jolaczek 08.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 link do aukcji gdzie kupiłem drzwi: http://allegro.pl/drzwi-prysznicowe-suwane-130cm-omnires-szklo-czyst-i3587542337.html to są chyba nawet takie same drzwi jak my mamy i powiem szczerze, że "czuć chińszczyzną". Nie jestem z nich zadowolona i drugi raz bym ich nie kupiła. Są bardzo delikatne, lepiej dołożyć i kupić coś porządnego bo nie zdają egzaminu przy częstym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 12.11.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam, wszystkich. Czy moze ma ktos komu zostało moze z wykonaia instalcji rekuperacji rpzewód elastyczny fi 75 giętki ?? zbrakło mi kilkanascie metrów a kłąbka całego nie chce kupwoac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 12.11.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 to są chyba nawet takie same drzwi jak my mamy i powiem szczerze, że "czuć chińszczyzną". Nie jestem z nich zadowolona i drugi raz bym ich nie kupiła. Są bardzo delikatne, lepiej dołożyć i kupić coś porządnego bo nie zdają egzaminu przy częstym użytkowaniu. co do drzwi - to jeszcze testu nie miały - wyglądają dobrze choc widac że sa delikatne... generalnie - to łazienka gościnna na dole - więc pewnie i ekspoatacja nie będzie aż tak duża... czas pokaże co są warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 12.11.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Ostatnio robię ocieplenie poddasza. Między krokwie dałem 15 cm wełny i teraz zastanawiam się jaką grubość wełny dać na przekładkę 5cm czy 10cm. Wszędzie czytam, że min. ocieplenie poddasza to 25 cm. Jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 13.11.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ostatnio robię ocieplenie poddasza. Między krokwie dałem 15 cm wełny i teraz zastanawiam się jaką grubość wełny dać na przekładkę 5cm czy 10cm. Wszędzie czytam, że min. ocieplenie poddasza to 25 cm. Jak to wygląda u Was? 15 + 10 (różnica w cenie nie wielka a im więcej tym cieplej i mniej na ogrzewanie idzie) i ocieplaliśmy całość łącznie ze stryszkiem a dodatkowo na suficie jeszcze 10 leży miejscami podwójnie bo trzy rolki zostały i nam się nie chciało do sklepu je targać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzik123 13.11.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 15+15 ale tania wełna (6-7 zł za metr) - jedna robota i materiały, lepiej dać wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 13.11.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Między krokwie dałem 15 cm rockwoola (toprock), więc raczej dobra. Na drugą warstwę na razie skłaniam sie żeby dać 10 cm (większość znajomych co się buduje daje 15 + 5, a niektórzy tylko 15, ale to raczej za mało). Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arti51 15.11.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Mnie budowlaniec namawia na 15 + 15 i chyba się zdecyduje. Ewentualnie 15 + 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabaaa1 17.11.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Czy ktoś byłby tak uprzejmy i podałby mi wymiary schodów wejściowych ??mam na dniach je robić i niewiem jakie wymiary są optymalne. na forum znalazłam takie u jednego z budujących:- I podest ma wymiary 3,05 m x 2,1 m, - II podest (środek) ma wymiary 2,45 m x 1,8 m,- III podest (góra) ma wymiary 1,85 m x 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 24.11.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Czy ktoś byłby tak uprzejmy i podałby mi wymiary schodów wejściowych ?? mam na dniach je robić i niewiem jakie wymiary są optymalne. na forum znalazłam takie u jednego z budujących: - I podest ma wymiary 3,05 m x 2,1 m, - II podest (środek) ma wymiary 2,45 m x 1,8 m, - III podest (góra) ma wymiary 1,85 m x 1,5 m. Teraz jakbym robił schody to zrobiłbym z polbruku, fajnie to wygląda. Mam betonowe, w tygodniu jak będe na budowie to zmierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabaaa1 25.11.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 proszę o jakies namiary na osobe, ktora wystawiala swiadectwa energetyczne tymkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 25.11.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 proszę o jakies namiary na osobe, ktora wystawiala swiadectwa energetyczne tymkow... to chyba ja proszę o kontakt na pw to wszystko podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 26.11.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Czy ktoś byłby tak uprzejmy i podałby mi wymiary schodów wejściowych ?? mam na dniach je robić i niewiem jakie wymiary są optymalne. na forum znalazłam takie u jednego z budujących: - I podest ma wymiary 3,05 m x 2,1 m, - II podest (środek) ma wymiary 2,45 m x 1,8 m, - III podest (góra) ma wymiary 1,85 m x 1,5 m. U mnie jest tak patrząc od góry: 115x190 145x250 310x175 ale czy to jest optymalne to się okaże. Generalnie szerokość stopnia powinna być 30 cm, wys. ok 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.12.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ostatnio robię ocieplenie poddasza. Między krokwie dałem 15 cm wełny i teraz zastanawiam się jaką grubość wełny dać na przekładkę 5cm czy 10cm. Wszędzie czytam, że min. ocieplenie poddasza to 25 cm. Jak to wygląda u Was? ja mam 15 cm między krokiwe i 15 cm poprzecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.12.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 to chyba ja proszę o kontakt na pw to wszystko podam niebawem i ja się uśmiechnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yustyna 03.12.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Witam wszystkich Tymkowiczów. Mam pytanie związane z wyborem okien. Czym się kierowaliście? Mam kilka wycen od 7 do 12 tys.wszystkie są najlepsiejsze:p 2 lub 3 szybowe z ciepłą ramką na super profilach(opinia sprzedawców). Z góry dziękuję za odpowiedź,Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.12.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witam wszystkich Tymkowiczów. Mam pytanie związane z wyborem okien. Czym się kierowaliście? Mam kilka wycen od 7 do 12 tys.wszystkie są najlepsiejsze:p 2 lub 3 szybowe z ciepłą ramką na super profilach(opinia sprzedawców). Z góry dziękuję za odpowiedź, Justyna Powiem tak: Jeśli dom planujkesz dobrze ocieplić, ściany, poddasze, itd to warto zainwestować w trzyszybowe z dużą ilością komór.... Ja na przykład wziąłem sobie trzyszybowe i nie żałuję.... w lato jak świeci ostre słońce -szyba od strony domu jest chłodna.... generalnie - jak we wszystkim najważniejszy jest montaż.... można mieć super okna a zamontowane niestarannie i cały "bilans energetyczny" pójdzie do kosza. Sprzedawca prawie zawsze chce sprzedać to na czym ma najwięszy zarobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.12.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Mnie budowlaniec namawia na 15 + 15 i chyba się zdecyduje. Ewentualnie 15 + 10. Arti, jest taka stara prawda - że to co teraz włożysz w izolację i ocieplenie - potem wyjmiesz w ogrzewaniu.... Problem jest jeszcze większy w budynkach z użytkowym poddaszem.... Niektórzy kupują najtańszą wełnę albo dają jej po prostu za mało.... i na poddaszu zima jest zimno ( ok - można podkręcić grzejnik i będzie ciepło - ale to wtedy zużywały nadmiernie opał) Większośc inwestorów kładzie wełnę jako element ocieplenia - nie zdając sobie sprawy że to działa także latem.... damy 30 cm wełny to latem w pokojach na poddaszu mamy chłodno. jeśłi damy mniej to w południe będzie tam na prawdę gorąco.... oczywiscie jak we wszystkim w budowlance... możemy dac nawet 40 cm wełny - ale jesli będzie położona niedbale - nic nam to nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktus76 05.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Witam,jesteśmy w trakcie wyboru kominka i bardzo proszę o poradę jakiej firmy polecacie wkłady kominkowe z płaszczem wodnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktus76 05.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 A oto nasz domek http://s4.ifotos.pl/mini/SAM1209jp_nqxhxea.jpghttp://s4.ifotos.pl/mini/SAM1206jp_nqxhxnq.jpghttp://s4.ifotos.pl/mini/SAM1207jp_nqxhxex.jpghttp://s6.ifotos.pl/mini/SAM1211jp_nqxhxwh.jpghttp://s6.ifotos.pl/mini/SAM1208jp_nqxhxen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts