atsyrut 23.03.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 faktycznie tam gdzie się powinno dać izolację cieplną tm ją dawajmy.... ale chyba są jakieś granice opłacalności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 24.03.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam Mam pytanie ile płaciliście za wykończenie poddasza, ewentualnie jakie są ceny (chodzi mi o ułożenie wełny i montaż płyt k-g) i drugie pytanie gdzieś wyczytałem że profile powinno się układać co 60 a nie co 40 czy ktoś może się do tego odnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klamor 24.03.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam Mam pytanie ile płaciliście za wykończenie poddasza, ewentualnie jakie są ceny (chodzi mi o ułożenie wełny i montaż płyt k-g) i drugie pytanie gdzieś wyczytałem że profile powinno się układać co 60 a nie co 40 czy ktoś może się do tego odnieść? My jesteśmy świeżo po tym zabiegu, cały montaż z materiałem i szpachlowaniem kosztował 20 tysi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 24.03.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam Mam pytanie ile płaciliście za wykończenie poddasza, ewentualnie jakie są ceny (chodzi mi o ułożenie wełny i montaż płyt k-g) Za robociznę płaciłem 45zł/m2. i drugie pytanie gdzieś wyczytałem że profile powinno się układać co 60 a nie co 40 czy ktoś może się do tego odnieść? Gdzie tak wyczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 24.03.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Za robociznę płaciłem 45zł/m2. Gdzie tak wyczytałeś? Muszę poszukać bo teraz nie umiem znaleźć ale Brunet uważasz że to mało i lepiej dać co 40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRISZA80 25.03.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Muszę poszukać bo teraz nie umiem znaleźć ale Brunet uważasz że to mało i lepiej dać co 40? Lepiej dać co 40 cm, jednak będziesz pod tym chodzić i spać, a płyta będzie wisieć na tym stelażu całym swoim ciężarem. My też zastanawialiśmy się nad rzadszym stelażem, ale ostatecznie robimy to dla siebie, a oszczędność jest złudna Ja się przymierzam do zrobienia trawnika, ale pogda nie sprzyja. W końcu teren przestałby wyglądać jak pobojowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 25.03.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam Mam pytanie ile płaciliście za wykończenie poddasza, ewentualnie jakie są ceny (chodzi mi o ułożenie wełny i montaż płyt k-g) i drugie pytanie gdzieś wyczytałem że profile powinno się układać co 60 a nie co 40 czy ktoś może się do tego odnieść? My wełnę układaliśmy sami a teraz wzięliśmy ekipę do sufitów podwieszanych (40 zł /m2) i płyty na skosach (już ocieplonych) - 12 zł/m2. Profile co 40 cm i całość super stabilna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 25.03.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam Mam pytanie ile płaciliście za wykończenie poddasza, ewentualnie jakie są ceny (chodzi mi o ułożenie wełny i montaż płyt k-g) i drugie pytanie gdzieś wyczytałem że profile powinno się układać co 60 a nie co 40 czy ktoś może się do tego odnieść? I ja tez jestem dopiero po tym etapie - płaciłem za wszystko ( robocizna + materiał ) 12 tysiecy. 30 cm wełny, i folia z refleksem (srebrna), płyty KG wszystko zagruntowane i przygotowane pod malowanie. W łazience i pralni płyty zielone - w pozostałych pomieszczeniach tradycyjne. Stelaże miałem pionowe i poziome ( niektórzy dają tylko poziome - i na łączeniach płyt są pęknięcia) rozmiesczenie co 40 cm. Nie ryzykowałbym innego rzadszego rozmieszczenia. Po pierwsze stabilniej się trzyma a płyta ma swoją wagę, po drugie cała kontrukcja sufitu jest sztywniejsza a co za tym idzie mniejsze ryzuko pęknięć na łączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 25.03.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 I ja tez jestem dopiero po tym etapie - płaciłem za wszystko ( robocizna + materiał ) 12 tysiecy. 30 cm wełny, i folia z refleksem (srebrna), płyty KG wszystko zagruntowane i przygotowane pod malowanie. W łazience i pralni płyty zielone - w pozostałych pomieszczeniach tradycyjne. Stelaże miałem pionowe i poziome ( niektórzy dają tylko poziome - i na łączeniach płyt są pęknięcia) rozmiesczenie co 40 cm. Nie ryzykowałbym innego rzadszego rozmieszczenia. Po pierwsze stabilniej się trzyma a płyta ma swoją wagę, po drugie cała kontrukcja sufitu jest sztywniejsza a co za tym idzie mniejsze ryzuko pęknięć na łączeniach. jak dawałeś łączenia pionowe?? można prosić o jakieś zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 25.03.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Muszę poszukać bo teraz nie umiem znaleźć ale Brunet uważasz że to mało i lepiej dać co 40? Nie ma się nad czym zastanawiać. Dawaj co 40cm, nie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 25.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 ok będę dawał co 40 czy macie może jakieś zdjęcia z montażu ocieplenia żeby mozna było podglądność mocowanie i konstrukcję?? Jak coś na PW mogę podać adres mailowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.03.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 jak dawałeś łączenia pionowe?? można prosić o jakieś zdjęcie chodzi o łączenia płyt ze ścianą, czy stelaża ze ścianą? Postaram się kilka fotek wrzucić - jak chcesz więcej daj maila szybciej będzie jak w ten sposób wyślę... sporo tego porobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.03.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 evol kilka fotek o które pytałaś URL=http://www.fotosik.pl]http://images34.fotosik.pl/608/4d404ec7cc987c0emed.jpg[/url]http://images44.fotosik.pl/644/0aa7bba194dcb58cmed.jpghttp://images47.fotosik.pl/1770/cb5b8666d50568c8med.jpghttp://images39.fotosik.pl/1988/e3f199be778325efmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 26.03.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 a masz może sam stelaż bez wełny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.03.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 a masz może sam stelaż bez wełny?? nie mam i podejrzewam nikt tak nie ma - bo bo byłoby zimno sam stelaż bez wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 27.03.2013 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/blog.php?55177-arektoja/page15 tu jest sam stelaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.03.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/blog.php?55177-arektoja/page15 tu jest sam stelaż Arek masz pojedyńczy stelaż? i jak się sprawuje? nie widać pęknieć na łączeniach płyt K-G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 27.03.2013 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Pęka. Wydaje mi się, że na pęknięcia nic nie pomoże. Drewno schnie i się kurczy, po prostu pracuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 27.03.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Pęka. Wydaje mi się, że na pęknięcia nic nie pomoże. Drewno schnie i się kurczy, po prostu pracuje, Czy układasz stelarz co 40 czy co 60 to pękać będzie. Jeśli nie chcesz pękania to połóż włókninę na klej do tapet na całość stropów i sufitów jak tapetę wtedy ponoć pęknięcia nie są widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 28.03.2013 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Czy układasz stelarz co 40 czy co 60 to pękać będzie. Jeśli nie chcesz pękania to połóż włókninę na klej do tapet na całość stropów i sufitów jak tapetę wtedy ponoć pęknięcia nie są widoczne Wtedy niestety też pęka, przetestowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts