atsyrut 28.03.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Czy układasz stelarz co 40 czy co 60 to pękać będzie. Jeśli nie chcesz pękania to połóż włókninę na klej do tapet na całość stropów i sufitów jak tapetę wtedy ponoć pęknięcia nie są widoczne Ja słyszałem opinie że właśnie przy pojedyńczym stelażu pęka - bo praca drewna nie jest niczym amortyzowana... i wszystko przenosi sie przez wieszaki ( ES-y lub grzybki ) bezpośrednio na stelaż i płyty... Podwójny stelaż ma podobno przejmować cześciowo pracę krokwizny. Oczywiście to teoria - praktyka pokaże jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 28.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 My dawaliśmy na wszystkich łaczeniach taką membrane i nie pęka:)(poddasze mamy zrobione ponad rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 28.03.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja słyszałem opinie że właśnie przy pojedyńczym stelażu pęka - bo praca drewna nie jest niczym amortyzowana... i wszystko przenosi sie przez wieszaki ( ES-y lub grzybki ) bezpośrednio na stelaż i płyty... Podwójny stelaż ma podobno przejmować cześciowo pracę krokwizny. Oczywiście to teoria - praktyka pokaże jak to wygląda. Podwojny stelaż ma jedną wadę zniża sufit o następne parę cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek450 28.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 tu jest sporo ciekawych inf na temat zabudowy poddasza http://www.docieplamy.com.pl/instr/knauf_zabudowa_poddasza_zeszyt.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 29.03.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Podwojny stelaż ma jedną wadę zniża sufit o następne parę cm zgadza się zaniża - ma to swoje wady i zalety zaleta to mniejsza powiechnia do ogrzania wada - ja np w jedym pokoju wylot wentylacyjny musiałem obniżać generalnie to wszystko powinno się przewidzieć przy projektowaniu wysokosci jętek.... ale kto z nas myślał o podwójnym stelażu i ewentualnej grubości wełny jak cieśla wrzucał krowkie na górę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yustyna 29.03.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam Wszystkich w tej "wiosennej" aurze:) Mam prośbę do osób, które zmieniały strop na monolityczny o szkic projektu zbrojenia ([email protected]). Z góry dziękuję. Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 30.03.2013 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 zgadza się zaniża - ma to swoje wady i zalety zaleta to mniejsza powiechnia do ogrzania wada - ja np w jedym pokoju wylot wentylacyjny musiałem obniżać generalnie to wszystko powinno się przewidzieć przy projektowaniu wysokosci jętek.... ale kto z nas myślał o podwójnym stelażu i ewentualnej grubości wełny jak cieśla wrzucał krowkie na górę ? Zawsze można użyć łączników i zrobić stelaż krzyżowy na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 30.03.2013 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 U mnie prace na poddaszu idą pełną parą http://imageshack.us/a/img835/3407/zdjcie0138gc.jpg http://imageshack.us/a/img202/8421/zdjcie0136q.jpg http://imageshack.us/a/img803/9562/20130329308.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 30.03.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Ktoś się mnie ostatnio pytał o rozmieszczenie pokoi na poddaszu więc wrzucam poniżej (narysowane w wordzie na szybko jak by ktoś chciał jakieś wymiary, zdjęcia lub inne informacje to z chęcią udzielę): 1,3,4 sypialnie 2 gabinet 5 łazienka 6 pralnia http://imageshack.us/a/img198/9982/poddaszew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 30.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Ktoś się mnie ostatnio pytał o rozmieszczenie pokoi na poddaszu więc wrzucam poniżej (narysowane w wordzie na szybko jak by ktoś chciał jakieś wymiary, zdjęcia lub inne informacje to z chęcią udzielę): 1,3,4 sypialnie 2 gabinet 5 łazienka 6 pralnia http://imageshack.us/a/img198/9982/poddaszew.jpg normalnie jak u mnie to rozmieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 30.03.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 normalnie jak u mnie to rozmieszczenie tylko zamiast gabinetu mam tam garderobę i opuszczane schody na strych powiedz Evol jakie masz pokrycie dachu? pełne deskowanie, papa i blachodachówka? pytam bo nie widze szczeliny wentylacyjnej między wełną a połacią dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 30.03.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 normalnie jak u mnie to rozmieszczenie tylko zamiast gabinetu mam tam garderobę i opuszczane schody na strych powiedz Evol jakie masz pokrycie dachu? pełne deskowanie, papa i blachodachówka? pytam bo nie widze szczeliny wentylacyjnej między wełną a połacią dachu Mam dachówkę ceramiczną pod nią membranę wysokoparoprzepuszczalną więc nie musi być pustki pomiedzy wełną a membraną, dachówka oczywiście opiera się na łatach i kontłatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 30.03.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dodatkowo mam pytanie dla tych co robili steląż krzyżowy robiliście go w jednym poziomie czy w dwóch poziomach? Pytam bo u mnie ostatecznie po konsultacjach z kierownikiem budowy zostało na tym że na skosach będą profile tylko w jedną stronę co 40 a sufity będą montowane na profilach co 60 ale krzyżowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.04.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Dodatkowo mam pytanie dla tych co robili steląż krzyżowy robiliście go w jednym poziomie czy w dwóch poziomach? Pytam bo u mnie ostatecznie po konsultacjach z kierownikiem budowy zostało na tym że na skosach będą profile tylko w jedną stronę co 40 a sufity będą montowane na profilach co 60 ale krzyżowo na dwóch poziomach zarówno na suficie jak i na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 01.04.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 na dwóch poziomach zarówno na suficie jak i na skosach. dzięki za odpowiedź a można wiedzieć czemu?? i dodatkowe pytanie czy ktoś z was montował płyty KG na skosach pionowo a nie poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 01.04.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 na dwóch poziomach zarówno na suficie jak i na skosach. dzięki za odpowiedź a można wiedzieć czemu?? i dodatkowe pytanie czy ktoś z was montował płyty KG na skosach pionowo a nie poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.04.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 dzięki za odpowiedź a można wiedzieć czemu?? i dodatkowe pytanie czy ktoś z was montował płyty KG na skosach pionowo a nie poziomo fachowcy powiedzieli że drzewo ( krokwie, jętki) pracują cały czas. pojedyńczy stelaż przejmuje pracę na siebie i płyty co powoduje pękania na łączeniach. Podwójny stelaż przejmuje pracę drewna i amortyzuje ją. to teoria - praktyka pokaże w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 01.04.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 (...) czy ktoś z was montował płyty KG na skosach pionowo a nie poziomo Na skosach tylko skośnie, na sufitach poziomo a na ściankach kolankowych - pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 01.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Na skosach tylko skośnie, na sufitach poziomo a na ściankach kolankowych - pionowo. chodziło mi skośnie pionowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 02.04.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 czy ktoś z Forumowiczów kombinował może żeby na dole w łazience zrobić kabinę przez cała szerokość? ( pomiędzy kominem i ścianą ) jest 1,30 m szerokości. wstawić taki brodzik i drzwi na całą szerokość brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts