qwerty0714 19.02.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam, forumowiczów, czy moze ktos interesował sie nowym programem dopłat do budowy domów energooszczednych BOś Ekosystem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 20.02.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Pomału do przodu Już mieszkając przez dwa lata powoli urządzamy sobie naszego Tymka. Jeszcze sporo pracy jest do zrobienia, ale więcej mamy za sobą. Nie ma jeszcze kompletu światełek i listw przypodłogowych, no i kilku drobiazgów, paru zdjęć itd http://images62.fotosik.pl/641/c815fb5a7a59abbemed.jpg Rewelacja! Bardzo pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.02.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Piękne zdjęcia - gratuluje wszystkim ładnie wykończonych Tymków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszamonika 27.02.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Witam wszystkich!Mam nadzieję, że uda mi (a właściwie nam- mi i mojemu mężowi Łukaszowi) dołączyć do rodziny Tymowiczów. Projekt jeszcze nie jest kupiony, ale po dwóch tygodniach studiowania forum jestem na 99% pewna, że to będzie właśnie Tymek. największe opory miałam do tej mini łazienki na dole, ale jak widać na zdjęciach da sie zmieścić tu wszystko co potrzebne. Macie piękne domki, mam nadzieje, że nasz za parę lat będzie taki sam. mam do Was pytanko.Czy w naszej okolicy tj. województwo podkarpackie - Stalowa Wola mieszka jakiś Tymowicz? Widzę, że duzo osób ma domki na pomorzu, na śląsku, na mazowszu.... a Podkarpacie??? odezwijcie się!!pozdrawiamy Monika i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 27.02.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 WItamy w "rodzinie" kolejnych Tymkowiczów!! My jesteśmy w małopolsce, nie wiem czy ktoś jest z podkarpacia. Może ktoś się odezwie! powodzenia!! -----> Tymek to dobry wybór !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszamonika 01.03.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 No i wiedze, ze jesteśmy jedyni na Podkarpaciu! A może jakiś Lublin, Rzeszów, Sandomierz.... Nic...? Tak bardzo chciałabym sie wprosić do kogoś na budowę Mam pytanie do STRUMYCZEK. bardzo spodobało mi się Wasze rozwiązanie przesunięcia łazienki na dole na miejsce spiżarni, automatycznie powiększenie jej i zrobienie przejścia do kuchni z holu bliżej salonu. Ale czy przez ten fakt musieliście zrezygnować z kominka? (mój mąż na to nie pozwoli) bo z tego co widzę to w miejscu przejścia do kuchni w pierwotnym projekcie stoi komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 01.03.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 No i wiedze, ze jesteśmy jedyni na Podkarpaciu! A może jakiś Lublin, Rzeszów, Sandomierz.... Nic...? Tak bardzo chciałabym sie wprosić do kogoś na budowę Mam pytanie do STRUMYCZEK. bardzo spodobało mi się Wasze rozwiązanie przesunięcia łazienki na dole na miejsce spiżarni, automatycznie powiększenie jej i zrobienie przejścia do kuchni z holu bliżej salonu. Ale czy przez ten fakt musieliście zrezygnować z kominka? (mój mąż na to nie pozwoli) bo z tego co widzę to w miejscu przejścia do kuchni w pierwotnym projekcie stoi komin. Nie, nie trzeba rezygnować z kominka. U nas wprawdzie go nie ma, ale miejsce na kominek jest- znajduje się on w salonie, zaraz za tym korytarzykiem prowadzącym do kuchni. Fajne rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 01.03.2014 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 My jesteśmy z Lublina :)chyba tutaj jedyni? My też nie mamy spiżarki tylko przejście za kominem i kominek jest i dzieci maja się gdzie ganiać(wokół komina):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 02.03.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (...)bardzo spodobało mi się Wasze rozwiązanie przesunięcia łazienki na dole na miejsce spiżarni, automatycznie powiększenie jej i zrobienie przejścia do kuchni z holu bliżej salonu. (...) Przemyśl czy warto rezygnować ze spiżarni. Moim zdaniem to bardzo potrzebne pomieszczenie. Wybierając takie rozwiązanie tracisz dużo a zyskujesz niewiele (2-3 kroki szybciej jesteś w kuchni). Komunikacja między holem a kuchnią nie stanowi problemu w oryginalnym Tymku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 02.03.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 My jesteśmy z Lublina :)chyba tutaj jedyni? My też nie mamy spiżarki tylko przejście za kominem i kominek jest i dzieci maja się gdzie ganiać(wokół komina):) U nas gonitwom nie ma czasami końca!!!! Chciałam zauważyć, że my zrezygnowaliśmy ze spiżarki, ale dom mamy podpiwniczony, więc spiżarka znajduje się piętro niżej i ma ponad 50m2! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniatomek 02.03.