atsyrut 09.03.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Normalna cena, ja też miałem propozycje podobne cenowo, np. 15-16zł/m2 to się zastanawiam czy samemu się w to nie pobawić.... poćwiczyć na kotłowni albo garażu a potem ruszyć na pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 09.03.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 OZC nie liczyłem, ale ogrzewanie podłogowe z wyjątkiem garażu mam wszędzie, ani jednego grzejnika w domu i jest ciepło To że przy ogrzewaniu podłogowym będzie ciepło to wiem, chodzi mi tylko o projekty podłogówki tylko nie takie na których są rurki ułożone co 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek450 10.03.2013 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Tymowicze.. prośba o info... dostałem propozycję gipsowania ścian , na to gładź i docieranie.... 15 zł metr kwadratowy ( oczywiscie plus materiał) zupełnie nie orientuje się w cenach... będę wdzięczny za informację jak u Was to się kształtuje bądź kształtowało jesli chodzi o tynk gipsowy to u mnie z materiałem 24zł/m + (obrobienie okien parapetów i td.) robią to ponoć tak dobrze że wystarczy wiaderko gładzi na całego tymka i niedoskonałości wyrównane, bynajmniej tak było u znajomych którzy korzystali z usług tej ekipy a jak u mnie wyjdzie, niedługo napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 10.03.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Tymowicze.. prośba o info... dostałem propozycję gipsowania ścian , na to gładź i docieranie.... 15 zł metr kwadratowy ( oczywiscie plus materiał) zupełnie nie orientuje się w cenach... będę wdzięczny za informację jak u Was to się kształtuje bądź kształtowało MIĘDZY 9 a 12 PLN plus materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 10.03.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 jesli chodzi o tynk gipsowy to u mnie z materiałem 24zł/m + (obrobienie okien parapetów i td.) robią to ponoć tak dobrze że wystarczy wiaderko gładzi na całego tymka i niedoskonałości wyrównane, bynajmniej tak było u znajomych którzy korzystali z usług tej ekipy a jak u mnie wyjdzie, niedługo napisze Niemożliwe. U mnie tynk był gładki i równy a tych wiaderek gładzi trochę poszło. Kładłem sam na niecały 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 10.03.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Niemożliwe. U mnie tynk był gładki i równy a tych wiaderek gładzi trochę poszło. Kładłem sam na niecały 1 mm wiaderko gładzi to na jeden pokój nie starczy.... pod gładź jeszcze gips idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 11.03.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 wiaderko gładzi to na jeden pokój nie starczy.... pod gładź jeszcze gips idzie... Na tynk gipsowy gipsu nie dawałem tylko od razu gładz i wyszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 11.03.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Na tynk gipsowy gipsu nie dawałem tylko od razu gładz i wyszło ok. Wszystko zależy od równości tynku... i jedna warstwa gładzi wystarczyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 11.03.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wszystko zależy od równości tynku... i jedna warstwa gładzi wystarczyła? Tynk był gładki. Tylko w niektórych miejscach gdy gładziło się go ręką wyczuwało się szorstkość. Znajomy który budował się trochę wcześniej malował garaż nie kładąc gładzi i mówił, że po malowaniu widać na ścianie gdzie było gładziej a gdzie bardziej szorstko. Dlatego ja od razu wszędzie kładłem gładz. W zupełności jeden raz wystarczy. Gładzi było tylko tyle, że w niektórych miejscach po szlifowaniu przebijał tynk, ale farba miała już wyrównane podłoże i nie dawała żadnych różnic w odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 12.03.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tynk był gładki. Tylko w niektórych miejscach gdy gładziło się go ręką wyczuwało się szorstkość. Znajomy który budował się trochę wcześniej malował garaż nie kładąc gładzi i mówił, że po malowaniu widać na ścianie gdzie było gładziej a gdzie bardziej szorstko. Dlatego ja od razu wszędzie kładłem gładz. W zupełności jeden raz wystarczy. Gładzi było tylko tyle, że w niektórych miejscach po szlifowaniu przebijał tynk, ale farba miała już wyrównane podłoże i nie dawała żadnych różnic w odcieniach. No to na prawdę musisz mieć idealnie zrobione tynki. pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 12.03.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 to się zastanawiam czy samemu się w to nie pobawić.... poćwiczyć na kotłowni albo garażu a potem ruszyć na pokoje Też się nad tym zastanawiam... Daj znać czy Ci się udało, wtedy i ja spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.03.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Też się nad tym zastanawiam... Daj znać czy Ci się udało, wtedy i ja spróbuję. Była u mnie ekipa od ocieplenia poddasza i chłopaki robią też gładzie.... Powiedzieli mi wszystko co i jak robić, i jaki materiał... płuty mi tak wydłaszili ze noprmalnie jak lany stop jednolity powiedzieli ze Dolina Nidy jako podkład ( start) a potem 2-3 wartwy gładzi jaką uważam za słuszną wzgklędenm ceny... no i docieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 14.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Witam. Nie tak dawno jak kilka stron wcześniej też poruszyłam temat 4 pokoi na górze. Jeśli się cofniesz jakieś 3-4 strony to Tymkowicze tam mi rzucili kilka pomysłów Może któryś ci się spodoba. w sprawie dodatkowej pokoju - chciałem odświeżyć temat - bo mam już ścianke postawioną... na górze koło schodów zabudowałem ta przestrzeń ( będzie tam garderoba. Po zabudowie poddasza wyszło mi takie pomieszczenie głębokość ( długość) 3,50 m szerokość - 2,40 m wysokość ścianki kolankowej 1,05 m wrzuciłem tam normalne drzwi... i z tego pomieszczenia mam wejście na poddasze ( schody opuszczane) Ja osobiście z tego pokoju bym nie zrobił.... za ciasno - trzeba pamiętać o skosach jakby tam weszło łóżko to już nie ma się gdzie ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinglog 15.03.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 głębokość ( długość) 3,50 m szerokość - 2,40 m wysokość ścianki kolankowej 1,05 m Ja osobiście z tego pokoju bym nie zrobił.... za ciasno - trzeba pamiętać o skosach jakby tam weszło łóżko to już nie ma się gdzie ruszyć. Dziękuję za pamięć Szkoda, że tak mało miejsca tam będzie No cóż raczej zrezygnuję aby robić tam pokój dla malutkiej. Pasował by tam raczej taki komputerowy Widziałam u joasmo, że z pokoju nad garażem zrobiła 2 pokoje Czekam na info jakie są ich wymiary. Jeżeli jednak będą malutkie to całkowicie zrezygnuję z kombinowania i na górze pozostawię trzy sypialnie Pozdrawiam wszystkich Tymkowiczów Z nadejściem wiosny ruszą prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 15.03.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Widziałam u joasmo, że z pokoju nad garażem zrobiła 2 pokoje Czekam na info jakie są ich wymiary. Jeżeli jednak będą malutkie to całkowicie zrezygnuję z kombinowania i na górze pozostawię trzy sypialnie Pozdrawiam wszystkich Tymkowiczów Z nadejściem wiosny ruszą prace U nas też nad garażem są dwa pokoje, nie ma dziś wymiarów, ale pokoje są wystarczająco duże dla naszych córek, 7 i 8 lat. I łazienka też jest ok, do tego mamy otwarty hol i garderobę i dwa pokoje po drugiej stronie. Tak jak chcieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 18.03.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 http://imageshack.us/photo/my-images/33/ksztatkawiecowa.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/33/ksztatkawiecowa.jpg/ Może ktos wyrazi swoje zdanie na temat tych oto wynalazków ? mam zamiar kupic to do wbudowania w swoejgo Tymka, są to kształtki styropianowe http://img33.imageshack.us/img33/6334/ksztatkawiecowa.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/3713/ksztatkanadproowa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 18.03.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Te kształtki to do murowania ? Dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 18.03.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 http://imageshack.us/photo/my-images/33/ksztatkawiecowa.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/33/ksztatkawiecowa.jpg/ Może ktos wyrazi swoje zdanie na temat tych oto wynalazków ? mam zamiar kupic to do wbudowania w swoejgo Tymka, są to kształtki styropianowe http://img33.imageshack.us/img33/6334/ksztatkawiecowa.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/3713/ksztatkanadproowa.jpg jeżeli to później zalewa się od środka betonem to słyszałam że trzeba mieć naprawdę dobrą do tego ekipę bo trudno jest w spionizować ściany (kształtki są lekkie a dopiero beton je stabilizuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 18.03.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 jeżeli to później zalewa się od środka betonem to słyszałam że trzeba mieć naprawdę dobrą do tego ekipę bo trudno jest w spionizować ściany (kształtki są lekkie a dopiero beton je stabilizuje). Ale ja nie mam zamiaru murowac z tych kształtek całego domku lecz wykonać tylko nadproża i wieniec celem uniknięcia mostków termicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 18.03.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Te kształtki to do murowania ? Dobrze rozumiem ? akurat te kształtki to typowo do naproża i wieńca, do murowania są troche inne, znalazłem ten system na stronie thermodom. mozna znalezc w googlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts