atsyrut 25.02.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 a jak podoba Wam się moj projekt Tymka po kilku większych zmianach rzut poddasza, róznica znaczaca w powierzchni, duzo wieksza sypialnia i garderoba, w ozniejszych planach byc moze powieksze łazienke kosztem mega sypialni http://img841.imageshack.us/img841/5807/tymekpoddasze.png Kingol gdybyś miała Tymka z podwójnym garażem to rozwiązanie QWERTY byłoby idealne... taki pokój nad garażami spokojnie można na dwie części podzielić Qwerty - teraz z perspektywy czasu zastanawiam się czy nie zrobiłbym tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 25.02.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kingol gdybyś miała Tymka z podwójnym garażem to rozwiązanie QWERTY byłoby idealne... taki pokój nad garażami spokojnie można na dwie części podzielić No tak takie rozwiązanie było by świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 25.02.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kingol gdybyś miała Tymka z podwójnym garażem to rozwiązanie QWERTY byłoby idealne... taki pokój nad garażami spokojnie można na dwie części podzielić Qwerty - teraz z perspektywy czasu zastanawiam się czy nie zrobiłbym tak samo... Atsyrut przecież nic nie stoi na przeszkodzie domurowac ściane ja nigdy w zyciu nie chcialem tarasu i to jeszcze nie zadaszonego, wiem z autopsji ze ciężko jest szczelnie zrobic taras. Ja robie taras na parterze i to zadaszony nie mam projektu stosownego bo bym sie pochwalił ale z czasem napewno wrzuce jakąś wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 25.02.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 kinga, my mamy tymka c i na górze 4 pokoje. W miejscu antresoli mamy garderobę, a pokój nad garażem podzieliliśmy na dwa pokoiki. Nie jest źle. No i oba pokoje mają normalne okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 26.02.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a to parter mojego Tymka moze ma ktos pomysł jak zabudowac taras aby nie zabierał promieni słonecznych tak niezbędnych do zycia ?http://img402.imageshack.us/img402/9860/tymekparter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 26.02.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 http://img90.imageshack.us/img90/1464/tymekelewacja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 26.02.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a to parter mojego Tymka moze ma ktos pomysł jak zabudowac taras aby nie zabierał promieni słonecznych tak niezbędnych do zycia ? Takim moim marzeniem było, żeby przeszklić narożnik Tymka, by powstał od południowej strony ogród zimowy. Zabudowanie górnego tarasu to bardzo fajny pomysł, ale nawet bez tego Tymek jest wielki jak stodoła Prosty, dwuspadowy dach robi takie wrażenie na każdym, kto nas odwiedza: "Jaki on wielki!" Po przykryciu tarasu będzie jeszcze większy. Może w jakiś sposób optycznie zmniejszyć dach, zrobić np. naczółkowy (ściąć szczyty - dodatkowe małe spady na szczytach)? Tylko to oczywiście dodatkowe koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 26.02.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a to parter mojego Tymka moze ma ktos pomysł jak zabudowac taras aby nie zabierał promieni słonecznych tak niezbędnych do zycia ? Takim moim marzeniem było, żeby przeszklić narożnik Tymka, by powstał od południowej strony ogród zimowy. Zabudowanie górnego tarasu to bardzo fajny pomysł, ale nawet bez tego Tymek jest wielki jak stodoła Prosty, dwuspadowy dach robi takie wrażenie na każdym, kto nas odwiedza: "Jaki on wielki!" Po przykryciu tarasu będzie jeszcze większy. Ale przeszklic narożnik salonu ? czy cały taras zrobic za szklem ? troche to by było kosztowne rozwiązanie ale warte uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.02.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Atsyrut przecież nic nie stoi na przeszkodzie domurowac ściane ja nigdy w zyciu nie chcialem tarasu i to jeszcze nie zadaszonego, wiem z autopsji ze ciężko jest szczelnie zrobic taras. Ja robie taras na parterze i to zadaszony nie mam projektu stosownego bo bym sie pochwalił ale z czasem napewno wrzuce jakąś wizualizacje Mi się taki taras bardzo marzy z kilku powodów: - po pierwsze jest przy sypialni i można spokojnie wynieść pościel żeby się wywietrzyła - po drugie - pralnia jest blisko i w okresie wiosenno - letnio - jesiennym lepiej żeby wszystko schło na powietrzu niż w murach - po trzecie - fajnie wstać rano i na tarasie złapać trochę powietrza co do uszczelnienia - fakt - trzeba się nagłowić i zrobić to porządnie... kilka warstw hydroizolacji będzie potrzebne. co do zadaszenia - z czasem pewnie zadaszę sobie ten taras - ale to poszło na drugi plan. teraz są ważniejsze wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 26.02.2013 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ale przeszklic narożnik salonu ? czy cały taras zrobic za szklem ? troche to by było kosztowne rozwiązanie ale warte uwagi Zlikwidować narożnik salonu, powiększyć salon robiąc dobudówkę z przeszklonymi ścianami i dachem. Z której ciepło słoneczne rozchodziłoby się po całym salonie. Taki mini ogród botaniczny we własnym domku. Wiem, że drogie, ale marzenie to marzenie Przed budową odwiedziłem dwa takie miejsca - cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.02.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No tak takie rozwiązanie było by świetne Jak zaczynałem budowę - i miałem wylane fundamenty - to pierwsze wrażenia - ale ten domek będzie mały... jak stawiali mury parteru - druga myśl ale tu miejsca.... jak stawiali poddasze - i przykryli dachem, żona powiedziała - Sam to będziesz wszystko sprzątał tak więc zobaczysz ile miejsca będziesz miała do zagospodarowania przestrzeni... w razie czego zawsze możesz sobie postawić ścianki działowe z płyt KG w takim miejscu jak będziesz uważała za słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 26.02.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Zlikwidować narożnik salonu, powiększyć salon robiąc dobudówkę z przeszklonymi ścianami i dachem. Z której ciepło słoneczne rozchodziłoby się po całym salonie. Taki mini ogród botaniczny we własnym domku. Wiem, że drogie, ale marzenie to marzenie Przed budową odwiedziłem dwa takie miejsca - cudo! pomysł godny uwagi lecz awangardowy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 26.02.2013 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 pomysł godny uwagi lecz awangardowy w Polsce Jak zrobisz, to Ci będę bardzo zazdrościł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.02.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jak zrobisz, to Ci będę bardzo zazdrościł! na pewno tworzy superklimat... tylko koszty sa też spore... dobra szyba o niskich stratach ciepła, przebudowa wentylacji gdyż taki ogrodzik botaniczny musi mieć wieksza wilgotność itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 26.02.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 kinga, my mamy tymka c i na górze 4 pokoje. W miejscu antresoli mamy garderobę, a pokój nad garażem podzieliliśmy na dwa pokoiki. Nie jest źle. No i oba pokoje mają normalne okna. Witam. Jak rozwiązaliście problem drzwi? Pokój pierwszy jest przechodni? Czy nie byłoby problemu aby przesłać na meila jakieś szkice lub fotki? [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 26.02.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam. Jak rozwiązaliście problem drzwi? Pokój pierwszy jest przechodni? Czy nie byłoby problemu aby przesłać na meila jakieś szkice lub fotki? [email protected] Pozdrawiam U nas na poddaszu również wyszły 4 pokoje. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=173028&d=1361892289 Widok na dwa pokoje nad garażem,z prawej hol, z lewej łazienka. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=173027&d=1361892147 Drzwi będą jedne obok drugich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.02.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 U nas na poddaszu również wyszły 4 pokoje. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=173028&d=1361892289 Widok na dwa pokoje nad garażem,z prawej hol, z lewej łazienka. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=173027&d=1361892147 Drzwi będą jedne obok drugich. szeroki korytarz.... kosztem łazienki na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 26.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 szeroki korytarz.... kosztem łazienki na górze? Nie, wcale nie, łazienka jest jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 26.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie, wcale nie, łazienka jest jak w projekcie. U nas ścianka łazienki jest zrobiona zgodnie z projektem i w żadnym wypadku nie zmieściłoby się nam tam dwoje drzwi jak u was (chyba, że 50-tki ), dlatego sądzę, że na etapie adaptacji poszerzyliście ten korytarz i zwyczajnie o tym nie pamiętacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 26.02.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 na pewno coś przerobili, bo 2 drzwi się nie zmieści. My jedne drzwi mamy normalnie na środku, a drugie... ciężko wytłumaczyć. Spróbuję zrobić fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts