Jola i Jarek 19.12.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 No OK, a tak nawiasem mówiąc strasznie się cieszę że ktoś oprócz DELUS-a i mnie buduje też Tymka z gankiem. Mam to na razie na rysunkach ale teraz w rzeczywistości mogę zobaczyć jak będzie wyglądałnasz dom z gankiem i musze powiedziec że jest śliczny - my tylko będziemy mięli wejście od frontu. Pozdrawiam P.S. Piotrek prześlij mi więcej zdjęć na skrzynkę waszego domu: głównie z wnętrza domu - ganku, schodów pomieszczeń itd. Witam Alino i Jakubie, to co wkleiliście zdjęcia z domem to widzę Tymka wersje bez garazu prawda? Ganek z wejściem z boku to już mało ciekawy i wygląda na wiejski dom (tak kiedyś budowano) a Wy będziecie mieli wejście z przodu to będzie może ciekawsze no i wykusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 19.12.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Stuku, no i co z tymi feralnymi słupami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 19.12.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam dzieku chłopaki za wyczerpującą wypowiedź znowu jestem mądrzejsza o pare cegieł a i nie kłócic mi sie tutaj My już nie kłócimy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.12.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Stuku, no i co z tymi feralnymi słupami??? Cicho sza............. Nic nowego. Ale i tak je pewnie przeprojektuje po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 19.12.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 No OK, a tak nawiasem mówiąc strasznie się cieszę że ktoś oprócz DELUS-a i mnie buduje też Tymka z gankiem. Mam to na razie na rysunkach ale teraz w rzeczywistości mogę zobaczyć jak będzie wyglądałnasz dom z gankiem i musze powiedziec że jest śliczny - my tylko będziemy mięli wejście od frontu. Pozdrawiam P.S. Piotrek prześlij mi więcej zdjęć na skrzynkę waszego domu: głównie z wnętrza domu - ganku, schodów pomieszczeń itd. Witam Alino i Jakubie, to co wkleiliście zdjęcia z domem to widzę Tymka wersje bez garazu prawda? Ganek z wejściem z boku to już mało ciekawy i wygląda na wiejski dom (tak kiedyś budowano) a Wy będziecie mieli wejście z przodu to będzie może ciekawsze no i wykusz Wiesz my robimy ganek ale z wejściem z przodu, z wykuszu zrezygnowaliśmy, ale za to poszerzamy garaż, czyli i całą bryłe budynku o 0,5 m. Dlaeczego? mam dom i garaż obecnie który we wnątrz ma 4 m, więcj ak zobaczyłem ten w projekcie Tymek to od razu wiedziałem,że garaż musi być szerszy on zdaje się miał we wnątrz 3,06 m - wydaje mi się że to mało. Chodzi przeciez o komfort otwierasz drzwi i z trudnością wysiadasz, moi znajomi mają garaż o podobnej szerokości i narzekają. A gdzie postawić rower czy kosiarkę na przykład. Zresztą wiesz my szalejemy, bo budujemy dodatkowo budynek gospodarczy z drugim garażem oraz ze składem na drewno koszt powiedział nam wykonawca ok 30 tyś. Wklejam zdjęcie projektu może ktoś będzie chciał i podpatrzy to rozwiąznie: Wiesz my robimy ganek ale z wejściem z przodu, z wykuszu zrezygnowaliśmy, ale za to poszerzamy garaż, czyli i całą bryłe budynku o 0,5 m. Dlaeczego? mam dom i garaż obecnie który we wnątrz ma 4 m, więcjak zobaczyłem ten w projekcie Tymek to od razu wiedziałe,że garaż musi być szerszy on zdaje się miał we wnątrz 3,06 m - wydaje mi się że to mało. Chodzi przeciez o komfort otwierasz drzwi i z trudnością wysiadasz, moi znajomi mają garaż o podobnej szerokości i narzekają. A gdzie postawić rower czy kosiarkę na przykład. Zresztą wiesz my szalejemy, bo budujemy dodatkowo budynek gospodarczy z drugim garażem oraz ze składem na drewno koszt powiedział nam wykonawca ok 30 tyś. Wklejam zdjęcie projektu może ktoś będzie chciał i podpatrzy to rozwiąznie: Wiesz my robimy ganek ale z wejściem z przodu, z wykuszu zrezygnowaliśmy, ale za to poszerzamy garaż, czyli i całą bryłe budynku o 0,5 m. Dlaeczego? mam dom i garaż obecnie który we wnątrz ma 4 m, więcjak zobaczyłem ten w projekcie Tymek to od razu wiedziałe,że garaż musi być szerszy on zdaje się miał we wnątrz 3,06 m - wydaje mi się że to mało. Chodzi przeciez o komfort otwierasz drzwi i z trudnością wysiadasz, moi znajomi mają garaż o podobnej szerokości i narzekają. A gdzie postawić rower czy kosiarkę na przykład. Zresztą wiesz my szalejemy, bo budujemy dodatkowo budynek gospodarczy z drugim garażem oraz ze składem na drewno koszt powiedział nam wykonawca ok 30 tyś. Wklejam zdjęcie projektu może ktoś będzie chciał i podpatrzy to rozwiąznie: http://inlinethumb26.webshots.com/33625/2969737660102168387S600x600Q85.jpg http://inlinethumb28.webshots.com/33115/2269979100102168387S600x600Q85.jpg http://inlinethumb27.webshots.com/35930/2365513080102168387S600x600Q85.jpg http://inlinethumb23.webshots.com/36758/2261404640102168387S600x600Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 19.12.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 sorki , ale uczęsię jeszcze wklejania zdjęć a i widzę że tekst jakoś mi sie skopiował kilka razy:http://inlinethumb27.webshots.com/35930/2365513080102168387S600x600Q85.jpghttp://inlinethumb28.webshots.com/33115/2269979100102168387S600x600Q85.jpg i te dwa małe zdjęcia teraz trochę większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.12.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 No OK, a tak nawiasem mówiąc strasznie się cieszę że ktoś oprócz DELUS-a i mnie buduje też Tymka z gankiem. Mam to na razie na rysunkach ale teraz w rzeczywistości mogę zobaczyć jak będzie wyglądałnasz dom z gankiem i musze powiedziec że jest śliczny - my tylko będziemy mięli wejście od frontu. Pozdrawiam P.S. Piotrek prześlij mi więcej zdjęć na skrzynkę waszego domu: głównie z wnętrza domu - ganku, schodów pomieszczeń itd. Witam Alino i Jakubie, to co wkleiliście zdjęcia z domem to widzę Tymka wersje bez garazu prawda? Ganek z wejściem z boku to już mało ciekawy i wygląda na wiejski dom (tak kiedyś budowano) a Wy będziecie mieli wejście z przodu to będzie może ciekawsze no i wykusz Ale może im się podoba z gankiem (Nam też sięm podoba z gankiem właśnie dlatego że przypomina wiejskie stare domki )? ja buduje na wsi tak więc taki z gankiem jak raz by pasował, lepiej niż jakieś nowoczesne pudełko z dużą ilością przeszkleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliaolamaja 21.12.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 W odpowiedzi na opinię ze nasz domek wyglada jak wiejski to taki ma byc z wejsciem z boku oraz bez garazu. Garaz bedzie z projektow muratora M09 Pozdrawiam nowoczesny domek inwestorow koło OSTROŁĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam nataliaolamaja. Widzieliśmy zdjęcie Waszego Tymka i zyskujecie powierzchnie o garaż i ganek, to jest plus. Dom Wasz ładnie wygląda bez garażu i z gankiem, ale szczerze mówiąc wejście z boku to już nie ciekawie wygląda (dla mnie w tym coś brakuje ), może byłby ciekawiej gdyby miał wejście z przodu . Także nie obrażajcie co wcześniej napisałem , owszem jak kto woli czy to wejście z boku jak w stylu wiejskim z lat 70 - 80-tych, inni wolą z wejście przodu. P.S. My nie budujemy nowoczesny domek raczej Tymek jest klasycznym domkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 nataliaolamaja no tak, powiniesz się wstydzić że czytasz na forum a Wasz tymek już stoi a nawet nie pomyślałaś wstawic tutaj zdjęcia od fundamentu do obecnego stanu i nawet nie pomyślałaś żeby wiemienic z innymi budujacymi twoje zmiany Tymka(jak to inni Tymowicze robią) Ooooj nie ładnie tak i dopiero się odezwałas jak ja mówiłem że wygląda jak wiejski. To teraz masz zaległości że masz pochwalić się zdjęciami od fudamentu (Prawda tymowicze że nataliaolamaja nie ładnie tak skożystając nasze wiedzy i nie dzieliła z nami jej zmiany?) Pozdrawiam inwestorów z Iławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.12.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 nataliaolamaja no tak, powiniesz się wstydzić że czytasz na forum a Wasz tymek już stoi a nawet nie pomyślałaś wstawic tutaj zdjęcia od fundamentu do obecnego stanu i nawet nie pomyślałaś żeby wiemienic z innymi budujacymi twoje zmiany Tymka(jak to inni Tymowicze robią) Ooooj nie ładnie tak i dopiero się odezwałas jak ja mówiłem że wygląda jak wiejski. To teraz masz zaległości że masz pochwalić się zdjęciami od fudamentu (Prawda tymowicze że nataliaolamaja nie ładnie tak skożystając nasze wiedzy i nie dzieliła z nami jej zmiany?) Pozdrawiam inwestorów z Iławy Przecież nie ma tego w regulaminie furum? O Jarku Jarku......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 nataliaolamaja no tak, powiniesz się wstydzić że czytasz na forum a Wasz tymek już stoi a nawet nie pomyślałaś wstawic tutaj zdjęcia od fundamentu do obecnego stanu i nawet nie pomyślałaś żeby wiemienic z innymi budujacymi twoje zmiany Tymka(jak to inni Tymowicze robią) Ooooj nie ładnie tak i dopiero się odezwałas jak ja mówiłem że wygląda jak wiejski. To teraz masz zaległości że masz pochwalić się zdjęciami od fudamentu (Prawda tymowicze że nataliaolamaja nie ładnie tak skożystając nasze wiedzy i nie dzieliła z nami jej zmiany?) Pozdrawiam inwestorów z Iławy Przecież nie ma tego w regulaminie furum? O Jarku Jarku......... Oj Stuku Stuku zawsze cos wymyślasz na przekór. Właśnie nie ma w regulaminie ale po dobroci wypada wymiana wiedzy (np odnośnie forum twoich feralnych słupów i jedni doradzaja a inni odradzają) Taki jak tutaj warto podzielic się i innymi o zmianie projektu Tymka i ty na pewno między innymi skorzystasz skoro bardzo często zagladasz tutaj A po drugie jest napisany temat "Forum dla Tymowiczów z horyzontu" czyli tutaj można spotykać się i wymienić zdania o Tymku i pochwalic się swoimi osiągnięciami w budowie, zmianami w projekcie, problemami związanymi z Tymkiem itp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 nataliaolamaja no tak, powiniesz się wstydzić że czytasz na forum a Wasz tymek już stoi a nawet nie pomyślałaś wstawic tutaj zdjęcia od fundamentu do obecnego stanu i nawet nie pomyślałaś żeby wiemienic z innymi budujacymi twoje zmiany Tymka(jak to inni Tymowicze robią) Ooooj nie ładnie tak i dopiero się odezwałas jak ja mówiłem że wygląda jak wiejski. To teraz masz zaległości że masz pochwalić się zdjęciami od fudamentu (Prawda tymowicze że nataliaolamaja nie ładnie tak skożystając nasze wiedzy i nie dzieliła z nami jej zmiany?) Pozdrawiam inwestorów z Iławy Przecież nie ma tego w regulaminie furum? O Jarku Jarku......... Oj Stuku Stuku zawsze cos wymyślasz na przekór. Właśnie nie ma w regulaminie ale po dobroci wypada wymiana wiedzy (np odnośnie forum twoich feralnych słupów i jedni doradzaja a inni odradzają) Taki jak tutaj warto podzielic się i innymi o zmianie projektu Tymka i ty na pewno między innymi skorzystasz skoro bardzo często zagladasz tutaj O Jarku Jarku......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 nataliaolamaja no tak, powiniesz się wstydzić że czytasz na forum a Wasz tymek już stoi a nawet nie pomyślałaś wstawic tutaj zdjęcia od fundamentu do obecnego stanu i nawet nie pomyślałaś żeby wiemienic z innymi budujacymi twoje zmiany Tymka(jak to inni Tymowicze robią) Ooooj nie ładnie tak i dopiero się odezwałas jak ja mówiłem że wygląda jak wiejski. To teraz masz zaległości że masz pochwalić się zdjęciami od fudamentu (Prawda tymowicze że nataliaolamaja nie ładnie tak skożystając nasze wiedzy i nie dzieliła z nami jej zmiany?) Pozdrawiam inwestorów z Iławy Przecież nie ma tego w regulaminie furum? O Jarku Jarku......... Oj Stuku Stuku zawsze cos wymyślasz na przekór. Właśnie nie ma w regulaminie ale po dobroci wypada wymiana wiedzy (np odnośnie forum twoich feralnych słupów i jedni doradzaja a inni odradzają) Taki jak tutaj warto podzielic się i innymi o zmianie projektu Tymka i ty na pewno między innymi skorzystasz skoro bardzo często zagladasz tutaj O Jarku Jarku......... Przeczytaj jeszcze raz wzej bo troche zmieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 21.12.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 No dobra wtrącę się, Panowie przestańcie się licytować. Jarek kolega któremu wkleiłem zdjęcia Tymka moze jest z nami od niedawna więc dlatego nie zamieścił zdjęć fundamentów, ale to nie jest chyba powód do atakowania innych że coś źle zrobili łobuzie jeden. Dlatego w imieniu wszystkich Tymowiczów prosze skupcie się na forum na rozmowie o projekcie a resztę uwag wysyłjcie na prywatne swoje maile. A tak nawisem mówić Jarku,kolego nie wypowiedziałeś się na temat budynku z garażem który wkleiłem ostanio. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.12.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 nataliaolamaja no tak, powiniesz się wstydzić że czytasz na forum a Wasz tymek już stoi a nawet nie pomyślałaś wstawic tutaj zdjęcia od fundamentu do obecnego stanu i nawet nie pomyślałaś żeby wiemienic z innymi budujacymi twoje zmiany Tymka(jak to inni Tymowicze robią) Ooooj nie ładnie tak i dopiero się odezwałas jak ja mówiłem że wygląda jak wiejski. To teraz masz zaległości że masz pochwalić się zdjęciami od fudamentu (Prawda tymowicze że nataliaolamaja nie ładnie tak skożystając nasze wiedzy i nie dzieliła z nami jej zmiany?) Pozdrawiam inwestorów z Iławy Przecież nie ma tego w regulaminie furum? O Jarku Jarku......... Oj Stuku Stuku zawsze cos wymyślasz na przekór. Właśnie nie ma w regulaminie ale po dobroci wypada wymiana wiedzy (np odnośnie forum twoich feralnych słupów i jedni doradzaja a inni odradzają) Taki jak tutaj warto podzielic się i innymi o zmianie projektu Tymka i ty na pewno między innymi skorzystasz skoro bardzo często zagladasz tutaj O Jarku Jarku......... Przeczytaj jeszcze raz wzej bo troche zmieniem A co to zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 No dobra wtrącę się, Panowie przestańcie się licytować. Jarek kolega któremu wkleiłem zdjęcia Tymka moze jest z nami od niedawna więc dlatego nie zamieścił zdjęć fundamentów, ale to nie jest chyba powód do atakowania innych że coś źle zrobili łobuzie jeden. Dlatego w imieniu wszystkich Tymowiczów prosze skupcie się na forum na rozmowie o projekcie a resztę uwag wysyłjcie na prywatne swoje maile. A tak nawisem mówić Jarku,kolego nie wypowiedziałeś się na temat budynku z garażem który wkleiłem ostanio. Pozdrawiam wszystkich Witam Alino i Jakubie, właściwie nie wypowiadałem na temat garażu (jeśli dobrze pamiętam może latem rozmawialiśmy na temat garażu wolnostającego dobrze pamiętam że masz za wąska działka to chyba z tobą rozmawiałem) Jesli masz wystarczająco miejsce na działce na ten piękny garaż to moim zdaniem lepiej byłoby żeby stanął przednej części działki (masz wtedy mniej do odśnieżania . Garaz jest ładny i ma plusa że ma dodatkowe pomieszczenia i można w nim pochowac inne narzędzia ogrodnicze i meble ogrodnicze. Bryła garażu pasuje do bryły tymka P.S. szkoda że zrezygnowaliście z wykuszu My wtedy nie mogliśmy odżałować że wcześniej o tym nie pomyśleliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Acha jeszcze coś powiem, 30 tys za garaż to rozsądna cena ale czy realna? (tutaj w mieście za garaże idą od 30 do 40 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam wszystkich tymowiczówPrzedstawiam kilka zdjęcia naszego tymka już z przykrytą blachodachówką:1.Przódhttp://inlinethumb44.webshots.com/34923/2520161910101780555S500x500Q85.jpg2.http://thumb15.webshots.net/t/16/17/0/26/81/2262026810101780555TlAVFG_th.jpg3. Widać tutaj dodatkowy kominek do odpowietrzania rury kanalizacyjnej od parteruhttp://inlinethumb19.webshots.com/37394/2862708040101780555S600x600Q85.jpg4 od wschoduhttp://inlinethumb39.webshots.com/35494/2622298330101780555S500x500Q85.jpg5 strona ogrodowa, mamy tutaj dwa kominki (jeden odpowietrzania kanalizacji w łazience i drugi wentylacyjny do łazienki i garderobyhttp://inlinethumb23.webshots.com/33814/2991952550101780555S600x600Q85.jpg6. A tu mamy kobieca inspekcja (od strony zachodniej)http://inlinethumb06.webshots.com/35525/2211890840101780555S600x600Q85.jpg7http://inlinethumb50.webshots.com/35633/2250232450101780555S500x500Q85.jpg8http://inlinethumb15.webshots.com/36174/2779649050101780555S500x500Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 21.12.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 W tym roku na tym właśnie skończymy z budową i okna na górze deskowaliśmy (na dole nie deskowalismy). Po nowym roku będziemy już porównywali w kilku miejscach okna, drzwi zewnętrzne i garazowe tzn jego ceny i chcemy w marcu, kwietniu je wstawić i na wiosne będziemy zakładali instalacje elektrycznePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts