Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Znalazłem na jednej ze stron w internecie że długość jednej płyty żerańskiej to m.in 3.56, 4.16, 5.36 i 5.96 m - jak rozumiem Ty będziesz stosował tą o długości 4,16 m. Orientujesz sie czy koszt stropu z tych płyt?

Pytałem o ceny tydzień temu. 90-95 zł brutto za 1 metr płyty.

Ale po nowym roku mają zdrożeć :evil: . W październiku były po 70-75 zł

I robią mi na wymiar, jakie potrzebuje. Tylko szerokości mają stałe.

Dzuęki - jakie sa plusy a jakie minusy tych plyt - patrzyłem kilka stron dalej na naszym forum i coś pisałeś ze sąplusy i minusy ale nie opisałeś jakie - mógłbyś to rozwinąc ?

Żerańskie są z regóły tańsze od innych(dla mnie tańsze od terivy) :D :D ), mniej pracochłonne,potrzebują mniej innych materiałów dodatkowych,np:desek czy stępli.Można na nich stawiać słupy bez dodatkowych belek(jak to jest w przypadku Tymka ze stropem teriva) Minusem:przy niestarannym wykonaniu lubią pękać na łączeniach,

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich do boba budowniczego Stuk puka:)

powiedz mi co do tego słupa w kuchni co jest to co podciąg zrobić zeby go wywalić?? bo on mnie denerwuje

Jarku Twój daszek przedłużony bardzo mi sie podoba ale mój osobisty ma jakieś wąty no cuż to ja głowny inwestor wiec zobacze jak to bedzie

witam wszystkich do boba budowniczego Stuk puka:)

powiedz mi co do tego słupa w kuchni co jest to co podciąg zrobić zeby go wywalić?? bo on mnie denerwuje

Jarku Twój daszek przedłużony bardzo mi sie podoba ale mój osobisty ma jakieś wąty no cuż to ja głowny inwestor wiec zobacze jak to bedzie

Prosta sprawa. Niech Ci zrobią w tym miejscu jeden dłuższy podciąg. Tylko niech ktoś upoważniony przeliczy, żeby się nie zawaliło :wink:

WITAM WSZYSTKICH TYMOWICZÓW :D JESTEŚMY Z MIKOŁOWA NASZ DOMEK BĘDZIEMY ZACZYNAĆ BUDOWAĆ W 2008r. W WYRACH :p CZY KTOŚ BUDUJE TYMKA BLISKO NAS ??? :D JAK TAK PROSZE O ODPOWIEDZ 8) DOPIERO OD TYGODNIA MAMY INTERNET :-? POZDRAWIAM !!! :wink:

WITAM TU OLA :) Na razie czytam forum tymka dziennie 8) Sprawy papierkowe już prawie kończymy :lol: I około Kwietnia zaczynamy :D pozdrawiam wszystkich :D piszcie dalej bo my dopiero się rozpiszemy jak zaczniemy budować :D

witam mikołów witam Śląsk :D ja jestem z siemianowic budowe czaynam na wisne mam taką nadziej w Tarnowskch górach napiszcie coś o sobie jakie zmiany w tymku z czego budujecie każda porada jest ważna a i można sie dużo dowiedzec od naszego weterana Jarka :D i od boba dudowniczego stuk puka :D pozdrawam cieplunko bo zima jak ta lala.

Stuk puk czemu ktoś pisze że sie zawal :D Kim jest....??!!!!

aaa chciałam powiedzeć Jarku że po długich długich kombinacjach myślówkach i takich tam innych blondynka nic nie wymyśliła 8) więc Tymek będzie miał tył jaki ma hmmmm może to i lepiej bo jak bym zaczeła pajacować to nie wiadomo co by z tego wyszło ale pewnie nic dobrego :wink:

ps. pytanko do kogoś kto rezygnuje z tylniego okna w salonie a robi szersze drzwi balkonowe kto sie tym chwalił????

ps.2 Aniu opisz to swoje poddasze bo ciekawi mnie wasz układ :wink:

powinnam sobie wpisać kombinator w nicku:)

musze juz zacząć tą budowe bo z tymka może sie zrobić niezłły kwas :lol:

:) witam my mamy projekt w zmianach :D okno w salonie będzie 270 czyli okno to małe i te balkonowe połączone na środku i całe balkonowe do dołu. :D ta pani co robi nam zmiany powiedziała że dobry pomysł :D dzięki temu zyskamy w pokoju dwa rogi np. na wstawienie kanapy rogowej :D nasi sąsiedzi też mają takie okno i super to wygląda :D

powiększamy o 0,5 m dom żeby garaż był większy bo 3m to troszkę mało :cry:

jak się wkleja zdjęcia niech mi ktoś napisze na gg 3641563

okno w kuchni powiększamy bo piec przy oknie trochę nie pasuje :cry: okno będzie 150#150 a nie jak w projekcie 150#120 :)

dokładamy drugie drzwi do garażu :D

podnosimy o 1m ściankę kolankową :D byliśmy u majstra na budowie zobaczyć jak buduje i tam właśnie była ściana kolankowa 1m i jest idealnie :D

do tego okna w salonie będziemy zaraz wstawiać żaluzje antywłamaniową :D

a do innych okien zrobimy rolokasety (czyli dziura nad oknem żeby wsadzić tam potem roletę żeby nie było widać skrzyni) bo nie wiemy jak nam starczy kasy :cry:

dudować będziemy z porotherm 30 cm. + ocieplenie

na dach dachówka cementowa

dzisiaj jedziemy po stal

okno w kuchni powiększamy bo piec przy oknie trochę nie pasuje :cry: okno będzie 150#150 a nie jak w projekcie 150#120 :)

dokładamy drugie drzwi do garażu :D

podnosimy o 1m ściankę kolankową :D byliśmy u majstra na budowie zobaczyć jak buduje i tam właśnie była ściana kolankowa 1m i jest idealnie :D

do tego okna w salonie będziemy zaraz wstawiać żaluzje antywłamaniową :D

a do innych okien zrobimy rolokasety (czyli dziura nad oknem żeby wsadzić tam potem roletę żeby nie było widać skrzyni) bo nie wiemy jak nam starczy kasy :cry:

dudować będziemy z porotherm 30 cm. + ocieplenie

na dach dachówka cementowa

dzisiaj jedziemy po stal

Witamy w naszym Gronie :)

Jak to drugie drzwi w garażu??

Jedno jest wejsciowe, drugie do kotłowni, to do garażu to raczej trzecie drzwi??

Podniesiecie o 1 met ścianki kolankowe?? (4 pustaki) A czy nie boisz się że zepsuje wygląd całego Tymka??

Pozdrawiam

Znalazłem na jednej ze stron w internecie że długość jednej płyty żerańskiej to m.in 3.56, 4.16, 5.36 i 5.96 m - jak rozumiem Ty będziesz stosował tą o długości 4,16 m. Orientujesz sie czy koszt stropu z tych płyt?

Pytałem o ceny tydzień temu. 90-95 zł brutto za 1 metr płyty.

Ale po nowym roku mają zdrożeć :evil: . W październiku były po 70-75 zł

I robią mi na wymiar, jakie potrzebuje. Tylko szerokości mają stałe.

To trzeba szybko kupić!!!!!!!!! i pytac czy można u nich przechować na jakiś czas :wink: