nataliaolamaja 29.12.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 uhhh ale sie tu dzieje cóż za ostre dyskusje Jarku Wasz tymek wyglada super naprawde jeśli możesz prześli mi swój kosztorys [email protected] interesuje mnie to co zrobiles na dzen dzisjesszy ile wyszło z góry dzekuje mam pytanie czy ktoś z was buduje z porothermu np. z winterberga?? i co o tym sądzicie?? Aaaaa ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ABY WASZE TYMKI ROSŁY Z DNIA NA DZIEŃ ABY PIENIĄŻKÓW STARCZYŁO NA WSZYSTKO I UDANEGO SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA Witam, może nataliaolamaja budowała co wynika z powyższego zdjęcia z ww materiału. do niej możesz się zgłosić My również życzymy wesołych świąt Witamy TYMKOWICZE My budowalismy z porthermu A sa pytania]] To taki sam material jak inne, moze nie trzeba dawac cegly penej przed polozeniem wienca poza tym nic innego. Pozdro Nie mam zdjec ale w styczniu planuje. Powiem ze jak jest ganek jak w wiejskim domku to przedpokoj ma ok 20 m2 jest przestrzen serio. Pozdrowienia TYMKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 29.12.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 uhhh ale sie tu dzieje cóż za ostre dyskusje Jarku Wasz tymek wyglada super naprawde jeśli możesz prześli mi swój kosztorys [email protected] interesuje mnie to co zrobiles na dzen dzisjesszy ile wyszło z góry dzekuje mam pytanie czy ktoś z was buduje z porothermu np. z winterberga?? i co o tym sądzicie?? Aaaaa ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ABY WASZE TYMKI ROSŁY Z DNIA NA DZIEŃ ABY PIENIĄŻKÓW STARCZYŁO NA WSZYSTKO I UDANEGO SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA Witam, może nataliaolamaja budowała co wynika z powyższego zdjęcia z ww materiału. do niej możesz się zgłosić My również życzymy wesołych świąt Witamy TYMKOWICZE My budowalismy z porthermu A sa pytania]] To taki sam material jak inne, moze nie trzeba dawac cegly penej przed polozeniem wienca poza tym nic innego. Pozdro Nie mam zdjec ale w styczniu planuje. Powiem ze jak jest ganek jak w wiejskim domku to przedpokoj ma ok 20 m2 jest przestrzen serio. Pozdrowienia TYMKI Ja i DELUS też będziemy mieli ganek. Mnie się podoba tylko wejście będzie z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.12.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 uhhh ale sie tu dzieje cóż za ostre dyskusje Jarku Wasz tymek wyglada super naprawde jeśli możesz prześli mi swój kosztorys [email protected] interesuje mnie to co zrobiles na dzen dzisjesszy ile wyszło z góry dzekuje mam pytanie czy ktoś z was buduje z porothermu np. z winterberga?? i co o tym sądzicie?? Aaaaa ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ABY WASZE TYMKI ROSŁY Z DNIA NA DZIEŃ ABY PIENIĄŻKÓW STARCZYŁO NA WSZYSTKO I UDANEGO SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA Witam, może nataliaolamaja budowała co wynika z powyższego zdjęcia z ww materiału. do niej możesz się zgłosić My również życzymy wesołych świąt Witamy TYMKOWICZE My budowalismy z porthermu A sa pytania]] To taki sam material jak inne, moze nie trzeba dawac cegly penej przed polozeniem wienca poza tym nic innego. Pozdro Nie mam zdjec ale w styczniu planuje. Powiem ze jak jest ganek jak w wiejskim domku to przedpokoj ma ok 20 m2 jest przestrzen serio. Pozdrowienia TYMKI Ja i DELUS też będziemy mieli ganek. Mnie się podoba tylko wejście będzie z przodu. No to o to chodziło że ganek z wejściem z przodu będzie lepiej prezentował na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 uhhh ale sie tu dzieje cóż za ostre dyskusje Jarku Wasz tymek wyglada super naprawde jeśli możesz prześli mi swój kosztorys [email protected] interesuje mnie to co zrobiles na dzen dzisjesszy ile wyszło z góry dzekuje mam pytanie czy ktoś z was buduje z porothermu np. z winterberga?? i co o tym sądzicie?? Aaaaa ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ABY WASZE TYMKI ROSŁY Z DNIA NA DZIEŃ ABY PIENIĄŻKÓW STARCZYŁO NA WSZYSTKO I UDANEGO SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA Witam, może nataliaolamaja budowała co wynika z powyższego zdjęcia z ww materiału. do niej możesz się zgłosić My również życzymy wesołych świąt Witamy TYMKOWICZE My budowalismy z porthermu A sa pytania]] To taki sam material jak inne, moze nie trzeba dawac cegly penej przed polozeniem wienca poza tym nic innego. Pozdro Nie mam zdjec ale w styczniu planuje. Powiem ze jak jest ganek jak w wiejskim domku to przedpokoj ma ok 20 m2 jest przestrzen serio. Pozdrowienia TYMKI ok 20m2 przedpokoju to będzie duża przestrzeń - super a my bez tego ganku ok 12m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 29.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Zresztą wkleję jakie my mamy zmiany na parterze - sorki za jakość ale robiłem to dla architekta który adaptował nam projekt - ale wymiary co do milimetra się zgadzają. Dodam, że graż czyli cały budynek jest poszerzony o 0,5 m. http://inlinethumb44.webshots.com/35883/2773900700102168387S600x600Q85.jpg i jeszcze drugie ujęcie http://inlinethumb23.webshots.com/37782/2881988410102168387S600x600Q85.jpg ... proszę o Waszą obiektywną opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.12.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Witam Alino i Jakubie, widzę na Waszym projekcie to ja na waszym miejscu bym ścianę oddzielającą kuchni i salonu wyrówniał bym na tej samej osi co ściana salonu i holu to uzyskalibyście większą kuchnię (salon nie musi być aż wielki, 42 m2 ) wystarczyłby moze z 36-37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 29.12.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Hmm w zasadzie masz rację tyle że zastanawiamy się czy dać tam okno (tak jak było w oryginalnym projekcie) czy nie bo akurat jest to zachodnia ściana budynku.Jeszcze nie wiemy jak to rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Hmm w zasadzie masz rację tyle że zastanawiamy się czy dać tam okno (tak jak było w oryginalnym projekcie) czy nie bo akurat jest to zachodnia ściana budynku.Jeszcze nie wiemy jak to rozwiązać. Jak masz ganek to raczej będzie dziwnie wyglądał z tymi małymi oknami jak nasze(ja tak wyobrażam jak będzie wyglądał Wasz dom z gankiem z tymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 29.12.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Otwory zrobimy - zawsze jeszcze je można zamurowac gdyby wyglądały głupio, ale odnośnie okna w salonie z poprzedniego postu, co na ten temat myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.12.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Otwory zrobimy - zawsze jeszcze je można zamurowac gdyby wyglądały głupio, ale odnośnie okna w salonie z poprzedniego postu, co na ten temat myślisz ? Acha te boczne w salonie, jeśli wyrówniacie ściane ww postu to już nie, ale z zewnątrz bedzie tak pusto że na dole niema okien a na górze dwa balkonowe - tez wygląda jakoś nie swojo - może dlatego że ja mam tak zrobione i widzę a jak zamykam oczy i wymazuję okno na dole to wiedzę dziwnie. Ale każdy ma swój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 29.12.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 no właśnie dlatego raczej nie będę przestawiał tej scianki a wstawie okno jak bylo w oryginalnym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.12.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Jeszcze powiem jak zostawisz taki jak na rys to komin z salonu będzie przebiegał przez kalenice dachu (po środku kalenicy a nie jak w oryg. projekcie (przed kalenica)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 29.12.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 tak wiem i właśnie zastanawiamy się jak rozmieścić ścianki działowe u góry - kawałek komina będzie w jednym pokoju a kawałek w drugim (tym z balkonem) - w zasadzie problemu nie ma ale wejście do jednego pokoju musimy jakoś przesunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 30.12.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Cieszymy sie , że podoba się Wam Tymuś. Gosiaczku ta łazienka na górze wcale nie jest taka mała.My podnieśliśmy ściankę kolankową o około 30 cm i ta łazienka wygląda na sporą, dodatkowo zamiast garderoby w sąsiednim pokoju wygospodarowaliśmy miejsce na pralnię i suszarnię(wejście z łazienki), a garderobę planujemy zrobić w hallu na górze. Na dole tradycyjnie jak większość tymowiczów zrezygnowaliśmy z drzwi do salonu i zrobiliśmy podciąg między salonem a kuchnią. Wejście do pomieszczenia gospod.będzie z kuchni,w ten sposób powstanie typowa spiżarnia. Jeżeli planujecie żaluzje zewnętrzne, to należy podnieść belkę w drzwiach tarasowych (my musieliśmy poprawiać...) , ponieważ wyżsi osobnicy będą mieć problem. Dla Tych którzy mają dylemat dotyczący wyboru projektu dodam,że jest to baaaardzo sympatyczny i prosty w budowie domek, a co za tym idzie koszty budowy nie są takie wysokie. Mam pytanie do Adamsów o te żaluzje o czym ty mówisz co za belka?? bo cały czas mi chodzi o tą markize napaliłam sie nie odpuszcze:) porady potrzebuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 30.12.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Gosiaczku niestety nie wkleje ci zmian na górze, ponieważ Maciej nanosił wszystko na papier milimetrowy i teraz ten plan jest u naszego majstra jeżeli chozi o słup w kuchni to u nas go nie będzie, będą dwa dodatkowe słupy/wzmocnienia w ścianie zewnętrznej i tej ściance przy kominku z słupy na górze bedzie widoczny tylko jeden przy wejściu z klatki, reszta będzie ukryta w ścianach Ania Witaj Aniu a czy możesz mi przybliżyc jak ta wasza góra tymka bedzie wygladac bo jakos ciezkie mam myslenie dzekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.12.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Cieszymy sie , że podoba się Wam Tymuś. Gosiaczku ta łazienka na górze wcale nie jest taka mała.My podnieśliśmy ściankę kolankową o około 30 cm i ta łazienka wygląda na sporą, dodatkowo zamiast garderoby w sąsiednim pokoju wygospodarowaliśmy miejsce na pralnię i suszarnię(wejście z łazienki), a garderobę planujemy zrobić w hallu na górze. Na dole tradycyjnie jak większość tymowiczów zrezygnowaliśmy z drzwi do salonu i zrobiliśmy podciąg między salonem a kuchnią. Wejście do pomieszczenia gospod.będzie z kuchni,w ten sposób powstanie typowa spiżarnia. Jeżeli planujecie żaluzje zewnętrzne, to należy podnieść belkę w drzwiach tarasowych (my musieliśmy poprawiać...) , ponieważ wyżsi osobnicy będą mieć problem. Dla Tych którzy mają dylemat dotyczący wyboru projektu dodam,że jest to baaaardzo sympatyczny i prosty w budowie domek, a co za tym idzie koszty budowy nie są takie wysokie. Mam pytanie do Adamsów o te żaluzje o czym ty mówisz co za belka?? bo cały czas mi chodzi o tą markize napaliłam sie nie odpuszcze:) porady potrzebuje!!! Oj Gosiaczku, Gosiaczku,,,, Jesli uparłaś się z tym markizą to musisz podnieść ściankę kolankową o jakieś 3 pustaki taki jak podnieśli Kasia i Piotrek i tak będzie wyglądał ich dom, za podniesienie pustaków prawie nic nie będzie ci kosztował (może z 1000 zł za te dodatkowe materiały) P.S. czy podobają cię się Tymek Kasi i Piotrka po tak dużym poniesieniu ścianki kolankowej??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 30.12.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Jarku ja tak wogóle nie chciałam podnosic ścianki kolankowej a jak juz to o jeden albo półtora pustaka bo podoba mi sie taki niski niechce z niego zrobic tymianka ale co z moim tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.12.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Nie ma rzeczy niemożliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.12.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Oj Gosiaczku, Gosiaczku,,,, Jesli uparłaś się z tym markizą to musisz podnieść ściankę kolankową o jakieś 3 pustaki taki jak podnieśli Kasia i Piotrek i tak będzie wyglądał ich dom, za podniesienie pustaków prawie nic nie będzie ci kosztował (może z 1000 zł za te dodatkowe materiały) P.S. czy podobają cię się Tymek Kasi i Piotrka po tak dużym poniesieniu ścianki kolankowej??????????? Widzę,że dalej nasz wszechwiedzący Jarek kwestionuje wybory i gusta kochanych Tymowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.12.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Nie ma rzeczy niemożliwych Są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts