliśmy keramzyt, dużo taniej, za metr ściany wyjdzie nam 56, a nie 74 zł pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.11.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 witam aniu i macku co to ten karamzyt:) ja jestem na etapie geodety za napalowanie przyłaczy woda energia itd 600zł +_ 300 hah po tem arhitekt 1000 zł CZY KTOŚ MI W KONCU POEIW JAK ZAŁĄTWIC DOKŁĄDNIE TO POZWOLENIE NA BUDOWE CO MUSZE MIEC I GDZIE PIERW UDERZYĆ BO MIOTAM SIE I DOSTAJE JUZ NERWICY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 23.11.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 witam aniu i macku co to ten karamzyt:) ja jestem na etapie geodety za napalowanie przyłaczy woda energia itd 600zł +_ 300 hah po tem arhitekt 1000 zł CZY KTOŚ MI W KONCU POEIW JAK ZAŁĄTWIC DOKŁĄDNIE TO POZWOLENIE NA BUDOWE CO MUSZE MIEC I GDZIE PIERW UDERZYĆ BO MIOTAM SIE I DOSTAJE JUZ NERWICY Cześć Gosiu, a czy masz może architekta od akceptacji projektu i zmiany projektu? jeśli masz to przeważnie Pan czy pani architekt wszystkie papierologie załatwia (my wszystko od zmiany projektu, akceptacji projektu, załątwiania wyrysu działki w urzedzie i jak wszystko zakompletuje do załatwiania o pozwolenie budowy i wtedy poszliśmy do urzędu przekazać potrzebne papiery od architekta - i po co się motać skoro architekt załatwia) i za wszystko zapłaciliśmy 1220 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.11.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jarku serio ? Kurcze to zaraz dzwonie do pani architekt a jak ktos jeszcze jakąś inną drogą załątwał to prosze mi dac znac plisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 23.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 JARKU SERIO ? KURCZE TO ZARAZ DZWONIE DO PANI ARCHITEKT A JAK KTOS JESZCZE JAKĄŚ INNĄ DROGĄ ZAŁĄTWAŁ TO PROSZE MI DAC ZNAC PLISSSSS a jak się z nią wcześniej umawiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 23.11.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich serdecznie, hmm mnóstwo nowych budowniczych Tymka. Myślałem że zdążę w tym roku z fundamentami, ale nie zima przyszła za szybko. No nic zaczynam od wiosny, ktos pisał o keramzycie z którego i ja będę budował Tymka - jaka cena i gdzie kupiłeś bloczki keramzytowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich serdecznie, hmm mnóstwo nowych budowniczych Tymka. Myślałem że zdążę w tym roku z fundamentami, ale nie zima przyszła za szybko. No nic zaczynam od wiosny, ktos pisał o keramzycie z którego i ja będę budował Tymka - jaka cena i gdzie kupiłeś bloczki keramzytowe ? Ja też chyba wystartuję dopiero wczesną wiosną Chyba , że zima okaże sie łaskawas jak ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 23.11.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Myślę, że nie ma co ryzykować... - no ale zobaczymy może wiosna będzie w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jarku nie umawałam sie zadzwoniłam i ona mi wydałą sei tania bo powiedzała adaptacja 1000zł i ewetulane zmiany jak nie są duze to w cenie teraz do niiej wykreciłam ubbss ale jestem nie taktyczna piątek wieczór a ja babie dupe zawracam ale cuz z natretami tak jest ona powiedzał ze pierw geodeta i skoro mam wnioski do energetyki złozone i do wodociągów wtedy ona juz tego nie robi wiec mam na to wszytko zaczekac a potem szorawc do niej i ona juz to wszytko ogarnie mam taką nadzieje bo juz po woli mnie skręca Tymek śni mi sie po nocach a wszytko idzie jak przysłowiowa krew z nosa a ze jak trosze nadpobudliwa i w gorącej wodzie kąpana wiec doprowadza mnie to do furri ale cuz juz pare latek zyje w tym powalonym biurokratycznym kraju to powinnam sie przyzwyczaic ufff ale sie wyrzaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 23.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich serdecznie, hmm mnóstwo nowych budowniczych Tymka. Myślałem że zdążę w tym roku z fundamentami, ale nie zima przyszła za szybko. No nic zaczynam od wiosny, ktos pisał o keramzycie z którego i ja będę budował Tymka - jaka cena i gdzie kupiłeś bloczki keramzytowe ? jakubie i alino:) my własnie budujemy z keramzytu, nie wiem, gdzie został kupiony i dokladnie za ile, dostaliśmy tylko telefon od naszego majstra który dzwonił, żeby się zapytać, czy brać dla nas też miszkamy w lubuskim, nie wiem skąd ten keramzyt, ale zapytamny i damy znać a ja mam do was pytanie odnośnie WC na dole, bo też zamieniacie położenie ze spiżarnią/przejsciem, chciałam zapytać jak tam rozwiązaliście kwestie wentylacji? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 23.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 u nas wszystkie papiery załatwia nasz majster, także my tylko się podpisujemy na wnioskach martwi mnie tylko adaptacja, dużo nie będziemy zmieniać a ma to kosztować podobno 2500, z tym co wy płacicie to dwa razy więcej, coś mi tu za dużo wychodzi Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 23.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Nie mam aktulanie papierów - są u naszego wykonawcy który (po zmianach) będzie szacował koszty budowy) i wymyślał rozwiązania aby zlikwidować te słupy na górze tak aby nie było ich widać (ktyjemy dachówką, więc nie da się ich tak łatwo zlikwidować).Coś ostatnio wspominał o jakimś podciągu w kształcie rombu. Może ktoś ma jakieś rozwiązania aby nie było ich widać ? A wracając do wentylacji chyba będzie jakoś w stropie, a jak nie to zamaskowana regipsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.11.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Nie mam aktulanie papierów - są u naszego wykonawcy który (po zmianach) będzie szacował koszty budowy) i wymyślał rozwiązania aby zlikwidować te słupy na górze tak aby nie było ich widać (ktyjemy dachówką, więc nie da się ich tak łatwo zlikwidować).Coś ostatnio wspominał o jakimś podciągu w kształcie rombu. Może ktoś ma jakieś rozwiązania aby nie było ich widać ? A wracając do wentylacji chyba będzie jakoś w stropie, a jak nie to zamaskowana regipsem. Może chodziło mu o stalowy ramiak, mi tak proponowali,ale nie chcę, my kryjemy blachą. I inaczej przerobimy więźbę. Ramiaki byłyby dwa. Koszt kilku tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 24.11.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 OK, to pytanie do wszystkich którzy, kryją dachówką, w szczególności do tych co już mają dach na swoim Tymku... co z tymi słupami drewnianymi u góry, da się je jakoś zakryć, umieścić w innym miejscu np. aby były w ścianie zakryte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 24.11.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 OK, to pytanie do wszystkich którzy, kryją dachówką, w szczególności do tych co już mają dach na swoim Tymku... co z tymi słupami drewnianymi u góry, da się je jakoś zakryć, umieścić w innym miejscu np. aby były w ścianie zakryte ? Witam, my wszystkie słupy na górze nie stawialiśmy i już 2/3 mamy kryty blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 OK, to pytanie do wszystkich którzy, kryją dachówką, w szczególności do tych co już mają dach na swoim Tymku... co z tymi słupami drewnianymi u góry, da się je jakoś zakryć, umieścić w innym miejscu np. aby były w ścianie zakryte ? Jeżeli zabudujesz podasze zgodnie z projektem to tylko 1 słup bedzie widoczny w pokoju nad salonem. Reszta jest schowana w ściankach lub przy ściankach. Schody sie zaczną jak bedziesz chciała inaczej pobudować scianki na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 25.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 OK, to pytanie do wszystkich którzy, kryją dachówką, w szczególności do tych co już mają dach na swoim Tymku... co z tymi słupami drewnianymi u góry, da się je jakoś zakryć, umieścić w innym miejscu np. aby były w ścianie zakryte ? Jeżeli zabudujesz podasze zgodnie z projektem to tylko 1 słup bedzie widoczny w pokoju nad salonem. Reszta jest schowana w ściankach lub przy ściankach. Schody sie zaczną jak bedziesz chciała inaczej pobudować scianki na poddaszu. stukpuk:) a dokładnie to wiesz gdzie i w jakich scianach przebiegają te belki?? bo mnie na górze i netresuje w supie tylko przedłuzenie tego jednego pokoju czyli w sumie postawienie scianki i tyle a co wy robicie z tą WC na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 25.11.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ratunku patrze patrze na projekt i co widze ze ten pokój który chciałam powiekszyc tam leci komuin?? czy ktos z was powiekszał u góry ten pokój o tą przestrzeń przy schodach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 25.11.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 OK, to pytanie do wszystkich którzy, kryją dachówką, w szczególności do tych co już mają dach na swoim Tymku... co z tymi słupami drewnianymi u góry, da się je jakoś zakryć, umieścić w innym miejscu np. aby były w ścianie zakryte ? Jeżeli zabudujesz podasze zgodnie z projektem to tylko 1 słup bedzie widoczny w pokoju nad salonem. Reszta jest schowana w ściankach lub przy ściankach. Schody sie zaczną jak bedziesz chciała inaczej pobudować scianki na poddaszu. stukpuk:) a dokładnie to wiesz gdzie i w jakich scianach przebiegają te belki?? bo mnie na górze i netresuje w supie tylko przedłuzenie tego jednego pokoju czyli w sumie postawienie scianki i tyle a co wy robicie z tą WC na dole? A masz projekt w domu? My też planujemy powiększyć ten pokój (w projekcie nr.3) Można na 2 sposoby albo ścianka wzdłuż osi słupów(aż dom słupa na holu)tylko czy korytarz nie będzie wydawał się za mały?, albo wzdłuż komina wtedy nie jest tak widoczny komin. I w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 25.11.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 OK, to pytanie do wszystkich którzy, kryją dachówką, w szczególności do tych co już mają dach na swoim Tymku... co z tymi słupami drewnianymi u góry, da się je jakoś zakryć, umieścić w innym miejscu np. aby były w ścianie zakryte ? Jeżeli zabudujesz podasze zgodnie z projektem to tylko 1 słup bedzie widoczny w pokoju nad salonem. Reszta jest schowana w ściankach lub przy ściankach. Schody sie zaczną jak bedziesz chciała inaczej pobudować scianki na poddaszu. stukpuk:) a dokładnie to wiesz gdzie i w jakich scianach przebiegają te belki?? bo mnie na górze i netresuje w supie tylko przedłuzenie tego jednego pokoju czyli w sumie postawienie scianki i tyle a co wy robicie z tą WC na dole? A masz projekt w domu? My też planujemy powiększyć ten pokój (w projekcie nr.3) Można na 2 sposoby albo ścianka wzdłuż osi słupów(aż dom słupa na holu)tylko czy korytarz nie będzie wydawał się za mały?, albo wzdłuż komina wtedy nie jest tak widoczny komin. I w czyli Gosiaczek chce połączyć mały pokój z andresolą to będzie strasznie mały i długi a zarazem ciemny przedpokój (my na górze nic nie robimy zadnej przeróbki, lubimy przestrzeń a po drugie to w andresoli (mały salonik) można z niej zrobić pomieszczenie na hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts