Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aha ktośpisał o keramzycie - ja też myślę o budowaniu z tego materiału. Pytanie z jakiej firmy kupowaliście keramzyt i jaki był koszt jednego pustaka i ile ich wchodzi na postawienie Tymka ?

pustaki karemzytu to na pewno tańsze od betonu komórkowego i wiele tańszy od pustaków ceramicznych

http://inlinethumb01.webshots.com/34624/2810853860101780555S600x600Q85.jpg' alt='2810853860101780555S600x600Q85.jpg'>

Niech te Święta tak wspaniałe

będą całe jakby z bajek,

Niechaj gwiazdka z nieba leci,

niech Mikołaj tuli dzieci,

Biały puch niech z góry spada

niechaj piesek w nocy gada,

Niech choinka pachnie pięknie

no i radość będzie wszędzie!

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia

Witajcie Tymowicze,

po dłuuuuuuuuugiej przerwie. Cały czas zaglądaliśmy na forum i obserwowaliśmy Wasze postępy. Nam udało sie zrealizować plan na ten rok, tzn. zamknęliśmy dom na zimę (dach przykryty, okna wstawione, drzwi zabezpieczone). A teraz spróbujemy przesłać Wam parę zdjęć

http://inlinethumb03.webshots.com/38082/2879381470102764322S425x425Q85.jpg

http://inlinethumb10.webshots.com/37193/2899788580102764322S425x425Q85.jpg

http://inlinethumb09.webshots.com/37000/2288215820102764322S425x425Q85.jpg

Tak było jeszcze w listopadzie...... a poniżej fotki z dzisiejszego dnia!

http://inlinethumb09.webshots.com/38152/2159254420102764322S425x425Q85.jpg

http://inlinethumb09.webshots.com/36616/2242350640102764322S425x425Q85.jpg

http://inlinethumb22.webshots.com/35925/2552278540102764322S425x425Q85.jpg

pozdrawiamy Adamsi :lol:

Witamy wszystkich Tymkowiczów!

My dwa tygodnie daliśmy do wyceny nasz projekt do firmy, która buduje z keramzytu, jesteśmy bardzo ciekawi kosztów i ciągle zastanawiamy się czy budować tą metodą czy tradycyjną może ktoś z Was może nam coś doradzi?Prosimy o wsparcie i pozdrawiamy po świątecznym obżarstwie :evil:

witamy po Świętach:)

Mag&Tom my mieliśmy budować z keramzytu, ale jednak ostatecznie stanęło na porotonie, bo udałao nam sie go tanio dostać. Cały czas byliśmy przekonani o keramzycie, już sie nawet nastawiliśmy na 100 % na ten materiał. Z tego co rozumiem, to y szukacie firmy, która buduej domy keramzytu na podobnej zasadzie jak domy szkieletowe z gotowych elementów? my mielismy budowac normalnie z bloczków

Ania i Maciej

Acha jeszcze coś powiem, 30 tys za garaż to rozsądna cena ale czy realna? (tutaj w mieście za garaże idą od 30 do 40 tys

Jarku o jakich garżach ty mowisz za 30 tys??? bo ja chce sie pozbyc garażu na osiedlu w styczniu a jest to garaż z ochroną i zadaszony dodatkowo i nie wiem ile wystawic :(

Acha jeszcze coś powiem, 30 tys za garaż to rozsądna cena ale czy realna? (tutaj w mieście za garaże idą od 30 do 40 tys

Jarku o jakich garżach ty mowisz za 30 tys??? bo ja chce sie pozbyc garażu na osiedlu w styczniu a jest to garaż z ochroną i zadaszony dodatkowo i nie wiem ile wystawic :(

Gosiaczku Jarkowi chyba chodziło o wybudowanie nowego garażu, od podstaw

No tak duzo sie dzieje piekny domek jarku

Adamsi tymus jak z obrazka:) sie powoli robi cos tam zmienialiście???

a ja teraz z innego wora to z naczy z Tymkowego wora ale przezywam tymkowy kryzys i jak durna blondynka :lol: oglądam inne projekty bo czuje nie dosyt korci mnie tył tomu cos mi tam brakuje!!!! za małe drzwi balkonowe juz mi sie ten dom po nocach śni i ta łazienka u góry też mała :-?

i co ja mam zrobic:)

Gosiaczku Jarkowi chyba chodziło o wybudowanie nowego garażu, odpodstaw

Też mi sie tak Aniu wydaje:) ale zapytałam

Gosiaczku Jarkowi chyba chodziło o wybudowanie nowego garażu, od podstaw

Nie o budowanie nowego garażu a raczej już używane z ogłoszenia tak idą :lol:

Gosiaczku Jarkowi chyba chodziło o wybudowanie nowego garażu, odpodstaw

Też mi sie tak Aniu wydaje:) ale zapytałam

Już nie musisz pytać bo juz jest odp o 1 post wyżej

Typowy garaz w zabudowie szeregowym i bez ochrony :wink: My chyba w przyszłym roku będziemy musieli sprzedać garaż a jak będa kosztowały to nie wiem ale mam sposób, po prostu poszukac po ogłoszeniach i zapytać ile chce za garaże :wink:

wiem jarku ja szukałam na gratce ale takiego akurat ja ja mam nie ma a wiesz ja tez nie mieszkam w jakiejs duzej aglomeracji w sensie ze nie jest to warszawa albo gdansk wiec ceny są niższe ale mysle ze 30tys za niego dostane chce go sprzedac w styczniu lutym bo ja i tak z niego nie korzystam a pieniądze na początek sie przydadzą

z inej beczki jak to u Was z kredytami poradzcie mi juz byłam w Śląskim i w oppen finansie i wszycy mydlą mi oczy ja im ze chce góra 150tys a oni ze nie ze sie nie opłaca i wkur... mnie na maksa :x ja o jednym oni o drugim doradzcie mi na co patrzec ja nie che brac na całosc tylko troszke potem sprzedam mieszkanie i niech sie za przeproszeniem odwalą

wiem jarku ja szukałam na gratce ale takiego akurat ja ja mam nie ma a wiesz ja tez nie mieszkam w jakiejs duzej aglomeracji w sensie ze nie jest to warszawa albo gdansk wiec ceny są niższe ale mysle ze 30tys za niego dostane chce go sprzedac w styczniu lutym bo ja i tak z niego nie korzystam a pieniądze na początek sie przydadzą

z inej beczki jak to u Was z kredytami poradzcie mi juz byłam w Śląskim i w oppen finansie i wszycy mydlą mi oczy ja im ze chce góra 150tys a oni ze nie ze sie nie opłaca i wkur... mnie na maksa :x ja o jednym oni o drugim doradzcie mi na co patrzec ja nie che brac na całosc tylko troszke potem sprzedam mieszkanie i niech sie za przeproszeniem odwalą

Jeszcze nie pobraliśmy mieliśmy trochę oszczędności i teraz na wyczerpaniu jest i musimy juz pomysleć o sprzedazu garażu potem małe mieszkanko(my staramy się nie brać kredydu a jak potrzeba to wtedy będziemy musieli myśleć)