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 My natomiast wszystko trzymamy w pomieszczeniu gosp.,mamy tam piec na gaz, pralkę i dużo miejsca jeszcze zostaje do zagospodarowania:)(dla nas takie rozwiązanie się sprawdziło i jest o.k) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 02.03.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 My natomiast wszystko trzymamy w pomieszczeniu gosp.,mamy tam piec na gaz, pralkę i dużo miejsca jeszcze zostaje do zagospodarowania:) (dla nas takie rozwiązanie się sprawdziło i jest o.k) Tymek- Tymkiem, a każdy inny, choć podobny!! Każdy urządza go według swoich potrzeb i wygód. Zależy jak dużą rodzinkę się ma i co jest na pierwszym miejscu w urządzaniu swojego domu! U nas górowała wygoda i przestrzeń w Tymku - dlatego go wybraliśmy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcopolom 02.03.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 No i wiedze, ze jesteśmy jedyni na Podkarpaciu! A może jakiś Lublin, Rzeszów, Sandomierz.... Nic...? Tak bardzo chciałabym sie wprosić do kogoś na budowę nie jesteście jedyni na Podkarpaciu:no: wysłałam ci wiadomość prywatną. Naszego Tymka budujemy w okolicach Stalowej Woli. Pozdrawiamy wszystkich tymowiczów, nie udzielamy się na forum ale często zaglądamy tu. To forum to super sprawa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazne 05.03.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No i wiedze, ze jesteśmy jedyni na Podkarpaciu! A może jakiś Lublin, Rzeszów, Sandomierz.... Nic...? Tak bardzo chciałabym sie wprosić do kogoś na budowę nie jesteście jedyni na Podkarpaciu:no: wysłałam ci wiadomość prywatną. Naszego Tymka budujemy w okolicach Stalowej Woli. Pozdrawiamy wszystkich tymowiczów, nie udzielamy się na forum ale często zaglądamy tu. To forum to super sprawa!! Czy jest ktoś ,kto buduje w okolicach Lubina / dolnośląskie?/ Mamy tam wybudowanego Tymka w stanie surowym zamkniętym, ale ze względów rodzinnych/choroba/ musimy z niego zrezygnować. Może ktoś zechce od nas go odkupić i urządzić wg własnego uznania albo pomysłów z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaŁukasz 07.03.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Czy jest ktoś ,kto buduje w okolicach Lubina / dolnośląskie?/ Mamy tam wybudowanego Tymka w stanie surowym zamkniętym, ale ze względów rodzinnych/choroba/ musimy z niego zrezygnować. Może ktoś zechce od nas go odkupić i urządzić wg własnego uznania albo pomysłów z forum? A my myśleliśmy, że w naszych okolicach nie ma żadnego Tymka a jednak . My budujemy w okolicach Głogowa, ale mamy dopiero stan zerowy. Bardzo chcielibyśmy zobaczyć wybudowanego już Tymka, więc jeśli moglibyśmy wprosić się do Was na budowę.... to byłoby super!! Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RiR 07.03.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 A my myśleliśmy, że w naszych okolicach nie ma żadnego Tymka a jednak . My budujemy w okolicach Głogowa, ale mamy dopiero stan zerowy. Bardzo chcielibyśmy zobaczyć wybudowanego już Tymka, więc jeśli moglibyśmy wprosić się do Was na budowę.... to byłoby super!! Pozdrawiamy:) my w okolicy Legnicy, stan surowy zamknięty, teraz wykańczamy - dom i siebie :), jak jesteście zainteresowani to napiszcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulciaa02 07.03.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam Przyłączamy się z mężem do forum. We wtorek ruszamy w górę z domem - Tymek C z podniesioną ścianką kolankową. Jest tu może ktoś z małopolski z okolic Dąbrowy Tarnowskiej ? Pozdrawiam Ula:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 08.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam Przyłączamy się z mężem do forum. We wtorek ruszamy w górę z domem - Tymek C z podniesioną ścianką kolankową. Jest tu może ktoś z małopolski z okolic Dąbrowy Tarnowskiej ? Pozdrawiam Ula:) Małopolska - okolice Nowego Sącza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazne 08.03.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 my w okolicy Legnicy, stan surowy zamknięty, teraz wykańczamy - dom i siebie :), jak jesteście zainteresowani to napiszcie na priv. Tak z ciekawości, ile Was kosztował ten stan surowy zamknięty? My budowaliśmy wszystko zlecając firmie i nie oszczędzaliśmy na jakości materiałów . Udział własny w pracach zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RiR 08.03.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Tak z ciekawości, ile Was kosztował ten stan surowy zamknięty? My budowaliśmy wszystko zlecając firmie i nie oszczędzaliśmy na jakości materiałów . Udział własny w pracach zerowy. trudno oszacować kwoty bo nasza budowa trwała i trwała..., ze względów rodzinnych - wiedzieliśmy że nie możemy się tam przeprowadzić szybciej niż w tym roku - opieka nad maluchami ..., więc nie bardzo jest się do czego odnieść a i u nas sporo roboty własnej, skoro się nie spieszy to można powoli i samemu ect. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts