Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Gosiu, co do dodatkowych okien przy balkonie to gdybyśmy jeszcze raz budowali Tymka to byśmy korzystali pomysł Kasi i Piotrka i zrezygnowalibyśmy z okien dachowych (one są potencjalnymi zalewania pomieszczenia gdyby zapomnielibyśmy je zamknąc i w czasie nieobeczności domowników nagle padałby deszcz). Warto wstawić okna przy balkoni

Pozdrawiam 8)

witam wczoraj troszke jeżdzenia miałam odiwedzałam klientów ale juz wróciłąm haha :lol:

a wiec dostałam projekt :wink: i sie przeraziłam tym widokiem ale musze to przegryść co do okien i podnoszenia domu to dalej nie jestem przekonana podam moje propozycje ewentualnych zmian prosze o komentarze:)

1. zamórowanie wejścia za wiatrołapem czyli zrobienie spiżarni.

2. likwidacja drzwi w salonie

3. likwidacja drzwi w kuchni i tu pytania czy ten filar jest tam konieczny chciałą bym tam zrobic barek i nie miec wogóle sciany a ten filar od początku dzałą mi na nerwy :evil:

3. zastanawiam sie nad wykuszem ktos to robił ale ja bym chciałą okno a nie całe przeszklone

4. na górze albo dodanie ale małego okienka w pokoju 2i3 bez podnisnienia sciany kolankowej.

a jeśli nie to dodanie okna dachowego w tym mniejszym pokoju

i to na razie tyle

prosze o komentarze

PS. co z tymi belkami na górze ich jest od cholery czy mozne wzmocnic jakos i pizbyc sie tych niektóych filarów? taaaaak wiem jarku pewnie gdzies juz o tym pisano :lol: ale teraz przed świtami mam troszke pracy wiecej i nie mam czasu na tak wnikliwą i dokładna lekture:) koniec elaboratu

Pierwsze pytanie to jest twój pomysł bo nikt o tym nie pomyślał (bo poco przenieść brudne zakupy np ziemniaki przez salon do kuchni :lol: ), a reszta to już twoje pomysły a raczej róznych inwestorów :wink:

Drugie - mam zlikwidowane drzwi i zrobiłem otwór z łukiem

Trzecie to ja mam zlikwidowany filar i cześć zamorowany (otwór na przescie z kuchni do salonu zostawiłem szerokość 1,3m - robimy półotwarta kuchna

Czwarte - to pomysł Kasi i Piotrka z tymi dodatkowymi oknami przy balkonie i lepiej je skorzystaj 8)

P.S. Belki czyli drewnane słupy na górze my nie zakładaliśmy (Kierownik Budowy mówił że nie ma potrzeby je zakładać ale lepiej trzymać przekroje pozostałych konstrukcje drewniane więżby, płatwie, krokwie itp

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

J&J ha ha wstrzeliliśmy się w tej samej minucie. Ja zmian ma od groma (trochę podpatrzyłę u Delus-a) : ja robię m.in ganek 2,5 m długości i 3 m szerokości, poszerzam garaż a tym samym budynek o 0,5 m, zabudowuję przestrzeń pod schodami i zamykam tę przestrzeń robiąc izolację między garażem a holem. U góry łazienka będzie z drugiej strony, na dole wywalam ten pokój na dole, a właściwie samą ściankę pomiędzy salonem i pokojem tworząc ponad 40 m salon... Także Gosiaczek jak widzisz zmiany każdy ma tak zindywidualizowane ze trudno obiektywnie to komentować. Ale powiem tak Gosiaczku mnie się podoba !!!

J&J ha ha wstrzeliliśmy się w tej samej minucie. Ja zmian ma od groma (trochę podpatrzyłę u Delus-a) : ja robię m.in ganek 2,5 m długości i 3 m szerokości, poszerzam garaż a tym samym budynek o 0,5 m, zabudowuję przestrzeń pod schodami i zamykam tę przestrzeń robiąc izolację między garażem a holem. U góry łazienka będzie z drugiej strony, na dole wywalam ten pokój na dole, a właściwie samą ściankę pomiędzy salonem i pokojem tworząc ponad 40 m salon... Także Gosiaczek jak widzisz zmiany każdy ma tak zindywidualizowane ze trudno obiektywnie to komentować. Ale powiem tak Gosiaczku mnie się podoba !!!

Witam

My z zona rowniez zrobilismy ganek o wymiarze dl2,5m szer 3m jest sliczny

zamiast garazu sypialnia . Polecam

pozdrawiam wszystkich tymkowiczow

Witam wszystkich znajomych i nowych Tymowiczow

Widze ze wciąż przybywa super ze zainteresowanie Tymkiem jest duze

i ile tymowiczow tyle pomyslow zawsze mozna skozystac

No ale my chyba juz nie skozystamy dlategoże zmiany ktore mamy juz prawie mamy wykonane

a na poddaszu nic nie zmieniamy jedynie dokladam okno dachowe w malym pokoju no i taras zreszta sa fotki mozna zobaczyc niedlugo wrzuce nowe z wiezba dachowa i dachowka

i chyba w tym roku to tyle

no tak ja tylko napisałam co chce zmienic bo kazdy pisał wiem ze kazdy ma inną wizje tymka i ok:) chcialam sie tylko pochwalic :(

Jarku moi rodzice mają dom i uklad podobny jesli chodzi o kuchnie i salon i jakos nie uskarza sie moja mama na to ze brudzi jej sie salon z powodu zakupów to oczywiscie znowu indywidualna decycza :D mmiras prosimy Cie serdecznie o zdjeecia :)

A na jakim wy jesteście etapie, postawiliście już "pakę" jeśli tak prosze wklejcie kilka zdjęć na forum i/lub prześlijcie nam zdjęcia na prywatnego maila [email protected] - interesuje nas jak wygląda ten Wasz i nasz ganek - Delus też się ucieszy bo też będzie robiła ganek.

Witam

My z zona rowniez zrobilismy ganek o wymiarze dl2,5m szer 3m jest sliczny

zamiast garazu sypialnia . Polecam

pozdrawiam wszystkich tymkowiczow

Witam!

Mam pytanie odnośnie dachu a właściwie jego kształtu.Czy juz w trakcie adapatacji trzeba postanowic jaki ma byc daszek nad wejsciem?czy mozna podjac decyzje w trakcie budowy?

Bo jeszcze nie zdecydowalem czy bedzie daszek z kolumnami czy bez.

Witam!

Mam pytanie odnośnie dachu a właściwie jego kształtu.Czy juz w trakcie adapatacji trzeba postanowic jaki ma byc daszek nad wejsciem?czy mozna podjac decyzje w trakcie budowy?

My to już w trakcie adaptacji zmienialismy

Witam!

Nie dam sobie głowy uciąć , ale chyba później też można?!

Witam coś tu ostatnio cicho:) ja dostałam wniosek z energetyki ze podłaczenie w marcu 2008 .

i pytanie ponawiam czy mieliście prąd od początku budowy? bo koles od budowy poweidzał mi ze prąd zawsze można skolowac :lol: heh moze sztrom w wiadrze bedzie nosic powiedzał ze musi byc woda :cry:

Ja mam prąd od samego początku. Ale można pozyczyć od sąsiada, ale czasem z sąsiadami to tylko na fotografii :lol:

Nie ma to jak mieć swoje i wiedzieć ile i za co się płaci. O ile jest możliwość podłączenia. Bo czasem nie ma innego wyjścia, ja tak mam z wodą, muszę gdzieś pożyczyć. :D

WITAM WSZYSTKICH TYMOWICZÓW :D JESTEŚMY Z MIKOŁOWA NASZ DOMEK BĘDZIEMY ZACZYNAĆ BUDOWAĆ W 2008r. W WYRACH :p CZY KTOŚ BUDUJE TYMKA BLISKO NAS ??? :D JAK TAK PROSZE O ODPOWIEDZ 8) DOPIERO OD TYGODNIA MAMY INTERNET :-? POZDRAWIAM !!! :wink:

:D MY ZMIENIAMY

1- PODNOSIMY GÓRE O TRZY CEGŁY

2- OKNA DACHOWE REZYGNACJA I DOKŁADAMY DO BALKONOWYCH

3- W SALONIE DRZWI BALKONOWE NA TARAS CHCEMY PRZESUNĄĆ DO TEGO MAŁEGO OKNA (CZY KTOŚ NAD TYM MYŚLAŁ ? )

4- DOKŁADAMY OKNO W SPIŻARCE I NA HOLU

5-NO NAPEWNO REZYGNACJA Z DRZWI DO SALONU

:D Z TEGO CO CZYTAŁAM TO WIĘKSZOŚĆ POREZYGNOWAŁA Z OKIEN DACHOWYCH :roll: JAK ŁAZIENKA U GÓRY WYGLĄDA BEZ OKNA ????????????????????????????????????????????????? :cry:

JESTEŚMY NA ETAPIE ZAŁATWIANIA PAPIERÓW I MATERIAŁU :x

TO JEST PROBLEM Z CZEGO BUDOWAĆ??? :-?

PRZEZ ROK CZASU SZUKALIŚMY PROJEKTU I TYMEK TO JES TO TROCHE ZMIAN I WYMARZONY DOM!!! :D :D :D :D

witaj olu. Ja mam zamiar budować w orzeszu. czekam na plan zagosp. przestrzennego. :cry: Formalności mam zamiar zacząć na początku 2008r. Jak u Ciebie ze szkodani górniczymi. Ja mam II klasy. Czy ktoś już budował na terenie objętym szkodami lub zna link gdzie można dowiedzieć się więcej na ten temat. Pozdrawiam

witam :D my z kopalni już mamy :) ostatnią eksploatację górniczą prowadzono w roku 1994 :D dalszej nie przewiduje się :D ale tak i tak robimy krzyrzowe zbrojenie (jakoś tak ) mamy już załatwioną ekipe i zaczynamy jak zima się skończy :p to moje gg 3641563 :D my mieszkamy w łaziskach górnych wynajmujemy 33m :cry: pozdrawiam :p