stukpuk 08.12.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Ja startuję z Tymkiem w poniedziałek, a dokładniej czekam na wytyczenie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 08.12.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam Olu i odpowiemy na Wasze pytanie"GÓRY WYGLĄDA BEZ OKNA ????????????????????????????????????????????????? " to prze prawie półtora miesiący zanim układali nam blachy i okna dachowe to było straszne ciemno aż strach było tam wejść , a jak zakładali nam okna dachowe to już super wyglada Pozdrawiam i witamy w naszym Klubie Tymowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 09.12.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Wit Ole i Sławka pozdrawam Tymkowiczów ze sląska ja mam zamiar ruszac tez z budowa na wiosne. Zmiany macie podobne do wiekszosci ja coprawda nie jestem tak daleko jak Jarek a w zasadzie wogole nie jestem daleko ale podzielam zanie jarka bez okien dachowych moze byc jak w rodzinnym grobowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 09.12.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 a i oytabie do Jarka dlaczego Jarek nie wkleja foteczek skoro tak daleko sie posuneła Twoja budowa bardzo ładnie prosze o zdjecia pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 MY ZMIENIAMY 1- PODNOSIMY GÓRE O TRZY CEGŁY 2- OKNA DACHOWE REZYGNACJA I DOKŁADAMY DO BALKONOWYCH 3- W SALONIE DRZWI BALKONOWE NA TARAS CHCEMY PRZESUNĄĆ DO TEGO MAŁEGO OKNA (CZY KTOŚ NAD TYM MYŚLAŁ ? ) 4- DOKŁADAMY OKNO W SPIŻARCE I NA HOLU 5-NO NAPEWNO REZYGNACJA Z DRZWI DO SALONU Z TEGO CO CZYTAŁAM TO WIĘKSZOŚĆ POREZYGNOWAŁA Z OKIEN DACHOWYCH JAK ŁAZIENKA U GÓRY WYGLĄDA BEZ OKNA ????????????????????????????????????????????????? JESTEŚMY NA ETAPIE ZAŁATWIANIA PAPIERÓW I MATERIAŁU TO JEST PROBLEM Z CZEGO BUDOWAĆ??? PRZEZ ROK CZASU SZUKALIŚMY PROJEKTU I TYMEK TO JES TO TROCHE ZMIAN I WYMARZONY DOM!!! Jeżeli wywalicie wszystkie okna to jak rozwiążecie komunikację na dachu dla kominiarza? Ja nie wyobrażam sobie łazienki bez okna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA SŁAWEK I MARTYNA 09.12.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 WITAJ JOLU I JARKU CO DO OKIEN DACHOWYCH, KTÓRE OKNA ZOSTAWILIŚCIE? CO SĄDZICIE O PRZESUNIĘCIU OKNA BALKONOWEGO W SALONIE OBOK TEGO MAŁEGO ? CZY MOŻECIE MI PODAĆ ORIENTACYJNY KOSZT STANU SUROWEGO ILE ZAPŁACILIŚCIE ZA MATERIAŁ A ILE ZA ROBOCIZNĘ ILE PŁACILIŚCIE ZA JEDNĄ SZTUKĘ CEGŁY ILE WSZYSTKIE OKNA DZWI WEJŚCIOWE I GARAŻOWE ? BO NIEWIEM ILE JESZCZE BĘDZIEMY MUSIELI DOBRAĆ KREDYTU ! ZA WSZELKIE INFORMACJE DZIĘKUJĘ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 09.12.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 witamy nowych Tymkowiczów:) u nas coś sie juz rusza, dostaliśmy kosztorys budowy i wczoraj oddaliśmy projekt do adaptacji, padła kosmiczna kwota ok 3000zł. Z nowych zmian to tylko wydużamy daszek nad wejściem i będzie sie on opierał na dwóch drewnianych słupach, poza tym pozamienialiśmy układ pomieszczeń na górze, ze względu na słońce, rezygnujemy z okien dachowych w pokojach, w sypialni będzie jedno duże okno balkonowe 240, w pokojach dziecięcych 150/150, a nad tym wolnym "holem" podwojne okno dachowe systemowe,czy jak to sie tam nazywa:) Natomiast na dole rezygnujmy jednak z tego okna w salonie i bądą duże drzwi tarasowe o szer.280cm. Poza tym kosztem 10cm łazienki i 5 zm z kuchni poszerzymy schody., tym samym klatkę schodową, schody bedą betonowe, zabiegowe tak jak w projekcie. Nasz majster jeszcze podsunął nam fajny pomysł z zagospodarowaniem miesjca pod schodami, poniewż oddzielamy wejście do kotłowni ścianką, tym samym utworzy się taki korytarzyk i z niego będzie przejście do garażu i wejście pod schody do małej piwniczki:) będzie tam niżej podkopane, zrobiona wylewka, no i wyjdzie mała piwniczka. Poza tym przenosimy drzwi od kotłowni na tylną ścianę, a w tym miejscu będzie okienko wsypowe na węgiel, ikotłownia będzie tez miała jakby dwa poziomy, jeden będzie niżej wykopany tam będzie węgiel i nad tym będzie taka półka do składowania drzewa, w pozostałęj częscie będzie piec, pompa i reszta sprzętu no, to chyba tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 09.12.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 aa, oczywiści zostawiamy okno dachowe w łazience na górze:) A i M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 10.12.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witam fajnie że powiększa sie grono tymków oglądaliście ostatnio bloga cisków??kurcze mają położoną już blachodachówke dom zaczyna naprawde tymka przypominać. Aniu i Maćku moge zapytac z czego budujecie i na ile robocizne wam wyliczył majster?? bo jestem na etapie szukanie ekipy i nie wiem jak znich ściągac i ile można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.12.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A testował ktoś wyrzucenie sciany nośnej między salonem a pokojem?My chyba tak zrobimy, i będzie większy salon, a w razie co to można tam postawiś ścianke działową.Co wy na to?I chyba przeniesiemy balkon na druga stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 10.12.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witam fajnie że powiększa sie grono tymków oglądaliście ostatnio bloga cisków?? kurcze mają położoną już blachodachówke dom zaczyna naprawde tymka przypominać. Aniu i Maćku moge zapytac z czego budujecie i na ile robocizne wam wyliczył majster?? bo jestem na etapie szukanie ekipy i nie wiem jak znich ściągac i ile można witamy my budujemy z keramzytu, bloczki juz mamy co do kosztorysu to nie pamiętam dokładnie, ale sporo wyszło:) jutro będę miała kosztorys w domu to podam poszczególne etapy, pamiętam tylko, że całość "pod klucz" szcunkowo ok 420.000 A i M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 10.12.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 pod klucz to znaczy ze wchdzisz i wieszasz kapelusz?? kurcze duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witam fajnie że powiększa sie grono tymków oglądaliście ostatnio bloga cisków?? kurcze mają położoną już blachodachówke dom zaczyna naprawde tymka przypominać. Aniu i Maćku moge zapytac z czego budujecie i na ile robocizne wam wyliczył majster?? bo jestem na etapie szukanie ekipy i nie wiem jak znich ściągac i ile można witamy my budujemy z keramzytu, bloczki juz mamy co do kosztorysu to nie pamiętam dokładnie, ale sporo wyszło:) jutro będę miała kosztorys w domu to podam poszczególne etapy, pamiętam tylko, że całość "pod klucz" szcunkowo ok 420.000 A i M Sporo ja planuję zejść poniżej 200 tys może bez mebli ale da sie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 11.12.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 no stuk puk ja tez duzooooo mniej licze uhhh a teraz troche sie wam wyżale a wiec dzis pojechałam po decyzje do wodociągów super hura ale okazało sie ze do mojej dzałki nie idzie wodociąg wiec musze go sobie wybudowac za bagatela ok 15tys zł ok pojechałam do geodety bo wyznacza mi juz i mierzy od miesiaca a on ze to troszke drozej bedzie bo z powodu braku wody muszą coś tam mierzyc wiecej nastepnie zadzwoniłam do archtekta zeby sie umowic a pani sobie na wywczas do zakopca pomkneła i tyle ją widzeli bedzie ok 18 grudnia STOJE W MIEJSCU i do tego jeszcze koszty sie mnożą chyba załoze dzeinni budowy i nazwe go tragiczne wieści z budowy gosiaczka. ps. jeszcze chcialam dzis odwiedzc budowalnca taaa ale on pomnkol gdzies pod rybnik budowac i tyle go widzeli chyba sie piwa napije na smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.12.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 no stuk puk ja tez duzooooo mniej licze uhhh a teraz troche sie wam wyżale a wiec dzis pojechałam po decyzje do wodociągów super hura ale okazało sie ze do mojej dzałki nie idzie wodociąg wiec musze go sobie wybudowac za bagatela ok 15tys zł ok pojechałam do geodety bo wyznacza mi juz i mierzy od miesiaca a on ze to troszke drozej bedzie bo z powodu braku wody muszą coś tam mierzyc wiecej nastepnie zadzwoniłam do archtekta zeby sie umowic a pani sobie na wywczas do zakopca pomkneła i tyle ją widzeli bedzie ok 18 grudnia STOJE W MIEJSCU i do tego jeszcze koszty sie mnożą chyba załoze dzeinni budowy i nazwe go tragiczne wieści z budowy gosiaczka. ps. jeszcze chcialam dzis odwiedzc budowalnca taaa ale on pomnkol gdzies pod rybnik budowac i tyle go widzeli chyba sie piwa napije na smutno To ja jedno piwko też poproszę, mimo że geodeci też się ociągają i stali mi też nie przywieźli to ja na wesoło wypiję!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 11.12.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 stuk puk gratuluje optymizmu ja juz rece załamuje hihi a jeszcze nie zaczelam no cuz.... Twoje zdrowie ale dopiero za godzine bo zaraz mam kolende Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.12.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 stuk puk gratuluje optymizmu ja juz rece załamuje hihi a jeszcze nie zaczelam no cuz.... Twoje zdrowie ale dopiero za godzine bo zaraz mam kolende No to może zamiast piwka woda święcona pomoże?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 11.12.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam wszystkich Tymowiczów Widzę ze już co zaczyna działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 11.12.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 WITAJ JOLU I JARKU CO DO OKIEN DACHOWYCH, KTÓRE OKNA ZOSTAWILIŚCIE? CO SĄDZICIE O PRZESUNIĘCIU OKNA BALKONOWEGO W SALONIE OBOK TEGO MAŁEGO ? CZY MOŻECIE MI PODAĆ ORIENTACYJNY KOSZT STANU SUROWEGO ILE ZAPŁACILIŚCIE ZA MATERIAŁ A ILE ZA ROBOCIZNĘ ILE PŁACILIŚCIE ZA JEDNĄ SZTUKĘ CEGŁY ILE WSZYSTKIE OKNA DZWI WEJŚCIOWE I GARAŻOWE ? BO NIEWIEM ILE JESZCZE BĘDZIEMY MUSIELI DOBRAĆ KREDYTU ! ZA WSZELKIE INFORMACJE DZIĘKUJĘ POZDRAWIAM Witam w naszym gronie. "Ola Sławek i Martyna" dobrze rozumiem ze Martyna to Wasza córeczka "PRZESUNIĘCIE OKNA BALKONOWEGO W SALONIE OBOK TEGO MAŁEGO" - to raczej zepsuje wygląd zewnętrzny domu - będzie nie symetryczne (odstęp między oknem w salonie a oknem tarasowym i oknem w małym pokoju) Co do kosztorysu do kredytu to ktoś z forumowiczów już to opisał w wcześniejszym poście (trzeba poczytać od początku strony ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 11.12.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 a i oytabie do Jarka dlaczego Jarek nie wkleja foteczek skoro tak daleko sie posuneła Twoja budowa bardzo ładnie prosze o zdjecia pozdrawam Bo jeszcze nie jest skończony krycie dachu (zabrakło trzy arkusze blachy dachowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts