pawko220779 27.02.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam szanownych forumowiczów, również mam zamiar budować Tymka i potrzebuję wygospodarować jeszcze jeden pokój na poddaszu. W związku z tym mam prośbę, jeśli mógłby ktoś podać wymiary pokoi tzn. długość i szerokość byłbym wdzięczny. Ewentualnie skan z projektu z wymiarami pomieszczeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 27.02.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam szanownych forumowiczów, również mam zamiar budować Tymka i potrzebuję wygospodarować jeszcze jeden pokój na poddaszu. W związku z tym mam prośbę, jeśli mógłby ktoś podać wymiary pokoi tzn. długość i szerokość byłbym wdzięczny. Ewentualnie skan z projektu z wymiarami pomieszczeń. Pozdrawiam. Witam, Pawko, a konkretnie o jakiego Tymka chodzi bo jak co to ja mam Tymka D PS, to znaczy z podwójnym garazem i podwyzszona ścianka kolankowa oraz kilkoma zmiana mi wprowadzonymi przezemnie. jak by co to info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko220779 27.02.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Chodzi mi o Tymka C z pojedynczym garażem. Chciałbym wygospodarować na górze 4 pokoje. Chodzi mi po głowie poszerzenie garażu o metr i w miejscu pokoju nad garażem i pralni zrobienie dwóch pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 27.02.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Chodzi mi o Tymka C z pojedynczym garażem. Chciałbym wygospodarować na górze 4 pokoje. Chodzi mi po głowie poszerzenie garażu o metr i w miejscu pokoju nad garażem i pralni zrobienie dwóch pokoi. no to ja nie pomoge, mam Tymka D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko220779 27.02.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 mimo wszystko dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.02.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Chodzi mi o Tymka C z pojedynczym garażem. Chciałbym wygospodarować na górze 4 pokoje. Chodzi mi po głowie poszerzenie garażu o metr i w miejscu pokoju nad garażem i pralni zrobienie dwóch pokoi. Powiem tak - najlepiej znajdź Tymowicza blisko Ciebie - pojedź i obejrzyj. To najlepszy obraz do ewentualnych zmian. Cztery pokoje na górze, dwa na dole, to w sumie 6 pokoi... dużo tego.... zastanów się czy warto z dużego pokoju robić dwa malutkie? to jest poddasze więc jeszcze skosy dochodzą... Z resztą proste obliczenie matematyczne jak robisz z jednego pokoju dwa: a) musisz dać dodatkowe okno b) muszisz postawić dodatkową ścianę ( dochodzi otynkowanie itd) chyba ze z KG będzie c) dodatkowa instalacja elektryczna ( oświetlenie, kontakty itd) d) dodatkowe ogrzewanie jak to wszystko policzysz to parę groszy pójdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.02.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tymowiczki i Tymowicze Prośba o radę i pomoc. Jestem teraz na etapie zastanawiania się co zrobić ze ścianami otynkowanymi.... Tynk jest tradycyjny - cementowo wapienny. co dalej - bo słyszałem i czytałem różne porady.... na pewno na to grunt i jakiś gips szpachlowy lub gładź. na to znów grunt i malowanie? jak To było było lub będzie u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 27.02.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 My tak zrobiliśmy:tynk tradycyjny następnie grunt, gładź znów grunt i dopiero farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.02.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 My tak zrobiliśmy:tynk tradycyjny następnie grunt, gładź znów grunt i dopiero farba. a pamiętasz moze jakiej firmy gładź kładliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 27.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Firmy Cekol z tego co pamiętam(była z domieszką jakiegoś włókna bo tak się mieniła na ścianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko220779 27.02.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Atsyrut, masz racje - koszty dodatkowe niestety będą. Okna są dwa, więc ściana działowa pomiędzy nimi. Na pewno trzeba by było przesunąć ścianę łazienki, aby zmieścić drzwi do tegoż pokoju. dlatego prosiłem o wymiary pomieszczeń zwłaszcza tego nad garażem aby wstępnie policzyć jaka wyjdzie powierzchnia pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.02.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Atsyrut, masz racje - koszty dodatkowe niestety będą. Okna są dwa, więc ściana działowa pomiędzy nimi. Na pewno trzeba by było przesunąć ścianę łazienki, aby zmieścić drzwi do tegoż pokoju. dlatego prosiłem o wymiary pomieszczeń zwłaszcza tego nad garażem aby wstępnie policzyć jaka wyjdzie powierzchnia pokoi. Niestety nie mam zeskanowanego projektu - ale mogę zmierzyć swój pokój - tylko ja zamiast gaderoby mam postawiona normalną ścianę - za tą ścianą mam pralenie i suszarnie z wejsciem od łazienki. W których okolicach budujesz Tymka? może ktoś zaprosi Cię na swoją budowę - ja w ten sposób obejrzałem 3 tymki i na ich podstawie wiedziałem co chce zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko220779 27.02.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 W zasadzie to chodzi o szerokość tego pokoju nad garażem. Będę budował na Podkarpaciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 27.02.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tymowiczki i Tymowicze Prośba o radę i pomoc. Jestem teraz na etapie zastanawiania się co zrobić ze ścianami otynkowanymi.... Tynk jest tradycyjny - cementowo wapienny. co dalej - bo słyszałem i czytałem różne porady.... na pewno na to grunt i jakiś gips szpachlowy lub gładź. na to znów grunt i malowanie? jak To było było lub będzie u Was? Zadałam pytanie mężowi i odpowiedział: grunt, gładź, grunt i farba Jeśli chodzi o gładź to CEKOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 27.02.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam wszystkich. Tak z ciekawości zapytam czy ktoś buduje w Kujawsko-pomorskim w okolicy Bydgoszczy? I czy byłaby możliwość obejrzenia?Jeśli nie na forum to chętnie na priv bądź [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko220779 27.02.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Kwestia wymiarów Tymka nieaktualna - posiadam już dane z dokumentacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 27.02.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Kwestia wymiarów Tymka nieaktualna - posiadam już dane z dokumentacji. pozdrawiam Witam. Nie tak dawno jak kilka stron wcześniej też poruszyłam temat 4 pokoi na górze. Jeśli się cofniesz jakieś 3-4 strony to Tymkowicze tam mi rzucili kilka pomysłów Może któryś ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 28.02.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Tymowiczki i Tymowicze Prośba o radę i pomoc. Jestem teraz na etapie zastanawiania się co zrobić ze ścianami otynkowanymi.... Tynk jest tradycyjny - cementowo wapienny. co dalej - bo słyszałem i czytałem różne porady.... na pewno na to grunt i jakiś gips szpachlowy lub gładź. na to znów grunt i malowanie? jak To było było lub będzie u Was? Hej a ja poszłam trochę na łatwiznę chociaż nie każdemu się podoba i na wszystkich ścianach oprócz łazienek dałam na tynk tradycyjny, tynk drobnoziarnisty FeinPutz to się zaciera ręcznie taką gąbką na mokro i nie trzeba tego szlifować, na to grunt i farba 2 warstwy ( u mnie wszystko białe) skusiłam się bo wyszło taniej i szybciej, no na powierzchniach widać taki drobną przycierkę, nie jest to gładkie. A w łazienkach Cekol i farba beckers jest super jeśli chodzi o kolory i zmywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 28.02.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 http://s1.zmniejszacz.pl/110/dsc02550__24825.jpg Tak to wygląda u nas. Wejście do pokoju na garażem jest trochę cofnięte, tak żeby można był zrobić drzwi do pokoju nad kotłownią. No i mamy podniesioną ściankę kolankową, co wpływa na wielkość pokoi. Ps. nie patrzcie na ten bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 28.02.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 nie wiem czemu nie widać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts